WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:szyjki nie miałam mierzonej, bo się tu tego nie robi- wiadomo
ale cytologie i pełen pakiet badań HIV itp miałam
miałam nawet usg w 8tc w szpitalubyłam bardzo zadowolona z mojej ginekolożki
Wiesz ja nie miała nic oprócz iść w 8 tyg później miałam badania na Hiv ale cytologia badania moczu to nic cisza . Jutro o 17 idę do położnej napewno nie będzie badania iść, ale słuchanie serduszka .24 kwietnia mam polowkowe w szpitalu takze trzymajcie kciuki zeby z maluszka bylo wszystko okej . Juz jej nie widze 4 tygodnie i już się nie mogę doczekać kiedy wkoncu ja zobaczę
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Oglądałam przed chwilą Uwaga Tvn i był reportaż o parze, która zdecydowała się na in vitro. Urodziła się córeczka z rzadkim zespołem wad wrodzonych. Ale co najlepsze to pomylone zostały próbki do in vitro i to nie jest ich dziecko. Matka domyśliła sie po grupie krwi. Masakra.
No ja właśnie też to oglądałam strasznie przerażające .... jak mogą się pojawiać takie pomyłki straszne my kobitki w ciąży nie powinnyśmy tego oglądać bo jesteśmy strasznie wrazliwe:-( -
Tez oglądałam... straszne.
z drugiej strony ciekawe, czy mieli badania prenatalne robione, bo myśle, ze takie wady powinny wyjść w badaniach. Chyba, ze nie robili to wtedy inna historia. Tak czy inaczej - straszna sprawa
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Wiesz ja nie miała nic oprócz iść w 8 tyg później miałam badania na Hiv ale cytologia badania moczu to nic cisza . Jutro o 17 idę do położnej napewno nie będzie badania iść, ale słuchanie serduszka .
24 kwietnia mam polowkowe w szpitalu takze trzymajcie kciuki zeby z maluszka bylo wszystko okej . Juz jej nie widze 4 tygodnie i już się nie mogę doczekać kiedy wkoncu ja zobaczę
Katarzyna89op lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, badania prenatalne wykrywają ZD i wady dwóch chromosomów. Nie badają całego układu DNA. Co oznacza, że jest małe prawdopodobieństwo chorób związanych z trisomią genu 21, 13 i 18.
To trochę jak z grupą krwi, może ona wykluczyć ojcostwo ale nie potwierdza ojcostwa.
A na dobrą sprawę, wszystkie badania mogą przebiegać wzorcowo ale komplikacje przy porodzie mogą doprowadzić do niepełnosprawności dziecka.
My możemy robić wszystko co w naszej mocy, by umożliwić naszym maleństwom dobry start. Ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.Katarzyna89op, zuza88, ola_g89, hawana, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Ja teraz w poniedziałek mam położna to też zawsze tylko waga, ciśnienie i słuchanie serduszka. Już po 1 wizycie robiłam krew i tam toxoplasmoza anemia wirusy itp ale co zaznaczy położna do badania typ też zależy od położnej. W przyszły piątek mam usg i wizytę w Polsce to niech mi zobaczy ta szyjke no i zobaczę małą po 4 tyg
Trochę długo tutaj trzeba czekać na te usg wydaje mi się że co jej zależy żeby zobaczyć chociaż 2 min na dzieciątko . Tyle pieniędzy miesięcznie płacimy za ubezpieczenie i czasami w ogóle go nie wykorzystujemy....agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Dziewczyny, badania prenatalne wykrywają ZD i wady dwóch chromosomów. Nie badają całego układu DNA. Co oznacza, że jest małe prawdopodobieństwo chorób związanych z trisomią genu 21, 13 i 18.
To trochę jak z grupą krwi, może ona wykluczyć ojcostwo ale nie potwierdza ojcostwa.
A na dobrą sprawę, wszystkie badania mogą przebiegać wzorcowo ale komplikacje przy porodzie mogą doprowadzić do niepełnosprawności dziecka.
My możemy robić wszystko co w naszej mocy, by umożliwić naszym maleństwom dobry start. Ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu. -
nick nieaktualnyCzy ktoras z mutantek wykonywala juz badanie anty xa, zeby sprawdzić czy ma dobrze dobrana dawke heparyny? Bo chce sobie zrobic na wlasna reke ale spotkalam sie z roznymi procedurami wykonywania. Niektorzy robia do 4 godzin po zastrzyku zeby sprawdzic jak działa na nich najwyzsze stezenie. A niektorzy robia zaraz przed kolejna dawka zeby sprawdzic najnizsze stezenie. W sumie chyba lepiej sprawdzic jak dziala w najniższym stezeniu
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy ktoras z Was ma juz duze ilości siary? Wczoraj pisalam ze mam kilka kropel, a dzisiaj rano patrze a na koszulce od pizamy mam mokre kolo wielkosci 10cm :o. Teraz po kapieli tez ciagle czuje, ze piersi sa mokrawe. Nie spodziewalam sie, ze to mozr leciec w takich ilosciach
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wczoraj doczlapalam sie do gina po 9 tygodniach. Ale nie pisalam bo bylo juz bardzo pozno a dla mnie 2 godziny w wymuszonej pozycji to masakra.
Gin obejrzal cala dokumentacje i zbadal okazalo sie ze waze znow mniej - szpitale nikomu nie sluza. Wymusilam usg bo po operacji nie mialam. Maluch zyje i sobie fika. Ale oczywiscie czekamy na wynik amniopunkcji i z dalszymi decyzjami. Acard odstswiony w szpitalu przez anastezjologow i dobrze bo po wynikach wyszlo ze na stole bym sie im wykrwawila. Teraz zastanawiaja sie czy powrot do acardu czy fexopharyna e zastrzykach ale sama mysl ze przez najblizsze kilkanascie tygodni mam sie kuc a po szpitalu wygladam jak po wojnie mnie przeraza. Nigdy nie mialam z tym problemu mozna mnke bylo kuc na lewo i prawo upuszczac krew itp. Ale w szpitalu co chwile pekaly im zyly a kroplowki szly zamiast do zyl to bokiem. Ad 4 doby to juz nog nie szczedzili.
Ladne te wasze brzuszki u mnie nikt nawet nie podejrzewa ze jestem w ciazy znajomi jak mnie zobaczyli w szpitalu to oswiadczyli ze znowu schudlam hahaha.
Rozpis wyszedl mi jak elaborat ale korzystam polki lezakuje.
Milego mniaIzabelle, ola_g89, Ithildin, promyczek 39, Marrgoo, agaafabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynadulek wrote:Dziewczyny wczoraj doczlapalam sie do gina po 9 tygodniach. Ale nie pisalam bo bylo juz bardzo pozno a dla mnie 2 godziny w wymuszonej pozycji to masakra.
Gin obejrzal cala dokumentacje i zbadal okazalo sie ze waze znow mniej - szpitale nikomu nie sluza. Wymusilam usg bo po operacji nie mialam. Maluch zyje i sobie fika. Ale oczywiscie czekamy na wynik amniopunkcji i z dalszymi decyzjami. Acard odstswiony w szpitalu przez anastezjologow i dobrze bo po wynikach wyszlo ze na stole bym sie im wykrwawila. Teraz zastanawiaja sie czy powrot do acardu czy fexopharyna e zastrzykach ale sama mysl ze przez najblizsze kilkanascie tygodni mam sie kuc a po szpitalu wygladam jak po wojnie mnie przeraza. Nigdy nie mialam z tym problemu mozna mnke bylo kuc na lewo i prawo upuszczac krew itp. Ale w szpitalu co chwile pekaly im zyly a kroplowki szly zamiast do zyl to bokiem. Ad 4 doby to juz nog nie szczedzili.
Ladne te wasze brzuszki u mnie nikt nawet nie podejrzewa ze jestem w ciazy znajomi jak mnie zobaczyli w szpitalu to oswiadczyli ze znowu schudlam hahaha.
Rozpis wyszedl mi jak elaborat ale korzystam polki lezakuje.
Milego mnianadulek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Któraś z dziewczyn pisała niedawno że ma, ale nie pamiętam która.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
U mnie sucho, tylko piersi obrzmiałe bardzo, żyły wyszły, twarde, duże i sterczące... ahhh uwielbiam być w ciąży
Powiem Wam, że odkąd jestem w ciąży, to mój A już całkiem żyć mi nie daje, tak mu się podoba moje zmieniające się ciało (if you know what I mean
)
Izabelle, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Oglądałam przed chwilą Uwaga Tvn i był reportaż o parze, która zdecydowała się na in vitro. Urodziła się córeczka z rzadkim zespołem wad wrodzonych. Ale co najlepsze to pomylone zostały próbki do in vitro i to nie jest ich dziecko. Matka domyśliła sie po grupie krwi. Masakra.
i urodzi się np mała Chinka
Ake teraz wcale do smiechu mi nie jest
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny