X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny gdzie zamawiałyście łóżeczka?
    ja tutaj:
    http://allegro.pl/lozeczko-biale-z-szuflada-domi-24h-i4405526487.html

bardzo stabilne i ładnie zrobione :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?

No przecież można dzieciątko podnieść z tego i umyć ;) Ja jako niedoświadczona i bojąca się wziąć na ręce jakiegokolwiek dziecka będę się cieszyła z takiego leżaczka, mam nadzieję że ułatwi sprawę. A wiesz, jak się nie sprawdzi to można wyrzucić i oo :) Tylko pomyśl jak słodko musi bobas wyglądać na takim leżaczku wierzgający nóżkami :D hehe

Tysia87, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:50

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzięki lo i hela :)
    potrzebuję porady:
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-30-sztuk.html

to są dwie różne rzeczy tak?
    to pierwsze to jako podpaski takie po porodzie, a to drugie to podkłady na łóżko??
    Przepraszam za głupie pytanie :)
    Ile i czy kupowałyście te podkłady seni??? Jakiej wielkosci?

Ja właśnie zakupiłam 20szt tych bella mamma, i 5szt tych podkładów na łóżko. Tylko ja akurat mam inną firmę, a dokładnie TENA Bed Plus 60x90cm

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim :) tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje :) np nalesniki z dzemem raczej odpadaja :) choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl :)
    A tak to raczej wszystko muci :)
    Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone :)
    Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka :)

No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboru :)
    o, to tak jak ja. Makaron i pomidory pod każdą postacią. A mój mąż taki sam jak Twój. Obiad to tylko na wytrawnie. A słodkie naleśniki ewentualnie na deser. I też właściwie zje wszystko, byle nie musiał robić, bo nie znosi gotować :P chociaż robi pyszny makaron z serem i parówkami :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• zoi Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- nie mogłam uwierzyć w to co napisałaś, co się w tym szpitalu działo. Po prostu w głowie mi się takie zachowanie nie mieści. Strasznie mi przykro, że musiałaś wylądować akurat tam;/ Mama nadzieję, że rodzić zamierzasz gdzieś indziej?

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała ze robi zupę owocowa dzisiaj :) mogę prosić o przepisik :)?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - właśnie zmierzyłam moje majciochy poporodowe
    Generalnie zawsze miałam dużą dupę :P (nadwaga przed ciążą), więc kupiłam XL Seni wielorazowe i one mają bez rozciągania 31 cm x 2 i po rozciągnięciu 62 cm x 2.
    Jeszcze mam jednorazowe z Horizona rozmiar 42-44, bez rozciągania 30 cm x 2, po rozciągnięciu 55 cm x 2.
    Ale ich nie polecam, bo sprawiają wrażenie że się rozpadną po 15 minutach noszenia... w każdym razie mam je na wszelki wypadek jakby wielorazowe nie wyschły.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Któraś pisała ze robi zupę owocowa dzisiaj :) mogę prosić o przepisik :)?

Jaki tam przepis :) Wiśniowa-wrzucasz wiśnie do gara, gotujesz chwilę, zaprawiasz śmietaną i cukrem do smaku, osobno makaron gotujesz i masz :)
    Uwielbiam też jagodową i truskawkową :)

A ostatnio koleżanka mnie rozwaliła jak jej podałam przepis a ona mówi-to nie dajesz marchewki???? :D Swoją drogą to jak można do zupy owocowej dać warzywa?? :P hehe

magdzia26, stardust87, Paula55, Nelus lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?

Ja to wezme dziecko, położe sobie na ręce na brzuszku i tak je umyję :)
    Wiem, ze można sie obejsc bez takiego udogodnienia ale ja kupiłam, żeby na samym początku kąpiel nie była dla nas wszystkich stresem. Potem jak już nabiore wprawy to być moze zrezygnuje z tego :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Szonka, a co ja mam powiedzieć:
    USG niedziela FL 6,73cm chyba, a we wtorek 5,71cm... Ja rozumiem, że dwóch różnych lekarzy robiło, ale żeby na tym samym sprzęcie pomylić się z długością kości o 1cm! Przecież to bardzo dużo... A najlepsze jest to, że reszta wyników się pokrywa ze sobą (ok 33 tc), tylko to FL takie nieszczęsne i raz pokazało 35tc, a raz 29tc... :/
    ale ja też tak miałam z tą FL, jednego dnia wymiar na ponad 50 centyl a następnego ledwo na 5 centyl.. te pomiary to jakaś ściema..

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogłaby któraś raz jeszcze podzielić się swoją listą apteczno-higieniczną dla dziecka i mamy??? Chciałabym porównać, coś dopisać. Byłabym wdzięczna :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    czy mogłaby któraś raz jeszcze podzielić się swoją listą apteczno-higieniczną dla dziecka i mamy??? Chciałabym porównać, coś dopisać. Byłabym wdzięczna :)

I ja się podpisuję pod tą prośbą i jeszcze co do czego :P

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Kark współczuję takiego pobytu w szpitalu!! To jakaś rzeźnia!!!! Jak tak można traktować ludzi!! Ja bym poszła do dyrektora szpitala na skargę a już Napewno do ordynatora oddziału!! I wszystkim odradzalabym ten szpital a najlepiej by było gdzieś to opisać i nagłośnic.
    Wycieranie krwi innej pacjentki koszula! To się w głowie nie mieści!
    Po prostu jestem w szoku jak to przeczytałam!
    Trzymaj się tej nowej lekarki bo widzę ze ona jedyna się tobą zainteresowała. Nie bój się cc najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka. Z laktacja podobno są problemy ale da się to opanować moja siostra 3 razy miała cc i za każdym razem rozkrecala laktacje laktatorem i w trzeciej dobie juz nie był potrzebny. Ja tez kupiłam elektroniczny myślę że właśnie ze względu na cc się przyda. Maluchowi nic nie będzie jak go wyciągną wcześniej.
    Trzymaj się :-)
    ja to bym do jakiejś TV zgłosiła! Cholera, jak tak można?!? i to jeszcze u kobiet w ciąży, co to powinny się nie denerwować i być traktowane ze szczególną wrażliwością..

Majeczka2014, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA dziękuję :) w necie piszą cos jeszcze o dadaniu kisielu ... ja zawsze jak robiłam taka zupke to sam wywar z owoców plus makaron nawet bez śmietany :P ale te przepisy z neta troszkę mnie zbily z tropu i stad pytam :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleje na allegro, kupuje pieluchy tetrowe i flanelowe ale nie wie po ile szt. Podklady, waciki, przescieradlo do wozka ehhh tyle pieknych rzeczy.

Majeczka2014, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślałam, że te zakupy to będą raz dwa a tu nawet problem dla mnie z wyborem rozmiaru majtek siateczkowych. Masakra :)
    Co kupujecie do podmywania? Kupujecie szare mydło, albo jakiś żel np. Biały Jeleń?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zel do higieny intymnej po porodzie

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Znam podobny szpital, w Toruniu :/ Dlatego od połowy sierpnia nie jadę do rodziców, tylko koczuję w Bydgoszczy, żeby przypadkiem nie urodzić tam. A jak cokolwiek będzie się działo to z Torunia pędem do Bydzi. Masakra, że więcej takich jest w Polsce :/ Skargę pisz koniecznie!
    oj tak, szpital na Bielanach ma koszmarne opinie! Dobrze, że się z Torunia wyprowadziłam i nie muszę tam rodzić! Ale jakby Ci się zdarzyło w Toruniu zacząć rodzić to zapraszam do Chełmży, nowy oddział, super położne, super lekarze, mało uczęszczany więc prawie jakbyś miała prywatną opiekę, super nowa porodówka. W każdym pokoju łazienka, a na oddziale poporodowym pediatra 24h/dobę. Leżałam tam już 3 razy i nie mogę złego słowa powiedzieć..

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    KAMA dziękuję :) w necie piszą cos jeszcze o dadaniu kisielu ... ja zawsze jak robiłam taka zupke to sam wywar z owoców plus makaron nawet bez śmietany :P ale te przepisy z neta troszkę mnie zbily z tropu i stad pytam :P

Powiem Ci tak-zależy co kto lubi :) Ja wolę ze śmietaną, a kisiel ewentualnie do kompotu czasem dodam. Bez śmietany tak raczej jest łysko-to tak jakby jeść sok z makaronem :P hehe Spróbuj bez i z i zobaczysz co Ci bardziej smakuje.

A co do gaci też nie wiem jaki rozmiar :) Chyba L wezmę. I przyłączam się do pytania Majeczki-co do podmywania? Czy może być Lactacyd? Zawsze tego używam i sobie chwalę, ale może to zbyt agresywne po porodzie??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ