Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff, nadrobione!
Verynice, Jagodka - slodziaczki dzieciaczki
Tusia - psiaczki cudowne, dwa moje ulubione! Buldozki najsmieszniejsze na swiecie, a shih-tzu... Sama mam
Afrykanka, ciuszki mniam!
A za ta salatke z kurczaka, nie pamietam kogo, ale zabije!!!!
Ale dzisiaj boska pogoda! Caly dzien bezchmurny, bardzo cieplo, ale bez upalu, a na plazy.... Baltyk szaleje, chlodny wiatr, mistrzostwo! Na plazy zaczepila mnie pewna mloda dama, podpelzla do mnie na czworaka, usiadla obok i rozwalila 4-zebowym usmiechemAz mi sie milo zrobilo na mysl, ze za rok moj Mati takie bedzie sobie wojaze po plazy wyczynial!
I mam oficjalne zboczenie - co zobacze na plazy ciezarowke, albo dziewczyne z noworodkiem, od razu wytezam wzrok, czy to nie ktos z foum
Gdyby ktoras z Was byla w Trojmiescie, to polecam odkryty dzisiaj bar Bursztyn. Zarelko BAJKA! Normalnie wszystko bylo pyszne, a ceny baaaardzo ludzkie. Najedlismy sie tak,ze do samochodu ledwo doszlamMajeczka2014, Tysia87, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
Zaczarowana wrote:Dzień dobry
Teoretycznie jak się uprę, to mogę, tylko będzie pewnie problem z dopasowaniem terminu i godziny, ale ogólnie w tej przychodni jest taka zasada, że nie chodzisz do jednego lekarza, tylko do tego, który akurat tego dnia tam pracuje, nawet podpisywałam papiery, w których było powiedziane, że oni nie gwarantują mi, że będę chodzić zawsze do tego samego i że to będzie kobietaWiele dziewczyn chwali to rozwiązanie, bo potem na porodówce masz większe prawdopodobieństwo tego, że spotkasz się z lekarzem, którego poznałaś w ciąży. Mam tylko nadzieję, że nie będą zmieniać swoich diagnoz w razie czego
Wyniki dostaniemy dopiero na następnej wizycie 22 lipca.
A z prawkiem to nie jest tak, że muszę uczyć się od początku, po prostu muszę porobić testy żeby odświeżyć wiadomości, poznać niektóre znaki, a że dysponuję aktualnymi testami tylko po angielsku, to trochę przy tym się męczę. Z tym międzynarodowym, to z tego co wiem w Ontario ono jest ważne 1 rok tylko, więc nawet nie zastanawiałam się czy je robić, bo i tak prędzej czy później będę musiała podejść do egzaminu. Na swoim polskim mogę tu jeździć tylko 3 miesiące.
A miałam Cię pytać o usg, bo tu na skierowaniu napisane jest, że trzeba parę szklanek wody wypić przed badaniem i coś mi się kojarzy, że Ty też musiałaś tak iść na usg, pytanie za 100 punktów: jak dałaś radę wytrzymac tyle z pełnym pęcherzem ?
afrykanka, jak widzę Twoje zakupy, to normalnie nie mogę się doczekać, kiedy my w końcu pójdziemy na jakieś tak na spokojnie, bez pośpiechu
Jakaś dziś spiąca jestem, a mam ambitny plan zrobić placki ziemnaczane i poczytać książkę o opiece nad niemowlęciem, nie wiem jak ja tego dokonam
To prawda, ze jak poznasz tylu lekarzy to prawdopodobnie na ktoregos trafisz i bedzie mniejszy stres:)
Tak mi tez kaza pic duzo wody przed usg ale bez przesady, jak litr godzine przed zmieszcze to max! Zazwyczaj mi potem mowia ze widac ze pecherz nie jest pelny do konca ale i tak wszystko dobrze widac -
nick nieaktualny
-
A mi pozostalo 60 dni do terminu porodu wow jak o tym pomysle to mam taki dziwny stan- strach polaczony z ekscytacja
Verynice sliczny spioszek z twojego marcelka!
Afrykanka szalejesz z zakupami, chyba chcesz dogonic Karoline co? :p faktycznie bez faceta to musi byc fajnie robic zakupy, zero marudzenia i mozna sie spokojnie pozastanawiac
Te zlote buciki cudasne!!!
betinka, JagoodkaK, magdzia26, afrykanka, Zaczarowana, kark lubią tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:a jak wagowo wasze dzieci w 28-29 tyg?
Jestem ciekawa,zeby porownac
Mozliwe,ze ktoras juz pisala ale juz mi sie mieszaja posty
Moj dokladnie w 29+0 1854g
Dziewczynki - MECZYK!!!!Majeczka2014, Paula55, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moj synus w 27t5d wazyl 1177g
juz nie moge sie doczekac az sie dowiem ile teraz wazy
pewnie cos okolo 2kg bedzie bo wizyta za niecaly tydzien wiec w 33tyg juz bedziemy
Nalus tobie 60dni? a mi belly pisze ze 59 dni zostalo... a mamy prawie tydzien roznicy... cos tu jest nie takMajeczka2014, kark lubią tę wiadomość