X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Pojawia sie u Was pod wieczor delikatna opuchlizna kostek i stop?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    W Wlkp szkoły rodzenia są w ramach NFZ i prywatnie. Ja byłam w szoku,ze jest taka możliwosć. Wpisz bezpłatna szkoła rodzenia,bo skoro u nas jest,to powinno być tak w całej Polsce.
    Ja nie skorzystam, obejrzę w necie co mogę,przed porodem i po chciałabym spotkać się z doradcą laktacyjnym. Ale to moje drugie dziecko ;)
    Przy pierwszym chodziłam. Wystarczy ;)
    No ale nie najlepiej jest chodzic jednak do miejsca, w ktorym sie bedzie rodzic? Bo to jednak zapoznanie ze szpitalem, z poloznymi, z salami, ze sprzetem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    U mnie nie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

U mnie też nie

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brak opuchlizny ale lekarz o to pyta co wizytę.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa nie każdy szpital prowadzi szkołę rodzenia, ale przed porodem można się wybrać i obejrzeć to co się da. Na szkole też nie zawsze poznasz personel, bo czasem zajęcia prowadzi ktoś spoza szpitala, a zresztą nikt na dyżurze nie będzie biegał się przywitać ;) sale nie zawsze można zobaczyć bo nie zawsze jest wolna

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

U mnie też brak :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas w szpitalu szkoła rodzenia jest za darmo. Byłam i polecam ;)
    Co do pryszczy co tu któraś pytała to mi pomaga czarne mydło, plecy i dekolt miałam tragiczne, jak tylko raz w tygodniu nie zrobię maseczki z czarnego to zaraz od nowa
    Gdzie kupowałaś to mydło? Teraz już słońce piękne więc myślę że warto wystawiać plecy na słońce tak na pół godz - godzinę dziennie, żeby wysuszyć te pryszcze. Mi się z kolei bardzo poprawiły paznokcie po witaminach Prenatal Duo. Po prostu szok bo jeszcze miesiąc temu były cienkie jak bibuła po żelu i hybrydzie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalowa nie każdy szpital prowadzi szkołę rodzenia, ale przed porodem można się wybrać i obejrzeć to co się da. Na szkole też nie zawsze poznasz personel, bo czasem zajęcia prowadzi ktoś spoza szpitala, a zresztą nikt na dyżurze nie będzie biegał się przywitać ;) sale nie zawsze można zobaczyć bo nie zawsze jest wolna
    No u mnie wlasnie w tym szpitalu, w ktorym planuje rodzic pisze, ze zajecia sa prowadzone przez polozne pracujace na sali i porodowej i jest jeszcze napisane cos takiego:
    W ramach kursu proponujemy wycieczkę po oddziałach szpitala, celem zapoznania rodziców z warunkami, w jakich przyjdzie im witać nowego członka rodziny. Przeprowadzimy symulację hospitalizacji od przyjęcia do wypisu (od Izby Przyjęć, przez Salę Porodową i Oddział Położniczo-Noworodkowy). Podczas zajęć gimnastycznych skupiamy się na ćwiczeniach oddechowych, relaksacyjnych, rozluźniających napięte partie mięśni, zbolały kręgosłup, przemęczone stopy łagodząc jednocześnie stres dnia codziennego. Sala ćwiczeń Szkoły Rodzenia wyposażona jest w drabinki, materace, worki sakko, pufy, piłki gimnastyczne – takie stanowisko przygotowane jest dla każdej z par. Profesjonalnie wyposażone stanowiska do opieki nad noworodkiem pozwolą nauczyć się pielęgnacji i kąpieli dziecka.
    Wiec mysle, ze chyba jakos przeboleje te 300zl, bo potem zawsze pewniej bede sie czula w znajomym miejscu :-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak to u mnie będzie, bo mieszkam w Chełmie a chcę rodzić w Lublinie. Ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że nie da mi skierowania do szpitala, w którym pracuje w Lublinie ani gwarancji na to, że będzie miejsce... Przestraszyłam się. Tak w ogóle dziewczyny, chcecie rodzić ze znieczuleniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:48

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jeszcze bóle podbrzusza ? Mnie od wczoraj cały czas dokuczaja ale nie jak na okres tylko takie wrażenie obolałe trochę kłujace.

Ja nie chce znieczulenia. Mam paranoje odkąd znajomej w rodzinie źle się wkuli i coś jej zrobili w każdym razie jest warzywkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej chce znieczulenie. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, ktora niedawno rodzila i powiedziala, ze jak dostala skyrczy to tak ja bolalo, ze od razu blagala o znieczulenie i roznica kolosalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia koleżanek wiem że znieczulenie dostają zawsze te które mają wykupiona położna i ona zadba o to żeby w odpowiednim czasie dac. Reszta zawsze była za pozno na zastrzyk.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam zabulić 2000 zł za to, żeby mieć położną i przy okazji znieczulenie? :|

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Macie jeszcze bóle podbrzusza ? Mnie od wczoraj cały czas dokuczaja ale nie jak na okres tylko takie wrażenie obolałe trochę kłujace.

Ja nie chce znieczulenia. Mam paranoje odkąd znajomej w rodzinie źle się wkuli i coś jej zrobili w każdym razie jest warzywkiem.

A jak będzie wskazaniem cesarskie cięcie to co też niestety muszą dać znieczulenie w kręgosłup i co wtedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka nie miala akurat wykupionej poloznej i dostala:-)
    U nas w szpitalu indywidualna opieka poloznej to 600zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_g89
    U mnie te kopniaki pojawiły się rano i wiedziałam że to dzidzia , Ale na tym koniec jak próbowałam brzuch poruszać żeby zaczęła kopać to zapomnij zero odzewu . ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka płaciła 600. To nie chodzi o to że oni złośliwie oszczędzają ale tak nie zadbają o czasowy zastrzyk. Ale to ja mówię o szpitalach w moim mieście. W sumie dwóch bo tylko dwa mają bezpłatne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    A jak będzie wskazaniem cesarskie cięcie to co też niestety muszą dać znieczulenie w kręgosłup i co wtedy

To nie będę miała wpływu i wyboru. Jak mam wybór to wolę bez.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie martwi. Ze ja nigdy nie przytyje. Jeszcze w pierwszym trymestrze mailam ciagly glod i jadlam co pol godziny i nie przybrałam nic. A teraz juz w ogole stracilam apetyt, na nic nie mam ochoty, zmuszam sie zeby jesc:-( boje sie ze zaraz zaczne w ogole chudnac. Juz sie boje wchodzic na wage u gina, ze mi zaraz powie ze coś ze mna jest nie tak, bo ciagle waze tyle samo albo mniej.

‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ