X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Wczoraj na wizycie prosiłam gina o zbadanie szyjki i jest długa i wąska, więc w porządku.
    Dziewczyny czy 19 t 5 d to dobry termin na połówkowe czy przesunąć?

Dobry a jeszcze jak dzidek jest do przodu kilka dni to jeszcze lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , właśnie otrzymałam wynik krwi które zrobiłam sobie na żądanie . I nie wiem czy mam się martwić ale dwa z nich odbiegają od normy .

Erytrocyten 3.82 a norma jest 4.20 -5.50
    Hemoglobine 7.3 a norma jest 7.5 - 10
    Magnez. 0.69. 0.7-1
    Żelazo mam w normie bo mam 29 a norma to 10 - 30

A wszystko poza tym super .
    Co o tym myślicie? Czy jest powód do niepokoju

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Hej dziewczyny , właśnie otrzymałam wynik krwi które zrobiłam sobie na żądanie . I nie wiem czy mam się martwić ale dwa z nich odbiegają od normy .

Magnez. 0.69. 0.7-1

Hmmm. Dziwne te Twoje wyniki. Bo niska hemoglobina moze swiadczyc o anemii, a z drugiej strony zelazo masz w gornej granicy. Nie wiem o czyn to moze swiadczyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też nie wiem czy jest powód do niepokoju . Dzisiaj mam wizytę u położnej zobaczymy co ona powie . Też nie są to wyniki straszne ale ale nie idealne .

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Zrobiłam cytologie i wyszla mi grupa 2 ,ale tez grzyby candida,a ginka nfz nie dała mi nic na to bo nie mam objawów,miala ktoras?

No na grzybka,to zdecydowanie powinnaś coś dostać.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:

Magnez. 0.69. 0.7-1

Krasnalowa ma rację. Do tego magnez masz nisko,suplementujesz?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale 1 tabletek chyba to za mało teraz będę 2 jadła , ale ja magnez zawsze mam nisko . Właśnie przez chwila spojrzałam na moje wyniki z kilku lat te leki to magnez nigdy nie był wysoko zawsze przy samej dolnej normie.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Nadulek super wieści, że z maleństwem wszystko dobrze. Kiedy wyniki amnio?
    Na dniach wyniki powinny byc w poniedzialek dzwonili do nas ze robia 3 niezalezne hodowle i chca miec jak najwieksza pewnosc wynikow

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mi też w poprzedniej ciazy wyszła 2 grupa i nic nie dostalam... Tak że nie masz się co martwić:)
    Ja mialam identyczne wyniki i dostałam Pimafucin dowcipnie na 6 dni, wcześniej nie miałam żadnych objawów prócz sporej ilości jasnej, bezzapachowej, rzadkiej wydzieliny :/ Najlepsze jest to, że po wybraniu leku po tygodniu wydzielina znowu się pojawiła, lekarz problemu nie widzi i stosuję provag żel, staram się jeść jogurty, śpię bez majteczek (możecie się śmiać ale to cenna rada ginekolog, która naprawdę pomaga bo okolice się wtedy wietrzą :). Angel może poproś lekarza o coś bezpiecznego na to żeby się bardziej nie rozwinęło

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:

Magnez. 0.69. 0.7-1

Za niska hemoglobina przy prawidlowym zelazie - ja tak mialam w szpitalu teraz powiedziano mi ze sie przewodnilam co oznaczalo u mnie picie ok 3-4 litrow wody na dobe. Po tygodniu od operacji jak zaczelam jesc wiecej a mniej pic wrocilo do normy

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek cieszę się bardzo, że u Was lepiej. Trzymam kciuki za dobre wyniki amnio

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wrocilam ze spacerku. Oczywiscie mialam ubrany biustonosz, bo w domu chodze bez:-) sciagam biustonosz a on prajtycznie caly mokry :O normalnie ja az czuje jak mi to mleko wycieka, swedza mnie wtedy tak dziwnie sutki. No po prostu jestem zszokowana.
    Wiem tez, ze żeby zelazo lepieh sie wchlanialo to nalezy je brac razem z witaminą c, ktora to ułatwia :-)

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za wszystkie odpowiedzi.Zadzwoniłam do mojego gina i na grzyby jednak cos dostane dopochwowo,jutro jade po recepte

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alw przecież drugą grupę ma 3/4 kobiet na świecie, jest ona prawidłowa jak najbardziej i jeśli nie ma jakiś objawów niepokojących, odbiegających od normy to nic się na tą grupę nie dostaje, nie zrobi się z drugiej pierwsza.... Wesoła dostałaś lek dowcipnie na ten śluz a nie z powodu grupy z cyto. Wiem, bo ja też mam drugą grupę odkąd współżyje z mężem i jest ona ok, a też brałam dowcipnie ze względu na dużą ilość śluzu teraz w ciazy. Na kolejnej wizycie- 19.04 będę robić posiew żeby zerknąć czy to infekcja czy raczej norma, bo bez sensu brać leki kiedy nic się nie dzieje.
    W pierwszej ciąży miałam mega w drugą stronę, bez żelu ani rusz, dlatego teraz mnie ten śluz zaniepokoił, jakbym non stop miała dni płodne. Więc na wszelki wielki dostałam gyno pevaryl, bo gin po badaniu stwierdziła, że tego śluzu jest za dużo. Potem zaczęłam analizować wszystko i obserwować i jest tak, że jak coś dłużej porobie, podźwigam, pochodzę wiecej szybciej to tego śluzu jest multum, a wtedy przed wizytą lazilam po mieście i nie dość, że nadzwigalam się zakupów to jeszcze musiałam dylować z buta ponad kilometr na wizyte, bo jakiś debil mnie, zastawił na parkingu. Dlatego teraz zrobie sobie posiew dla świętego spokoju. Ale druga grupa w cytologii jest prawidłowa i na nią nic się nie daje

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa nie chodź bez stanika bo się nabawisz jeszcze zapalenia piersi! Jak już zaczęły produkować mleko to musisz o niw dbać tak jak w okresie laktacji! Ja też głupia chodziłam bez, bo tak mi źle było ze stanikiem i się nabawilam i zastoju i zapalenia na raz.!
    Promyczek na grzyba to koniecznie... Superancko jest też kupić żel do higieny intymnej, który ma blisko w składzie prebiotyki, zobacz sobie na blogu srokao.pl tam jest mega analiza

promyczek 39, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalowa nie chodź bez stanika bo się nabawisz jeszcze zapalenia piersi! Jak już zaczęły produkować mleko to musisz o niw dbać tak jak w okresie laktacji! Ja też głupia chodziłam bez, bo tak mi źle było ze stanikiem i się nabawilam i zastoju i zapalenia na raz.!
    Promyczek na grzyba to koniecznie... Superancko jest też kupić żel do higieny intymnej, który ma blisko w składzie prebiotyki, zobacz sobie na blogu srokao.pl tam jest mega analiza
    Naprawdę trzeba chodzic w staniku? Nawet w domu :-(? Ja tak nie cierpie byc w biustonoszu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba! Idź do braffiterki z prawdziwego zdarzenia i Ci dobierze taki, że nie będziesz czuła, że on jest! Samo to, że bez stanika zwisy gotowe....

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dostałam lek właśnie ze wzgledu na infekcję Candida albi....cośtam a nie na grupę 2 bo taką mam odkąd współżyję:)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że jak cycuszki tak luźno powiszą i do tego jeszcze urosną sporo to potem mogą opadac. Jak Cię tak bardzo denerwują to sprobuj chociaz sportowe nosić choć najlepiej to braffiterka

agaafabka lubi tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że i sportowe powinna dobierać braffiterka? Bo 3/4 sporotowych gniotą gruczoły i mogą się z tego wytworzyć stany zapalne a z czasem i zmiany nowotworowe

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ