X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    Kariotyp meski nieprawidlowy
    Translokacja niezrownowazona 16 i 17 chromosomu
    Dostalam papiery niezbedne do terminacji do usg 4 maja musze podjac decyzje
    Nadulek tak bardzo mi przykro, śledzę Twoje wpisy i myślami jestem przy Tobie. Tyle już przeszłaś... Nie wiem co napisać...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Znowu mam twardnienie macicy.Macie cos takiego? Strasznie dziwne uczucie. Niby to norma, bo macica sie przygotowuje do porodu, ale jednak to nieprzyjemne. Moj brzuch przyjmuje w ogole wtedy dziwny ksztalt jak leze na plecach. Ma ktoras cos takiego? Jest jakby przekrzywiony na jedną strone i dokladnie widze gdzie jest dziecko :-)

Ja miałam już kilka razy, jak nie mija samoistnie można wziąć No -Spe plus Magnez, mnie po nospie przechodziło, brałam w sumie jednorazowo 80mg, więcej nie było potrzeby.
    Oczywiście jakby się to często powtarzało to kontrola u lekarza plus bad szyjki. Ja pierwszy raz miałam takie twardnienie w 16 tyg, doktor od razu mierzył mi szyjkę.

f2w33e3k6433919c.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik amniopunkcji
    Kariotyp meski nieprawidlowy
    Translokacja niezrownowazona 16 i 17 chromosomu
    Dostalam papiery niezbedne do terminacji do usg 4 maja musze podjac decyzje
    Bardzo mi przykro :( dużo siły życzę!

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, bardzo mi przykro :( wspieram z całych sił..

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek... bardzo mi przykro :( trzymajcie się i bądźcie silni :(

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arya12 wrote:
    Ja miałam już kilka razy, jak nie mija samoistnie można wziąć No -Spe plus Magnez, mnie po nospie przechodziło, brałam w sumie jednorazowo 80mg, więcej nie było potrzeby.
    Oczywiście jakby się to często powtarzało to kontrola u lekarza plus bad szyjki. Ja pierwszy raz miałam takie twardnienie w 16 tyg, doktor od razu mierzył mi szyjkę.
    Ja nic na to nie biore. Magnex biore regularnie. U mnie to mija po kilkunastu minutach. Czytalam ze to norma i moze zdarzac nawet 10razy dziennie. Wizyte mam w czwartek to szyjke sprawdzimy:-)

• arya12 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia wiem (pracuję w ochronie zdrowia), że większość kobiet w ciąży ma takie twardnienia, spiecia macicy, wiec potwierdzam, że to zazwyczaj normalne, aczkolwiek lepiej mieć to pod kontrola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 18:57

Camilla13 lubi tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek nie wiem co napisać,brak słow,tak mi przykro :(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam wyżej ale nikt mi nie odpisał. Ja od wczoraj przez noc do teraz mam uczucie ciągnięcia brzucha nie jest twardy w dotyku bardziej obolaly i uczucie napięcia. Czy to może być fizjologiczne rozciaganie sie macicy? Nie umiem rozpoznać twardnienia i skurczy. Nie jest to mega ból bardziej wkurzajace i coś nowego taki dyskomfort.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek bardzo mi przykro. Za dużo przechodzisz jak na jedną kobietke. Pamiętaj że masz już kochająca rodzinę i to najważniejsze. Podejmij decyzję najlepszą dla was.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, tak mi przykro.
    Liczyłam, że mimo negatywnych wyników usg prenatalnego - amniopunkcja wypadnie lepiej. Jesteśmy z Tobą. Przed Tobą i mężem ważna decyzja.
    Natalia1984 wrote:
    Ja nie mam pojęcia jak to u mnie będzie, bo mieszkam w Chełmie a chcę rodzić w Lublinie. Ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że nie da mi skierowania do szpitala, w którym pracuje w Lublinie ani gwarancji na to, że będzie miejsce... Przestraszyłam się. Tak w ogóle dziewczyny, chcecie rodzić ze znieczuleniem?

Niestety, teraz nikt nie da nam gwarancji.
    Za dużo dzieci się rodzi, za mało miejsc.
    krasnalowa wrote:
    No ja ciagle waze tyle samo 53kg, mam 160cm wzrostu. I tyle samo waze od 19tygodni ciazy.i nie przytylam nawet gdy w pierwszym trymestrze zjadalam z 20przekasek dziennie, nawet w srodku nocy. A teraz apetyt mi spadl i jej mniej.

hahaha Kobieto, Mam 170cm wzrostu. Przed ciążą ważyłam 55kg a teraz 56kg :P
    krasnalowa wrote:
    Martwi mnie, ze dziecko bedzie jakos przez to gorzej roslo albo cos. Staram sie jesc dziennie chociaz kilka "odzywczych" rzeczy typu serek wiejski, jogurty naturalne, kurczak, ktore maja duzo bialka, zeby jakos sie podtuczyc. Ale mi nie idzie. A z internetow wynika ze juz sie powinno na tym etapie kilka kilo przybrac

Z tego co słyszałam, to dziecko wyciśnie to co mu potrzebne. Twoje niejedzenie może bardziej Tobie zaszkodzić niż maluszkowi. Nie jedz po to by się podtuczyć bo nie o to w tym chodzi. :)
    Odżywiaj się zdrowo. Lepiej zjeść mniej a wartościowo niż jeść tylko po to by przybrać na wadze.
    86Monia wrote:
    Ja już pisałam wyżej ale nikt mi nie odpisał. Ja od wczoraj przez noc do teraz mam uczucie ciągnięcia brzucha nie jest twardy w dotyku bardziej obolaly i uczucie napięcia. Czy to może być fizjologiczne rozciaganie sie macicy? Nie umiem rozpoznać twardnienia i skurczy. Nie jest to mega ból bardziej wkurzajace i coś nowego taki dyskomfort.
    Wydaje mi się, że może to być rozciąganie macicy ale pewna nie jestem.
    Też czasami czuję takie ciągnięcie ale zauważyłam, że to się zbiega z "ciężkim dniem". Wtedy odpoczynek przynosi ulgę i ten dyskomfort jest mniejszy.
    I tak szybko to mija, że nawet nie spytalam o to gina na wizycie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi się zdarza podobnie,nie są to skurcze. Raz nawet byłam z tym na IP,to zalecili no spe. Zwykle następnego dnia jest ok

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nadulek, tak mi przykro.
    Liczyłam, że mimo negatywnych wyników usg prenatalnego - amniopunkcja wypadnie lepiej. Jesteśmy z Tobą. Przed Tobą i mężem ważna decyzja.

Wydaje mi się, że może to być rozciąganie macicy ale pewna nie jestem.
    Też czasami czuję takie ciągnięcie ale zauważyłam, że to się zbiega z "ciężkim dniem". Wtedy odpoczynek przynosi ulgę i ten dyskomfort jest mniejszy.
    I tak szybko to mija, że nawet nie spytalam o to gina na wizycie.

No właśnie wczoraj miałam "ciężki" dzień tzn. Lajtowy ale pierwszy taki w ciazy. Bylam na zakupach dużo chodzilam schylalam się i kucalam w szmateksie hehe i jak wróciłam wieczorem i w nocy sie zaczęło plus znowu niewielkie plamienie koloru pomaranczowego.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, może w ten sposób organizm Ci mówi - przystopuj. :)

3 tygodnie temu zrobiłam sobie taki mały spacer... gdy spojrzałam w aplikację mierzącą trasę - wyszło 6,5km. Czułam się znakomicie. Ale wieczorkiem zaczął mi się brzuch spinać, takie ciągnięcie. Stwierdziłam więc, że spacery ok - ale muszę się pilnować by nie przesadzać. Bo niby czuję się dobrze, ale potem jednak okazuje się, że chyba przegięłam.:)

Z jednej strony, mówią "ciąża to nie choroba" a jednak trzeba na siebie i maleństwo uważać. Sama ciąża jest dla organizmu działaniem na pełnych obrotach i po prostu trzeba zwolnić. Dla dobra siebie i dziecka.

zuza88 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 trymestr przelezalam w łóżku bo czułam się fatalnie. W 2 widać skutki jak zadyszka. Wczoraj to było niby nic ale jednak może za dużo jak na mój stan. Oby to było tylko skutkiem przemęczenia chociaż to co mnie niepokoi to że chwilę już pobolewa. Jak nie przejdzie jutro zastanowię się nad IP. Tylko pot mnie oblewa jak mam tam jechać bo jak mój nie ma dyżuru to tam są takie psychole że masakra. Poznałam się na nich jak lezalam tydzien z ciaza pozamaciczna. Pech to trafić na takiego przemadrzalego. Oni gwiazdorza i zapominaja że to ich praca. Oczywiście nie wszyscy.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja nie mam pojęcia jak to u mnie będzie, bo mieszkam w Chełmie a chcę rodzić w Lublinie. Ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że nie da mi skierowania do szpitala, w którym pracuje w Lublinie ani gwarancji na to, że będzie miejsce... Przestraszyłam się. Tak w ogóle dziewczyny, chcecie rodzić ze znieczuleniem?

Natalia A w jakim szpitalu chcesz rodzić? Ja też jestem z okolic Lublina i planuje poród na Staszica

jatoszka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Znowu mam twardnienie macicy.Macie cos takiego? Strasznie dziwne uczucie. Niby to norma, bo macica sie przygotowuje do porodu, ale jednak to nieprzyjemne. Moj brzuch przyjmuje w ogole wtedy dziwny ksztalt jak leze na plecach. Ma ktoras cos takiego? Jest jakby przekrzywiony na jedną strone i dokladnie widze gdzie jest dziecko :-)
    Mam tak od 1,5 tygodnia, nawet przez chwile spanikowalam, zdarza mi sie kilka razy na dobe, bywa nieprzyjemne ale tylko przez chwilę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Monia, może w ten sposób organizm Ci mówi - przystopuj. :)

3 tygodnie temu zrobiłam sobie taki mały spacer... gdy spojrzałam w aplikację mierzącą trasę - wyszło 6,5km. Czułam się znakomicie. Ale wieczorkiem zaczął mi się brzuch spinać, takie ciągnięcie. Stwierdziłam więc, że spacery ok - ale muszę się pilnować by nie przesadzać. Bo niby czuję się dobrze, ale potem jednak okazuje się, że chyba przegięłam.:)

Z jednej strony, mówią "ciąża to nie choroba" a jednak trzeba na siebie i maleństwo uważać. Sama ciąża jest dla organizmu działaniem na pełnych obrotach i po prostu trzeba zwolnić. Dla dobra siebie i dziecka.

ja w tamtą sobotę sprzątałam kuchnie i łazienkę potem przeszłam do sypialni i robiliśmy z męzem małe przemeblowanie, troche sie naschylałam, a mówił mi zostaw ale tak się super czułam że robiłam i pomagałam mu a po godzinie taki ból pleców i mega ciągniecie brzucha że do końca dnia juz tylko mogłam leżec... trzeba uwazac mimo ze czasem czujemy sie super i myslimy ze damy rade :/

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Natalia A w jakim szpitalu chcesz rodzić? Ja też jestem z okolic Lublina i planuje poród na Staszica
    Na Jaczewskiego, tam pracuje mój gin. Nadulek, tak bardzo mi przykro. Nie wiem co napisać, nie potrafię sobie wyobrazić co czujecie. To bardzo niesprawiedliwe. Myślę o Tobie ciepło.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo.
    Chcialabym nigdy nie byc w takiej sytuacji i nie musiec stawac przed wyborem ktory nie jest rzadnym wyborem. Mam w glowie czarna dziure i chce by ten zasrany rok sie skonczyl. Ciesze sie ze u was choc wszystko idzie ok

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ