X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u położnej, co do wyników to wszystko jest okej mam się nie martwić . Serduszko zbadala ciśnienie oczywiście wysokie ... standard
    Usg nie zrobiła ale właśnie udało mi się umówić na dzisiaj prywatnie usg o 19.45 więc już się doczekać nie mogę zobaczyć mojej maleńkiej . Nie widziałam jej 4 tygodnie i czekać kolejne 2 to trochę za długo . Pozdrawiam was :-*

agaafabka, nadulek, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat nie zdecydowalabym sie nigdy na ivf, jest niezgodne z moimi pogladami, ale nigdy nie komentowalabym tego, ze ktos sie na nie zdecydowal. To juz sa bardzo delikatne kwestie i bardzo zapalne, kazdy ma na nie jakis tam swoj pogląd i jeden drugiego nie zrozumie:-)a juz pytanie sie czy takie dziecko jest normalne swiadczy o glebokiej niewiedzy osoby zadajacej to pytanie.

agaafabka, frezyjciada, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Zdziwiłyscie mnie tymi opiniami o in-vitro..... Nigdy nie słyszałam "na żywo" takich opinii. W pracy 3 koleżanki na pewno robiły ten zabieg. Chyba wszyscy wiedzą i nigdy nie słyszałam żadnych komentarzy. Przeciwnie teraz gdy jedna stara się o drugie wszyscy kibicują żeby się udało.
    A ja prawie na Ukrainie mieszkam ;) na zadupiu.... Na gadanie księży raczej się kiwa głową i wywraca oczami....

To musi być bardzo przykre kiedy ktoś mówi takich rzeczy :(

Narazie na każdej wizycie miałam badanie gin. Myślałam że już nie będzie i nie goliłam nóg.... Trochę wstyd był. :/ u mnie chyba na każdej wizycie będzie. Zastanawiam się jak się scrapie za 2-3 miesiące na ten fotel haha
    Haha. Rozbawiłas mnie z tymi nogami. Ja tez sie wlasciwie "stroje" tylko na wizyty u ginekologa i nie lubię tego, ze musze sie golic tu i owdzie :-) tzn nie musze ale jakos zle bym sie czula idac do mlodego faceta z futrem :D

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Dziewczyny byłam u położnej, co do wyników to wszystko jest okej mam się nie martwić . Serduszko zbadala ciśnienie oczywiście wysokie ... standard
    Usg nie zrobiła ale właśnie udało mi się umówić na dzisiaj prywatnie usg o 19.45 więc już się doczekać nie mogę zobaczyć mojej maleńkiej . Nie widziałam jej 4 tygodnie i czekać kolejne 2 to trochę za długo . Pozdrawiam was :-*
    o to super. ja juz tez nie moge się doczekać mojego usg za tydzien :D wklej fotke po wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie żeby się nie golić:D robie to od x lat zawsze, bo samej mi źle ze sobą z włosami tu i ówdzie. Zamierzam zrobić laser ale na razie to daaaaaaaleeeeeekie plany, bo zaczęliśmy w tym tygodniu budowę domu, więc wszelkie hajsiwo będzie szło tam ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie żeby się nie golić:D robie to od x lat zawsze, bo samej mi źle ze sobą z włosami tu i ówdzie. Zamierzam zrobić laser ale na razie to daaaaaaaleeeeeekie plany, bo zaczęliśmy w tym tygodniu budowę domu, więc wszelkie hajsiwo będzie szło tam ;)
    Tez kiedyś mialam taka faze ze musialam golic sie codziennie, ale potem jakos mi przeszlo. Zreszta przestalo mi sie podobać lyse krocze, jedynie je przycinam i nadaje ksztalt :-) jedyne co mi zostalo no to pachy, je gole codziennie rano i okropnie sie czuje z nieogolonymi. Bylam kiedys na laserze- i to tym najlepszym, szczerze to jestem srednio zadowolona. Mialam bodajze 5 zabiegow a wloski i tak nie zostaly do konca usuniete. Wiadomo, jest ich jakies 80% mniej, no ale idealu nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 18:52

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie sie zastanawiam jak to bedzie latem -z duzym brzuchem ciezko bedzie ogolic nogi a jak wyjsc na dwor :-( nie wyobrazam sobie wyjsc w upal w dlugich spodniach :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja kupiłam laser do domu, 1200 zł. Używam go 4 razy w roku, włoski które dorastają są słabe i jasne

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja własnie sie zastanawiam jak to bedzie latem -z duzym brzuchem ciezko bedzie ogolic nogi a jak wyjsc na dwor :-( nie wyobrazam sobie wyjsc w upal w dlugich spodniach :-(
    Do pomocy zostaje mąż, mój juz zapowiedział ze nawet stópki raz w tygodniu mi ogarnie żebym sie nie męczyła :D

ola_g89, agaafabka, jatoszka lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sobie nie wyobrażam nie golić. Tym bardziej, że mam młodego i nawet przystojnego lekarza i dziwnie bym się czuła taka kudłata :D poza tym sama dla siebie czuję się atrakcyjniejsza. A najgorsze jest to, że w ciąży mam włoski... na brzuchu, co jest dla mnie okropne! Nigdy nie miałam problemu z owłosieniem w dziwnych miejscach, a tu proszę - hormony :D

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Do pomocy zostaje mąż, mój juz zapowiedział ze nawet stópki raz w tygodniu mi ogarnie żebym sie nie męczyła :D
    O kurczę, wyjątkowy egzemplarz :D ja się łudzę, że jakoś sobie poradzę z toaletą i goleniem do końca ciąży... Bo jakoś nie widzę się po zabiegach kosmetycznych w wykonaniu męża :D

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    O kurczę, wyjątkowy egzemplarz :D ja się łudzę, że jakoś sobie poradzę z toaletą i goleniem do końca ciąży... Bo jakoś nie widzę się po zabiegach kosmetycznych w wykonaniu męża :D
    To prawda, wyjątkowy egzemplarz :) Malowanie paznokci u stóp zostawię kosmetyczce bo to może się nie udać :P Ale cala resztę ogarnie.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że z malowaniem paznokci :D kochani Ci nasi faceci :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodatkowo niestety mam przepukline dysku na odcinku l5/s1 wiec takie pochylenie się do przodu zeby dosiegnac stopy albo ogolic łydki to bedzie graniczyc z cudem.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy na każdej wizycie poza USG macie też zwykłe badanie ginekologiczne? Bo ja do tej pory miałam badanie ginekologiczne chyba tylko raz, plus raz cytologię. Im dłużej sobie o tym myślę, tym większe wątpliwości mam, co do mojego lekarza prowadzącego... Przecież bez badania ginekologicznego nie jest w stanie ocenić, czy wszystko jest w porządku, przede wszystkim z szyjką i ewentualnymi infekcjami...

USG jest za to na każdej wizycie, ale czasami tak bardzo skupia się np na zmierzeniu przezierności albo sprawdzeniu płci, że nawet nie mówi, ile dziecko ma cm lub ile waży.
    U mnie na każdej wizycie ciśnienie, waga i samolot. Odnośnie piersi. Nie ma nic gorszego niż małe wiszące piersi. Moja koleżanka miała małe B, po urodzeniu dziecka znów miała małe B, z tym że już wiszące :( Ja dziś kupiłam swoje pierwsze staniki w rozmiarze C :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Zdziwiłyscie mnie tymi opiniami o in-vitro..... Nigdy nie słyszałam "na żywo" takich opinii. W pracy 3 koleżanki na pewno robiły ten zabieg. Chyba wszyscy wiedzą i nigdy nie słyszałam żadnych komentarzy. Przeciwnie teraz gdy jedna stara się o drugie wszyscy kibicują żeby się udało.
    A ja prawie na Ukrainie mieszkam ;) na zadupiu.... Na gadanie księży raczej się kiwa głową i wywraca oczami....

To musi być bardzo przykre kiedy ktoś mówi takich rzeczy :(

Narazie na każdej wizycie miałam badanie gin. Myślałam że już nie będzie i nie goliłam nóg.... Trochę wstyd był. :/ u mnie chyba na każdej wizycie będzie. Zastanawiam się jak się scrapie za 2-3 miesiące na ten fotel haha
    Skąd jesteś dokładnie? Bo ja też prawie Ukraina :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja dodatkowo niestety mam przepukline dysku na odcinku l5/s1 wiec takie pochylenie się do przodu zeby dosiegnac stopy albo ogolic łydki to bedzie graniczyc z cudem.
    Ja od tygidnia mam implanty na 2 poziomach c5c6 oraz c6c7 do wszelkich kosmetycznych rzeczy tj mycie glowy golenie itp zostal mi maz

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na usg mała waży 235g wszystko jest w najlepszym porządku cieszę się że ja zobaczyłam.
    Lepiej na moim serduszku mogę spać spokojnie

agaafabka, JustynaG, Izabelle, Mum2b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Dziewczyny byłam na usg mała waży 235g wszystko jest w najlepszym porządku cieszę się że ja zobaczyłam.
    Lepiej na moim serduszku mogę spać spokojnie
    a no pewnie :) dostałaś jakies zdjecie>?

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewoje! Ja przytyłam w ciąży 20kg, brzuch miałam oooogroooomny a do końca goliłam się sama, nogi na leżąco i noga na ścianę, a krocze-lusterko najlepszym przyjacielem zaawansowanej ciąży:D do porodu też sama się ogoliłam ;) także wszystko jest do zrobienia

ola_g89, agaafabka, Izabelle, nadulek, arya12 lubią tę wiadomość

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ