Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lo matko ja tylko poszlam kuchnie posprzatac a tu takaprodukcja
Majeczka ja jestem koziorozecze stycznia
Ja do podmywania mam tak: plyn dzidzus dla kobiet w ciazy i po porodzie, szare mydlo i do psikania octanisept i tantum rosa.
Hmm nigdy nie jadlam zupy owocowejmusze kiedys sprobowac
-
Majeczka2014 wrote:DZIĘKI STARDUST NA INFO:)
a kupujecie jakieś herbatki laktacyjne?
Ja na 100% zamowie dwa opakowania FEMALTIKER. dziewczyny z czerwcowek pisaly ze dzieki temu co poniektore wogole pokarm maja i karmia cycemstrasznie duzo dobrych opini slyszalam
No i pozniej pewnie kupie jakies hippowe herbatkimagdzia26, kark lubią tę wiadomość
-
o rany.. ale zaspamowałam. Ale tak to jest jak od wczorajszego wieczora napisałyście 16 stron i każdej chciałoby się odpisać
film niestety skasowali z YT, tytuł polski to "szczęśliwe niemowlę", oryginalny "the happiest baby on the block". znalazłam tylko coś takiego, co pokazuje jak w skrócie uspokoić dziecko:
http://www.youtube.com/watch?v=guRi6zyFHtw -
Super! Gratuluje kochana! Ja jeszcze czekam na pismo o zakończeniu ale moge sie szybko nie doczekać bo jest mała rozbieżność w zeznaniach zobaczymy czy sie dopatrza:-)
Co wy dziewczyny to ze nad morzem to nie znacze ze bez internetu:-) jestem na bieżąco:-) u mnie bez słońca i upału moze jutro bedzie słoneczko bo blada jestem strasznie choć i tak wole to niż te 30 stopniowe upały!
Majeczka2014 wrote:Dziewczyny, właśnie sprawdziłam konto i ZUS raczył wysłać mi w końcu pieniądzę!!Pisma z decyzją co prawda jeszcze nie dostałam,ale dzisiaj zrobili przelew. Nie wiem tylko za jakie dokładnie miesiące ze mną rozliczyli bo są wpisane tylko kody jakieś,ale w końcu coś ruszyło no i mogę coś zaplanowaćucieszyłam się ogromnie!
któraś z Karolin z tego co pamiętam też czeka na rozwiązanie sprawy- mam nadzieję, że u Ciebie też szybko wszystko się rozwiąże -
Czekamy:
1. 01.09 doti77 – Damian - cc
2. 02.09 deidre – Igorek
3. 03.09 K_A_M_A – Maciek
4. 04.09 Quatriona – córeczka
5. 04.09 Szonka – Szymonek
6. 05.09 hela – Sebastian
7. 07.09 stardust87 – Hubert
8. 07.09 Nelus – Livia
9. 07.09 Kaarolina – Krzyś
10. 09.09 Gosia19 – Lenka
11. 09.09 ofcooo – Łucja
12. 09.09 dba – synek
13. 10.09 Paula55 – Tiago
14. 10.09 martusia86 – Marcel
15. 10.09 kark – synek - cc
16. 11.09 AniaDS – Maja
17. 11.09 betinka – Mati
18. 12.09 lo – Kubuś
19. 12.09 Karolaaa91 – Olivier
20. 12.09 iwo_na – Czarek
21. 12.09 Zaczarowana – Julia
22. 12.09 assantea – Ignaś
23. 13.09 Ewi25 – Michał
24. 13.09 Tysia87 – synek
25. 13.09 pralinka – synek
26. 15.09 verynice – Marcel
27. 15.09 akuszerka89 – Filip
28. 15.09 aleksa.wawa – Dominiś
29. 15.09 BlackLuna – Kornelia
30. 16.09 nenka – Marika
31. 16.09 anulka81 – Szymuś - cc
32. 16.09 b-c – córeczka
33. 17.09 aluśka1987 – córeczka
34. 19.09 afrykanka – Emilie - cc
35. 21.09 jovi81 – Franek - cc
36. 21.09 betina89 – Amanda
37. 22.09 madiiiii – Liwia
38. 23.09 Karolcia:)))) – Emilka
39. 23.09 justyna14 – Ola
40. 23.09 Fipsik – Jagoda
41. 24.09 JagoodkaK – Nina
42. 24.09 marta_kwk – Wojtuś
43. 24.09 Beataa25 – Antoś
44. 25.09 zoi – Ania
45. 25.09 Diabla85 – Franek
46. 26.09 magdzia26 – Nikoś
47. 27.09 Majeczka2014 – Maja
deidre, Nelus lubią tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:DZIĘKI STARDUST NA INFO:)
a kupujecie jakieś herbatki laktacyjne?
Ja kupiłam herbatkę Femaltiker na laktację (czerwcówki sobie polecały), z rzeczy, których chyba nie widziałam u dziewczyn herbatkę koperkową HIPP dla boba i octenisept na pępek i ranę po cesarce. Zapomniałam o czopkach glicerynowych dla boba
Ale mój synek jest śmiesznyOn naprawdę nienawidzi blendera - żeby nie wiem jak twardo spał, to jak tylko nacisnę guzik, od razu zostaję solidnie okopana!
Właśnie się wytoczyłam z kuchni cała zlana potem i bez kostek. Dziś na obiadek pulpeciki z pieczarkami, młode ziemniaki, świeżo zrobiona surówka z młodej kapusty i kompocik z czerwonej porzeczki i wiśni. MniamiPaula55, betina89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ajjeeeeeee, właśnie dostałam maile, że wysłali moje ostatnie allegrowe zakupy
Najbardziej jestem ciekawa bezpiecznych wałeczków!
Tylko mnie Gemini wkurza15go rano zrobiłam zamówienie i od razu wpłatę, a oni jeszcze nie wysłali :@
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
K_A_M_A wrote:Jaki tam przepis
Wiśniowa-wrzucasz wiśnie do gara, gotujesz chwilę, zaprawiasz śmietaną i cukrem do smaku, osobno makaron gotujesz i masz
Uwielbiam też jagodową i truskawkową
A ostatnio koleżanka mnie rozwaliła jak jej podałam przepis a ona mówi-to nie dajesz marchewki????Swoją drogą to jak można do zupy owocowej dać warzywa??
hehe
Hmm a moja mama do wisniowej daje chyba jeszcze kisiel zeby zupa była bardziej gęsta, no i ciut kwasku cytrynowegomniammmm ale mam smaka
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, pytanie "z dupy" i w ogóle nie związane z naszym forum, ale potrzebuję pomocy, bo już z bezsilności siedzę i ryczę
W zeszły poniedziałek (ponad tydzień temu) zaczęliśmy urządzać pokoik dla małego. Ustawianie mebelków itp (nowa wykładzina leżała już od jakiegoś czasu) i zauważyłam na wykładzinie kilka mrówek ze skrzydłami jak po tej wykładzinie zapieprzają. Odkurzyłam je, podwijam wykładzinę A TAM RÓJ! ;(
okazało się, że między listwą, a ścianą jest mała dziurka (właściwie w ścianie) i jakieś cholerne mrówki zrobiły sobie gniazdo. I codziennie chyba tysiące tych mrówek ze skrzydłami wyłazi z tego gniazda. i trujemy je trutkami w proszku i wciągam je do odkurzacza kilkanaście razy dziennie i nicDezynsekcji nie chcę, bo boję się, że jak facet nam zakurzy dom jakimś gazem to będę musiała się wynieść na tydzień, a tego wolałabym uniknąć.
Macie jakieś rady? Bo ja już nie mogędrugi tydzień walczę i nic!
-
assantea wrote:Witajcie Dziewczyny. Miałam dziś robione przepływy i wyszły na granicy normy. Jutro powtórka i zobaczymy co dalej. Ignaś nadal mało ruchliwy
-
Fipsik ogol bobra hahaha
czekamy na wiesci po
Betinka a mojemu blender nie przeszkadza bo. Tak mnie non stop nawala
Jenyyy kiedy ja ostatni raz w zyciu kompot pilam??? Chyba musze sobie zrobic
Kurde babo nie strasz ze z gemini tyle sie czeka bo ja jeszcze nawet zamowienia nie zrobilam
Assantea kochana i co w takiej sytuacji jak przeplywy slabe? Jej trzymajcie sie!!! Badz silna bo wszystko bedzie ok!