X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Łooo matko :/ ale bym sie wkurzyla. To sa wlasnie "zalety" kupowania na necie...
    Uhh ja mialam to szczescie ze mimo iz kupilam praktycznie wszystko przez neta nic nie pomylili i nic nie brakowalo.
    A i nawet kilka gratisow powrzucali :)

Pochwalcie sie potem swoimi skarbami :)

Ja dziś mam właśnie jakiś koszmarny dzień, jeśli chodzi o zakupy przed internet... jeszcze do kompletu zadzwoniła sprzedająca, u której kupiłam koszule do porodu i szlafrok, że skończyły im się szlafroki w kolorze który wybrałam i musiałam się zdecydować na jakiś inny... grr

Prawie się poryczałam dziś przez to... przynajmniej rożek i pieluszki flanelowe są śliczne, to przynajmniej oko nacieszyłam i negatywne emocje uspokoiłam ;-)

15338qv.jpg
    ir6cqr.jpg

Majeczka2014, stardust87, K_A_M_A, Io, magdzia26, verynice, Kaarolina, anulka81, Paula55, Nelus, nenka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aaa dziewczyny, muszę się pochwalić ;) Mąż mnie zabiera w sobotę do Sopotu na cały dzień ;) raniutko wyjedziemy a wrócimy wieczorem ;) Nie mogę się doczekać! :D

super, zazdroszczę wypadziku :)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle jak tak dalej pójdzie z moim niezdecydowaniem to nie wyorbie się ze wszystkim do września...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre- śliczne! Rożek boski:)

deidre lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam taki sam rożek w groszki bo ja ostatnio wszystko preferuje szare w białe groszki :-)

deidre wrote:
    Ja dziś mam właśnie jakiś koszmarny dzień, jeśli chodzi o zakupy przed internet... jeszcze do kompletu zadzwoniła sprzedająca, u której kupiłam koszule do porodu i szlafrok, że skończyły im się szlafroki w kolorze który wybrałam i musiałam się zdecydować na jakiś inny... grr

Prawie się poryczałam dziś przez to... przynajmniej rożek i pieluszki flanelowe są śliczne, to przynajmniej oko nacieszyłam i negatywne emocje uspokoiłam ;-)

15338qv.jpg
    ir6cqr.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiej firmy czopki glicerynowe? Oszaleję

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za rady co do mrówek. Trutkę mamy taką, co to niby udaje ich pokarm i one karmią tym larwy i królową i powinna zdechnąć.. ale coś słabo im idzie. Może spróbuję z tym zalepieniem ściany, ale boję się, że znajdą inne miejsce i wylezą jak już dzidzia będzie :| Mąż postanowił, że jak do poniedziałku nie wyginą to dzwonimy po dezynsekcję.. no cóż.. będę musiała się do Torunia pewnie na kilka dni wynieść :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Majeczka, że robisz dokładnie to samo co ja. Właśnie próbuję zrobić zamówienie na Gemini. Nie sądziłam, że to takie trudne. Ja na razie soli fizjologicznej nie biorę. Będę wodą przemywać.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja ostatnio jak miałam mrówki to zakupiłam taką płytkę stojącą i ona jakoś tak działa, że wszystko pada-od tamtej pory nic nie mam, tyle że ja nie miałam latających ale ona nie jest tylko na mrówki ale też inne owady o coś takiego http://www.pryskaj.pl/pl/p/BROS-plytka-na-owady-MUCHY,-KOMARY,-MOLE/19. Nie jest drogie więc możesz spróbować a dostaniesz np w kauflandzie, brico marche.

Majeczka ewidentnie panikujesz-uspokój się kobito !! :D

stardust87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kurcze robię właśnie zamówienie w aptece i mam problem z tymi gazikami do oczu i pępuszka. Jakie wy kupujecie bo pojęcia nie mam co wybrać.

Ja kupiłam takie http://www.aptekagemini.pl/kompresy-matocomp-niejalowe-5cmx5cm-13-nitkowe-8-warstwowe-100szt.html 2 paczki

Majeczka... też miałam problem z ilościami.

Gazików, dużych wacików i patyczków wzięłam po 2 opakowania.
    1 linomag zielony maść, ale mam też 1 Bepanthen i 1 Alantan Plus.
    1 Octenisept 250 ml
    1 duże opakowanie soli fizjologicznej (100 ampułek).
    1 woda morska do noska 100 ml

Myślę że to tak naprawdę będzie taki starter i po miesiącu się okaże, co schodzi najszybciej i co trzeba będzie jeszcze dokupić.

Majeczka2014, Io lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Stardust ja ostatnio jak miałam mrówki to zakupiłam taką płytkę stojącą i ona jakoś tak działa, że wszystko pada-od tamtej pory nic nie mam, tyle że ja nie miałam latających ale ona nie jest tylko na mrówki ale też inne owady o coś takiego http://www.pryskaj.pl/pl/p/BROS-plytka-na-owady-MUCHY,-KOMARY,-MOLE/19. Nie jest drogie więc możesz spróbować a dostaniesz np w kauflandzie, brico marche.

Majeczka ewidentnie panikujesz-uspokój się kobito !! :D

panikuję, panikuję bo myślałam, że to będzie proste :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• deidre Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe wzięłam najtańsze - Farminy

v50lkjv.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Gemini się na nas wzbogaci-chyba wszystkie robimy tam zakupy apteczne :P
    A brała któraś te pieluszki tetrowe kolorowe po 5 szt w paczce? Ciekawa jestem wzorów bo nie można sobie wybrać

Majeczka2014, betina89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A brała któraś te pieluszki tetrowe kolorowe po 5 szt w paczce? Ciekawa jestem wzorów bo nie można sobie wybrać

ja mam tylko białe, najzwyklejsze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

a gdzie widzisz w paczce???

• betina89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które mydło dla niemowląt ma ph 5,5 ??? Dziś położna nam mówiła aby takim myć;)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    dziewczyny, które mydło dla niemowląt ma ph 5,5 ??? Dziś położna nam mówiła aby takim myć;)

chyba bambino? Oilatum też a raczej to mydło napewno ma ph 5,5- tak mi wygooglowało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:18

betina89 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a gdzie widzisz w paczce???

takie oo chciałam właśnie oprócz białych http://www.aptekagemini.pl/weber-piel-tetr-kolor-70x80cm-5szt.html

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zakupy apteczne i dla siebie na porodówkę zrobię dopiero w sierpniu :( Bo w tym miesiącu kasa nam się tak rozpłynęła, że masakra :( Nawet na ten sobotni wypad nad morze musimy wziąć z odłożonych pieniędzy na budowę poddasza :( ehh

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie witaminki wybrałyście? Zastanawiam się nad Ibuvit K+D.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ