WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 wrote:Czy ktoras z Was bierze jeszcze dupka,lUteinę ?
Widzialam ze Natalia.
Ja tez mam wzdecia ,mdlosci juz nie mam
Mi pani dr pozwoliła odstawić luteinę podjęzykową w 16tygodniu, zostawiła tylko dopochwową oraz acard, euthyrox i clexane. Ten zestaw ma zostać ze mną do końca ciąży. Jestem trochę zaskoczona, bo w tej ciąży nigdy nie miałam badanego poziomu progesteronu, więc nie wiem na jakiej podstawie akurat takie zalecenie, ale skoro mam się dobrze i dzidziuś też, to zakładam, że moja pani dr wie, co robi i nie drążę tematu. -
nick nieaktualnyasese wrote:Mi pani dr pozwoliła odstawić luteinę podjęzykową w 16tygodniu, zostawiła tylko dopochwową oraz acard, euthyrox i clexane. Ten zestaw ma zostać ze mną do końca ciąży. Jestem trochę zaskoczona, bo w tej ciąży nigdy nie miałam badanego poziomu progesteronu, więc nie wiem na jakiej podstawie akurat takie zalecenie, ale skoro mam się dobrze i dzidziuś też, to zakładam, że moja pani dr wie, co robi i nie drążę tematu.
-
nadulek wrote:Dzieki dziewczyny za dobre slowo.
Chcialabym nigdy nie byc w takiej sytuacji i nie musiec stawac przed wyborem ktory nie jest rzadnym wyborem. Mam w glowie czarna dziure i chce by ten zasrany rok sie skonczyl. Ciesze sie ze u was choc wszystko idzie ok
Nadulek bardzo mi przykro ja również doświadczyłam tego samego dokładnie 18 sierpnia 2017 potwierdzili nieprawidłowy kariotyp meski zespół delecji 5p wiem co w tym momencie czujesz i jaki masz metlik w głowie i nikomu bym tego nie zyczyla gdybys chciała porozmawiać sluze pomocą bo wiem jakie to ważne w tym momencie .Aktualnie mam termin na wrzesień badania zrobiliśmy z mezem na wlasna ręke Maternit genome 1 kwietnia otrzymaliśmy wyniki zdrowa corka wiem ze mój aniołek nad nami czuwa. Życze ci dużo siły!
nadulek lubi tę wiadomość
malinka26 -
nick nieaktualnyJustynaG pojęcia nie mam na jakiej zasadzie to działa, ale znajoma położna mówiła, że jak mają skierowanie, że tu w tym konkretnym szpitalu to muszą przyjąć. I tak wtedy dają salę albo zwykłą na ginekologii albo dorzucają łóżko na wcisk do poporodowej. Niestety tak to wygląda. Ale skoro ktoś się upiera na szpital, w którym jest mega oblężenie, to raczej zdaje sobie sprawę, że warunki mogą być spartańskie.
-
Frezyjciada, sprawa jest skomplikowana. Z jednej strony chcemy rodzić w wybranym przez siebie szpitalu ale z drugiej strony - oczekujemy godnych warunków.
Niestety łóżko na korytarzu to kiepskie miejsce... Szczególnie gdy powinnaś wietrzyć krocze lub chcesz nakarmić swoje dziecko.
Ale co lepsze? Zostać przyjętym w szpitalu, który sobie wybrałaś w spartańskich warunkach czy zostać odesłana do innego oddalonego o 30-40km od obecnego?
Nie wiem. Mam nadzieję, że nie będę w takiej sytuacji.
Normalnie gdy dostajesz skierowanie do szpitala to umawiasz się na termin i wpisują Cię w harmonogram. Z porodem jednak sprawa wygląda inaczej bo to ciężko zaplanować co do dnia. -
Izabelle wrote:Rany,jak sobie radzicie z wzdęciami? Mi juz sił brakuje. Kompletnie nie zależy to od tego, co jem. Normalnie brzuch wielki i balon zamiast jelit. Espumisan niewiele daje
dieta też nic nie daje Rano super wystarczy, że coś zjem i brzuch jak balon, aż mam napięcia od tego
Piję bardzo dużo wody i przestałam pić kawę ... Raz jest lepiej raz gorzej...
Izabelle lubi tę wiadomość
-
jatoszka wrote:Dr Stupak i Bakalczuk
Znajoma lezala na korytarzupo porodzie
krotko ale jednak
A ty ?
Ja tez nadal biore luteine
O dr Stupak to kojarzę. Ja chodzę do dr Kondrackiej i jestem z niej zadowolona. Teraz to ogólnie nastąpił wzrost porodów. Słyszałam też że czasami jeszcze na Patologii ciąży kładą jak nie ma łóżek. No cóż zobaczymy jak będzie we wrześniujatoszka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
asese wrote:Mam pytanie do Dziewczyn, które mają zamiar rodzic na Staszica... Jesteście zdecydowane na ten szpital ze względu na prowadzących Wasze ciąże lekarzy, doświadczenia związane z tym szpitalem czy obiegowe opinie?
Ja ze względu na lekarza który mnie prowadzi ( dr Kondracka) i opinie o szpitalu - jest mocno oblegany ( choć obecnie to chyba każdy bo ciąż jest masa) to ma miano Kliniki . Wiem że warunki średnie, no ale to jakoś za specjalnie nie jest dla mnie ważne.kasia1518
-
promyczek 39 wrote:Czy ktoras z Was bierze jeszcze dupka,lUteinę ?
Widzialam ze Natalia.
Ja tez mam wzdecia ,mdlosci juz nie mam
Mi dziś dr kazała odstawić luteine i kwas foliowy A zacząć łykać magnez (3x2), urosept (3x2) i komplet witamin na II trymestr. Urosept że wzgl na infekcje ktore nie chcą mi odpuścić.kasia1518
-
Dziewczyny wyskoczyły mi na twarzy czerwone tak jakby przesuszone placki. Głównie czoło i policzki. Czytalam że to może być ostuda i znika dopiero po porodzie. Czy któraś też ma takie plamki? Jeśli tak to czym to smarowac? Pod makijażem niestety widać je:/
-
Nika312 wrote:Dziewczyny wyskoczyły mi na twarzy czerwone tak jakby przesuszone placki. Głównie czoło i policzki. Czytalam że to może być ostuda i znika dopiero po porodzie. Czy któraś też ma takie plamki? Jeśli tak to czym to smarowac? Pod makijażem niestety widać je:/
-
malinka26 wrote:Nadulek bardzo mi przykro ja również doświadczyłam tego samego dokładnie 18 sierpnia 2017 potwierdzili nieprawidłowy kariotyp meski zespół delecji 5p wiem co w tym momencie czujesz i jaki masz metlik w głowie i nikomu bym tego nie zyczyla gdybys chciała porozmawiać sluze pomocą bo wiem jakie to ważne w tym momencie .Aktualnie mam termin na wrzesień badania zrobiliśmy z mezem na wlasna ręke Maternit genome 1 kwietnia otrzymaliśmy wyniki zdrowa corka wiem ze mój aniołek nad nami czuwa. Życze ci dużo siły!
Jakby co bede pytac. Dziekuje -
Izabelle wrote:Ja biorę dupka. Cos mi się zdaje,ze to on jest winien tych wzdęć
Izabelle lubi tę wiadomość