WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:W Wlkp szkoły rodzenia są w ramach NFZ i prywatnie. Ja byłam w szoku,ze jest taka możliwosć. Wpisz bezpłatna szkoła rodzenia,bo skoro u nas jest,to powinno być tak w całej Polsce.
Ja nie skorzystam, obejrzę w necie co mogę,przed porodem i po chciałabym spotkać się z doradcą laktacyjnym. Ale to moje drugie dziecko
Przy pierwszym chodziłam. Wystarczy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrasnalowa nie każdy szpital prowadzi szkołę rodzenia, ale przed porodem można się wybrać i obejrzeć to co się da. Na szkole też nie zawsze poznasz personel, bo czasem zajęcia prowadzi ktoś spoza szpitala, a zresztą nikt na dyżurze nie będzie biegał się przywitać
sale nie zawsze można zobaczyć bo nie zawsze jest wolna
-
frezyjciada wrote:U nas w szpitalu szkoła rodzenia jest za darmo. Byłam i polecam
Co do pryszczy co tu któraś pytała to mi pomaga czarne mydło, plecy i dekolt miałam tragiczne, jak tylko raz w tygodniu nie zrobię maseczki z czarnego to zaraz od nowa -
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Krasnalowa nie każdy szpital prowadzi szkołę rodzenia, ale przed porodem można się wybrać i obejrzeć to co się da. Na szkole też nie zawsze poznasz personel, bo czasem zajęcia prowadzi ktoś spoza szpitala, a zresztą nikt na dyżurze nie będzie biegał się przywitać
sale nie zawsze można zobaczyć bo nie zawsze jest wolna
W ramach kursu proponujemy wycieczkę po oddziałach szpitala, celem zapoznania rodziców z warunkami, w jakich przyjdzie im witać nowego członka rodziny. Przeprowadzimy symulację hospitalizacji od przyjęcia do wypisu (od Izby Przyjęć, przez Salę Porodową i Oddział Położniczo-Noworodkowy). Podczas zajęć gimnastycznych skupiamy się na ćwiczeniach oddechowych, relaksacyjnych, rozluźniających napięte partie mięśni, zbolały kręgosłup, przemęczone stopy łagodząc jednocześnie stres dnia codziennego. Sala ćwiczeń Szkoły Rodzenia wyposażona jest w drabinki, materace, worki sakko, pufy, piłki gimnastyczne – takie stanowisko przygotowane jest dla każdej z par. Profesjonalnie wyposażone stanowiska do opieki nad noworodkiem pozwolą nauczyć się pielęgnacji i kąpieli dziecka.
Wiec mysle, ze chyba jakos przeboleje te 300zl, bo potem zawsze pewniej bede sie czula w znajomym miejscu -
Ja nie mam pojęcia jak to u mnie będzie, bo mieszkam w Chełmie a chcę rodzić w Lublinie. Ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że nie da mi skierowania do szpitala, w którym pracuje w Lublinie ani gwarancji na to, że będzie miejsce... Przestraszyłam się. Tak w ogóle dziewczyny, chcecie rodzić ze znieczuleniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:48
-
nick nieaktualnyMacie jeszcze bóle podbrzusza ? Mnie od wczoraj cały czas dokuczaja ale nie jak na okres tylko takie wrażenie obolałe trochę kłujace.
Ja nie chce znieczulenia. Mam paranoje odkąd znajomej w rodzinie źle się wkuli i coś jej zrobili w każdym razie jest warzywkiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Macie jeszcze bóle podbrzusza ? Mnie od wczoraj cały czas dokuczaja ale nie jak na okres tylko takie wrażenie obolałe trochę kłujace.
Ja nie chce znieczulenia. Mam paranoje odkąd znajomej w rodzinie źle się wkuli i coś jej zrobili w każdym razie jest warzywkiem.
A jak będzie wskazaniem cesarskie cięcie to co też niestety muszą dać znieczulenie w kręgosłup i co wtedy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie co mnie martwi. Ze ja nigdy nie przytyje. Jeszcze w pierwszym trymestrze mailam ciagly glod i jadlam co pol godziny i nie przybrałam nic. A teraz juz w ogole stracilam apetyt, na nic nie mam ochoty, zmuszam sie zeby jesc:-( boje sie ze zaraz zaczne w ogole chudnac. Juz sie boje wchodzic na wage u gina, ze mi zaraz powie ze coś ze mna jest nie tak, bo ciagle waze tyle samo albo mniej.