Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:Z sałatek polecam:
mix sałat + feta + pomidorki koktajlowe + oliwki + sos do sałatek grecki
rukola + roszponka + mozarella kulki + pomidorki koktajlowe + sos do sałatek włoskiFipsik lubi tę wiadomość
-
całego kurczaczka trzeba przyprawić ziołami itp zamarynować na noc i następnego dnia piecze się go w pionie nadzianego na butelkę pełną piwa(oczywiście wyczyszczoną z naklejek itp z zewnątrz) od czasu so czasu polewamy piwem jest mega soczysty i ma lekki posmak piwka i pyszną chrupiącą skórkę
edit: piwo musi być otwarte pod wpływem temperatury paruje i dzieki temu kurczaczek nie jest suchy
tutaj jest jeden z wielu przepisów
http://margarytka.blogspot.com/2011/03/kurczak-na-bani.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:26
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
mój syn mi całkiem mózg wyjadł chyba właśnie zabierałam się za robienie naleśników i zamiast miksera wzięłam żelazko i tak stoję w kuchni z żelazkiem nad miską z jajkami i się zastanawiam gdziem mam ubijaczki włożyć w to żelazko...
moja głupota sięgnęła dna
K_A_M_A, verynice, JagoodkaK, assantea, Paula55, betinka, Io, dba, Diabla85, afrykanka, jovi81, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane mamuśki
widzę mamy 1000 stronkę dzisiaj
pozdrawiam także nowe mamy, które dołączyły
matko was zostawić na 2 dni i mogę spokojnie mieć lekturę na wakacje
no ja po szpitalu anemi nie ma, ale cukrzyca niestety jesttylko że wyniki z krwi okazały się w normie za to dopiero z badan z moczu pod kątem cukru wyszło niestety szydło z worka i to konkretne
dostałam w prezencie glukometr, mój brzuch jest już jak sitko teraz będą palce dodatkowo
zostałam skierowana do diabetologa w Zabrzu, dali mi szanse przez tydzień będę na samej diecie cukrzycowej jeżeli nie spadnie poziom cukru i się nie unormuje od przyszłego tygodnia przechodzimy na insulinę
Kaarolina, magdzia26, JagoodkaK, betinka, Tysia87, hela, kark lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Dziękuję:)teraz mam sie nad czym zastanawiac
ale juz wiem , ze będzie pychaaaa a teraz musze zgnebic prawie meza zeby mnue gdzies na imieniny zabral
Mój córkę zabiera do lumpamam nadzieję, że jutro na urodziny mnie tam nie zabierze?
magdzia26, verynice, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość
-
takiej ochoty mi narobiłyście na jedzenie że nie było zmiłuj i musiałam się z łóżka wygramolić do warzywniaka po groszek i czereśnie (od samego rana za mną chodziły ale tyłka nie chciało mi się ruszyć) objem się i znowu na wieczór będę zdychać
magdzia26, CZARNULKA77 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
magdzia26 wrote:mój syn mi całkiem mózg wyjadł chyba właśnie zabierałam się za robienie naleśników i zamiast miksera wzięłam żelazko i tak stoję w kuchni z żelazkiem nad miską z jajkami i się zastanawiam gdziem mam ubijaczki włożyć w to żelazko...
moja głupota sięgnęła dna
hahahaha dobreMuszę chyba oddać mocz bo nie wytrzymam
Assantea w gazetce na stronie lidla (tydzien amerykanski) są te lody taki wysoki kubek, firma Gelatellimagdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:Hej kochane mamuśki
widzę mamy 1000 stronkę dzisiaj
pozdrawiam także nowe mamy, które dołączyły
matko was zostawić na 2 dni i mogę spokojnie mieć lekturę na wakacje
no ja po szpitalu anemi nie ma, ale cukrzyca niestety jesttylko że wyniki z krwi okazały się w normie za to dopiero z badan z moczu pod kątem cukru wyszło niestety szydło z worka i to konkretne
dostałam w prezencie glukometr, mój brzuch jest już jak sitko teraz będą palce dodatkowo
zostałam skierowana do diabetologa w Zabrzu, dali mi szanse przez tydzień będę na samej diecie cukrzycowej jeżeli nie spadnie poziom cukru i się nie unormuje od przyszłego tygodnia przechodzimy na insulinę
W takim razie zaciskamy pasa i może się uda!
Dziewczyny przez tydzień zakaz wstawiania zdjęć deserów, żeby BlackLuny nie denerwowaćmagdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:W takim razie zaciskamy pasa i może się uda!
Dziewczyny przez tydzień zakaz wstawiania zdjęć deserów, żeby BlackLuny nie denerwować
flipsik, ty nasze nieocenione wsparciedziękuje :*
choc przyznaje że chyba jajo zniose na tej diecie, normalnie nie ma problemu już miałam diety różne różniaste, tym bardziej po porodzie, ale teraz jak znam zycie kiedy nic nam nie wolno wszystko będzie mnie kusić podwójnie -
Za ten przepis na kurczaka na butelce dziękuję bardzo w imieniu męża
Jęczał mi już od dawna, że gdzieś mu ktoś powiedział że tak można zrobić, a ja jakoś nigdy nie mogłam się za to zabrać
Ale teraz przepis mam więc sprobuję zrobić
magdzia26 lubi tę wiadomość