X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam przed chwila z mama i mowi, ze ten wozek cowybralam to taki ciemny dla dziewczynki i ze mam sie zdecydowac moze na inny kolor albo na ten ale w kropeczki. Wszystko byloby super gdyby nie fakt iz on jest caly w kropki a ja nie chce pstrokacizny bo mnie cos trafi i chyba zmieniam z gusio carrera na camarelo carera.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, pytanie "z dupy" i w ogóle nie związane z naszym forum, ale potrzebuję pomocy, bo już z bezsilności siedzę i ryczę :(
    W zeszły poniedziałek (ponad tydzień temu) zaczęliśmy urządzać pokoik dla małego. Ustawianie mebelków itp (nowa wykładzina leżała już od jakiegoś czasu) i zauważyłam na wykładzinie kilka mrówek ze skrzydłami jak po tej wykładzinie zapieprzają. Odkurzyłam je, podwijam wykładzinę A TAM RÓJ! ;(
    okazało się, że między listwą, a ścianą jest mała dziurka (właściwie w ścianie) i jakieś cholerne mrówki zrobiły sobie gniazdo. I codziennie chyba tysiące tych mrówek ze skrzydłami wyłazi z tego gniazda. i trujemy je trutkami w proszku i wciągam je do odkurzacza kilkanaście razy dziennie i nic :( Dezynsekcji nie chcę, bo boję się, że jak facet nam zakurzy dom jakimś gazem to będę musiała się wynieść na tydzień, a tego wolałabym uniknąć.
    Macie jakieś rady? Bo ja już nie mogę :( drugi tydzień walczę i nic! :(

http://polki.pl/we-dwoje/sposoby;na;mrowki,artykul,6081.html może coś z tego poskutkuje :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust przerazajace to, aż zaczęłam sie drapać :-O musisz zadzwonić po jakiegoś "pogromcę insektow" skoro te domowe sposoby nie pomogły :/

201703012752.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zamówienie z Gemini wysłali 3tego dnia roboczego od zapłaty.
    No myślę że trochę się czeka, bo się dużo rzeczy na raz zamawia no i chyba dużo klientów mają...
    Ja się bardzo cieszyłam że nic nie pomylili i o nic się nie musiałam użerać, że nie tak przyszło...

A np dziś odebrałam paczkę z rożkiem i śpiworkiem do wózka - to śpiworek ma zły wzór i muszę bujać się na pocztę i odsyłać, żeby dostać z odpowiednim wzorem :/
    A w innej paczce od innego sprzedawcy brakuje 1 rzeczy :/ no i się muszę z nimi użerać żeby dosłali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 15:06

v50lkjv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko :/ ale bym sie wkurzyla. To sa wlasnie "zalety" kupowania na necie...
    Uhh ja mialam to szczescie ze mimo iz kupilam praktycznie wszystko przez neta nic nie pomylili i nic nie brakowalo.
    A i nawet kilka gratisow powrzucali :)

Pochwalcie sie potem swoimi skarbami :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea, z całych sił trzymam kciuki, żeby jutro badanie wyszło lepiej! A i dziś, skoro jest na granicy normy, a nie poniżej, to i tak już jest niezła wiadomość! Błagam, nie zamartwiaj się tylko i nie pisz w głowie czarnych scenariuszy, musisz wierzyć, że wszystko jest dobrze i dobrze się skończy. Tak, jak my wierzymy, że Twojemu maleństwu nic nie będzie! Wielki buziak dla Was obojga :*

Stardust, mój mąż miał kiedyś problem z mrówkami i stosował jakieś środki antykoncepcyjne (!) dla mrówek wlaśnie i szybko się ich pozbył dzięki temu. Popytaj o to może... A te cholery z zewnątrz się jakoś nie dostają? Może warto z drugiej strony się przyjrzeć i coś tam zamurować wystarczy?

Paula, ja nie straszę, tylko stwierdzam fakt niestety ;) No ale z takimi cenami, jakie mają, to się domyślam, że zamówień mają w pytę i stąd opóźnienie. Cieszę się, że nie potrzebuję tych rzeczy na już (mam nadzieję...).
    Ale co do ogółu zakupów internetowych dla bobaska, to naprawdę nie mogę narzekać. Rzeczy zgodne z opisem przychodzą. Jedyny przypał był z kompletem śpioszki+kaftanik w rozmiarze 68 zamiast 62, ale zgodnie z obietnicą dosłali mi gratis większą czapeczkę do kompletu i dzięki temu mam 2 boskie czapeczki, z ktorych Mateusz szybko nie wyrośnie :) Nic, co zamówiłam, nie przyszło badziewiaste, a myślę, że kilka stówek oszczędziłam dzięki allegro.

AAAAAAAAAA! Właśnie mi się przypomniało, że Sab Simplex nie zamówiłam jeszcze!!!!!!

magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam sobie na jakiś czas, nie produkujcie za dużo pliiiiiiiiiiz! I zadnych złych wieści nie chcę tu zastać jak wrócę!

Trzymajcie kciuki, bo robię kolejne podejście do sukienki na wesele. Chyba melisy się napiję na drogę.....

justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, datę porodu miałam na urodziny taty w lutym.... :(
    Kaarolina wrote:
    Ja mialam tak w lutym tydzien wyjety z zycia ciagle mysli jakby to bylo jakbym nie poronila.. czasami teraz sobie mysle ze moj Maluch by mial juz 5 miesiecy...no ale bedziemy miec teraz Nasze Szkraby.. :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Assantea, z całych sił trzymam kciuki, żeby jutro badanie wyszło lepiej! A i dziś, skoro jest na granicy normy, a nie poniżej, to i tak już jest niezła wiadomość! Błagam, nie zamartwiaj się tylko i nie pisz w głowie czarnych scenariuszy, musisz wierzyć, że wszystko jest dobrze i dobrze się skończy. Tak, jak my wierzymy, że Twojemu maleństwu nic nie będzie! Wielki buziak dla Was obojga :*

Stardust, mój mąż miał kiedyś problem z mrówkami i stosował jakieś środki antykoncepcyjne (!) dla mrówek wlaśnie i szybko się ich pozbył dzięki temu. Popytaj o to może... A te cholery z zewnątrz się jakoś nie dostają? Może warto z drugiej strony się przyjrzeć i coś tam zamurować wystarczy?

Paula, ja nie straszę, tylko stwierdzam fakt niestety ;) No ale z takimi cenami, jakie mają, to się domyślam, że zamówień mają w pytę i stąd opóźnienie. Cieszę się, że nie potrzebuję tych rzeczy na już (mam nadzieję...).
    Ale co do ogółu zakupów internetowych dla bobaska, to naprawdę nie mogę narzekać. Rzeczy zgodne z opisem przychodzą. Jedyny przypał był z kompletem śpioszki+kaftanik w rozmiarze 68 zamiast 62, ale zgodnie z obietnicą dosłali mi gratis większą czapeczkę do kompletu i dzięki temu mam 2 boskie czapeczki, z ktorych Mateusz szybko nie wyrośnie :) Nic, co zamówiłam, nie przyszło badziewiaste, a myślę, że kilka stówek oszczędziłam dzięki allegro.

AAAAAAAAAA! Właśnie mi się przypomniało, że Sab Simplex nie zamówiłam jeszcze!!!!!!

właśnie czytam, że odpowednik do sab simplex to bobotic? Ponoc z PL aptek wycofali sab bo cos tam...ale nie wiem jak i czy wierzyc tym forum. Wiem,ze to niemiecki lek

• hela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka a pamietasz od kogo na allegro kupowalas? jak sprawdzony sprzedawca to z checia zobacze;) a z sukienkami to dolaczam do ciebie, na weekend robie pierwsze podchody, obym cos znalazla, wesele w polowie sierpnia wiec tuz tuz a wiafomo jak to z sukienkami z takim brzucholem :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    http://polki.pl/we-dwoje/sposoby;na;mrowki,artykul,6081.html może coś z tego poskutkuje :)[/QUOTE

Stardust tez kiedys mielismy takie mrowki w domu. U nas poskutkowala taka zielona plytka, ktora stawia sie w poblizu mrowek. Wszystkie zdechly i nie wrocily przez kilka nastepnych lat. Ta plytka nie jest silnie trujaca. U nas stala w pomieszczeniu gdzie dziecko spalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 16:25

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, muszę się pochwalić ;) Mąż mnie zabiera w sobotę do Sopotu na cały dzień ;) raniutko wyjedziemy a wrócimy wieczorem ;) Nie mogę się doczekać! :D

Gosia19, betina89, JagoodkaK, stardust87, Majeczka2014, magdzia26, Paula55, betinka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

kark, jestem w szoku po przeczytaniu Twojej relacji. Czy my na pewno mamy 2014 rok ?! To jakieś jaja normalnie. Kiedyś koleżanka opowiadała mi, że w moim rodzinnym mieście na porodówce jak dziewczyna płakała z bólu, to ginekolog powiedział jej "dałaś d*py, to teraz musi boleć", to średnio w to wierzyłam, ale teraz już nie mam żadnych wątpliwości, że jednak takie chamy i prostaki pracują jako ginekolodzy i położne. Wytarcie krwi innej pacjentki Twoją koszulą?! Normalnie dzicz! No nóż w kieszeni się otwiera normalnie! Może i skarga nic wielkiego nie da, ale napisz ją koniecznie i niech w niej będzie wszystko, dosłownie wszystko co przeżyłaś w tym szpitalu-rzeźni.
    CC się nie przejmuj. Wyobrażenia, marzenia to jedno, a to co jest najlepsze dla Was, bezpieczne, to drugie. Z laktacją na pewno nie będziesz miała problemu, przecież wiele kobiet po cc karmi piersią z powodzeniem. Będzie dobrze, najważniejsze jest to, żebyście byli cali i zdrowi! Ściskam!
    Majeczka2014 wrote:
    dokładnie...
    no to Wy macie rarytasy ;)
    Mnie mała zawsze kopie rano jak się przbudzam zazwyczaj gdzieś godz. 8. i zawsze na tym boku co leżę...czuję :)zawsze schizuję czy aby jej nie gniotę :P
    właśnie wsunęłam 2 kanapki z nutellą, zobaczymy czy pofika ;)
    Ja też mam tak często, że jak leżę na lewym boku, to mała mnie tam właśnie kopie i choć na logikę wiem, że nic jej złego nie robię, to zawsze boję się, że ją przygniatam hahaha :) A w nocy jak układałam się do snu, to takiego mi kopa zasadziła w ten bok, że aż podskoczyłam. Najlepsze jest to, że ja normalnie czułam jak ona "robi rozpęd" do tego kopa i miałam przeczucie, że to na pewno zaboli. I co ? Oczywiście zabolało i to całkiem mocno, wiercipięta jedna :)
    Ależ mnie wzięło na nutellę po Twoim poście... tylko jak ją tu przemycić, skoro Mąż ciągle za mną chodzi i gada "nie jedz słodkiego, nie jedz owoców", za Chiny nie mogę mu przetłumaczyć, że ewentualna cukrzyca ciążowa nie powstaje od wpierdzielania słodkiego! Grrr :/

kark, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z psem ze spaceru i myslalam, ze ducha wyzione. Godzina w lesie a ja mokra jak szczur...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm zrobilyscie mi smaka na ta zupe owocowa a ja mialam juz pierogi przygotowane... ehhhh chyba będę miała wieczor przy garach.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aaa dziewczyny, muszę się pochwalić ;) Mąż mnie zabiera w sobotę do Sopotu na cały dzień ;) raniutko wyjedziemy a wrócimy wieczorem ;) Nie mogę się doczekać! :D
    Ty do Sopotu a ja do Krówki mam na weekend jechać.

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- szok, szok, szok !!!!! Czy ludzie nie mają za grosz rozumu żeby tak do drugiego człowieka się odzywać i mieć takie podejście? To właśnie w szpitalach ludzie powinni czuć się najbezpieczniej i powinni tam pracować fachowcy ze świętymi nerwami, z poczuciem wartości drugiego człowieka, ze współczuciem, z życzliwością.... dużo by pisać. Ogólnie opinię o szpitalu sam personel sobie wyrabia, więc czemu nie pomyślą "czy warto narażać się dla takich opinii"???

stardust87- ja też kiedyś jak byłam mała miałam mrówki w pokoju!!! I pokój miałam w domku 1rodzinnym na 1 piętrze. Zostawiłam patyczek z loda na parapecie i one to jakoś wyczuły. Pamiętam, że w miejscu gdzie wchodziły tata dał jakiś preparat na mrówki i na tym parapecie było posypane i zakleił dziury przez które wchodziły i już ich nie było.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze robię właśnie zamówienie w aptece i mam problem z tymi gazikami do oczu i pępuszka. Jakie wy kupujecie bo pojęcia nie mam co wybrać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kurcze robię właśnie zamówienie w aptece i mam problem z tymi gazikami do oczu i pępuszka. Jakie wy kupujecie bo pojęcia nie mam co wybrać.

ja dziś chyba setny raz przeglądam rzeczy w aptece i siwieję. Mam problem z ilością. Nie wiem ile czego. Np ile tej soli do oczek, gazików? Po ile Wy tego wszystkiego kupujecie? HELP

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

ja patrze na gemini i rzeczywiście jest tego w cholere :|

Io lubi tę wiadomość

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ