X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam czopki evaqu sa bezpieczne w ciazy. Ale to bardziej zaparcia co za tym idzie i wzdęcia. Ja już nie wiem czy mam wzdecia czy to brzuch ciążowy tej wielkości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Rany,jak sobie radzicie z wzdęciami? Mi juz sił brakuje. Kompletnie nie zależy to od tego, co jem. Normalnie brzuch wielki i balon zamiast jelit. Espumisan niewiele daje :(

Hej ja mam to samo już się do tego przyzwyczaiłam.
    I nie wiem co już poradzić na to można zabardzo .
    Tylko że ja już przed ciąża zmagalam się z wzdeciami i też nie miałam na to sposobu.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czy Wy tez macie jeszcze ciagle mdlosci poranne? Ogólnie nie wymiotowalam juz prawie miesiac, ale codziennie z rana mam mega mdlosci- maz musi mi podac sniadanie do lozka i jem je bardzi powoli zeby nie zwrocic i dopiero potrm zaczynam sie lepiej czuc

Ja to wymiotuje do tej pory, co prawda i ta jest poprawa bo tak 2-3 razy dziennie ( A nie po 10 jak wcześniej) i średnio co drugi dzień ale nadal się mecze

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja tez na Staszica bo tam pracuje moj lekarz a wlasciwie nawet dwoch ale obawiam sie tych wielkich tlumow we wrzesniu i braku miejsc :-( lekarz mowila wtedy o Swidniku :-) pozyjemy zobaczymy :-)

Jarosza A do którego lekarza chodzisz ? Tak na Staszica to są zawsze tłumy bo to Klinika . A my dziś dowiedzielismy się że prawdopodobnie będzie dziewczynka.

Angel1988, JustynaG, arya12, agaafabka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek przykro mi ... wspieram - dużo siły dla Was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:50

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kłucie w pachwinie też mi dokuczaly kilka dni ale narazie ustapily
    To chyba rozciąganie więzadeł

A ja mam już dość kichania smarkania ehh :/

agaafabka lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem trzeba się do balona w brzuchu przyzwyczaic ;) Pewnie tez przez to na wadze nie przybieram,bo jeśc za duzo się nie da . Wszystko ma swoje plusy i minusy ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu z wzdeciami. Akurat ta przyjemnosc mnie ominęła na szczescie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mi mówiła, że jeśli będę chciała rodzić w jakimś szpitalu gdzie jest mega oblegany, to żeby dać znać wcześniej to mi wypisze skierowanie z nazwą tego szpitala i wtedy ponoć nie mogą odesłać

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja tez na Staszica bo tam pracuje moj lekarz a wlasciwie nawet dwoch ale obawiam sie tych wielkich tlumow we wrzesniu i braku miejsc :-( lekarz mowila wtedy o Swidniku :-) pozyjemy zobaczymy :-)
    Kto Was prowadzi? Ja jestem po wizycie, serduszko pięknie biło, dla porównania słuchałam też swojego serca. Lekarz ocenił, że mam bardzo dużą macicę, śmiał się, że tam na pewno siedzi dwoje a nie jedno. Dupek, Luteina i Acard wciąż mam brać bez zmian no i lecimy dalej... 5 maja mam połówkowe w Donna Vita w Lublinie. To będzie 20t5d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 13:09

Angel1988, Katarzyna89op, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kto Was prowadzi? Ja jestem po wizycie, serduszko pięknie biło, dla porównania słuchałam też swojego serca. Lekarz ocenił, że mam bardzo dużą macicę, śmiał się, że tam na pewno siedzi dwoje a nie jedno. Dupek, Luteina i Acard wciąż mam brać bez zmian no i lecimy dalej... 5 maja mam połówkowe w Donna Vita w Lublinie. To będzie 20t5d.
    No to juz wiadomo skad taki duzy brzuszek :-)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Moja gin mi mówiła, że jeśli będę chciała rodzić w jakimś szpitalu gdzie jest mega oblegany, to żeby dać znać wcześniej to mi wypisze skierowanie z nazwą tego szpitala i wtedy ponoć nie mogą odesłać

Nie wiem czy tak to zadziała.
    Bo jeśli nie maja wolnych łóżek i wszystkie sale są zajęte to gdzie Cię mają przyjąć? Dać po porodzie łóżko na korytarzu?

Dla przykładu - jeśli jest szpital o referencyjności III czyli zajmujący się najtrudniejszymi przypadkami to wiadomo, że u nich pierwszeństwo będą miały kobiety w ciążach problematycznych (i wtedy jeśli jesteś w grupie ryzyka to Cię nie odeślą).
    Ale jeśli nie masz żadnych powikłań (złych wyników/wysokiego ciśnienia itp) to na jakiej podstawie ma być realizowane to skierowanie?
    Oczywiście sprawa inaczej wygląda w przypadku cc a inaczej z sn. No bo jak cc, to jest to operacja planowana i wtedy się zapisujesz do konkretnego szpitala.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek przykro mi :( życzę siły

f2wlwn15pyf6mety.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was bierze jeszcze dupka,lUteinę ?
    Widzialam ze Natalia.
    Ja tez mam wzdecia ,mdlosci juz nie mam

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze wieczorem mdłości ale w porównaniu do tych 24h na dobę to już jest cudownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje wam dziewczyny z tymi mdłosciami/wymiotami. ja cały czas do tej pory ani razu nie miałam okazji tego doswiadczyć.

bolące pachwiny to rozciąganie się więzadeł, macica cieższa wieksza,dzieciątko rośnie :)

nadulek, bardzo mi przykro...okropna sytuacja.

z wyproznianiem i wzdęciami tez nie mam problemu, a apetyt mam dobry :D
    ale raz faktycznie miałam, to było okropne uczucie i tylko duże ilości wody i wypróznienie przyniosły ulgę.

pozdrawiam was serdecznie w piękną sobotę <3

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Widzialam ze Natalia.
    Mi lekarz kazał odstawić oba z końcem 13 tygodnia. Brałam dupka do końca 14, żeby wykończyć opakowanie, a luteinę odstawiłam dopiero, jak zbadałam poziom progesteronu.

Wzdęć i zaparć brak. Mdłości z końcem pierwszego trymestru ustały :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Widzialam ze Natalia.
    Ja biorę luteine dopochwowa.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Jarosza A do którego lekarza chodzisz ? Tak na Staszica to są zawsze tłumy bo to Klinika . A my dziś dowiedzielismy się że prawdopodobnie będzie dziewczynka.
    Dr Stupak i Bakalczuk :-)
    Znajoma lezala na korytarzu :-( po porodzie :-( krotko ale jednak
    A ty ?
    Ja tez nadal biore luteine :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 19:38

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieracie się gdzieś na wakacje?
    Bo ja mam w maju 2 tygodnie wolne i chce jechać do Polski do Szklarskiej Poręby , oczywiscie nie jakoś się męczyć tylko tam może wyciągiem na górę i pochodzić po szlakach ale nie jestem pewna czy powinnam ? Co myślicie?

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ