X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dlatego dobrze mieć w domu własny laser do depilacji. Wychodzi sporo taniej a zabieg przypominający można zrobić kiedy się chce. Mi wystarcza 4 razy w roku. Jadę po całości zaczynając od nóg i kończąc pod pachami :)
    Mam laser domowy. I z niego tez nie jestem do komca zadowolona.bo jednak ostatni raz zabiegw gabinecir mialam 2lata temu i 80-90% włosków nie odroslo do tej pory a ten laser domowy nie byl tak skuteczny i rzucilam go w kąt Juz mi przeszla faza na tą laserowa depilacje i wystarcza mi maszynka :-)pachy to 10sekund, pipke raz na kilka dni tylko przystrzygam na krotko, nogi tez zajmują mi 2minutki.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narzeczony kupił laser na urodziny w grudniu, zdążyłam zastosować go tylko raz przed ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 21:13

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja na zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk Monural. Na ulotce były takie informację, że dzwoniłam do mojego ginekologa w niedziele wieczorem żeby się upewnić, że lekarz z IP nie strzelił gafy.
    To jeden z bezpiecznych leków nakładamy etapie ciąży i najlzejszy, ja pierwszy raz dostałam go w 8 tc,później w 11 i tydzień temu znowu.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Urosept biore ciągle od 8 tygodnia ciąży, jest bezpieczny i pomaga.
    Dziękuję za tą informację,bierzesz cały czas 3x2 tabletki, czy mniejszą dawkę?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja spać nie moge :-( budzr sie w srodku nocy i mecze sie 3 godziny i zasypiam dopiero nad ranem. Ale jako tako nic mnie nie boli.
    no to ja spię jak kamien, szybkie siku na zombie i w kilka sekund znow mnie nie ma. a poduszka ciazowa jest tak wspaniała ze juz od miesiaca tylko z nią spie i wszystkie inne poduszki wyrzuciłam w kąt :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik amniopunkcji
    Kariotyp meski nieprawidlowy
    Translokacja niezrownowazona 16 i 17 chromosomu
    Dostalam papiery niezbedne do terminacji do usg 4 maja musze podjac decyzje

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Nadulek, jest mi tak bardzo przykro. Trzymaj się Kochana.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    co to dokładnie oznacza kochana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arya12 wrote:
    Camilla ale chyba teraz nie używasz? Mnie by chyba nie wystarczyło tak rzadko powtarzać, moje włosy niestety są szalone... I też bym nie powiedziała, ze to bezbolesne, ale czego się nie robi dla gładkich nóżek;p
    Ostatni zabieg zrobiłam przed punkcja jajników a teraz zostaje golarka i trymer. Moje włosy sa mega czarne i sztywne, ale niby im ciemniejsze tym lepiej reagują na wiazke światła. Mam koleżankę po medyku to tłumaczyła mi wszystko o włosach :P latem zdarza mi sie dodatkowy zabieg. I to nie prawda, ze nie boli. Dałam koleżance spróbować to narobiła krzyku na cały dom. Ja nawet zęby lecze bez znieczulenia wiec jakiś tam laser mnie nie rusza za bardzo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    Bardzo mi przykro :-( co oznacza ten wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mam laser domowy. I z niego tez nie jestem do komca zadowolona.bo jednak ostatni raz zabiegw gabinecir mialam 2lata temu i 80-90% włosków nie odroslo do tej pory a ten laser domowy nie byl tak skuteczny i rzucilam go w kąt Juz mi przeszla faza na tą laserowa depilacje i wystarcza mi maszynka :-)pachy to 10sekund, pipke raz na kilka dni tylko przystrzygam na krotko, nogi tez zajmują mi 2minutki.
    Mi praktycznie cale ciało zajmuje godzinę i robie to max 5 razy w roku, a włosy mam czarne jak smoła. Moze nie trafiłaś na odpowiedni model.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziękuję za tą informację,bierzesz cały czas 3x2 tabletki, czy mniejszą dawkę?
    Jesli nie na wraca infekcja to 3x1 jak tylko czuje ze cos znowu jest nie tak to 3x2.

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji

Nadulek jak mi przykro strasznie takiej wiadomości nie chcieliśmy usłyszeć:-( Trzymaj się cieplutko i każda twoja decyzję uszanujemy.

• arya12 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ostatni zabieg zrobiłam przed punkcja jajników a teraz zostaje golarka i trymer. Moje włosy sa mega czarne i sztywne, ale niby im ciemniejsze tym lepiej reagują na wiazke światła. Mam koleżankę po medyku to tłumaczyła mi wszystko o włosach :P latem zdarza mi sie dodatkowy zabieg. I to nie prawda, ze nie boli. Dałam koleżance spróbować to narobiła krzyku na cały dom. Ja nawet zęby lecze bez znieczulenia wiec jakiś tam laser mnie nie rusza za bardzo :P

Moje włosy podobnie. Ja sobie zafundowałam kilka zabiegów wiosną zaszłego roku i na wakacje był spokój. Potem w wakacje ciąża wiec już nie powtarzałam, potem poronienie i już na jesieni nie miałam do tego głowy, a od zimy to wiadomo ;)

Nadulek bardzo mi przykro z powodu wyniku... :( Dużo siły dla Ciebie i Twojej rodzinki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 17:55

f2w33e3k6433919c.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    Bardzo mi przykro :-( Trzymaj się kochana.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    Bardzo mi przykro. Moja ciotka, młoda osoba 37 lat. Ma 3 zdrowe córki. Miedzy ich narodzinami traciła ciąże do 10 tygodnia, utrzymała jedną z 4 poronionych, chłopiec. Wyniki takie jak u Ciebie. Lekarz stwierdził, ze poprzednie stracone ciaze tez musiały być płci męskiej, a to ze utrzymała właśnie te to anomalia i złośliwość natury. Poddała się zabiegowi i juz nigdy wiecej nie będzie próbować. Cieszy się córkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mi praktycznie cale ciało zajmuje godzinę i robie to max 5 razy w roku, a włosy mam czarne jak smoła. Moze nie trafiłaś na odpowiedni model.
    No bo im ciemniejsze wlosy tym lepiej dla lasera. Ja jestem blondynka wiec nie mam tych wlosow bardzo czarnych i moze dlatego profesjonalny laser sobie z nimi radzi a domowy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam twardnienie macicy.Macie cos takiego? Strasznie dziwne uczucie. Niby to norma, bo macica sie przygotowuje do porodu, ale jednak to nieprzyjemne. Moj brzuch przyjmuje w ogole wtedy dziwny ksztalt jak leze na plecach. Ma ktoras cos takiego? Jest jakby przekrzywiony na jedną strone i dokladnie widze gdzie jest dziecko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 18:34

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jestem cały czas myślami z Tobą, bardzo mi przykro, nawet nie wyobrażam sobie co czujecie. Dużo siły wam życzę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    Bardzo, ale to bardzo mi przykro :( Trzymaj się, wspieramy Cię cokolwiek będzie się działo.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ