X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina nie jestem pewna tego bambino- w sumie dobrze wiedzieć :) ja chyba i tak zdecyduję na bambino

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja zakupy apteczne i dla siebie na porodówkę zrobię dopiero w sierpniu :( Bo w tym miesiącu kasa nam się tak rozpłynęła, że masakra :( Nawet na ten sobotni wypad nad morze musimy wziąć z odłożonych pieniędzy na budowę poddasza :( ehh

ja gdyby nie ten ZUS to pewnie też czekałabym do sierpnia.
    Też wszystkiego naraz nie kupię więc na sierpień też trochę spraw odkładam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A jakie witaminki wybrałyście? Zastanawiam się nad Ibuvit K+D.

ja nawet witaminek nie mam na swojej liście :|
    a też o uszy obiło mi się, że ze szpitala dostaję listę z potrzebnymi rzeczami aptecznymi dla maluszka jakie mam kupić. Min pewnie witaminy jakie ma zażywać - tak mi siostra mówiła, że taką listę od położnej dostała. Min były tam wymienione gaziki,sól i inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:24

• betina89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na gemini nie ma takiego mydła:(

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    na gemini nie ma takiego mydła:(

bambino jest ale tamtego nie ma a jest najbardziej wiarygodne. Na stronce jednej znalazłam , że to mydełko kosztuje ponad 20zł ... :|

• Io Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mydełko bambino. Kurde, to myślicie, że ta sól jest konieczna? A co się z nią w sumie robi?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te witaminki to dzieciaczki używają odrazu zaraz po porodzie?
    Kurcze naprawdę panikuję, nie mam zielonego pojęcia.
    Dobrze, że niedługo rodzi moja siostra cioteczna to powiedziała, że będzie ze mną na bieżąco w tej sprawie i po doradzi co i jak się przydało na sam poczatek. Dobre chociaż takie obeznanie. Zawsze jeszcze mam czas żeby skoczyć i dokupić jeśli nie jestem czegoś pewna, tylko że ja to już chciałabym wiedzieć co konkretnie jeśli robię zakupy na gemini. Raz a porządnie

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja zakupy apteczne i dla siebie na porodówkę zrobię dopiero w sierpniu :( Bo w tym miesiącu kasa nam się tak rozpłynęła, że masakra :( Nawet na ten sobotni wypad nad morze musimy wziąć z odłożonych pieniędzy na budowę poddasza :( ehh

Ja też apteczne rzeczy kupię w sierpniu, ale już się wolę zorientować co i jak. W tym m-cu jeszcze mam trochę rzeczy głównie na allegro a aptekę zostawiam na koniec i będzie wsio :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Ja też apteczne rzeczy kupię w sierpniu, ale już się wolę zorientować co i jak. W tym m-cu jeszcze mam trochę rzeczy głównie na allegro a aptekę zostawiam na koniec i będzie wsio :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupy apteczne też planuję na sierpień. Tak samo jak zakup reszty wyprawki dla Małej. W tym miesiącu limit zakupowy dla dziecka został wyczerpany :) nie wszystko na raz:)

wit. k+d i tak podaje się chyba po kilku dniach po urodzeniu nie od razu więc spokojnie kupię je po narodzinach.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ja mam mydełko bambino. Kurde, to myślicie, że ta sól jest konieczna? A co się z nią w sumie robi?

zazwyczaj do czyszczenia/przemywania oczek

Io lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/gilbert-nacl-0-9-100-ampulek-po-5ml.html tu szczegółowy opis jest

Io lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem osiolkiem, nie umiem kupic na allegro bez rejestracji, ciagle mi pokazuje, ze jak zaplace za poprzednie zakupy to dostane te a ja nuc nie kupiłam :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:27

K_A_M_A, deidre, verynice, JagoodkaK, magdzia26, justyna14, betina89, akuszerka89, afrykanka, Kaarolina, kark, anulka81, Io, Nelus, stardust87, hela, betinka, Quatriona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

ja narazie też patrzę orientacyjnie, kusi mnie żeby mieć z głowy ale z drugiej strony nie wiem czy nie iść raz a porządnie do apteki i kupić wszystko za jednym razem.

• Zaczarowana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę tej soli fizjologicznej, ale chyba oczka będę przemywać przegotowaną wodą jak nic się nie będzie działo.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sąsiadka mówiła że się podaje D i K i to już mam, a potem od jakiegoś tam m-ca niby samo D. To takie kapsułki wyciskane

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betina89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba też bambino kupię....
    A co do soli... nam położna mówiła, że do przemywania oczek wystarczy zamoczyć gazik w przegotowanej wodzie i wycierać delikatnie w stronę oczek

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja zakupy apteczne też planuję na sierpień. Tak samo jak zakup reszty wyprawki dla Małej. W tym miesiącu limit zakupowy dla dziecka został wyczerpany :) nie wszystko na raz:)

wit. k+d i tak podaje się chyba po kilku dniach po urodzeniu nie od razu więc spokojnie kupię je po narodzinach.

ja DOPIERO zaczynam. Prócz ubranek nie mam nic :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkawka wrote:
    yo, yo więc wreszcie i ja mogę oficjalnie poprosić o dopisanie do listy
    05.09 turkawka – Staś

Po dzisiejszej wizycie i usg już mi się sytuacja wyjaśniła: po pierwsze nie ma już przeciwwskazań do porodu naturalnego :) czyli rodzimy jak nie wynikną inne komplikacje w terminie i planowa cesarka już nie potrzebna (jeju jak się cieszę) i teraz najlepsze Stasiek to mały gigant - waży 2779 g. i jego wymiary odpowiadają 36 tyg.! huk kamienia spadającego mi z serca pewnie słyszałyście gdziekolwiek mieszkacie - nie to nie były wyładowania atmosferyczne tylko ten mój kamień z serca. teraz już luzuję poślady, odstawiamy luteinę i może sie już dziać co chce :) to chyba najradośniejszy dzień od początku mojej problemowej ciąży :)

Matko boska, ile???? :) Jak Ty go wypchniesz naturalnie? hehe Ale najważniejsze, że jest wszystko w porządku to faktycznie luuz :)

turkawka lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ