X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    szyjki nie miałam mierzonej, bo się tu tego nie robi- wiadomo :)
    ale cytologie i pełen pakiet badań HIV itp miałam
    miałam nawet usg w 8tc w szpitalu :) byłam bardzo zadowolona z mojej ginekolożki :)

Wiesz ja nie miała nic oprócz iść w 8 tyg później miałam badania na Hiv ale cytologia badania moczu to nic cisza . Jutro o 17 idę do położnej napewno nie będzie badania iść, ale słuchanie serduszka . :-) 24 kwietnia mam polowkowe w szpitalu takze trzymajcie kciuki zeby z maluszka bylo wszystko okej . Juz jej nie widze 4 tygodnie i już się nie mogę doczekać kiedy wkoncu ja zobaczę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Oglądałam przed chwilą Uwaga Tvn i był reportaż o parze, która zdecydowała się na in vitro. Urodziła się córeczka z rzadkim zespołem wad wrodzonych. Ale co najlepsze to pomylone zostały próbki do in vitro i to nie jest ich dziecko. Matka domyśliła sie po grupie krwi. Masakra.

No ja właśnie też to oglądałam strasznie przerażające .... jak mogą się pojawiać takie pomyłki straszne my kobitki w ciąży nie powinnyśmy tego oglądać bo jesteśmy strasznie wrazliwe:-(

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ogl a to drugie dziecko z naturalnego cyklu calkiem zdrowe
    Ze takie rzeczy sie dzieja

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez oglądałam... straszne. :( z drugiej strony ciekawe, czy mieli badania prenatalne robione, bo myśle, ze takie wady powinny wyjść w badaniach. Chyba, ze nie robili to wtedy inna historia. Tak czy inaczej - straszna sprawa :(

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam w kontekście badań prenatalnych. Ale na tym forum czytałam historie dziewczyn że badania usg super a dziecko chore i to ciężko.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przerażajace :( najgorsze jest to, jak to dziecko później cierpi :(

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Wiesz ja nie miała nic oprócz iść w 8 tyg później miałam badania na Hiv ale cytologia badania moczu to nic cisza . Jutro o 17 idę do położnej napewno nie będzie badania iść, ale słuchanie serduszka . :-) 24 kwietnia mam polowkowe w szpitalu takze trzymajcie kciuki zeby z maluszka bylo wszystko okej . Juz jej nie widze 4 tygodnie i już się nie mogę doczekać kiedy wkoncu ja zobaczę
    Ja teraz w poniedziałek mam położna to też zawsze tylko waga, ciśnienie i słuchanie serduszka. Już po 1 wizycie robiłam krew i tam toxoplasmoza anemia wirusy itp ale co zaznaczy położna do badania typ też zależy od położnej. W przyszły piątek mam usg i wizytę w Polsce to niech mi zobaczy ta szyjke no i zobaczę małą po 4 tyg :)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, badania prenatalne wykrywają ZD i wady dwóch chromosomów. Nie badają całego układu DNA. Co oznacza, że jest małe prawdopodobieństwo chorób związanych z trisomią genu 21, 13 i 18.
    To trochę jak z grupą krwi, może ona wykluczyć ojcostwo ale nie potwierdza ojcostwa.

A na dobrą sprawę, wszystkie badania mogą przebiegać wzorcowo ale komplikacje przy porodzie mogą doprowadzić do niepełnosprawności dziecka.

My możemy robić wszystko co w naszej mocy, by umożliwić naszym maleństwom dobry start. Ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.

Katarzyna89op, zuza88, ola_g89, hawana, Izabelle lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja teraz w poniedziałek mam położna to też zawsze tylko waga, ciśnienie i słuchanie serduszka. Już po 1 wizycie robiłam krew i tam toxoplasmoza anemia wirusy itp ale co zaznaczy położna do badania typ też zależy od położnej. W przyszły piątek mam usg i wizytę w Polsce to niech mi zobaczy ta szyjke no i zobaczę małą po 4 tyg :)

Trochę długo tutaj trzeba czekać na te usg wydaje mi się że co jej zależy żeby zobaczyć chociaż 2 min na dzieciątko . Tyle pieniędzy miesięcznie płacimy za ubezpieczenie i czasami w ogóle go nie wykorzystujemy.... :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, badania prenatalne wykrywają ZD i wady dwóch chromosomów. Nie badają całego układu DNA. Co oznacza, że jest małe prawdopodobieństwo chorób związanych z trisomią genu 21, 13 i 18.
    To trochę jak z grupą krwi, może ona wykluczyć ojcostwo ale nie potwierdza ojcostwa.

A na dobrą sprawę, wszystkie badania mogą przebiegać wzorcowo ale komplikacje przy porodzie mogą doprowadzić do niepełnosprawności dziecka.

My możemy robić wszystko co w naszej mocy, by umożliwić naszym maleństwom dobry start. Ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
    Nie zgodzde sie tak do konca ze wykrywają w tak ogromnym stopniu. Nawet na tym moim wydruku z badan prentalnych jest napisane, ze usg wykonane przez lekarza z certyfikatem fmf wykrywaja do 75% takich dzieci, a z Pappa ok. 90-95%. Tak jak Wam pisalam, to co mi mowila ta babka- najwiekszy problem jest z wykrywalnoscia ZD. Blisko 100% pewności daja tylko amniopunkcja, nifty itd. No ale tez nie mpzna swirowac na tym pubkcie tak jak ja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z mutantek wykonywala juz badanie anty xa, zeby sprawdzić czy ma dobrze dobrana dawke heparyny? Bo chce sobie zrobic na wlasna reke ale spotkalam sie z roznymi procedurami wykonywania. Niektorzy robia do 4 godzin po zastrzyku zeby sprawdzic jak działa na nich najwyzsze stezenie. A niektorzy robia zaraz przed kolejna dawka zeby sprawdzic najnizsze stezenie. W sumie chyba lepiej sprawdzic jak dziala w najniższym stezeniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was ma juz duze ilości siary? Wczoraj pisalam ze mam kilka kropel, a dzisiaj rano patrze a na koszulce od pizamy mam mokre kolo wielkosci 10cm :o. Teraz po kapieli tez ciagle czuje, ze piersi sa mokrawe. Nie spodziewalam sie, ze to mozr leciec w takich ilosciach

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn pisała niedawno że ma, ale nie pamiętam która.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj doczlapalam sie do gina po 9 tygodniach. Ale nie pisalam bo bylo juz bardzo pozno a dla mnie 2 godziny w wymuszonej pozycji to masakra.
    Gin obejrzal cala dokumentacje i zbadal okazalo sie ze waze znow mniej - szpitale nikomu nie sluza. Wymusilam usg bo po operacji nie mialam. Maluch zyje i sobie fika. Ale oczywiscie czekamy na wynik amniopunkcji i z dalszymi decyzjami. Acard odstswiony w szpitalu przez anastezjologow i dobrze bo po wynikach wyszlo ze na stole bym sie im wykrwawila. Teraz zastanawiaja sie czy powrot do acardu czy fexopharyna e zastrzykach ale sama mysl ze przez najblizsze kilkanascie tygodni mam sie kuc a po szpitalu wygladam jak po wojnie mnie przeraza. Nigdy nie mialam z tym problemu mozna mnke bylo kuc na lewo i prawo upuszczac krew itp. Ale w szpitalu co chwile pekaly im zyly a kroplowki szly zamiast do zyl to bokiem. Ad 4 doby to juz nog nie szczedzili.

Ladne te wasze brzuszki u mnie nikt nawet nie podejrzewa ze jestem w ciazy znajomi jak mnie zobaczyli w szpitalu to oswiadczyli ze znowu schudlam hahaha.
    Rozpis wyszedl mi jak elaborat ale korzystam polki lezakuje.
    Milego mnia

Izabelle, ola_g89, Ithildin, promyczek 39, Marrgoo, agaafabka lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dziewczyny wczoraj doczlapalam sie do gina po 9 tygodniach. Ale nie pisalam bo bylo juz bardzo pozno a dla mnie 2 godziny w wymuszonej pozycji to masakra.
    Gin obejrzal cala dokumentacje i zbadal okazalo sie ze waze znow mniej - szpitale nikomu nie sluza. Wymusilam usg bo po operacji nie mialam. Maluch zyje i sobie fika. Ale oczywiscie czekamy na wynik amniopunkcji i z dalszymi decyzjami. Acard odstswiony w szpitalu przez anastezjologow i dobrze bo po wynikach wyszlo ze na stole bym sie im wykrwawila. Teraz zastanawiaja sie czy powrot do acardu czy fexopharyna e zastrzykach ale sama mysl ze przez najblizsze kilkanascie tygodni mam sie kuc a po szpitalu wygladam jak po wojnie mnie przeraza. Nigdy nie mialam z tym problemu mozna mnke bylo kuc na lewo i prawo upuszczac krew itp. Ale w szpitalu co chwile pekaly im zyly a kroplowki szly zamiast do zyl to bokiem. Ad 4 doby to juz nog nie szczedzili.

Ladne te wasze brzuszki u mnie nikt nawet nie podejrzewa ze jestem w ciazy znajomi jak mnie zobaczyli w szpitalu to oswiadczyli ze znowu schudlam hahaha.
    Rozpis wyszedl mi jak elaborat ale korzystam polki lezakuje.
    Milego mnia
    Super, ze z maluchem dobrze, to naprawde dobry znak, ze mimo tego wczesniejszego obrzeku juz jest dobrze:-)

nadulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Któraś z dziewczyn pisała niedawno że ma, ale nie pamiętam która.
    To niech sie odezwie ta osoba, bo ja jestem przerazona. Siedze sobie i normalnie widze jak mi strugi plynu lecą po piersiach. Niby w necie pisza,ze normalne ale większość pisze o kilku kropelkach, a u mnie to jakis potop. Az napisalam do meza zeby mi po pracy wkladki laktacyjne kupił

Izabelle lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sucho, tylko piersi obrzmiałe bardzo, żyły wyszły, twarde, duże i sterczące... ahhh uwielbiam być w ciąży :D Powiem Wam, że odkąd jestem w ciąży, to mój A już całkiem żyć mi nie daje, tak mu się podoba moje zmieniające się ciało (if you know what I mean :P )

Izabelle, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa to całkiem normalne, moja psiapsi od 16tc musiała nosić wkładki, bo normalnie fontanna

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Oglądałam przed chwilą Uwaga Tvn i był reportaż o parze, która zdecydowała się na in vitro. Urodziła się córeczka z rzadkim zespołem wad wrodzonych. Ale co najlepsze to pomylone zostały próbki do in vitro i to nie jest ich dziecko. Matka domyśliła sie po grupie krwi. Masakra.
    Dla mnie sytuacja nie do pomyślenia. Sami jesteśmy po ivf i czasem się podśmiechujemy,że co jeśli pomylili próbki ;) i urodzi się np mała Chinka ;) Ake teraz wcale do smiechu mi nie jest :\

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek superanckie wieści!

nadulek lubi tę wiadomość

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ