Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
K_A_M_A wrote:To widzę grono prasujących na siedząco się powiększa
Niech jeszcze ktoś wymyśli jak to zrobić na leżąco to go ozłocę
Ty leżysz a mąż prasuje
Nelus, Majeczka2014, verynice, Io, magdzia26, assantea, kark, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Co do pepco to sie zgodze, jak bylam w polsce to mialam okazjie tam zajrzec i wystarczylo mi dotknac te ciuchy zeby zauwazyc ze sa slabe gatunkowo. Jakies takie sztywne i zle uszyte... Ja bym noworodka w nie na pewno nie ubrala! Next ma najlepsza jakosc ale oczywiscie tez najwyzsza cene. Ja mam 9 par spiochow od nich i sa tak mieciutkie ze sama bym w nie wskoczyla
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:Haha! To jest możliwe, ale pod warunkiem, że masz jakiegoś na wypożyczenie, bo mój nie ma pojęcia na czym polega prasowanie
Ja dopiero teraz jak Frankowe rzeczy uprałam to się z deską i żelazkiem zapoznaję
Nie to żebym nigdy nie prasowała, bo jak byłam mała to koszule tacie cały czas prasowała, bo lubiłam i chyba już przesyt mam z dzieciństwa
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Diabla hahahaha super pomysl
A ja od zawsze na siedzaco prasowalam, po co sie meczyc?teraz nie musze bo uzywam suszarki elektrycznej z funkcja parowego suszenia takze rzeczy sa odkazone i niepogniecione
jej jakbym miala jeszcze przy dziecku wieszac pranie na sznurkach i prasowac to bym sie z niczym nie wyrobila a tak 3h i pranie swieze i suche bezwzgledu na pogode. Dobrze ze tutaj prad jest bardzo tani :p
-
nick nieaktualny
-
Macie może pomysł jak wyprać pokrowiec z materaca? Mam łóżeczko po dzieciach szwagierki, ale materacyk jest trochę zasikany:/ problemem jest to, że do pokrowca na stałe doczepiony jest z 1 strony kokos z ociepliną, a z drugiej łuska gryki. Do pralki nie wejdzie, ręcznie to jakaś masakra, nie wiem czy dopiorę tak dokładnie... ratunku!
-
kdoka odkurzacz piorący albo pralnia chemiczna
jeszcze można spróbować płyn do naczyń rozrobić w małej ilości wody, gąbka i tą pianę wcierać w materac, trzeba się naszorować, pozostawić do wyschnięcia
szczerze oddałabym do pralni chemicznej.
kdoka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja prasowac i prac kocham, wiem nie normalne to jest ;)jak czasem mialam malo prania to wrzucalam czyste hehe zeby takie swiezutkie byly i pachnace:) a co do prasowania gdybym mogla to z przyjemnoscia bym pomogla tym co nie lubia, ja sie przy tym relaksuje:)
afrykanka, K_A_M_A, magdzia26, iwo_na lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, ja dzisiaj znou sie wypuscilam na miasto. Znalazlam sklep z tak pieknymi ciuszkami, ze nie wiedzialam gdzie mam patrzec. Wydawalo mi sie ze dla chlopcow maja wiecje niz dla dziewczynek, pierwszy raz widzialam taki wybor dla chlopczykow, ze az zpragnelam miec jednego
Mimo,ze mam wystarczajaco bodziakow, to nie moglam sie oprzec i dokupilam
Ta kolderka ponizej jest z wczoraj ale byla jeszcze zapakowana. Paula to dla Ciebie:)
verynice, Majeczka2014, Kaarolina, Zaczarowana, Paula55, K_A_M_A, Io, magdzia26, Ewi25, Nelus, kark, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie
A więc Marcel waży 1 637g (byłam blisko, bo obstawiałam, że 1700g) na ostatniej wizycie było 1 190gWszystko jest idealnie, łepek ma w dół. Ja mam już 11kg na plusie ale jakoś się tym nie przejmuję
Generalnie dzisiaj szybciutkie USG - bo mały chował twarz za ręką
Kolejna wizyta niestety za 4 tygodnie! 6 sierpnia
bleee
A oto mój pultasek
Majeczka2014, Diabla85, Kaarolina, afrykanka, Paula55, Zaczarowana, K_A_M_A, Tysia87, Io, nenka, magdzia26, Ewi25, iwo_na, assantea, Karolaaa91, hela, betinka, Nelus, karolcia:)))), madiiiii, BlackLuna, kark, Gosia19, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Nelus wrote:Zaczarowana, dziwne ze nie mozesz chodzic do jednego lekarza. Z doswiadczenia wiem ze kazdy ma inna teorie I mozna sie poglubic, kiedy wyniki krwi? Daj znac co I jak
A z tym prawkiem nie bardzo rozumiemdlaczego musisz uczyc sie od poczatku? Ja zanim przyjechalam do kanady to wyrobilam sobie miedzynarodowe prawo jazdy, nic nie musialam zdawac, kosztowalo 30zl i jest wazne jeszcze kilka lat
To mini lozeczko ktore kladzie sie pomiedzy rodzicami to super sprawa, widzialam w gazecie I tez zastanawialam sie czy nie zainwestowac
U nas w albercie wczoraj bylo az 31C, tak ma byc przez caly tydzien. Ja tak samo jak Ty uwielbiam ciepelko i nie odczuwam wiekszych zmian w ciazy. Wiadomo ze goraco ale nie jakos bardziej niz kiedysWiele dziewczyn chwali to rozwiązanie, bo potem na porodówce masz większe prawdopodobieństwo tego, że spotkasz się z lekarzem, którego poznałaś w ciąży. Mam tylko nadzieję, że nie będą zmieniać swoich diagnoz w razie czego
Wyniki dostaniemy dopiero na następnej wizycie 22 lipca.
A z prawkiem to nie jest tak, że muszę uczyć się od początku, po prostu muszę porobić testy żeby odświeżyć wiadomości, poznać niektóre znaki, a że dysponuję aktualnymi testami tylko po angielsku, to trochę przy tym się męczę. Z tym międzynarodowym, to z tego co wiem w Ontario ono jest ważne 1 rok tylko, więc nawet nie zastanawiałam się czy je robić, bo i tak prędzej czy później będę musiała podejść do egzaminu. Na swoim polskim mogę tu jeździć tylko 3 miesiące.
A miałam Cię pytać o usg, bo tu na skierowaniu napisane jest, że trzeba parę szklanek wody wypić przed badaniem i coś mi się kojarzy, że Ty też musiałaś tak iść na usg, pytanie za 100 punktów: jak dałaś radę wytrzymac tyle z pełnym pęcherzem ?
afrykanka, jak widzę Twoje zakupy, to normalnie nie mogę się doczekać, kiedy my w końcu pójdziemy na jakieś tak na spokojnie, bez pośpiechu
Jakaś dziś spiąca jestem, a mam ambitny plan zrobić placki ziemnaczane i poczytać książkę o opiece nad niemowlęciem, nie wiem jak ja tego dokonam
-
Afrykanka sliczna ta kolderka
wogole takie slodkie te rzeczy
Verynice jakie super zdjecie!!! A dzidzia sliczna.juz taki prawdziwie noworodkowy!!!
A my czekamy na znajomych.
Mam pytanko... Dzis mecza mnie bole takie typowo okresowe... Tak jak krotkie skurcze. Zlapie boli chwile jak na okres i puszcza... Troche mnie to martwi... U was tez sie to pojawia?verynice lubi tę wiadomość