X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, jest mi niezmiernie przykro, nie rozumiem co oznacza ten wynik, ale wiedz że Cię wspieram niezależnie od tego jaką decyzję podejmiecie.
    Jest to chyba jeden z najtrudniejszych wyborów z jakimi przychodzi nam się zmierzyć.

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, nie znam słów, które mogłyby Cię pocieszyć, nie jestem nawet w stanie sobie wyobrazić, co teraz przeżywacie. Ogromnie mi przykro. Będę się modlic za Waszą rodzinę- modlić się o cud.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Czy ktoras z Was bierze jeszcze dupka,lUteinę ?
    Widzialam ze Natalia.
    Ja tez mam wzdecia ,mdlosci juz nie mam

Mi pani dr pozwoliła odstawić luteinę podjęzykową w 16tygodniu, zostawiła tylko dopochwową oraz acard, euthyrox i clexane. Ten zestaw ma zostać ze mną do końca ciąży. Jestem trochę zaskoczona, bo w tej ciąży nigdy nie miałam badanego poziomu progesteronu, więc nie wiem na jakiej podstawie akurat takie zalecenie, ale skoro mam się dobrze i dzidziuś też, to zakładam, że moja pani dr wie, co robi i nie drążę tematu.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Mi pani dr pozwoliła odstawić luteinę podjęzykową w 16tygodniu, zostawiła tylko dopochwową oraz acard, euthyrox i clexane. Ten zestaw ma zostać ze mną do końca ciąży. Jestem trochę zaskoczona, bo w tej ciąży nigdy nie miałam badanego poziomu progesteronu, więc nie wiem na jakiej podstawie akurat takie zalecenie, ale skoro mam się dobrze i dzidziuś też, to zakładam, że moja pani dr wie, co robi i nie drążę tematu.
    Nie wiem.jak w Twoim przypadku ale ja biore luteine dopochwowa, bo dobrze wpływa ona na macice "relaksuje" ja i ma swietne statystyki jesli chodzi o zapobieganie skracaniu sie szyjki o porodom przedwczesnym. Wiec ja sama chcialam ja brac.

• asese Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Dziewczyn, które mają zamiar rodzic na Staszica... Jesteście zdecydowane na ten szpital ze względu na prowadzących Wasze ciąże lekarzy, doświadczenia związane z tym szpitalem czy obiegowe opinie?

kasia1518 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo.
    Chcialabym nigdy nie byc w takiej sytuacji i nie musiec stawac przed wyborem ktory nie jest rzadnym wyborem. Mam w glowie czarna dziure i chce by ten zasrany rok sie skonczyl. Ciesze sie ze u was choc wszystko idzie ok

Nadulek bardzo mi przykro ja również doświadczyłam tego samego dokładnie 18 sierpnia 2017 potwierdzili nieprawidłowy kariotyp meski zespół delecji 5p wiem co w tym momencie czujesz i jaki masz metlik w głowie i nikomu bym tego nie zyczyla gdybys chciała porozmawiać sluze pomocą bo wiem jakie to ważne w tym momencie .Aktualnie mam termin na wrzesień badania zrobiliśmy z mezem na wlasna ręke Maternit genome 1 kwietnia otrzymaliśmy wyniki zdrowa corka wiem ze mój aniołek nad nami czuwa. Życze ci dużo siły!

nadulek lubi tę wiadomość

malinka26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG pojęcia nie mam na jakiej zasadzie to działa, ale znajoma położna mówiła, że jak mają skierowanie, że tu w tym konkretnym szpitalu to muszą przyjąć. I tak wtedy dają salę albo zwykłą na ginekologii albo dorzucają łóżko na wcisk do poporodowej. Niestety tak to wygląda. Ale skoro ktoś się upiera na szpital, w którym jest mega oblężenie, to raczej zdaje sobie sprawę, że warunki mogą być spartańskie.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, sprawa jest skomplikowana. Z jednej strony chcemy rodzić w wybranym przez siebie szpitalu ale z drugiej strony - oczekujemy godnych warunków.
    Niestety łóżko na korytarzu to kiepskie miejsce... Szczególnie gdy powinnaś wietrzyć krocze lub chcesz nakarmić swoje dziecko.
    Ale co lepsze? Zostać przyjętym w szpitalu, który sobie wybrałaś w spartańskich warunkach czy zostać odesłana do innego oddalonego o 30-40km od obecnego?
    Nie wiem. Mam nadzieję, że nie będę w takiej sytuacji.

Normalnie gdy dostajesz skierowanie do szpitala to umawiasz się na termin i wpisują Cię w harmonogram. Z porodem jednak sprawa wygląda inaczej bo to ciężko zaplanować co do dnia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Rany,jak sobie radzicie z wzdęciami? Mi juz sił brakuje. Kompletnie nie zależy to od tego, co jem. Normalnie brzuch wielki i balon zamiast jelit. Espumisan niewiele daje :(
    Mam to samo :( dieta też nic nie daje Rano super wystarczy, że coś zjem i brzuch jak balon, aż mam napięcia od tego :/ Piję bardzo dużo wody i przestałam pić kawę ... Raz jest lepiej raz gorzej...

Izabelle lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kochana ... bardzo mi smutno Trzymam kciuki za ostatnie badanie ...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja używam czopki evaqu sa bezpieczne w ciazy. Ale to bardziej zaparcia co za tym idzie i wzdęcia. Ja już nie wiem czy mam wzdecia czy to brzuch ciążowy tej wielkości.
    O dzięki Monia Wypróbuję te czopki :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Dr Stupak i Bakalczuk :-)
    Znajoma lezala na korytarzu :-( po porodzie :-( krotko ale jednak
    A ty ?
    Ja tez nadal biore luteine :-)

O dr Stupak to kojarzę. Ja chodzę do dr Kondrackiej i jestem z niej zadowolona. Teraz to ogólnie nastąpił wzrost porodów. Słyszałam też że czasami jeszcze na Patologii ciąży kładą jak nie ma łóżek. No cóż zobaczymy jak będzie we wrześniu ;)

jatoszka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Mam pytanie do Dziewczyn, które mają zamiar rodzic na Staszica... Jesteście zdecydowane na ten szpital ze względu na prowadzących Wasze ciąże lekarzy, doświadczenia związane z tym szpitalem czy obiegowe opinie?

Ja ze względu na lekarza który mnie prowadzi ( dr Kondracka) i opinie o szpitalu - jest mocno oblegany ( choć obecnie to chyba każdy bo ciąż jest masa) to ma miano Kliniki . Wiem że warunki średnie, no ale to jakoś za specjalnie nie jest dla mnie ważne.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Widzialam ze Natalia.

Mi dziś dr kazała odstawić luteine i kwas foliowy A zacząć łykać magnez (3x2), urosept (3x2) i komplet witamin na II trymestr. Urosept że wzgl na infekcje ktore nie chcą mi odpuścić.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyskoczyły mi na twarzy czerwone tak jakby przesuszone placki. Głównie czoło i policzki. Czytalam że to może być ostuda i znika dopiero po porodzie. Czy któraś też ma takie plamki? Jeśli tak to czym to smarowac? Pod makijażem niestety widać je:/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dziewczyny wyskoczyły mi na twarzy czerwone tak jakby przesuszone placki. Głównie czoło i policzki. Czytalam że to może być ostuda i znika dopiero po porodzie. Czy któraś też ma takie plamki? Jeśli tak to czym to smarowac? Pod makijażem niestety widać je:/
    Mi się wydawało, że ostuda to brązowe plamy jak po opalaniu ale nie mam jeszcze doświadczenia, więc być może to jest to. Unikaj opalania twarzy, krem z filtrem +50 i fluid.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Widzialam ze Natalia.
    Ja biorę dupka. Cos mi się zdaje,ze to on jest winien tych wzdęć :\

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Nadulek bardzo mi przykro ja również doświadczyłam tego samego dokładnie 18 sierpnia 2017 potwierdzili nieprawidłowy kariotyp meski zespół delecji 5p wiem co w tym momencie czujesz i jaki masz metlik w głowie i nikomu bym tego nie zyczyla gdybys chciała porozmawiać sluze pomocą bo wiem jakie to ważne w tym momencie .Aktualnie mam termin na wrzesień badania zrobiliśmy z mezem na wlasna ręke Maternit genome 1 kwietnia otrzymaliśmy wyniki zdrowa corka wiem ze mój aniołek nad nami czuwa. Życze ci dużo siły!
    Dzieki wielkie na razie musze sobie poukladac glowe a hak wiadomo to najtrudniejsze. No a pozniej poukladac meza ktory na razie podchodzi tak ze do usg 4 maja nie ma tematu dla niego.
    Jakby co bede pytac. Dziekuje

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wzdęcia znajoma mi poleciła wodę z imbirem i cytryną na wieczór. Dziś jest jakoś lepiej po wczorajszej kuracji. Testuję dalej i podaję dalej. Może pomoże ;)

Rucola lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja biorę dupka. Cos mi się zdaje,ze to on jest winien tych wzdęć :\
    Ja od dawna nie mam wzdęć, nudności ani zaparć. Biorę ciągle dupka i luteinę, naprawdę mam już dość. Nie wiem czy to mi potrzebne aż tak bardzo na tym etapie ciąży. Koszty jednak nie są małe za te leki + witaminy, wizyty, ehhh :/

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ