X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Nie,walczę z kamicą nerkową. Odstawiam urosept,kilka dni i powtórka z rozrywki. Upierdliwa przypadłość :\

Oj no to nie za ciekawie:-( współczuję ja też w przeszłości miałam przypadłość na nerki nie ciekawe wspomnienia . Mam nadzieję że do końca życia się nie odezewą . A jeżeli chodzi o twój przypadek co na to lekarz prowadzący? Może próbuj jakieś naturalne sposoby jedź żurawinę suszona pij dużo wody albo herbatkę z pokrzywy raz dziennie .
    Lepiej skontaktuj się z lekarzem kochana :-)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten kalkulator przetestowałam na kilku braffiterkach i zawsze było ok. Pamiętać trzeba, że każda marka biustonosza może różnić się rozmiarowo od innej, tak samo krój ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Można w ciaży ;) lekarz zalecil,a z żurawiną jestem zaprzyjaźniona,ona na piasek czy kamienie mało pomaga.
    Jak wreszcie się ruszę to będzie lepiej,kamica uwielbia leżenie i siedzenie ;)
    No to nie wiem, moze ktoras brala. Ja znalazlam w jego ulotce cos takiego :
    Ciąża i karmienie piersią
    Ze względu na brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania nie zaleca się stosowania leku w okresie ciąży i karmienia piersią.
    I dlatego nie zdecydowalam sie na jego kupno. Ale jesli lekarz pozwolił to chyba ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam w 20 tygodniu! :) Mam pytanie czy wy też tak, źle spicie? Wstaję cała połamana, jakby mnie ktoś pobił. Okropnie bolą mnie biodra i nogi :( Mam tą poduszkę ale ona nic nie daje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam, ze IPL jest bezbolesne, tylko wszedzie slyszalam, ze to jest pseudolaser, ze nie dziala tak dobrze jak depilacja laserowa i wtedy (2lata temu) na topie był light sheer ( nie wiem czy dobrze to pisze) i na niego poszlam, a i tak nie jestem do końca zadowolona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cześć dziewczyny witam w 20 tygodniu! :) Mam pytanie czy wy też tak, źle spicie? Wstaję cała połamana, jakby mnie ktoś pobił. Okropnie bolą mnie biodra i nogi :( Mam tą poduszkę ale ona nic nie daje :/
    Ja spać nie moge :-( budzr sie w srodku nocy i mecze sie 3 godziny i zasypiam dopiero nad ranem. Ale jako tako nic mnie nie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk Monural. Na ulotce były takie informację, że dzwoniłam do mojego ginekologa w niedziele wieczorem żeby się upewnić, że lekarz z IP nie strzelił gafy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapisujecie sie do szkoły rodzenia? Bo widzialam ze to juz od 20ktoregos tygodnia. W ogole bylam w szoku, ze za to sie placi. W szpitalu w moim miescie 300zl. Bylam pewna, ze to takie darmowe zajecia, ktore przysługują kazdej ciazernej.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Też bym chciała... Słyszałam, że efekty super no i bezboleśnie (prawda? :) )
    Nie prawda :P Bolało, szczególnie trudno było wytrzymać przy łechtaczce i na wargach, pociłam się, aż podskakiwałam z bólu, mimo, że zawsze smarowałam się kremem znieczulającym Emla. Ale to tylko kilka strzałów, do wytrzymania. Po dwóch tyg włoski wypadają. Raz do roku robiłam zabieg podtrzymujący, teraz rośnie mi tam jedynie delikatny puszek, który z łatwością usuwam depilatorem lub woskiem raz na kilka miesięcy. Żadnych krostek, podrażnień a wcześniej włosy miałam grube i ciemne, tak samo na nogach. Goliłam maszynką wieczorem a rano już miałam jeżyka :/ Komfort niesamowity, płaciłam 99 zł za zabieg.
    Ja ze światła IPL jestem BARDZO zadowolona, z kolei moja mama chodziła na normalny laser, żeby usunąć brodę, wydała kupę kasy - efektów zero. Dosłownie zero.
    Co do spania to śpię super, o ile wieczorem nie napiję się z dużo i nie muszę wstawać do WC. Chodzę spać już po 21 i wstaję przed 8 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 11:24

klz9df9hvltz8vcc.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jeśli chodzi o depilację to też zaczęły mi się pojawiać podrażnienia, jakbym zaczynała dopiero przygodę z depilacją haha :)

Ja idę na połówkowe jak będę miała 20 tydz. 0 dni w sumie tak jak zasugerowała lekarka także powinno być dobrze.

Śpię różnie, na pewno przynajmniej raz budzę się na siusiu. Ale jakiś czas temu miałam bezsenne noce, leżałam i nie mogłam zasnąć...to było męczące.
    Często budzę się jakaś taka obolała jak po treningu :P

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy mi powiecie co można zrobić z pryszczami bo mam je na brzuchu pod biustem i na plecach , wygląda to jak by włos się zaczopowal i robi się pryszczyk . Położna twierdzi że to hormony nie wiem jak sobie. Z tym radzić . Wcześniej też mi wyskakiwaly ale teraz to chyba ż podwójna siłą .... na twarzy jest w zasadzie okej jeszcze ... heheh

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

20 tydzień, super! Gratuluję! :) Ogólnie miałam problemy ze snem, ale ostatnio jakoś się uspokoiło. Tylko bardzo się kręcę w nocy i ostatecznie ląduję na prawym, niezdrowym boku albo jeszcze gorzej - prawie na brzuchu. Także zamówiłam poduszkę ciążową żeby się trochę unieruchomić :D dzisiaj miałam z nią pierwszą nockę, jest lepiej, bo się tak nie rzucam w łóżku. Ale mąż się bał, że się nie zmieści do łóżka, bo jest taka wielka :D

Katarzyna89op - gratuluję kopniaków! Ja już nie mogę się doczekać. Chyba zacznę Poli czytać na głos Wasze wpisy z forum - może jej się zrobi trochę wstyd, że jest jedną z nielicznych, która jeszcze nie daje mamie znać :D

Co do szkoły rodzenia - mieliśmy taki pomysł z mężem, ale kilka osób, które w ostatnim czasie rodziły nam odradziły. Teraz przyjaciółka będzie chodziła, więc zobaczę jej opinie. Póki co mamy zagadkę, bo nie wiemy, kogo słuchać i czy rzeczywiście czujemy potrzebę chodzenia do szkoły rodzenia.

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie prawda :P Bolało, szczególnie trudno było wytrzymać przy łechtaczce i na wargach, pociłam się, aż podskakiwałam z bólu, mimo, że zawsze smarowałam się kremem znieczulającym Emla. Ale to tylko kilka strzałów, do wytrzymania. Po dwóch tyg włoski wypadają. Raz do roku robiłam zabieg podtrzymujący, teraz rośnie mi tam jedynie delikatny puszek, który z łatwością usuwam depilatorem lub woskiem raz na kilka miesięcy. Żadnych krostek, podrażnień a wcześniej włosy miałam grube i ciemne, tak samo na nogach. Goliłam maszynką wieczorem a rano już miałam jeżyka :/ Komfort niesamowity, płaciłam 99 zł za zabieg.
    Ja ze światła IPL jestem BARDZO zadowolona, z kolei moja mama chodziła na normalny laser, żeby usunąć brodę, wydała kupę kasy - efektów zero. Dosłownie zero.
    Co do spania to śpię super, o ile wieczorem nie napiję się z dużo i nie muszę wstawać do WC. Chodzę spać już po 21 i wstaję przed 8 :)
    W takim razie po ciąży będę musiała spróbować. Mam dość wysoki próg bólu, więc myślę, że przeżyję :) a warto dla spokoju ze zbędnym owłosieniem :) poza tym cena wcale nie jest odstraszająca :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez slyszalam, ze IPL jest bezbolesne, tylko wszedzie slyszalam, ze to jest pseudolaser, ze nie dziala tak dobrze jak depilacja laserowa i wtedy (2lata temu) na topie był light sheer ( nie wiem czy dobrze to pisze) i na niego poszlam, a i tak nie jestem do końca zadowolona.

IPL raczej było bezbolesne. Zdarzało się, że zapiekło ale trwało to chwilę i było raczej wynikiem nie rozsmarowania tego żelu.
    Nie wiem z ile sesji robiła Natalia bo ja koło 10-11. Najpierw chodziłam systematycznie na depilację woskiem - włosy odrastały ale słabsze i było ich mniej. Potem zaczął się problem wrastających włosków i trafiłam na salon IPL, który oferował fotodepilację i na początku było ok. Ale jednak musiałabym dłużej z tego korzystać. No i niewykluczone, że w ciąży i tak włosy by wróciły (bo zostałaby zachwiana równowaga hormonalna).
    krasnalowa wrote:
    A zapisujecie sie do szkoły rodzenia? Bo widzialam ze to juz od 20ktoregos tygodnia. W ogole bylam w szoku, ze za to sie placi. W szpitalu w moim miescie 300zl. Bylam pewna, ze to takie darmowe zajecia, ktore przysługują kazdej ciazernej.
    Planuję zapisać się do szkoły rodzenia. Znalazłam taką, w której zajęcia odbywają się raz w tygodniu ale przez to trwają aż 10 tygodni dlatego planuję zacząć chodzić jeszcze w kwietniu.

Jest wiele różnych szkoł, czasami można dostać zniżkę za wybranie położnej POZ ze szkoły rodzenia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu szkoła rodzenia jest za darmo. Byłam i polecam ;)
    Co do pryszczy co tu któraś pytała to mi pomaga czarne mydło, plecy i dekolt miałam tragiczne, jak tylko raz w tygodniu nie zrobię maseczki z czarnego to zaraz od nowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej spróbuje nie mam ich strasznych ale później plamki zostają maleńkie i brzusio jest w centki. Spróbuje kupić czarne myśli w Holandii ale wątpię a jak nie to po ciąży zrobię zabieg zluszczania najważniejsze żeby mi się rozstępy nie robiły to będzie dobrze . Może ja się za dużo pocę dlatego taka mam przypadłość no ale da się z tym żyć . Dzięki za odpowiedź

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba chce isc do szkoly rodzenia, bo noe wiem nic ani o samym porodzie ani o tym, co po. I chyba jakos czulabym sie niepewnie gdybym nie poszla. No ale 300zl kupa kasy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op jak masz tendencję do rozstępów to nic ich nie zatrzyma, jak mają wyjść to i choćbyś się w czystym kolagenie taplała to i tak wyjdą! Ja całą ciążę smarowałam się namiętnie b.dobrymi składowo kosmetykami a i tak cycki w paski i uda tak samo, a wszystko smarowałam identycznie i z taką samą częstotliwością

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja mam kilka rozstępów na ciele są to boczki i pod kolanami ja byłam mała w szybki tempie uroslam a na boczkach to już e okresie dojrzewania mi się pojawiły zobaczymy jak to będzie

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja chyba chce isc do szkoly rodzenia, bo noe wiem nic ani o samym porodzie ani o tym, co po. I chyba jakos czulabym sie niepewnie gdybym nie poszla. No ale 300zl kupa kasy :-)
    W Wlkp szkoły rodzenia są w ramach NFZ i prywatnie. Ja byłam w szoku,ze jest taka możliwosć. Wpisz bezpłatna szkoła rodzenia,bo skoro u nas jest,to powinno być tak w całej Polsce.
    Ja nie skorzystam, obejrzę w necie co mogę,przed porodem i po chciałabym spotkać się z doradcą laktacyjnym. Ale to moje drugie dziecko ;)
    Przy pierwszym chodziłam. Wystarczy ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ