X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny gdzie zamawiałyście łóżeczka?
    ja tutaj:
    http://allegro.pl/lozeczko-biale-z-szuflada-domi-24h-i4405526487.html

bardzo stabilne i ładnie zrobione :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?

No przecież można dzieciątko podnieść z tego i umyć ;) Ja jako niedoświadczona i bojąca się wziąć na ręce jakiegokolwiek dziecka będę się cieszyła z takiego leżaczka, mam nadzieję że ułatwi sprawę. A wiesz, jak się nie sprawdzi to można wyrzucić i oo :) Tylko pomyśl jak słodko musi bobas wyglądać na takim leżaczku wierzgający nóżkami :D hehe

Tysia87, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:50

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzięki lo i hela :)
    potrzebuję porady:
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html

http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-30-sztuk.html

to są dwie różne rzeczy tak?
    to pierwsze to jako podpaski takie po porodzie, a to drugie to podkłady na łóżko??
    Przepraszam za głupie pytanie :)
    Ile i czy kupowałyście te podkłady seni??? Jakiej wielkosci?

Ja właśnie zakupiłam 20szt tych bella mamma, i 5szt tych podkładów na łóżko. Tylko ja akurat mam inną firmę, a dokładnie TENA Bed Plus 60x90cm

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim :) tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje :) np nalesniki z dzemem raczej odpadaja :) choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl :)
    A tak to raczej wszystko muci :)
    Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone :)
    Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka :)

No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboru :)
    o, to tak jak ja. Makaron i pomidory pod każdą postacią. A mój mąż taki sam jak Twój. Obiad to tylko na wytrawnie. A słodkie naleśniki ewentualnie na deser. I też właściwie zje wszystko, byle nie musiał robić, bo nie znosi gotować :P chociaż robi pyszny makaron z serem i parówkami :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• zoi Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- nie mogłam uwierzyć w to co napisałaś, co się w tym szpitalu działo. Po prostu w głowie mi się takie zachowanie nie mieści. Strasznie mi przykro, że musiałaś wylądować akurat tam;/ Mama nadzieję, że rodzić zamierzasz gdzieś indziej?

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała ze robi zupę owocowa dzisiaj :) mogę prosić o przepisik :)?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - właśnie zmierzyłam moje majciochy poporodowe
    Generalnie zawsze miałam dużą dupę :P (nadwaga przed ciążą), więc kupiłam XL Seni wielorazowe i one mają bez rozciągania 31 cm x 2 i po rozciągnięciu 62 cm x 2.
    Jeszcze mam jednorazowe z Horizona rozmiar 42-44, bez rozciągania 30 cm x 2, po rozciągnięciu 55 cm x 2.
    Ale ich nie polecam, bo sprawiają wrażenie że się rozpadną po 15 minutach noszenia... w każdym razie mam je na wszelki wypadek jakby wielorazowe nie wyschły.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Któraś pisała ze robi zupę owocowa dzisiaj :) mogę prosić o przepisik :)?

Jaki tam przepis :) Wiśniowa-wrzucasz wiśnie do gara, gotujesz chwilę, zaprawiasz śmietaną i cukrem do smaku, osobno makaron gotujesz i masz :)
    Uwielbiam też jagodową i truskawkową :)

A ostatnio koleżanka mnie rozwaliła jak jej podałam przepis a ona mówi-to nie dajesz marchewki???? :D Swoją drogą to jak można do zupy owocowej dać warzywa?? :P hehe

magdzia26, stardust87, Paula55, Nelus lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?

Ja to wezme dziecko, położe sobie na ręce na brzuszku i tak je umyję :)
    Wiem, ze można sie obejsc bez takiego udogodnienia ale ja kupiłam, żeby na samym początku kąpiel nie była dla nas wszystkich stresem. Potem jak już nabiore wprawy to być moze zrezygnuje z tego :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Szonka, a co ja mam powiedzieć:
    USG niedziela FL 6,73cm chyba, a we wtorek 5,71cm... Ja rozumiem, że dwóch różnych lekarzy robiło, ale żeby na tym samym sprzęcie pomylić się z długością kości o 1cm! Przecież to bardzo dużo... A najlepsze jest to, że reszta wyników się pokrywa ze sobą (ok 33 tc), tylko to FL takie nieszczęsne i raz pokazało 35tc, a raz 29tc... :/
    ale ja też tak miałam z tą FL, jednego dnia wymiar na ponad 50 centyl a następnego ledwo na 5 centyl.. te pomiary to jakaś ściema..

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogłaby któraś raz jeszcze podzielić się swoją listą apteczno-higieniczną dla dziecka i mamy??? Chciałabym porównać, coś dopisać. Byłabym wdzięczna :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    czy mogłaby któraś raz jeszcze podzielić się swoją listą apteczno-higieniczną dla dziecka i mamy??? Chciałabym porównać, coś dopisać. Byłabym wdzięczna :)

I ja się podpisuję pod tą prośbą i jeszcze co do czego :P

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Kark współczuję takiego pobytu w szpitalu!! To jakaś rzeźnia!!!! Jak tak można traktować ludzi!! Ja bym poszła do dyrektora szpitala na skargę a już Napewno do ordynatora oddziału!! I wszystkim odradzalabym ten szpital a najlepiej by było gdzieś to opisać i nagłośnic.
    Wycieranie krwi innej pacjentki koszula! To się w głowie nie mieści!
    Po prostu jestem w szoku jak to przeczytałam!
    Trzymaj się tej nowej lekarki bo widzę ze ona jedyna się tobą zainteresowała. Nie bój się cc najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka. Z laktacja podobno są problemy ale da się to opanować moja siostra 3 razy miała cc i za każdym razem rozkrecala laktacje laktatorem i w trzeciej dobie juz nie był potrzebny. Ja tez kupiłam elektroniczny myślę że właśnie ze względu na cc się przyda. Maluchowi nic nie będzie jak go wyciągną wcześniej.
    Trzymaj się :-)
    ja to bym do jakiejś TV zgłosiła! Cholera, jak tak można?!? i to jeszcze u kobiet w ciąży, co to powinny się nie denerwować i być traktowane ze szczególną wrażliwością..

Majeczka2014, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA dziękuję :) w necie piszą cos jeszcze o dadaniu kisielu ... ja zawsze jak robiłam taka zupke to sam wywar z owoców plus makaron nawet bez śmietany :P ale te przepisy z neta troszkę mnie zbily z tropu i stad pytam :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleje na allegro, kupuje pieluchy tetrowe i flanelowe ale nie wie po ile szt. Podklady, waciki, przescieradlo do wozka ehhh tyle pieknych rzeczy.

Majeczka2014, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślałam, że te zakupy to będą raz dwa a tu nawet problem dla mnie z wyborem rozmiaru majtek siateczkowych. Masakra :)
    Co kupujecie do podmywania? Kupujecie szare mydło, albo jakiś żel np. Biały Jeleń?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zel do higieny intymnej po porodzie

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Znam podobny szpital, w Toruniu :/ Dlatego od połowy sierpnia nie jadę do rodziców, tylko koczuję w Bydgoszczy, żeby przypadkiem nie urodzić tam. A jak cokolwiek będzie się działo to z Torunia pędem do Bydzi. Masakra, że więcej takich jest w Polsce :/ Skargę pisz koniecznie!
    oj tak, szpital na Bielanach ma koszmarne opinie! Dobrze, że się z Torunia wyprowadziłam i nie muszę tam rodzić! Ale jakby Ci się zdarzyło w Toruniu zacząć rodzić to zapraszam do Chełmży, nowy oddział, super położne, super lekarze, mało uczęszczany więc prawie jakbyś miała prywatną opiekę, super nowa porodówka. W każdym pokoju łazienka, a na oddziale poporodowym pediatra 24h/dobę. Leżałam tam już 3 razy i nie mogę złego słowa powiedzieć..

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    KAMA dziękuję :) w necie piszą cos jeszcze o dadaniu kisielu ... ja zawsze jak robiłam taka zupke to sam wywar z owoców plus makaron nawet bez śmietany :P ale te przepisy z neta troszkę mnie zbily z tropu i stad pytam :P

Powiem Ci tak-zależy co kto lubi :) Ja wolę ze śmietaną, a kisiel ewentualnie do kompotu czasem dodam. Bez śmietany tak raczej jest łysko-to tak jakby jeść sok z makaronem :P hehe Spróbuj bez i z i zobaczysz co Ci bardziej smakuje.

A co do gaci też nie wiem jaki rozmiar :) Chyba L wezmę. I przyłączam się do pytania Majeczki-co do podmywania? Czy może być Lactacyd? Zawsze tego używam i sobie chwalę, ale może to zbyt agresywne po porodzie??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ