Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmawialam przed chwila z mama i mowi, ze ten wozek cowybralam to taki ciemny dla dziewczynki i ze mam sie zdecydowac moze na inny kolor albo na ten ale w kropeczki. Wszystko byloby super gdyby nie fakt iz on jest caly w kropki a ja nie chce pstrokacizny bo mnie cos trafi i chyba zmieniam z gusio carrera na camarelo carera.
-
stardust87 wrote:Dziewczyny, pytanie "z dupy" i w ogóle nie związane z naszym forum, ale potrzebuję pomocy, bo już z bezsilności siedzę i ryczę
W zeszły poniedziałek (ponad tydzień temu) zaczęliśmy urządzać pokoik dla małego. Ustawianie mebelków itp (nowa wykładzina leżała już od jakiegoś czasu) i zauważyłam na wykładzinie kilka mrówek ze skrzydłami jak po tej wykładzinie zapieprzają. Odkurzyłam je, podwijam wykładzinę A TAM RÓJ! ;(
okazało się, że między listwą, a ścianą jest mała dziurka (właściwie w ścianie) i jakieś cholerne mrówki zrobiły sobie gniazdo. I codziennie chyba tysiące tych mrówek ze skrzydłami wyłazi z tego gniazda. i trujemy je trutkami w proszku i wciągam je do odkurzacza kilkanaście razy dziennie i nicDezynsekcji nie chcę, bo boję się, że jak facet nam zakurzy dom jakimś gazem to będę musiała się wynieść na tydzień, a tego wolałabym uniknąć.
Macie jakieś rady? Bo ja już nie mogędrugi tydzień walczę i nic!
http://polki.pl/we-dwoje/sposoby;na;mrowki,artykul,6081.html może coś z tego poskutkuje -
Moje zamówienie z Gemini wysłali 3tego dnia roboczego od zapłaty.
No myślę że trochę się czeka, bo się dużo rzeczy na raz zamawia no i chyba dużo klientów mają...
Ja się bardzo cieszyłam że nic nie pomylili i o nic się nie musiałam użerać, że nie tak przyszło...
A np dziś odebrałam paczkę z rożkiem i śpiworkiem do wózka - to śpiworek ma zły wzór i muszę bujać się na pocztę i odsyłać, żeby dostać z odpowiednim wzorem
A w innej paczce od innego sprzedawcy brakuje 1 rzeczyno i się muszę z nimi użerać żeby dosłali...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 15:06
-
Łooo matko
ale bym sie wkurzyla. To sa wlasnie "zalety" kupowania na necie...
Uhh ja mialam to szczescie ze mimo iz kupilam praktycznie wszystko przez neta nic nie pomylili i nic nie brakowalo.
A i nawet kilka gratisow powrzucali
Pochwalcie sie potem swoimi skarbami
-
Assantea, z całych sił trzymam kciuki, żeby jutro badanie wyszło lepiej! A i dziś, skoro jest na granicy normy, a nie poniżej, to i tak już jest niezła wiadomość! Błagam, nie zamartwiaj się tylko i nie pisz w głowie czarnych scenariuszy, musisz wierzyć, że wszystko jest dobrze i dobrze się skończy. Tak, jak my wierzymy, że Twojemu maleństwu nic nie będzie! Wielki buziak dla Was obojga :*
Stardust, mój mąż miał kiedyś problem z mrówkami i stosował jakieś środki antykoncepcyjne (!) dla mrówek wlaśnie i szybko się ich pozbył dzięki temu. Popytaj o to może... A te cholery z zewnątrz się jakoś nie dostają? Może warto z drugiej strony się przyjrzeć i coś tam zamurować wystarczy?
Paula, ja nie straszę, tylko stwierdzam fakt niestetyNo ale z takimi cenami, jakie mają, to się domyślam, że zamówień mają w pytę i stąd opóźnienie. Cieszę się, że nie potrzebuję tych rzeczy na już (mam nadzieję...).
Ale co do ogółu zakupów internetowych dla bobaska, to naprawdę nie mogę narzekać. Rzeczy zgodne z opisem przychodzą. Jedyny przypał był z kompletem śpioszki+kaftanik w rozmiarze 68 zamiast 62, ale zgodnie z obietnicą dosłali mi gratis większą czapeczkę do kompletu i dzięki temu mam 2 boskie czapeczki, z ktorych Mateusz szybko nie wyrośnieNic, co zamówiłam, nie przyszło badziewiaste, a myślę, że kilka stówek oszczędziłam dzięki allegro.
AAAAAAAAAA! Właśnie mi się przypomniało, że Sab Simplex nie zamówiłam jeszcze!!!!!!magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Uciekam sobie na jakiś czas, nie produkujcie za dużo pliiiiiiiiiiz! I zadnych złych wieści nie chcę tu zastać jak wrócę!
Trzymajcie kciuki, bo robię kolejne podejście do sukienki na wesele. Chyba melisy się napiję na drogę.....justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja też, datę porodu miałam na urodziny taty w lutym....Kaarolina wrote:Ja mialam tak w lutym tydzien wyjety z zycia ciagle mysli jakby to bylo jakbym nie poronila.. czasami teraz sobie mysle ze moj Maluch by mial juz 5 miesiecy...no ale bedziemy miec teraz Nasze Szkraby..
-
nick nieaktualnybetinka wrote:Assantea, z całych sił trzymam kciuki, żeby jutro badanie wyszło lepiej! A i dziś, skoro jest na granicy normy, a nie poniżej, to i tak już jest niezła wiadomość! Błagam, nie zamartwiaj się tylko i nie pisz w głowie czarnych scenariuszy, musisz wierzyć, że wszystko jest dobrze i dobrze się skończy. Tak, jak my wierzymy, że Twojemu maleństwu nic nie będzie! Wielki buziak dla Was obojga :*
Stardust, mój mąż miał kiedyś problem z mrówkami i stosował jakieś środki antykoncepcyjne (!) dla mrówek wlaśnie i szybko się ich pozbył dzięki temu. Popytaj o to może... A te cholery z zewnątrz się jakoś nie dostają? Może warto z drugiej strony się przyjrzeć i coś tam zamurować wystarczy?
Paula, ja nie straszę, tylko stwierdzam fakt niestetyNo ale z takimi cenami, jakie mają, to się domyślam, że zamówień mają w pytę i stąd opóźnienie. Cieszę się, że nie potrzebuję tych rzeczy na już (mam nadzieję...).
Ale co do ogółu zakupów internetowych dla bobaska, to naprawdę nie mogę narzekać. Rzeczy zgodne z opisem przychodzą. Jedyny przypał był z kompletem śpioszki+kaftanik w rozmiarze 68 zamiast 62, ale zgodnie z obietnicą dosłali mi gratis większą czapeczkę do kompletu i dzięki temu mam 2 boskie czapeczki, z ktorych Mateusz szybko nie wyrośnieNic, co zamówiłam, nie przyszło badziewiaste, a myślę, że kilka stówek oszczędziłam dzięki allegro.
AAAAAAAAAA! Właśnie mi się przypomniało, że Sab Simplex nie zamówiłam jeszcze!!!!!!
właśnie czytam, że odpowednik do sab simplex to bobotic? Ponoc z PL aptek wycofali sab bo cos tam...ale nie wiem jak i czy wierzyc tym forum. Wiem,ze to niemiecki lek -
betinka a pamietasz od kogo na allegro kupowalas? jak sprawdzony sprzedawca to z checia zobacze;) a z sukienkami to dolaczam do ciebie, na weekend robie pierwsze podchody, obym cos znalazla, wesele w polowie sierpnia wiec tuz tuz a wiafomo jak to z sukienkami z takim brzucholem
-
iwo_na wrote:http://polki.pl/we-dwoje/sposoby;na;mrowki,artykul,6081.html może coś z tego poskutkuje
[/QUOTE
Stardust tez kiedys mielismy takie mrowki w domu. U nas poskutkowala taka zielona plytka, ktora stawia sie w poblizu mrowek. Wszystkie zdechly i nie wrocily przez kilka nastepnych lat. Ta plytka nie jest silnie trujaca. U nas stala w pomieszczeniu gdzie dziecko spalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 16:25
-
Aaa dziewczyny, muszę się pochwalić
Mąż mnie zabiera w sobotę do Sopotu na cały dzień
raniutko wyjedziemy a wrócimy wieczorem
Nie mogę się doczekać!
Gosia19, betina89, JagoodkaK, stardust87, Majeczka2014, magdzia26, Paula55, betinka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
kark, jestem w szoku po przeczytaniu Twojej relacji. Czy my na pewno mamy 2014 rok ?! To jakieś jaja normalnie. Kiedyś koleżanka opowiadała mi, że w moim rodzinnym mieście na porodówce jak dziewczyna płakała z bólu, to ginekolog powiedział jej "dałaś d*py, to teraz musi boleć", to średnio w to wierzyłam, ale teraz już nie mam żadnych wątpliwości, że jednak takie chamy i prostaki pracują jako ginekolodzy i położne. Wytarcie krwi innej pacjentki Twoją koszulą?! Normalnie dzicz! No nóż w kieszeni się otwiera normalnie! Może i skarga nic wielkiego nie da, ale napisz ją koniecznie i niech w niej będzie wszystko, dosłownie wszystko co przeżyłaś w tym szpitalu-rzeźni.
CC się nie przejmuj. Wyobrażenia, marzenia to jedno, a to co jest najlepsze dla Was, bezpieczne, to drugie. Z laktacją na pewno nie będziesz miała problemu, przecież wiele kobiet po cc karmi piersią z powodzeniem. Będzie dobrze, najważniejsze jest to, żebyście byli cali i zdrowi! Ściskam!
Majeczka2014 wrote:dokładnie...
no to Wy macie rarytasy
Mnie mała zawsze kopie rano jak się przbudzam zazwyczaj gdzieś godz. 8. i zawsze na tym boku co leżę...czuję :)zawsze schizuję czy aby jej nie gniotę
właśnie wsunęłam 2 kanapki z nutellą, zobaczymy czy pofikaA w nocy jak układałam się do snu, to takiego mi kopa zasadziła w ten bok, że aż podskoczyłam. Najlepsze jest to, że ja normalnie czułam jak ona "robi rozpęd" do tego kopa i miałam przeczucie, że to na pewno zaboli. I co ? Oczywiście zabolało i to całkiem mocno, wiercipięta jedna
Ależ mnie wzięło na nutellę po Twoim poście... tylko jak ją tu przemycić, skoro Mąż ciągle za mną chodzi i gada "nie jedz słodkiego, nie jedz owoców", za Chiny nie mogę mu przetłumaczyć, że ewentualna cukrzyca ciążowa nie powstaje od wpierdzielania słodkiego! Grrrkark, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Kark- szok, szok, szok !!!!! Czy ludzie nie mają za grosz rozumu żeby tak do drugiego człowieka się odzywać i mieć takie podejście? To właśnie w szpitalach ludzie powinni czuć się najbezpieczniej i powinni tam pracować fachowcy ze świętymi nerwami, z poczuciem wartości drugiego człowieka, ze współczuciem, z życzliwością.... dużo by pisać. Ogólnie opinię o szpitalu sam personel sobie wyrabia, więc czemu nie pomyślą "czy warto narażać się dla takich opinii"???
stardust87- ja też kiedyś jak byłam mała miałam mrówki w pokoju!!! I pokój miałam w domku 1rodzinnym na 1 piętrze. Zostawiłam patyczek z loda na parapecie i one to jakoś wyczuły. Pamiętam, że w miejscu gdzie wchodziły tata dał jakiś preparat na mrówki i na tym parapecie było posypane i zakleił dziury przez które wchodziły i już ich nie było. -
nick nieaktualnyIo wrote:Kurcze robię właśnie zamówienie w aptece i mam problem z tymi gazikami do oczu i pępuszka. Jakie wy kupujecie bo pojęcia nie mam co wybrać.
ja dziś chyba setny raz przeglądam rzeczy w aptece i siwieję. Mam problem z ilością. Nie wiem ile czego. Np ile tej soli do oczek, gazików? Po ile Wy tego wszystkiego kupujecie? HELP -
nick nieaktualny