X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek strasznie mi przykro :( Ja naprawdę myślałam, że wszystko będzie dobrze...

A co do twardnień dziewczyny to ja też je mam od jakiegoś czasu. Pierwsze dwa dni całkiem intensywne ale zaraz zaaplikowałam nospe i magnez i teraz zdarzają sie tylko z 5-6 razy dziennie. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadulek, bardzo mi przykro, tulę mocno...

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek tak mi przykro :(

Dziewczyny nie było mnie chwile A tu tyle naskrobane:) fajnie że tyle piszecie:)
    Ja tylko się pochwalę że wyniki moczu mam już lepsze niestety dopadlo mnie przeziębienie i leżę teraz:/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo.
    Chcialabym nigdy nie byc w takiej sytuacji i nie musiec stawac przed wyborem ktory nie jest rzadnym wyborem. Mam w glowie czarna dziure i chce by ten zasrany rok sie skonczyl. Ciesze sie ze u was choc wszystko idzie ok
    Nadulek, a z czym wiaze sie wada tego dzieciatka? Jesli nie chcesz to nie odpowiadaj,po prostu nie mam zadnej wiedzy na ten temat i nie wiem czy nie ma szans na życie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Nadulek strasznie mi przykro :( Ja naprawdę myślałam, że wszystko będzie dobrze...

A co do twardnień dziewczyny to ja też je mam od jakiegoś czasu. Pierwsze dwa dni całkiem intensywne ale zaraz zaaplikowałam nospe i magnez i teraz zdarzają sie tylko z 5-6 razy dziennie. Mam nadzieję, że to nic groźnego.
    No mi sie zdarzaja rzadko- w ogóle zaczęły mi sie chyba dopiero 2dni temu wieczorami. Ale trzymaja dluzej. A u mnie to nie jest zwiazane z jakas aktywnoscia nadmierna bo naprawde prowadze mega spokojny tryb zycia i moja najwieksza aktywność to spacery

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie jeszcze ciagle mdlosci poranne? Ogólnie nie wymiotowalam juz prawie miesiac, ale codziennie z rana mam mega mdlosci- maz musi mi podac sniadanie do lozka i jem je bardzi powoli zeby nie zwrocic i dopiero potrm zaczynam sie lepiej czuc

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Ty, u mnie od dawna już zero mdłości, ostatnio przez 3 godz po obudzeniu nie zjadłam śniadania i było ok. W ogóle czuję się super, żadnych dolegliwości. Uwielbiam być w ciąży :D Mam dziś o 11 wizytę u swojego gina.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Nadulek, a z czym wiaze sie wada tego dzieciatka? Jesli nie chcesz to nie odpowiadaj,po prostu nie mam zadnej wiedzy na ten temat i nie wiem czy nie ma szans na życie?
    Do konca nikt tego nie wie wie bo nie jest to zespol wad. Na chwile obecna w obrazie isg nieprawidlowy wzrost konczyn do tego obrzek klatki piersiowej ktory powiedzial lekarz pfowadzi do niewydolnosci krazeniowej i cos juz nie tak z obrazem serca ale nie jest jeszcze w stanie tego dokladnie potwierdzic. Czekamy na usg ostatniej szansy 4 maja. Lekarz znalazl dla nas duzo czasu pomimo wczesniej poumawianych wizyt siedzielismy u niego ponad godzine. Zrobil usg ok 30

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minutowe i z niczym nas nie popedzal. Powiedzial ze zawsze mozemy go nich przyjechac a oni zawsze postaraja sie nam pomoc. Dzis czeka mnie rozmowa z moi ginem. Nie mialam wczoraj do tego glowy. Czuje sie jakby czolg mnie rozjechal. Liczylismy sie z tym ale zawsze ma sie nadzieje.
    Chcialabym miec pare miesiecy choc nudnych ale chyba nie jest mi to dane

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek espolcxuje Wam bardzo, myslalam ze bedzie dobrze. Jakakolwiek podejmiecie decyzje bedzie ona sluszna, wazne aby byla odpowiednia dla Was.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Do konca nikt tego nie wie wie bo nie jest to zespol wad. Na chwile obecna w obrazie isg nieprawidlowy wzrost konczyn do tego obrzek klatki piersiowej ktory powiedzial lekarz pfowadzi do niewydolnosci krazeniowej i cos juz nie tak z obrazem serca ale nie jest jeszcze w stanie tego dokladnie potwierdzic. Czekamy na usg ostatniej szansy 4 maja. Lekarz znalazl dla nas duzo czasu pomimo wczesniej poumawianych wizyt siedzielismy u niego ponad godzine. Zrobil usg ok 30
    Ojej, czyli jednak w obrazie usg tez juz cos widać, myslalam ze ten obrzek zniknal i okaze sie wszytsko dobrze po amniopunkcji, bo ostatnio pisalas ze na usg wszystko ladnie i maluszek fika:-(przykro mi bardzo, straszna tragedia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek.... Ciężki czas przed Wami.... Niech Was Bóg prowadzi!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam was poinformować że zaczynamy już tydzień 20 ciąży, miejmy nadzieję że kolejne 20 zleci równie tak szybko jak teraz .:-)

Izabelle, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... Nadulek bardzo mi przykro :( :( :( nawet nie wiem co napisać... I myślę że nawet jak bym naskrobala pół strony i tak nic nie pomoże... życzę tylko Tobie i mężowi dużo siły... :*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Natalia A w jakim szpitalu chcesz rodzić? Ja też jestem z okolic Lublina i planuje poród na Staszica
    Ja tez na Staszica bo tam pracuje moj lekarz a wlasciwie nawet dwoch ale obawiam sie tych wielkich tlumow we wrzesniu i braku miejsc :-( lekarz mowila wtedy o Swidniku :-) pozyjemy zobaczymy :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Na Jaczewskiego, tam pracuje mój gin. Nadulek, tak bardzo mi przykro. Nie wiem co napisać, nie potrafię sobie wyobrazić co czujecie. To bardzo niesprawiedliwe. Myślę o Tobie ciepło.
    A ja na staszica :-)

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dalej mam to dziwne uczucie ciężkości w podbrzuszu jakby ktoś mi kamienie zaszył. I kłucia w pachwinach. Mam nadzieję że to objaw nowego etapu ciąży i tak ma być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ciezki dzien, zbieram sie zarazz na studia i wroce o 20:-( ale za to jutro planujemy z mezem wypad nad jeziorko, kocyk i grill bo u nas ma byc sloneczko i 25 stopni :-)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, wspieram myślami, tyle mogę...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,jak sobie radzicie z wzdęciami? Mi juz sił brakuje. Kompletnie nie zależy to od tego, co jem. Normalnie brzuch wielki i balon zamiast jelit. Espumisan niewiele daje :(

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ