WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Wiecie co mnie martwi. Ze ja nigdy nie przytyje. Jeszcze w pierwszym trymestrze mailam ciagly glod i jadlam co pol godziny i nie przybrałam nic. A teraz juz w ogole stracilam apetyt, na nic nie mam ochoty, zmuszam sie zeby jesc:-( boje sie ze zaraz zaczne w ogole chudnac. Juz sie boje wchodzic na wage u gina, ze mi zaraz powie ze coś ze mna jest nie tak, bo ciagle waze tyle samo albo mniej.
Oddam Ci moje kg ja tyje dziennie 100 gram nawet jak pilnuje się. -
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Pisałam wcześniej, że mój gapcio kupił mi w aptece Prenatal Duo za 69 zł a ja właśnie zamówiłam sobie dwa opakowania przez internet z darmowym odbiorem w aptece DOZ za 43 zł od opakowania
Nie masz apteki słonecznej u siebie? Bo tam jest cena 30 zł. -
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Wiecie co mnie martwi. Ze ja nigdy nie przytyje. Jeszcze w pierwszym trymestrze mailam ciagly glod i jadlam co pol godziny i nie przybrałam nic. A teraz juz w ogole stracilam apetyt, na nic nie mam ochoty, zmuszam sie zeby jesc:-( boje sie ze zaraz zaczne w ogole chudnac. Juz sie boje wchodzic na wage u gina, ze mi zaraz powie ze coś ze mna jest nie tak, bo ciagle waze tyle samo albo mniej.
Ja w pierwszym trymestrze jadłam mało przez mdłości, chociaż się zmuszałam, a teraz jestem odkurzaczem. Jak mnie najdzie to nieważne, gdzie jestem - muszę zjeść TU i TERAZ -
nick nieaktualnyTylko się cieszyć. Znajoma jest bardzo szczupła w 1 trymestrze nie jadła bo mdłości. Mąż jej zaczal sie zalic lekarzowi że ona nie je. A lekarz powiedział mu, że niech się Pan cieszy ze2 ma szczupłą żonę. Przytyć i tak przytyje a przy braku apetytu dziecko sobie poradzi.
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Ale BMI masz w porządku? Może warto o tym porozmawiać z lekarzem? Bo brak apetytu jest niepokojącym objawem. Powinnaś się pilnować żeby dostarczać organizmowi odpowiednią dawkę kalorii.
Ja w pierwszym trymestrze jadłam mało przez mdłości, chociaż się zmuszałam, a teraz jestem odkurzaczem. Jak mnie najdzie to nieważne, gdzie jestem - muszę zjeść TU i TERAZ -
krasnalowa wrote:No ja ciagle waze tyle samo 53kg, mam 160cm wzrostu. I tyle samo waze od 19tygodni ciazy.i nie przytylam nawet gdy w pierwszym trymestrze zjadalam z 20przekasek dziennie, nawet w srodku nocy. A teraz apetyt mi spadl i jej mniej.
Ja już po przybraniu 2kg mam dopiero 50 na liczniku i lekarz stwierdził, że to bardzo dobra waga. Także spokojna głowa
dla swojego spokojnego sumienia porozmawiaj z lekarzem o braku apetytu, może doradź się jakiegoś dietetyka, ale naprawdę nie ma powodów do paniki
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:To niczym się nie martw. BMI masz w porządku, niedowagi brak
Ja już po przybraniu 2kg mam dopiero 50 na liczniku i lekarz stwierdził, że to bardzo dobra waga. Także spokojna głowa
dla swojego spokojnego sumienia porozmawiaj z lekarzem o braku apetytu, może doradź się jakiegoś dietetyka, ale naprawdę nie ma powodów do paniki
-
krasnalowa wrote:Martwi mnie, ze dziecko bedzie jakos przez to gorzej roslo albo cos. Staram sie jesc dziennie chociaz kilka "odzywczych" rzeczy typu serek wiejski, jogurty naturalne, kurczak, ktore maja duzo bialka, zeby jakos sie podtuczyc. Ale mi nie idzie. A z internetow wynika ze juz sie powinno na tym etapie kilka kilo przybrac
jeżeli w pierwszym trymestrze nie przybrałaś nic to normy z tyciem są troszeczkę inne. Ważne, że starasz się dostarczać odpowiednich produktów
waga na pewno jeszcze ruszy. Może dobrym pomysłem byłyby pożywne zupy póki co, jeśli masz problem z apetytem? Ja jak miałam kłopot z jedzeniem (w pierwszym trymestrze) szukałam w Internecie przykładowych jadłospisów dla ciężarnych i starałam się z nich przemycić jakieś wskazówki do swojego codziennego odżywiania. Spróbuj, może znajdziesz coś, na co akurat masz ochotę
-
Hej dziewczynki, witamy się w 20-tygodniu:)
I wreszcie od kilku dni czuję jak mnie Maluszek smyra od środka, a od wczoraj ruchy juz są calkiem wyraźne
Ja kupiłam tą domową wersję ipl w tamtym roku i po kilku zabiegach miałam wreszcie spokój z goleniem, zwłaszcza na wakacjach ;P Oczywiście byłam świadoma że nie jest to trwałe no i jak zaszłam w ciążę to po jakimś czasie włosy odrosły.
Mojej znajomej, która była po tym mocniejszym laserze, po ciąży niestety włosy odrosły i to z dużym nasileniem, dlatego ja sie wstrzymałam z tą inwestycją;p A jak jest u Was dziewczyny, które są po zabiegach?
Aaa jeśli chodzi o Monural to jak najbardziej można stosować w ciąży na łagodne infekcje dróg moczowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 17:06
ola_g89, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustynaG kupiłam ten https://mediamarkt.pl/agd-male/depilator-remington-ipl-6500-i-light-pro?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml dwa lata temu, teraz mozna kupić go po niższej cenie. Polecam
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie mam tego remingtona, szkoda że nie można używać w ciązy ;p
A to mój brzuszek dziś z rana przed pracą ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fcd42699963.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 17:17
Izabelle, agaafabka, Camilla13, Katarzyna89op, JustynaG, Angel1988, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Dokladnie, to ze to nie boli to najwieksze kłamstwo. Mnie bolalo jakby mnie ktos przypalal, wbijal igly. No i ja akurat z efektu jestem srednio zadowolona bo idealnej gladkosci nie ma, moze trzebaby chodzic na zabiegi przypominajace w kółko. Ja akurat robilam tylko okokice bikini tzn pachwinki, bo mi sie nie podoba lysa pipka , wiec w sumie nie bylo to jakos bardzo drogie, wiec mozna bylo przebolec
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Ech,potrzeba matką wynalazku
Lusterko i mozna się jakoś ogarnąć
Nie znoszę być zapuszczona i zarośnięta
Dziewczyny,która z Was brała Urosept? Camilla? Można tak przez dłuższy czas?Izabelle lubi tę wiadomość