Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Io to nie z nerwow bo tutwj mierza prawie ze po wybudzeniu daja pol.godziny na dojscie i nie mialam.sie nawet czym zestresowac wczesniej jak lezalam nigdy mi cisnienie nie przekraczalo 110/70 a teraz z dnia na dzien mam wyzsze...
Skurcze nie przechodza bol sie nasila.. wlasnie lekarz mnie badal i stwierdzil ze szyjka jest miekka..ale mam sie nie przejmowac lezec odpoczywaprzeciez robie to caly czas bo co innego tu mozna robic??)i mam czekac az przyniosa mi jakies leki (ciekawe czy nie zapomna jak o tych na nadcisnienie ktorych nadal nie dostalam:/)https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Hahahaha padlam
mamy samych Tomciow w domu
ale Tomaszki to fajne chlopaki
Kama ja kupilam swoja na baby market ale u nas jest ich pelno wszedzie tam gdzie sa rzeczy dla dzieci.
Wiem ze w marketach tez sa. W achanie, duzym tesco powinny byc. Ja z lenistwa pewnie na allegro albo ebayu bym zamawiala
Majty mam chyba rozm s bo dupa mi nie urosla poki co a one i tak sie rozciagajaale jak teraz bede zamawiac to chyba wezme M...
Ja dzis na obiad bede robic krewety w pomidorach z makaronem
Tomcie są fajne) i kochane
a ja boję, że jednak xl mogą być za duże i z dupy będą mi spadać z tymi podkładamy...a znow Lka jak bedzie za mala to co ja zrobie?ogolnie nosze teraz M/L zwykle bawelniane, zeby nie uiskaly za bardzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:38
-
K_A_M_A wrote:Dziewczynki mam pytanie, bo nie pamiętam czy już to przerabiałyście
Gdzie kupujecie swoje wanienki? W sklepach, marketach, allegro? Zastanawiam się czy w takich większych marketach są, typu real, carrefour? Chciałam normalnie iść do sklepu i kupić, ale nie miałabym jak tego ze sobą zabrać, bo wracałabym busem
A mój chłop (Tomasz nr 5
) pracuje do późna to gó*** mogę kupić w zwykłych sklepach... I ooo nie wiem czy zamawiać na allegro czy czekać aż ze mną pojedzie na zakupy do większego marketu a już bym chciała wszystko mieć w chacie
Ja kupię w Auchan. W sumie chyba w każdym hipermarkecie sąJaki masz w pobliżu?
betina89 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Przeraża mnie to co napisała Kark. Zastanawiam się powoli czy jechać w sobotę do szpitala gdzie mam mieć cc bo jestem tam umówiona z położną.... Jak się okaże że jest masakra ( a może tak być bo na liście rzeczy do szpitala na 1 miejscach jet : swój papier toaletowy, termometr, sztućce...) to co zrobię jak tylko tam mój lekarz prowadzący może wykonać mi cc??? nie mam wpływu na szpital a tą wizytą obawiam się że tylko się nakręcę negatywnie...
Jechałybyście na moim miejscu tam przed porodem ?? -
Mam takie same odczucia co do pobytu w szpitalu
Jeśli tylko z małą wszystko będzie ok, a ja będę czuła się na siłach to zwijamy się ze szpitala jak najszybciej. Uważam, że nigdzie szybciej nie dojdę do siebie niż we własnych 4 ścianach. Nie wiem, jakoś mam wrażenie, że obce miejsce (nawet z super opieką) zblokuje mój instynkt macierzyński, bo nie będę się czuła swobodnie.
Paula55 wrote:U nas tak jest ze jak sie dobrze czujesz po porodzie sn to mozesz isc i po 6 h do domutzn jesli np rodzisz rano". Bo jesli w nocy to wiadomo ze o 3 nad ranem nikt cie nie pusci
Hmm coz o mnie wicej moga zadbac jesli wszystko bedzie ok? Przeciez pielegniarka nie siedzi ze mna non stop, mam od tego narzeczonego i mamedziecku robia wszystkie potrzebne badania i mi rowniez. Wiadomo nikt mnie nie wyzuci i to JA decyduje kiedy chce isc do domu
Poza tym... Gdzie ja sie bede lepiej czuc niz we wlasnych 4 scianach? Mnie szpitale zawsze stresowaly wiec to tylko gorzej dla mnie. A na drugi dzien i tak przuchodzi polozna i tak co chwile. Ona obserwuje w domu dziecko pod wzgledem ewentualnej zoltaczki, pobiera dziecku tak samo jak w szpitalau krew do badania sle w domu
Gdyby sie cos dzialo mam 5 min do szpitalaPaula55 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Karolina - to może sie upomnij o te leki. Ja pierwszego dnia w szpitalu też musiałam sama iść żeby mi dali bo akurat studentki się wszystkim zajmowały i zapomniały o mnie. Oczywiście usłyszałam, że jestem strasznie niecierpliwa, ale było już po 22 i skąd miałam wiedzieć czy w ogóle do mnie przyjdą.
-
Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok
Betinka ja mam najbliżej Kaufland (ale tam nie widziałam...) Real i Carrefour, Tesco już dalej ale rzadko tam jeżdżę. A cenowo wypada to samo czy lepiej zamówić na allegro? To niby markety więc powinno być w miarę tanio ale czasem jest taka różnica że głowa boliA od razu chciałabym zakupić ten leżaczek frotte ale z tym to już chyba gorzej w markecie...
-
Co do szpitalnego menu to mnie najbardziej rozwalają pory posiłków. O 8 śniadanie, o 12-13 obiad, o 16 kolacja. Gdyby mi mąż nie przynosił jedzenia to w nocy chyba bym z głodu umarła! Przecież od 16 do 8 rano to 16 godz bez jedzenia! MASAKRA. Ale na Madalińskiego nie narzekałam ani na posiłki, bo były smaczne ani na to że jest brudno. Sprzątane było codziennie, łazienka w każdym pokoju, papier toaletowy był, a nawet papierowe ręczniki do rąk były.
-
K_A_M_A wrote:Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok
Betinka ja mam najbliżej Kaufland (ale tam nie widziałam...) Real i Carrefour, Tesco już dalej ale rzadko tam jeżdżę. A cenowo wypada to samo czy lepiej zamówić na allegro? To niby markety więc powinno być w miarę tanio ale czasem jest taka różnica że głowa boliA od razu chciałabym zakupić ten leżaczek frotte ale z tym to już chyba gorzej w markecie...
W Carrefour jest wielki dział dziecięcy - tam spokojnie powinnaś dostać!
Karolcia, Kark pisała, że w Oświęcimiu.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Fipsik wrote:Eh, każda by powyzywała, a powiem wam szczerze, że w Toruniu siostra rodziła i ją właśnie źle potraktowali. Mąż powyzywał, to jak poszedł do domu to było jeszcze gorzej. Także dobrze, że kark się po prostu wypisała na własne żądanie, bo nie wiadomo co jeszcze by tam odwalili. Całe szczęście mój szpital w Bydgoszczy jest super. Tzn może ma kafelki z prlu jeszcze i trzeszczące łóżka, ale opieka dla mnie świetna. Może się uda razem z Jagoodką leżeć razem
A do lekarza dzisiaj dopiero popołudniua jak nie to skargę
hehehe
Kark bardzo Ci współczuję, dobrze ze jesteś juz w domu. Tam polezakujesz i musi wrócić wszystko do normy :* -
K_A_M_A wrote:Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok
-
Wiecie co tak się teraz zastanawiam co do podkładów na łóżko. Bo w moim szpitalu każą mieć podkłady 60x60 i mój mąż takowe mi zakupił, paczkę 10 szt. Ale na nich jest napisane, że to są podkłady do przewijania niemowląt i nie wiem czy takie do szpitala dla mnie też mogą być. Jak myślicie czy one się czymś różnią od tych Seni?
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok
ja cenowo porównywałam w Tesco..tylko jak mówię, wyboru nie było bo z wanienek może 3 szt były. Cenowo podobnie, choć na allegro widziałam tańsze,ale dochodzi przesyłka więc w sumie na jedno wychodzi? -
Dzień dobry mamusie
Kolejny nudny dzieńMąż ma jutro urlop
I może dziś wróci szybciej do domku
Wczoraj byliśmy u mojej przyjaciółki, jej córcia ma już tydzień i jest przesłodkaa taka malusia, że "pływa" w ubrankach rozm. 56
Nazwałam ją Calineczką
A, i chciałam Wam powiedzieć, że przyjaciółka miała cc a tak pięknie rozkręciła laktację że szok!!
Ja dziś biorę się za drugą pralkę prania ubranek dla małegoJagoodkaK, Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Co do laktacji po CC - znam kilka kobiet, które miały planowane CC i nawał pokarmu mimo wszystko
Nie ma co się nakręcać i demonizować, od wielu lat robią takie operacje i świat się nie kończy! Moim mocno osobistym zdaniem cc jest demonizowane (choć oczywiście jest to poważna operacja), a sn wynoszone pod niebiosa i zbyt często ryzykuje się życie matki i dziecka mimo ewidentnych wskazań do cc ('spróbujemy', 'może damy radę'). Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie, którego nikomu nie narzucam
Diabla, z tego, co się zdążyłam zorientować na Allegro, to sprzedają podkłady na łóżko jednocześnie jako te do przewijania i po porodzie dla kobiet. Jedne i drugie mają warstwę chłonną z wierzchu i nieprzemakalną pod spodem.afrykanka, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Majeczka2014 wrote:dzięki lo i hela
potrzebuję porady:
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-40cmx60cm-30-sztuk.html
to są dwie różne rzeczy tak?
to pierwsze to jako podpaski takie po porodzie, a to drugie to podkłady na łóżko??
Przepraszam za głupie pytanie
Ile i czy kupowałyście te podkłady seni??? Jakiej wielkosci?
Hehe, też mam z tym problem, ale tak sobie myśle, ze ciężko włożyć między nogi podkałd o wymiarach 40x60 cmAle to tak żartem