Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi25 wrote:dziewczyny gdzie zamawiałyście łóżeczka?
http://allegro.pl/lozeczko-biale-z-szuflada-domi-24h-i4405526487.html
bardzo stabilne i ładnie zrobioneEwi25 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?
No przecież można dzieciątko podnieść z tego i umyćJa jako niedoświadczona i bojąca się wziąć na ręce jakiegokolwiek dziecka będę się cieszyła z takiego leżaczka, mam nadzieję że ułatwi sprawę. A wiesz, jak się nie sprawdzi to można wyrzucić i oo
Tylko pomyśl jak słodko musi bobas wyglądać na takim leżaczku wierzgający nóżkami
hehe
Tysia87, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajeczka2014 wrote:dzięki lo i hela
potrzebuję porady:
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-30-sztuk.html
to są dwie różne rzeczy tak?
to pierwsze to jako podpaski takie po porodzie, a to drugie to podkłady na łóżko??
Przepraszam za głupie pytanie
Ile i czy kupowałyście te podkłady seni??? Jakiej wielkosci?
Ja właśnie zakupiłam 20szt tych bella mamma, i 5szt tych podkładów na łóżko. Tylko ja akurat mam inną firmę, a dokładnie TENA Bed Plus 60x90cm -
Paula55 wrote:Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim
tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje
np nalesniki z dzemem raczej odpadaja
choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl
A tak to raczej wszystko muci
Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone
Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka
No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboruchociaż robi pyszny makaron z serem i parówkami
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Majeczka - właśnie zmierzyłam moje majciochy poporodowe
Generalnie zawsze miałam dużą dupę(nadwaga przed ciążą), więc kupiłam XL Seni wielorazowe i one mają bez rozciągania 31 cm x 2 i po rozciągnięciu 62 cm x 2.
Jeszcze mam jednorazowe z Horizona rozmiar 42-44, bez rozciągania 30 cm x 2, po rozciągnięciu 55 cm x 2.
Ale ich nie polecam, bo sprawiają wrażenie że się rozpadną po 15 minutach noszenia... w każdym razie mam je na wszelki wypadek jakby wielorazowe nie wyschły.Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Któraś pisała ze robi zupę owocowa dzisiaj
mogę prosić o przepisik
?
Jaki tam przepisWiśniowa-wrzucasz wiśnie do gara, gotujesz chwilę, zaprawiasz śmietaną i cukrem do smaku, osobno makaron gotujesz i masz
Uwielbiam też jagodową i truskawkową
A ostatnio koleżanka mnie rozwaliła jak jej podałam przepis a ona mówi-to nie dajesz marchewki????Swoją drogą to jak można do zupy owocowej dać warzywa??
hehe
magdzia26, stardust87, Paula55, Nelus lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?
Ja to wezme dziecko, położe sobie na ręce na brzuszku i tak je umyję
Wiem, ze można sie obejsc bez takiego udogodnienia ale ja kupiłam, żeby na samym początku kąpiel nie była dla nas wszystkich stresem. Potem jak już nabiore wprawy to być moze zrezygnuje z tego -
kark wrote:Szonka, a co ja mam powiedzieć:
USG niedziela FL 6,73cm chyba, a we wtorek 5,71cm... Ja rozumiem, że dwóch różnych lekarzy robiło, ale żeby na tym samym sprzęcie pomylić się z długością kości o 1cm! Przecież to bardzo dużo... A najlepsze jest to, że reszta wyników się pokrywa ze sobą (ok 33 tc), tylko to FL takie nieszczęsne i raz pokazało 35tc, a raz 29tc...kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anulka81 wrote:Kark współczuję takiego pobytu w szpitalu!! To jakaś rzeźnia!!!! Jak tak można traktować ludzi!! Ja bym poszła do dyrektora szpitala na skargę a już Napewno do ordynatora oddziału!! I wszystkim odradzalabym ten szpital a najlepiej by było gdzieś to opisać i nagłośnic.
Wycieranie krwi innej pacjentki koszula! To się w głowie nie mieści!
Po prostu jestem w szoku jak to przeczytałam!
Trzymaj się tej nowej lekarki bo widzę ze ona jedyna się tobą zainteresowała. Nie bój się cc najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka. Z laktacja podobno są problemy ale da się to opanować moja siostra 3 razy miała cc i za każdym razem rozkrecala laktacje laktatorem i w trzeciej dobie juz nie był potrzebny. Ja tez kupiłam elektroniczny myślę że właśnie ze względu na cc się przyda. Maluchowi nic nie będzie jak go wyciągną wcześniej.
Trzymaj sięMajeczka2014, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fipsik wrote:Znam podobny szpital, w Toruniu
Dlatego od połowy sierpnia nie jadę do rodziców, tylko koczuję w Bydgoszczy, żeby przypadkiem nie urodzić tam. A jak cokolwiek będzie się działo to z Torunia pędem do Bydzi. Masakra, że więcej takich jest w Polsce
Skargę pisz koniecznie!
-
magdzia26 wrote:KAMA dziękuję
w necie piszą cos jeszcze o dadaniu kisielu ... ja zawsze jak robiłam taka zupke to sam wywar z owoców plus makaron nawet bez śmietany
ale te przepisy z neta troszkę mnie zbily z tropu i stad pytam
Powiem Ci tak-zależy co kto lubiJa wolę ze śmietaną, a kisiel ewentualnie do kompotu czasem dodam. Bez śmietany tak raczej jest łysko-to tak jakby jeść sok z makaronem
hehe Spróbuj bez i z i zobaczysz co Ci bardziej smakuje.
A co do gaci też nie wiem jaki rozmiarChyba L wezmę. I przyłączam się do pytania Majeczki-co do podmywania? Czy może być Lactacyd? Zawsze tego używam i sobie chwalę, ale może to zbyt agresywne po porodzie??