X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Z sałatek polecam:
    mix sałat + feta + pomidorki koktajlowe + oliwki + sos do sałatek grecki

rukola + roszponka + mozarella kulki + pomidorki koktajlowe + sos do sałatek włoski
    Flipsik ja też uwielbiam takie sałateczki niewyobrażam sobie dnia bez nich :D

Fipsik lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kurczaka w piwie nie robilam

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całego kurczaczka trzeba przyprawić ziołami itp zamarynować na noc i następnego dnia piecze się go w pionie nadzianego na butelkę pełną piwa(oczywiście wyczyszczoną z naklejek itp z zewnątrz) od czasu so czasu polewamy piwem jest mega soczysty i ma lekki posmak piwka i pyszną chrupiącą skórkę
    edit: piwo musi być otwarte pod wpływem temperatury paruje i dzieki temu kurczaczek nie jest suchy
    tutaj jest jeden z wielu przepisów
    http://margarytka.blogspot.com/2011/03/kurczak-na-bani.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:26

JagoodkaK lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o BlackLuna idzie dawaj maleńka newsy :)

BlackLuna, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:)teraz mam sie nad czym zastanawiac :) ale juz wiem , ze będzie pychaaaa a teraz musze zgnebic prawie meza zeby mnue gdzies na imieniny zabral

magdzia26 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój syn mi całkiem mózg wyjadł chyba właśnie zabierałam się za robienie naleśników i zamiast miksera wzięłam żelazko i tak stoję w kuchni z żelazkiem nad miską z jajkami i się zastanawiam gdziem mam ubijaczki włożyć w to żelazko...:P moja głupota sięgnęła dna :P

K_A_M_A, verynice, JagoodkaK, assantea, Paula55, betinka, Io, dba, Diabla85, afrykanka, jovi81, stardust87 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • assantea Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda opakowanie tych lodów z Lidla? Takiej ochoty mi narobilyscie że aż chce chłopa wysłać ale nie wiem czy znajdzie;-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mamuśki :) widzę mamy 1000 stronkę dzisiaj :P pozdrawiam także nowe mamy, które dołączyły :)

matko was zostawić na 2 dni i mogę spokojnie mieć lekturę na wakacje :P

no ja po szpitalu anemi nie ma, ale cukrzyca niestety jest :/ tylko że wyniki z krwi okazały się w normie za to dopiero z badan z moczu pod kątem cukru wyszło niestety szydło z worka i to konkretne :/ dostałam w prezencie glukometr, mój brzuch jest już jak sitko teraz będą palce dodatkowo :/ zostałam skierowana do diabetologa w Zabrzu, dali mi szanse przez tydzień będę na samej diecie cukrzycowej jeżeli nie spadnie poziom cukru i się nie unormuje od przyszłego tygodnia przechodzimy na insulinę :/

Kaarolina, magdzia26, JagoodkaK, betinka, Tysia87, hela, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziękuję:)teraz mam sie nad czym zastanawiac :) ale juz wiem , ze będzie pychaaaa a teraz musze zgnebic prawie meza zeby mnue gdzies na imieniny zabral

Mój córkę zabiera do lumpa :D mam nadzieję, że jutro na urodziny mnie tam nie zabierze?

magdzia26, verynice, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takiej ochoty mi narobiłyście na jedzenie że nie było zmiłuj i musiałam się z łóżka wygramolić do warzywniaka po groszek i czereśnie (od samego rana za mną chodziły ale tyłka nie chciało mi się ruszyć) objem się i znowu na wieczór będę zdychać :D

magdzia26, CZARNULKA77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=332
    tutaj jest zdjęcie

verynice, EmiBam lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    mój syn mi całkiem mózg wyjadł chyba właśnie zabierałam się za robienie naleśników i zamiast miksera wzięłam żelazko i tak stoję w kuchni z żelazkiem nad miską z jajkami i się zastanawiam gdziem mam ubijaczki włożyć w to żelazko...:P moja głupota sięgnęła dna :P

hahahaha dobre :D Muszę chyba oddać mocz bo nie wytrzymam :D

Assantea w gazetce na stronie lidla (tydzien amerykanski) są te lody taki wysoki kubek, firma Gelatelli

magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Hej kochane mamuśki :) widzę mamy 1000 stronkę dzisiaj :P pozdrawiam także nowe mamy, które dołączyły :)

matko was zostawić na 2 dni i mogę spokojnie mieć lekturę na wakacje :P

no ja po szpitalu anemi nie ma, ale cukrzyca niestety jest :/ tylko że wyniki z krwi okazały się w normie za to dopiero z badan z moczu pod kątem cukru wyszło niestety szydło z worka i to konkretne :/ dostałam w prezencie glukometr, mój brzuch jest już jak sitko teraz będą palce dodatkowo :/ zostałam skierowana do diabetologa w Zabrzu, dali mi szanse przez tydzień będę na samej diecie cukrzycowej jeżeli nie spadnie poziom cukru i się nie unormuje od przyszłego tygodnia przechodzimy na insulinę :/

W takim razie zaciskamy pasa i może się uda!

Dziewczyny przez tydzień zakaz wstawiania zdjęć deserów, żeby BlackLuny nie denerwować :)

magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    o BlackLuna idzie dawaj maleńka newsy :)

madzia boska jesteś :D tekst tygodnia :P aż się miło tutaj wraca do Was kobitki :D

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blacluna dobrze że Cię wypuścili i chociaż anemii nie ma.. a z cukrzycą będzie dobrze może sama dietka pomoże oby! :)

magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna oby dietka wystarczyła &&&&&

BlackLuna lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W takim razie zaciskamy pasa i może się uda!

Dziewczyny przez tydzień zakaz wstawiania zdjęć deserów, żeby BlackLuny nie denerwować :)

flipsik, ty nasze nieocenione wsparcie :D dziękuje :*

choc przyznaje że chyba jajo zniose na tej diecie, normalnie nie ma problemu już miałam diety różne różniaste, tym bardziej po porodzie, ale teraz jak znam zycie kiedy nic nam nie wolno wszystko będzie mnie kusić podwójnie :(

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę smażyć te naleśniory bo jak tak dalej pójdzie to mój P będzie łyżką chlipał surowe ciasto na obiad :P

K_A_M_A, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ten przepis na kurczaka na butelce dziękuję bardzo w imieniu męża ;) Jęczał mi już od dawna, że gdzieś mu ktoś powiedział że tak można zrobić, a ja jakoś nigdy nie mogłam się za to zabrać :) Ale teraz przepis mam więc sprobuję zrobić :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    skoro duzo naszych maluszkow tak sie zachowuje w brzuszku to chyba nie ma sie czym martwic:)

Mam nadzieje :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ