X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:41

Majeczka2014, Kaarolina, Io, kdoka, afrykanka, Paula55, magdzia26, Ewi25, kark, EmiBam lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A super ciuszki!!!! Oj można można... sama chętnie bym wybrała, ale jakoś nie po drodze mi ostatnio

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem w trakcie kompletowanie dokumentów dla zusu, mi i pracodawcy wysłali pytania na kartce do odpowiedzenia. Ale słuchaj jakie bydlaki w jego piśmie proszą o kopie tych samych dokumentów co mnie! Po co im kopia umowy ode mnie i od pracodawcy?! Nie wystarczy jedna kopia tylko dwie?! I tak ze wszystkimi pytaniami. Księgowa mówiła ze wypłacić musza bo przecież ciazy nie udajemy. Jedyne co mogą zrobic to obniżyć wynagrodzenie. Mam tylko nadzieje ze jak im odeslemy te wszystkie dokumenty to nie beda kazali co chwile cos odsyłać zeby tylko przeciągać to w czasie.

QUOTE=Majeczka2014]a ja znów dziś cały dzień przy lapku :)

dziewczyny, przepraszam że Was męczę jeszcze o ten ZUS , ale mam pytanko.
    No bo ostatnio szef zaniósł zgodnie z wezwaniem 07.07 wszystkie dokumenty o które prosili, rozmowa trwała z 10 minut z tego co wiem i tylko prosili o jakieś wyjaśnienie jednej sprawy. To wszystko jak narazie.
    Tak zastanawiam się ile to może jeszcze trwać i kiedy np. (jeśli w ogóle przyznają pieniądze) mogę spodziewać się wypłat.

Wy do którego dn. miesiąca macie wypłacane pieniążki?[/QUOTE]

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ja jestem w trakcie kompletowanie dokumentów dla zusu, mi i pracodawcy wysłali pytania na kartce do odpowiedzenia. Ale słuchaj jakie bydlaki w jego piśmie proszą o kopie tych samych dokumentów co mnie! Po co im kopia umowy ode mnie i od pracodawcy?! Nie wystarczy jedna kopia tylko dwie?! I tak ze wszystkimi pytaniami. Księgowa mówiła ze wypłacić musza bo przecież ciazy nie udajemy. Jedyne co mogą zrobic to obniżyć wynagrodzenie. Mam tylko nadzieje ze jak im odeslemy te wszystkie dokumenty to nie beda kazali co chwile cos odsyłać zeby tylko przeciągać to w czasie.

No do mnie i do szefa przyszło identyczne pismo! Pytał też, czy ja muszę być na tych zeznaniach i czy jestem potrzebna. Facetka ZUSie, która nim zajmowała i tymi dokumentami powiedziała, że nie. No i teraz właśnie zostanie czekanie. Czekanie na nie wiadomo co i kiedy. Mogli by chociaż powiedzieć czy to wszystko i czy ok. Są winni za 2 mce.... w sierpniu będzie 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:43

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama powiem Ci tak zostala mi garstka juz do wyprasowania max na godzine roboty ale mam to w nosie i dzisiaj juz tego nie robie :D ale jestem z siebie dumna bo w sumie przez 3 dni sie wyrobilam a "tylko" 10 pran zrobilam :D nie wiem skad sie tego nazbieralo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:42

Io, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Kama powiem Ci tak zostala mi garstka juz do wyprasowania max na godzine roboty ale mam to w nosie i dzisiaj juz tego nie robie :D ale jestem z siebie dumna bo w sumie przez 3 dni sie wyrobilam a "tylko" 10 pran zrobilam :D nie wiem skad sie tego nazbieralo :P

kurcze, nieźle :) już się boję czy aby mi pralka nie sfiksowała :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Matko boska, to ile Ty masz tych rzeczy... :) Ja już mam zawaloną komodę, więc nic z ciuchów nie dokupuję. Jakby coś było potrzebne to na bieżąco już. To fajnie, że już praktycznie jesteś po robocie-pranie to pranie, ale prasowanie...Uuuu ;) Ale ja sobie ułatwię życie-złożę deskę i dam na łóżko, koło łóżka jest kontakt to zapodam żelazko i będę sobie na siedząco prasować, a co! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Matko boska, to ile Ty masz tych rzeczy... :) Ja już mam zawaloną komodę, więc nic z ciuchów nie dokupuję. Jakby coś było potrzebne to na bieżąco już. To fajnie, że już praktycznie jesteś po robocie-pranie to pranie, ale prasowanie...Uuuu ;) Ale ja sobie ułatwię życie-złożę deskę i dam na łóżko, koło łóżka jest kontakt to zapodam żelazko i będę sobie na siedząco prasować, a co! :D

o proszę :) na to bym nie wpadła :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    o proszę :) na to bym nie wpadła :)

Oj ja całymi dniami tak siedzę i kombinuję ;) A co się będę fatygować :D

Io lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że cena ciuszków z F&F jest adekwatna do ich jakości :) są prześliczne i gatunkowo bardzo dobre :) jak byłam w pepco ostatnio to widać różnicę, jakość tej bawełny nie zachwyca.
    Mój mąż dzisiaj zrobił bigos :)
    z zusem nie miałam do czynienia, więc nie pomogę.
    Ja dzisiaj wyprasowałam i powiesiłam firanę i zasłony :) w sierpniu to zostanie mi tylko kulanie się haha :D
    ja to podziwiam moją pralkę, wczoraj chodziła niemal cały dzień :)
    K_a_m_a fajne ciuszki :)

K_A_M_A, kdoka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja uważam, że cena ciuszków z F&F jest adekwatna do ich jakości :) są prześliczne i gatunkowo bardzo dobre :) jak byłam w pepco ostatnio to widać różnicę, jakość tej bawełny nie zachwyca.
    Mój mąż dzisiaj zrobił bigos :)
    z zusem nie miałam do czynienia, więc nie pomogę.
    Ja dzisiaj wyprasowałam i powiesiłam firanę i zasłony :) w sierpniu to zostanie mi tylko kulanie się haha :D
    ja to podziwiam moją pralkę, wczoraj chodziła niemal cały dzień :)
    K_a_m_a fajne ciuszki :)

co do jakości to się zgadzam :) dlatego tym bardziej na promocji warto zaszaleć.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja tez na siedzaco prasowalam a co :D rozlozylam deske na dwoch krzeslach przed lozkiem i na siedzaco prasowalam ale mimo tej pozycji to kregoslup mnie boli :D

Dba moja wczoraj skonczyla ostatnie prania a zostaly mi jeszcze Nasze ubrania do prania ale dam jej odpoczac kilka dni (sobie w sumie tez) bo przez te dwa dni to minimum po 12h prala bez przerw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:02

• pralinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    co do jakości to się zgadzam :) dlatego tym bardziej na promocji warto zaszaleć.
    W Smyku i 5-10-15 sa bardzo dobre jakosciowo rzeczy.
    O jakosci rzeczy z Pepco slyszalam od kolezanek wiele negatywnych opinii, podobno na poczatku wygladaja ladnie a po praniu co bądź i do kosza.
    Ja lubie tez H&M, C&A i Zare, czuc ze gatunkowo sa to bardzo dobre ciuchy.
    Podobno rzeczy z Next tez sa b. dobry, niestety Ja nie mam do tego sklepu dostepu..

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    W Smyku i 5-10-15 sa bardzo dobre jakosciowo rzeczy.
    O jakosci rzeczy z Pepco slyszalam od kolezanek wiele negatywnych opinii, podobno na poczatku wygladaja ladnie a po praniu co bądź i do kosza.
    Ja lubie tez H&M, C&A i Zare, czuc ze gatunkowo sa to bardzo dobre ciuchy.
    Podobno rzeczy z Next tez sa b. dobry, niestety Ja nie mam do tego sklepu dostepu..

będzie trzeba się wybrać i trochę poszaleć :)
    też słyszałam same dobre opinie o firmach które wymieniłaś. A Pepco-wiadomo:) ale są wśród moich znajomych osoby, które chwalą. Może po prostu nie patrzą na jakość?

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w F&F kupiłam Frankowi w promocji taki zestaw za 21zł
    99db4543ea0fc0fbm.jpg
    I naprawdę gatunkowo jest bardzo dobrze. Dla porównania body kupione w Pepco za 4,99zł są dużo gorszej jakości i po praniu zrobiła mi się w nich mała dziurka. Jak mają być na raz to ok, ale jak kilka razy chce się dziecku założyć to lepiej dołożyć trochę kasy dla lepszej jakości.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w lumpeksach dużo jest firmowych ciuszków, można za sztukę dać tyle ile za nowe w pepco, ale osobiście wolałabym używany ciuszek np z zary niż nowy z pepco :)
    Kaarolina dobrze, że już teraz się za to wzięłaś :) ja synka nie mam w domu, więc mogłam skupić się na mega porządkach :) oczywiście robię wszystko na raty i mega długo, ale wiem, że później nie dam rady tak posprzątać.
    Ja odkąd muszę się oszczędzać to prasuję na siedząco :) deskę przystawiam do narożnika, obniżam, siadam sobie wygodnie i prasuję ;) no i w tym czasie oglądam też tv :)

kark lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    będzie trzeba się wybrać i trochę poszaleć :)
    też słyszałam same dobre opinie o firmach które wymieniłaś. A Pepco-wiadomo:) ale są wśród moich znajomych osoby, które chwalą. Może po prostu nie patrzą na jakość?
    bardzo dużo ludzi nie patrzy na jakość. Wiele nie czyta metek ze składem materiału.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę grono prasujących na siedząco się powiększa ;) Niech jeszcze ktoś wymyśli jak to zrobić na leżąco to go ozłocę :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba wszystkie na siedzaco bedziemy prasowac..
    Dba dokladnie teraz juz mi bylo ciezko a co by bylo za miesiac? Nie dalabym rady a tak bede miala juz prawie wszystko zrobione i bede mogla czekac na Krzysia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:19

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ