X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A kupujecie te podpórki do wanienki, mam na mysli te leżaczki dla naszych maluchów.
    Ja mam.podobno pomocna jest jak nie czujesz się jeszcze pewnie myjąc maluszka.nie boisz się,że wyslizgnie Ci się z rąk.ja dostałam od szwagierki bo nie używała,czy ja będę nie wiem,ale na wszelki wypadek mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:15

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :):)

Paula55, Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok :P

Betinka ja mam najbliżej Kaufland (ale tam nie widziałam...) Real i Carrefour, Tesco już dalej ale rzadko tam jeżdżę. A cenowo wypada to samo czy lepiej zamówić na allegro? To niby markety więc powinno być w miarę tanio ale czasem jest taka różnica że głowa boli ;) A od razu chciałabym zakupić ten leżaczek frotte ale z tym to już chyba gorzej w markecie...

Jeśli masz na myśli tą gąbkę na która kładziesz dziecko w czasie kąpieli to na pewno w tesco mają, sama widziałam :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady :) Na Was zawsze można liczyć-jesteście kochane! Z tymi cenami pytam bo znalazłam sprzedawcę co ma wanienkę i leżaczek ale przesyłka 18 zł więc dlatego nie wiem czy nie lepiej się wstrzymać i na miejscu kupić.

Jagoodka ja właśnie chcę taki leżaczek frotte zakupić, bo tak-gąbka podobno wsiąka całą wodę i nie wiadomo ile jej nalać, a te plastikowe są twarde więc wydaje mi się że małemu będzie niewygodnie, a taki leżak z frotty to jak dla mnie alternatywa-mam nadzieję, że się sprawdzi.

A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbane :)

Paula55, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj Tomasz od waszych sie wyordzil troszke. :) jest przekochany, najpierw mysli o innych a potem dopiero o sobie. Jest tak opanowany ze raz zak widzialam go wkurzonego to sama sie go balam haha :)

Karolina jak cos ja bym sie i leki upomńiala bo oni tam maja tyle ludzi ze nie nowosc jak by cos przegapili. Lepiej pilnowac swoich interesow :)

Jovi ja bym jchala jak bym tylko miala mozliwosc. Lepiej wiedziec co i jak i jakos sie nastawic, naszykowac.

Diabla jedne i drugie polegaja na tym samym. Czyli maja pod spodem ceratka nieprzemakalna :) wiec mysle ze to zadna roznica :)

Ja lezaczek juz mialam przy wanience ale taki materialowy ktory zawsze mozna odpiac. Podobno te lezaczki ja pierwsze razy sie przydaja :) a jak nie bedzie potrzebny to go zciagam i gitara :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A kupujecie te podpórki do wanienki, mam na mysli te leżaczki dla naszych maluchów.

Ja mam taki plastokowy leżaczek, zwany foczką. Słyszałam, ze zwłaszcza na początku i dla niedoświadczonych mam bardzo sie przydaje. Są jeszcze takie gąbki ale one jakoś wydają mi sie mniej higieniczne, chyba, ze by je częściej wymieniać :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dzięki dziewczyny za porady :) Na Was zawsze można liczyć-jesteście kochane! Z tymi cenami pytam bo znalazłam sprzedawcę co ma wanienkę i leżaczek ale przesyłka 18 zł więc dlatego nie wiem czy nie lepiej się wstrzymać i na miejscu kupić.

Jagoodka ja właśnie chcę taki leżaczek frotte zakupić, bo tak-gąbka podobno wsiąka całą wodę i nie wiadomo ile jej nalać, a te plastikowe są twarde więc wydaje mi się że małemu będzie niewygodnie, a taki leżak z frotty to jak dla mnie alternatywa-mam nadzieję, że się sprawdzi.

A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbane :)

to jednak co Tomasz to inne charakterki :) bo mój jest wyjątkowo cierpliwy!! Aż naddto. Za to ja straszliwie uszczypliwa i niecierpliwa, muszę wszystko mnieć na już, teraz :) no i podziwiam go za jego optymizm. Ogólnie dobry chłop,mimo że mamy oboje troszkę rózne charakterki ale narzekać nie mogę :) no i bardziej ja mam wrażenie ze jestem egoistyczna, a on najpierw o mnie i innych pomyśli,potem o sobie :) wczoraj urwał z pracy do mnie 20 km, o godzinie 22 żeby przywieźć mi specjalnie chleb:)bo mi się skończył i wrócił kolejne 20km. Nieważne jakby był zmęczony to to zrobi jak się uprze. Ale swoje zdanie też ma. Nie wiem co bym bez niego zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:17

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a moj to oaza spokoju i cierpliwosci :) ja jestem narwaniec i wszystko musze miec na JUZ!!!
    Ze wszystkim tak jest... Z dzieckiem tak bylo, z kredytem... Ja beczalam ze nic z tego nie bedzie a on mi tukl do pustego lba ze trzeba troszke poczekac i napewno sie uda :)
    Oczywiscie zawsze ma racje ale ja wiem lepiej haha :)

Majeczka2014, verynice, betina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

O to jeszcze jest coś trzeciego o czym nie wiedziałam :) Człowiek uczy sie całe życie :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja mam taki plastokowy leżaczek, zwany foczką. Słyszałam, ze zwłaszcza na początku i dla niedoświadczonych mam bardzo sie przydaje. Są jeszcze takie gąbki ale one jakoś wydają mi sie mniej higieniczne, chyba, ze by je częściej wymieniać :)

tych gąbek to coraz więcej osób właśnie nie poleca, no ale każdy robi jak chce :) w końcu to każdej indywidualna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kama a moj to oaza spokoju i cierpliwosci :) ja jestem narwaniec i wszystko musze miec na JUZ!!!
    Ze wszystkim tak jest... Z dzieckiem tak bylo, z kredytem... Ja beczalam ze nic z tego nie bedzie a on mi tukl do pustego lba ze trzeba troszke poczekac i napewno sie uda :)
    Oczywiscie zawsze ma racje ale ja wiem lepiej haha :)

Paula z jakiego jesteś zodiaku?:P

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Tomasz- chyba nr 6 :) jest narwany, gapiostwo to jego drugie imie, zawsze coś zepsuje, zapomni albo zgubi. Kiedyś to chyba głowe gdzieś zostawi i nie bedzie wiedział gdzie :)
    A tak wogóle to ze trzy dni temu właśnie chciałam napisać, ze pewnie połowa naszych facetów to Tomki a druga połowa to Pawły :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Jeśli masz na myśli tą gąbkę na która kładziesz dziecko w czasie kąpieli to na pewno w tesco mają, sama widziałam :)

No właśnie nie tylko leżak frotte :) Z tym jest chyba gorzej bo te gąbki to już ten widziałam i miałam brać ale nie ma to jak leżing :D

A co do podkładów to u mnie muszę mieć 2 paczki tych bella a podkłady niby dają sami, ale kupię kilka tych większych 90x60 tak w razie w. A co do koszul to 2 koszule do karmienia-ja wezmę 1 rozpinaną i 1 na ramiączkach bo tam jest podobno skwar na tym oddziale. Kupiłam szlafrok, ale go nawet nie biorę. W ogóle to mam mało rzeczy do zabrania, bo większość zapewnia szpital, nawet ubranka dla dziecka.

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Gdybym nie poroniła za 1 razem to jutro wypadałby termin porodu :( ciekawe jakby to było..
    a moja dzidzia miałaby już prawie pół roku :| na 24 lutego miałam termin.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Diabla, z tego, co się zdążyłam zorientować na Allegro, to sprzedają podkłady na łóżko jednocześnie jako te do przewijania i po porodzie dla kobiet. Jedne i drugie mają warstwę chłonną z wierzchu i nieprzemakalną pod spodem.

Dzięki, właśnie tak myślałam :) Bo przecież i te i te nie mogą przeciekać.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:48

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    A mój Tomasz- chyba nr 6 :) jest narwany, gapiostwo to jego drugie imie, zawsze coś zepsuje, zapomni albo zgubi. Kiedyś to chyba głowe gdzieś zostawi i nie bedzie wiedział gdzie :)
    A tak wogóle to ze trzy dni temu właśnie chciałam napisać, ze pewnie połowa naszych facetów to Tomki a druga połowa to Pawły :)

Ja mam Łukasza :) Ale też jest taki zakręcony, że coś zawsze zostawi gdzieś albo zgubi albo zapomni wziąć :) A poza tym zawsze robi wszystko na ostatnią chwilę a mnie szlag trafia!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    dziewczyny moj ginekolog wczoraj pobrał mi wymaz na GBS czy jakos tak (pochwa + odbyt ) i zastanawiam sie czy nie za szybko? W internecie podaja ze robi sie to badanie od 34 tygodnia.... wy tez to mialyscie ?
    ja będę miała w poniedziałek pobierany, to będzie 33+2 i też myślę, że u mnie za szybko :| ale jak widać u nas wszystko już może się zdarzyć więc może lepiej, że szybciej będziemy miały?..

‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ