WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Rany,jak sobie radzicie z wzdęciami? Mi juz sił brakuje. Kompletnie nie zależy to od tego, co jem. Normalnie brzuch wielki i balon zamiast jelit. Espumisan niewiele daje
Hej ja mam to samo już się do tego przyzwyczaiłam.
I nie wiem co już poradzić na to można zabardzo .
Tylko że ja już przed ciąża zmagalam się z wzdeciami i też nie miałam na to sposobu.
-
krasnalowa wrote:Czy Wy tez macie jeszcze ciagle mdlosci poranne? Ogólnie nie wymiotowalam juz prawie miesiac, ale codziennie z rana mam mega mdlosci- maz musi mi podac sniadanie do lozka i jem je bardzi powoli zeby nie zwrocic i dopiero potrm zaczynam sie lepiej czuc
Ja to wymiotuje do tej pory, co prawda i ta jest poprawa bo tak 2-3 razy dziennie ( A nie po 10 jak wcześniej) i średnio co drugi dzień ale nadal się meczekasia1518
-
jatoszka wrote:Ja tez na Staszica bo tam pracuje moj lekarz a wlasciwie nawet dwoch ale obawiam sie tych wielkich tlumow we wrzesniu i braku miejsc
lekarz mowila wtedy o Swidniku
pozyjemy zobaczymy
Jarosza A do którego lekarza chodzisz ? Tak na Staszica to są zawsze tłumy bo to Klinika . A my dziś dowiedzielismy się że prawdopodobnie będzie dziewczynka.Angel1988, JustynaG, arya12, agaafabka lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jatoszka wrote:Ja tez na Staszica bo tam pracuje moj lekarz a wlasciwie nawet dwoch ale obawiam sie tych wielkich tlumow we wrzesniu i braku miejsc
lekarz mowila wtedy o Swidniku
pozyjemy zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 13:09
Angel1988, Katarzyna89op, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Kto Was prowadzi? Ja jestem po wizycie, serduszko pięknie biło, dla porównania słuchałam też swojego serca. Lekarz ocenił, że mam bardzo dużą macicę, śmiał się, że tam na pewno siedzi dwoje a nie jedno. Dupek, Luteina i Acard wciąż mam brać bez zmian no i lecimy dalej... 5 maja mam połówkowe w Donna Vita w Lublinie. To będzie 20t5d.
-
frezyjciada wrote:Moja gin mi mówiła, że jeśli będę chciała rodzić w jakimś szpitalu gdzie jest mega oblegany, to żeby dać znać wcześniej to mi wypisze skierowanie z nazwą tego szpitala i wtedy ponoć nie mogą odesłać
Nie wiem czy tak to zadziała.
Bo jeśli nie maja wolnych łóżek i wszystkie sale są zajęte to gdzie Cię mają przyjąć? Dać po porodzie łóżko na korytarzu?
Dla przykładu - jeśli jest szpital o referencyjności III czyli zajmujący się najtrudniejszymi przypadkami to wiadomo, że u nich pierwszeństwo będą miały kobiety w ciążach problematycznych (i wtedy jeśli jesteś w grupie ryzyka to Cię nie odeślą).
Ale jeśli nie masz żadnych powikłań (złych wyników/wysokiego ciśnienia itp) to na jakiej podstawie ma być realizowane to skierowanie?
Oczywiście sprawa inaczej wygląda w przypadku cc a inaczej z sn. No bo jak cc, to jest to operacja planowana i wtedy się zapisujesz do konkretnego szpitala. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywspółczuje wam dziewczyny z tymi mdłosciami/wymiotami. ja cały czas do tej pory ani razu nie miałam okazji tego doswiadczyć.
bolące pachwiny to rozciąganie się więzadeł, macica cieższa wieksza,dzieciątko rośnie
nadulek, bardzo mi przykro...okropna sytuacja.
z wyproznianiem i wzdęciami tez nie mam problemu, a apetyt mam dobry
ale raz faktycznie miałam, to było okropne uczucie i tylko duże ilości wody i wypróznienie przyniosły ulgę.
pozdrawiam was serdecznie w piękną sobotę -
promyczek 39 wrote:Czy ktoras z Was bierze jeszcze dupka,lUteinę ?
Widzialam ze Natalia.
Ja tez mam wzdecia ,mdlosci juz nie mam
Wzdęć i zaparć brak. Mdłości z końcem pierwszego trymestru ustały -
nick nieaktualny
-
kasia1518 wrote:Jarosza A do którego lekarza chodzisz ? Tak na Staszica to są zawsze tłumy bo to Klinika . A my dziś dowiedzielismy się że prawdopodobnie będzie dziewczynka.
Znajoma lezala na korytarzupo porodzie
krotko ale jednak
A ty ?
Ja tez nadal biore luteineWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 19:38
-
nick nieaktualnyDziewczyny wybieracie się gdzieś na wakacje?
Bo ja mam w maju 2 tygodnie wolne i chce jechać do Polski do Szklarskiej Poręby , oczywiscie nie jakoś się męczyć tylko tam może wyciągiem na górę i pochodzić po szlakach ale nie jestem pewna czy powinnam ? Co myślicie?