X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Pojawia sie u Was pod wieczor delikatna opuchlizna kostek i stop?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    W Wlkp szkoły rodzenia są w ramach NFZ i prywatnie. Ja byłam w szoku,ze jest taka możliwosć. Wpisz bezpłatna szkoła rodzenia,bo skoro u nas jest,to powinno być tak w całej Polsce.
    Ja nie skorzystam, obejrzę w necie co mogę,przed porodem i po chciałabym spotkać się z doradcą laktacyjnym. Ale to moje drugie dziecko ;)
    Przy pierwszym chodziłam. Wystarczy ;)
    No ale nie najlepiej jest chodzic jednak do miejsca, w ktorym sie bedzie rodzic? Bo to jednak zapoznanie ze szpitalem, z poloznymi, z salami, ze sprzetem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    U mnie nie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

U mnie też nie

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brak opuchlizny ale lekarz o to pyta co wizytę.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa nie każdy szpital prowadzi szkołę rodzenia, ale przed porodem można się wybrać i obejrzeć to co się da. Na szkole też nie zawsze poznasz personel, bo czasem zajęcia prowadzi ktoś spoza szpitala, a zresztą nikt na dyżurze nie będzie biegał się przywitać ;) sale nie zawsze można zobaczyć bo nie zawsze jest wolna

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

U mnie też brak :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas w szpitalu szkoła rodzenia jest za darmo. Byłam i polecam ;)
    Co do pryszczy co tu któraś pytała to mi pomaga czarne mydło, plecy i dekolt miałam tragiczne, jak tylko raz w tygodniu nie zrobię maseczki z czarnego to zaraz od nowa
    Gdzie kupowałaś to mydło? Teraz już słońce piękne więc myślę że warto wystawiać plecy na słońce tak na pół godz - godzinę dziennie, żeby wysuszyć te pryszcze. Mi się z kolei bardzo poprawiły paznokcie po witaminach Prenatal Duo. Po prostu szok bo jeszcze miesiąc temu były cienkie jak bibuła po żelu i hybrydzie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalowa nie każdy szpital prowadzi szkołę rodzenia, ale przed porodem można się wybrać i obejrzeć to co się da. Na szkole też nie zawsze poznasz personel, bo czasem zajęcia prowadzi ktoś spoza szpitala, a zresztą nikt na dyżurze nie będzie biegał się przywitać ;) sale nie zawsze można zobaczyć bo nie zawsze jest wolna
    No u mnie wlasnie w tym szpitalu, w ktorym planuje rodzic pisze, ze zajecia sa prowadzone przez polozne pracujace na sali i porodowej i jest jeszcze napisane cos takiego:
    W ramach kursu proponujemy wycieczkę po oddziałach szpitala, celem zapoznania rodziców z warunkami, w jakich przyjdzie im witać nowego członka rodziny. Przeprowadzimy symulację hospitalizacji od przyjęcia do wypisu (od Izby Przyjęć, przez Salę Porodową i Oddział Położniczo-Noworodkowy). Podczas zajęć gimnastycznych skupiamy się na ćwiczeniach oddechowych, relaksacyjnych, rozluźniających napięte partie mięśni, zbolały kręgosłup, przemęczone stopy łagodząc jednocześnie stres dnia codziennego. Sala ćwiczeń Szkoły Rodzenia wyposażona jest w drabinki, materace, worki sakko, pufy, piłki gimnastyczne – takie stanowisko przygotowane jest dla każdej z par. Profesjonalnie wyposażone stanowiska do opieki nad noworodkiem pozwolą nauczyć się pielęgnacji i kąpieli dziecka.
    Wiec mysle, ze chyba jakos przeboleje te 300zl, bo potem zawsze pewniej bede sie czula w znajomym miejscu :-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak to u mnie będzie, bo mieszkam w Chełmie a chcę rodzić w Lublinie. Ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że nie da mi skierowania do szpitala, w którym pracuje w Lublinie ani gwarancji na to, że będzie miejsce... Przestraszyłam się. Tak w ogóle dziewczyny, chcecie rodzić ze znieczuleniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:48

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jeszcze bóle podbrzusza ? Mnie od wczoraj cały czas dokuczaja ale nie jak na okres tylko takie wrażenie obolałe trochę kłujace.

Ja nie chce znieczulenia. Mam paranoje odkąd znajomej w rodzinie źle się wkuli i coś jej zrobili w każdym razie jest warzywkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej chce znieczulenie. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, ktora niedawno rodzila i powiedziala, ze jak dostala skyrczy to tak ja bolalo, ze od razu blagala o znieczulenie i roznica kolosalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia koleżanek wiem że znieczulenie dostają zawsze te które mają wykupiona położna i ona zadba o to żeby w odpowiednim czasie dac. Reszta zawsze była za pozno na zastrzyk.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam zabulić 2000 zł za to, żeby mieć położną i przy okazji znieczulenie? :|

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Macie jeszcze bóle podbrzusza ? Mnie od wczoraj cały czas dokuczaja ale nie jak na okres tylko takie wrażenie obolałe trochę kłujace.

Ja nie chce znieczulenia. Mam paranoje odkąd znajomej w rodzinie źle się wkuli i coś jej zrobili w każdym razie jest warzywkiem.

A jak będzie wskazaniem cesarskie cięcie to co też niestety muszą dać znieczulenie w kręgosłup i co wtedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka nie miala akurat wykupionej poloznej i dostala:-)
    U nas w szpitalu indywidualna opieka poloznej to 600zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_g89
    U mnie te kopniaki pojawiły się rano i wiedziałam że to dzidzia , Ale na tym koniec jak próbowałam brzuch poruszać żeby zaczęła kopać to zapomnij zero odzewu . ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka płaciła 600. To nie chodzi o to że oni złośliwie oszczędzają ale tak nie zadbają o czasowy zastrzyk. Ale to ja mówię o szpitalach w moim mieście. W sumie dwóch bo tylko dwa mają bezpłatne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    A jak będzie wskazaniem cesarskie cięcie to co też niestety muszą dać znieczulenie w kręgosłup i co wtedy

To nie będę miała wpływu i wyboru. Jak mam wybór to wolę bez.

frezyjciada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie martwi. Ze ja nigdy nie przytyje. Jeszcze w pierwszym trymestrze mailam ciagly glod i jadlam co pol godziny i nie przybrałam nic. A teraz juz w ogole stracilam apetyt, na nic nie mam ochoty, zmuszam sie zeby jesc:-( boje sie ze zaraz zaczne w ogole chudnac. Juz sie boje wchodzic na wage u gina, ze mi zaraz powie ze coś ze mna jest nie tak, bo ciagle waze tyle samo albo mniej.

‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ