Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem w trakcie kompletowanie dokumentów dla zusu, mi i pracodawcy wysłali pytania na kartce do odpowiedzenia. Ale słuchaj jakie bydlaki w jego piśmie proszą o kopie tych samych dokumentów co mnie! Po co im kopia umowy ode mnie i od pracodawcy?! Nie wystarczy jedna kopia tylko dwie?! I tak ze wszystkimi pytaniami. Księgowa mówiła ze wypłacić musza bo przecież ciazy nie udajemy. Jedyne co mogą zrobic to obniżyć wynagrodzenie. Mam tylko nadzieje ze jak im odeslemy te wszystkie dokumenty to nie beda kazali co chwile cos odsyłać zeby tylko przeciągać to w czasie.
QUOTE=Majeczka2014]a ja znów dziś cały dzień przy lapku
dziewczyny, przepraszam że Was męczę jeszcze o ten ZUS , ale mam pytanko.
No bo ostatnio szef zaniósł zgodnie z wezwaniem 07.07 wszystkie dokumenty o które prosili, rozmowa trwała z 10 minut z tego co wiem i tylko prosili o jakieś wyjaśnienie jednej sprawy. To wszystko jak narazie.
Tak zastanawiam się ile to może jeszcze trwać i kiedy np. (jeśli w ogóle przyznają pieniądze) mogę spodziewać się wypłat.
Wy do którego dn. miesiąca macie wypłacane pieniążki?[/QUOTE]
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:Ja jestem w trakcie kompletowanie dokumentów dla zusu, mi i pracodawcy wysłali pytania na kartce do odpowiedzenia. Ale słuchaj jakie bydlaki w jego piśmie proszą o kopie tych samych dokumentów co mnie! Po co im kopia umowy ode mnie i od pracodawcy?! Nie wystarczy jedna kopia tylko dwie?! I tak ze wszystkimi pytaniami. Księgowa mówiła ze wypłacić musza bo przecież ciazy nie udajemy. Jedyne co mogą zrobic to obniżyć wynagrodzenie. Mam tylko nadzieje ze jak im odeslemy te wszystkie dokumenty to nie beda kazali co chwile cos odsyłać zeby tylko przeciągać to w czasie.
No do mnie i do szefa przyszło identyczne pismo! Pytał też, czy ja muszę być na tych zeznaniach i czy jestem potrzebna. Facetka ZUSie, która nim zajmowała i tymi dokumentami powiedziała, że nie. No i teraz właśnie zostanie czekanie. Czekanie na nie wiadomo co i kiedy. Mogli by chociaż powiedzieć czy to wszystko i czy ok. Są winni za 2 mce.... w sierpniu będzie 3Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:43
-
Kama powiem Ci tak zostala mi garstka juz do wyprasowania max na godzine roboty ale mam to w nosie i dzisiaj juz tego nie robie
ale jestem z siebie dumna bo w sumie przez 3 dni sie wyrobilam a "tylko" 10 pran zrobilam
nie wiem skad sie tego nazbieralo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:42
Io, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Kama powiem Ci tak zostala mi garstka juz do wyprasowania max na godzine roboty ale mam to w nosie i dzisiaj juz tego nie robie
ale jestem z siebie dumna bo w sumie przez 3 dni sie wyrobilam a "tylko" 10 pran zrobilam
kurcze, nieźlejuż się boję czy aby mi pralka nie sfiksowała
-
Kaarolina wrote:Kama powiem Ci tak zostala mi garstka juz do wyprasowania max na godzine roboty ale mam to w nosie i dzisiaj juz tego nie robie
Matko boska, to ile Ty masz tych rzeczy...Ja już mam zawaloną komodę, więc nic z ciuchów nie dokupuję. Jakby coś było potrzebne to na bieżąco już. To fajnie, że już praktycznie jesteś po robocie-pranie to pranie, ale prasowanie...Uuuu
Ale ja sobie ułatwię życie-złożę deskę i dam na łóżko, koło łóżka jest kontakt to zapodam żelazko i będę sobie na siedząco prasować, a co!
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Matko boska, to ile Ty masz tych rzeczy...
Ja już mam zawaloną komodę, więc nic z ciuchów nie dokupuję. Jakby coś było potrzebne to na bieżąco już. To fajnie, że już praktycznie jesteś po robocie-pranie to pranie, ale prasowanie...Uuuu
Ale ja sobie ułatwię życie-złożę deskę i dam na łóżko, koło łóżka jest kontakt to zapodam żelazko i będę sobie na siedząco prasować, a co!
o proszęna to bym nie wpadła
-
ja uważam, że cena ciuszków z F&F jest adekwatna do ich jakości
są prześliczne i gatunkowo bardzo dobre
jak byłam w pepco ostatnio to widać różnicę, jakość tej bawełny nie zachwyca.
Mój mąż dzisiaj zrobił bigos
z zusem nie miałam do czynienia, więc nie pomogę.
Ja dzisiaj wyprasowałam i powiesiłam firanę i zasłonyw sierpniu to zostanie mi tylko kulanie się haha
ja to podziwiam moją pralkę, wczoraj chodziła niemal cały dzień
K_a_m_a fajne ciuszki
K_A_M_A, kdoka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydba wrote:ja uważam, że cena ciuszków z F&F jest adekwatna do ich jakości
są prześliczne i gatunkowo bardzo dobre
jak byłam w pepco ostatnio to widać różnicę, jakość tej bawełny nie zachwyca.
Mój mąż dzisiaj zrobił bigos
z zusem nie miałam do czynienia, więc nie pomogę.
Ja dzisiaj wyprasowałam i powiesiłam firanę i zasłonyw sierpniu to zostanie mi tylko kulanie się haha
ja to podziwiam moją pralkę, wczoraj chodziła niemal cały dzień
K_a_m_a fajne ciuszki
co do jakości to się zgadzamdlatego tym bardziej na promocji warto zaszaleć.
-
K_A_M_A wrote:Matko boska, to ile Ty masz tych rzeczy...
Ja już mam zawaloną komodę, więc nic z ciuchów nie dokupuję. Jakby coś było potrzebne to na bieżąco już. To fajnie, że już praktycznie jesteś po robocie-pranie to pranie, ale prasowanie...Uuuu
rozlozylam deske na dwoch krzeslach przed lozkiem i na siedzaco prasowalam ale mimo tej pozycji to kregoslup mnie boli
Dba moja wczoraj skonczyla ostatnie prania a zostaly mi jeszcze Nasze ubrania do prania ale dam jej odpoczac kilka dni (sobie w sumie tez) bo przez te dwa dni to minimum po 12h prala bez przerwWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:02
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Majeczka2014 wrote:co do jakości to się zgadzam
dlatego tym bardziej na promocji warto zaszaleć.
O jakosci rzeczy z Pepco slyszalam od kolezanek wiele negatywnych opinii, podobno na poczatku wygladaja ladnie a po praniu co bądź i do kosza.
Ja lubie tez H&M, C&A i Zare, czuc ze gatunkowo sa to bardzo dobre ciuchy.
Podobno rzeczy z Next tez sa b. dobry, niestety Ja nie mam do tego sklepu dostepu..Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypralinka wrote:W Smyku i 5-10-15 sa bardzo dobre jakosciowo rzeczy.
O jakosci rzeczy z Pepco slyszalam od kolezanek wiele negatywnych opinii, podobno na poczatku wygladaja ladnie a po praniu co bądź i do kosza.
Ja lubie tez H&M, C&A i Zare, czuc ze gatunkowo sa to bardzo dobre ciuchy.
Podobno rzeczy z Next tez sa b. dobry, niestety Ja nie mam do tego sklepu dostepu..
będzie trzeba się wybrać i trochę poszaleć
też słyszałam same dobre opinie o firmach które wymieniłaś. A Pepco-wiadomo:) ale są wśród moich znajomych osoby, które chwalą. Może po prostu nie patrzą na jakość? -
Ja w F&F kupiłam Frankowi w promocji taki zestaw za 21zł
I naprawdę gatunkowo jest bardzo dobrze. Dla porównania body kupione w Pepco za 4,99zł są dużo gorszej jakości i po praniu zrobiła mi się w nich mała dziurka. Jak mają być na raz to ok, ale jak kilka razy chce się dziecku założyć to lepiej dołożyć trochę kasy dla lepszej jakości.Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
w lumpeksach dużo jest firmowych ciuszków, można za sztukę dać tyle ile za nowe w pepco, ale osobiście wolałabym używany ciuszek np z zary niż nowy z pepco
Kaarolina dobrze, że już teraz się za to wzięłaśja synka nie mam w domu, więc mogłam skupić się na mega porządkach
oczywiście robię wszystko na raty i mega długo, ale wiem, że później nie dam rady tak posprzątać.
Ja odkąd muszę się oszczędzać to prasuję na siedzącodeskę przystawiam do narożnika, obniżam, siadam sobie wygodnie i prasuję
no i w tym czasie oglądam też tv
kark lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:będzie trzeba się wybrać i trochę poszaleć
też słyszałam same dobre opinie o firmach które wymieniłaś. A Pepco-wiadomo:) ale są wśród moich znajomych osoby, które chwalą. Może po prostu nie patrzą na jakość? -
Teraz chyba wszystkie na siedzaco bedziemy prasowac..
Dba dokladnie teraz juz mi bylo ciezko a co by bylo za miesiac? Nie dalabym rady a tak bede miala juz prawie wszystko zrobione i bede mogla czekac na KrzysiaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:19
https://www.maluchy.pl/li-72300.png