X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czy ktoras z mutantek wykonywala juz badanie anty xa, zeby sprawdzić czy ma dobrze dobrana dawke heparyny? Bo chce sobie zrobic na wlasna reke ale spotkalam sie z roznymi procedurami wykonywania. Niektorzy robia do 4 godzin po zastrzyku zeby sprawdzic jak działa na nich najwyzsze stezenie. A niektorzy robia zaraz przed kolejna dawka zeby sprawdzic najnizsze stezenie. W sumie chyba lepiej sprawdzic jak dziala w najniższym stezeniu
    Jeszcze nie. Czytałam ulotkę Neoparin i tam piszą,że ani aptt ani anty xa tak do końca nie obrazuje sytuacji. W przyszły piątek będę o tym rozmawiać z lekarką.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dla mnie sytuacja nie do pomyślenia. Sami jesteśmy po ivf i czasem się podśmiechujemy,że co jeśli pomylili próbki ;) i urodzi się np mała Chinka ;) Ake teraz wcale do smiechu mi nie jest :\

Druga sprawa że co się stało z jej komórkami czy gdzieś nie żyje jej dziecko.

Po trzecie takie sytuacje to kolejny argument dla władzy żeby zabraniac in vitro co dla mnie jest skurwy......stwem zabraniac ludziom posiadania dzieci. Moja koleżanka z pracy jak opowiadalam o sasiadce że ma synka z in vitro to pytała się czy normalne o zdrowe. Noz kur..a.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Nadulek cieszę się że dzidziuś sobie fikal:) co do pokarmu to ja nigdy nie miałam takiej sytuacji...
    I jeszcze mój brzusio z rana dzisiaj

https://naforum.zapodaj.net/8518dabac79e.jpg.html

Miłego dnia :)

Izabelle, ola_g89, nadulek, agaafabka lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, mi bardzo szybko zaczynał się na sutkach robić "białawy nalot" (chyba jakoś koło 10-12tc). Zapytałam więc gina o to, kazał mi pokazać... i stwierdził, że piersi się przygotowują i to normalne.

Krasnalowa, kiedy masz wizytę u gina lub położnej?
    Może możesz podejść do położnej i ją podpytać? Albo przy najbliższej wizycie u gina - chyba niedługo masz połówkowe z tego co pamiętam.

I zakaz stresowania! :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To niech sie odezwie ta osoba, bo ja jestem przerazona. Siedze sobie i normalnie widze jak mi strugi plynu lecą po piersiach. Niby w necie pisza,ze normalne ale większość pisze o kilku kropelkach, a u mnie to jakis potop. Az napisalam do meza zeby mi po pracy wkladki laktacyjne kupił
    He he Krasnalowa,to nie jest niebezpieczne ;) fajnie, że już masz mleczko,u mnie sucho.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Po trzecie takie sytuacje to kolejny argument dla władzy żeby zabraniac in vitro co dla mnie jest skurwy......stwem zabraniac ludziom posiadania dzieci. Moja koleżanka z pracy jak opowiadalam o sasiadce że ma synka z in vitro to pytała się czy normalne o zdrowe. Noz kur..a.
    Dlatego my nie ogłaszamy,ze zrobilismy ivf...Ludzie nie rozumieją,zwłaszcza starsi,dka nich to dzieci z probówki,dla nas jedyne wyjście.
    Doprawdy nie mam pojęcia jak mogło dojść do takiej pomyłki,oni wszystko bardzo dokladnie sprawdzają.

agaafabka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Krasnalowa, mi bardzo szybko zaczynał się na sutkach robić "białawy nalot" (chyba jakoś koło 10-12tc). Zapytałam więc gina o to, kazał mi pokazać... i stwierdził, że piersi się przygotowują i to normalne.

Krasnalowa, kiedy masz wizytę u gina lub położnej?
    Może możesz podejść do położnej i ją podpytać? Albo przy najbliższej wizycie u gina - chyba niedługo masz połówkowe z tego co pamiętam.

I zakaz stresowania! :)
    Wy macie cos takiego jak wizyty u poloznej? Myslalam, ze to tylko za granicą takie praktyki:-) ja w zyciu zadnej poloznej nie widzialam :-) tak polowkowe mam 23'04, ale to nie u mojego lekarza, a za tydzien mam wizyte u mojego po recepty itd to go zapytam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    He he Krasnalowa,to nie jest niebezpieczne ;) fajnie, że już masz mleczko,u mnie sucho.
    Czy ja wiem czy tak fajnie :D czytalam ze to nie ma za bardzo zwiazku z tym ile mleka bedzie po porodzie. A na razie mi to mleko do szczescia nie jest potrzebne:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jeszcze nie. Czytałam ulotkę Neoparin i tam piszą,że ani aptt ani anty xa tak do końca nie obrazuje sytuacji. W przyszły piątek będę o tym rozmawiać z lekarką.
    O dobrze wiedziec. Nie przeczytalam nigdy nawet ulotki :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleka po porodzie będzie tyle ile będziesz dziecko przystawiać ;)

hawana lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam cytologie i wyszla mi grupa 2 ,ale tez grzyby candida,a ginka nfz nie dała mi nic na to bo nie mam objawów,miala ktoras?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Zrobiłam cytologie i wyszla mi grupa 2 ,ale tez grzyby candida,a ginka nfz nie dała mi nic na to bo nie mam objawów,miala ktoras?
    Mi też w poprzedniej ciazy wyszła 2 grupa i nic nie dostalam... Tak że nie masz się co martwić:)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek - super, że z maluszkiem wszystko ok :) teraz tylko czekać na wyniki amnio. Kiedy masz je mieć? Zobaczysz, brzuszek nadrobisz, wszystko się ułoży :) jeszcze tylko chwilę cierpliwości :)

krasnalowa - ale ta Twoja ciąża pędzi już! ;) podobno siara na tym etapie jest normalna, także się nie stresuj. Moja przyjaciółka też miała dość wcześnie w ciąży i to dość duże ilości. Zostają wkładki laktacyjne i trzeba jakoś to przetrwać :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    nadulek - super, że z maluszkiem wszystko ok :) teraz tylko czekać na wyniki amnio. Kiedy masz je mieć? Zobaczysz, brzuszek nadrobisz, wszystko się ułoży :) jeszcze tylko chwilę cierpliwości :)

krasnalowa - ale ta Twoja ciąża pędzi już! ;) podobno siara na tym etapie jest normalna, także się nie stresuj. Moja przyjaciółka też miała dość wcześnie w ciąży i to dość duże ilości. Zostają wkładki laktacyjne i trzeba jakoś to przetrwać :)
    Haha. No zebyscie wiedzialy. Jeszcze kilka dni temu nie czulam sie w ciazy. A w ciagu ostatnich 3 dni zaczęłam czuc ruchy i mleko z cyckow mi leci:D ale tak z druhiej strony, dzisiaj popatrzylam na swoj suwaczek i niby juz 18 tygodni za mna, a z drugiej strony ponad 150 dni zostało. To strasznie duzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mi też w poprzedniej ciazy wyszła 2 grupa i nic nie dostalam... Tak że nie masz się co martwić:)
    Grupa 2 to taka standardowa, malo ktora kobieta moze sie pochwalic 1,ale ta grzybica to hmmm... nie wiem, mi akurat posiew wyszedl idealny wiec nie pomoge

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

Ja czekam na wynik podejrzewam infekcje. Narazie zapobiegawczo aplikuje lactovaginal.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie prosiłam gina o zbadanie szyjki i jest długa i wąska, więc w porządku.
    Dziewczyny czy 19 t 5 d to dobry termin na połówkowe czy przesunąć?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dla mnie sytuacja nie do pomyślenia. Sami jesteśmy po ivf i czasem się podśmiechujemy,że co jeśli pomylili próbki ;) i urodzi się np mała Chinka ;) Ake teraz wcale do smiechu mi nie jest :\
    Mnie tuż przed transferem pytali chyba ze 20 razy o imię, nazwisko i nr pesel. Zaczęłam się irytować i zapytałam o co chodzi, lekarz odp że to wszystko dla uniknięcia pomyłki.

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Ja bym powiedziała ze dziecko świeci w nocy i umie latać. Dlatego my sobie oszczedzilismy walki z debilizmem i wiedzą o sytuacji tylko trzy osoby. Masakra z tymi ludźmi, niby 21 wiek w ciemnota jak za średniowiecza.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super wieści, że z maleństwem wszystko dobrze. Kiedy wyniki amnio?

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ