Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
JagoodkaK wrote:A kupujecie te podpórki do wanienki, mam na mysli te leżaczki dla naszych maluchów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:15
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
K_A_M_A wrote:Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok
Betinka ja mam najbliżej Kaufland (ale tam nie widziałam...) Real i Carrefour, Tesco już dalej ale rzadko tam jeżdżę. A cenowo wypada to samo czy lepiej zamówić na allegro? To niby markety więc powinno być w miarę tanio ale czasem jest taka różnica że głowa boliA od razu chciałabym zakupić ten leżaczek frotte ale z tym to już chyba gorzej w markecie...
Jeśli masz na myśli tą gąbkę na która kładziesz dziecko w czasie kąpieli to na pewno w tesco mają, sama widziałam -
Dzięki dziewczyny za porady
Na Was zawsze można liczyć-jesteście kochane! Z tymi cenami pytam bo znalazłam sprzedawcę co ma wanienkę i leżaczek ale przesyłka 18 zł więc dlatego nie wiem czy nie lepiej się wstrzymać i na miejscu kupić.
Jagoodka ja właśnie chcę taki leżaczek frotte zakupić, bo tak-gąbka podobno wsiąka całą wodę i nie wiadomo ile jej nalać, a te plastikowe są twarde więc wydaje mi się że małemu będzie niewygodnie, a taki leżak z frotty to jak dla mnie alternatywa-mam nadzieję, że się sprawdzi.
A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbanePaula55, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
To moj Tomasz od waszych sie wyordzil troszke.
jest przekochany, najpierw mysli o innych a potem dopiero o sobie. Jest tak opanowany ze raz zak widzialam go wkurzonego to sama sie go balam haha
Karolina jak cos ja bym sie i leki upomńiala bo oni tam maja tyle ludzi ze nie nowosc jak by cos przegapili. Lepiej pilnowac swoich interesow
Jovi ja bym jchala jak bym tylko miala mozliwosc. Lepiej wiedziec co i jak i jakos sie nastawic, naszykowac.
Diabla jedne i drugie polegaja na tym samym. Czyli maja pod spodem ceratka nieprzemakalnawiec mysle ze to zadna roznica
Ja lezaczek juz mialam przy wanience ale taki materialowy ktory zawsze mozna odpiac. Podobno te lezaczki ja pierwsze razy sie przydajaa jak nie bedzie potrzebny to go zciagam i gitara
-
JagoodkaK wrote:A kupujecie te podpórki do wanienki, mam na mysli te leżaczki dla naszych maluchów.
Ja mam taki plastokowy leżaczek, zwany foczką. Słyszałam, ze zwłaszcza na początku i dla niedoświadczonych mam bardzo sie przydaje. Są jeszcze takie gąbki ale one jakoś wydają mi sie mniej higieniczne, chyba, ze by je częściej wymieniać -
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Dzięki dziewczyny za porady
Na Was zawsze można liczyć-jesteście kochane! Z tymi cenami pytam bo znalazłam sprzedawcę co ma wanienkę i leżaczek ale przesyłka 18 zł więc dlatego nie wiem czy nie lepiej się wstrzymać i na miejscu kupić.
Jagoodka ja właśnie chcę taki leżaczek frotte zakupić, bo tak-gąbka podobno wsiąka całą wodę i nie wiadomo ile jej nalać, a te plastikowe są twarde więc wydaje mi się że małemu będzie niewygodnie, a taki leżak z frotty to jak dla mnie alternatywa-mam nadzieję, że się sprawdzi.
A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbane
to jednak co Tomasz to inne charakterkibo mój jest wyjątkowo cierpliwy!! Aż naddto. Za to ja straszliwie uszczypliwa i niecierpliwa, muszę wszystko mnieć na już, teraz
no i podziwiam go za jego optymizm. Ogólnie dobry chłop,mimo że mamy oboje troszkę rózne charakterki ale narzekać nie mogę
no i bardziej ja mam wrażenie ze jestem egoistyczna, a on najpierw o mnie i innych pomyśli,potem o sobie
wczoraj urwał z pracy do mnie 20 km, o godzinie 22 żeby przywieźć mi specjalnie chleb:)bo mi się skończył i wrócił kolejne 20km. Nieważne jakby był zmęczony to to zrobi jak się uprze. Ale swoje zdanie też ma. Nie wiem co bym bez niego zrobiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:17
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Kama a moj to oaza spokoju i cierpliwosci
ja jestem narwaniec i wszystko musze miec na JUZ!!!
Ze wszystkim tak jest... Z dzieckiem tak bylo, z kredytem... Ja beczalam ze nic z tego nie bedzie a on mi tukl do pustego lba ze trzeba troszke poczekac i napewno sie uda
Oczywiscie zawsze ma racje ale ja wiem lepiej hahaMajeczka2014, verynice, betina89 lubią tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:Dzięki dziewczyny za porady
A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbane
O to jeszcze jest coś trzeciego o czym nie wiedziałamCzłowiek uczy sie całe życie
-
nick nieaktualnyiwo_na wrote:Ja mam taki plastokowy leżaczek, zwany foczką. Słyszałam, ze zwłaszcza na początku i dla niedoświadczonych mam bardzo sie przydaje. Są jeszcze takie gąbki ale one jakoś wydają mi sie mniej higieniczne, chyba, ze by je częściej wymieniać
tych gąbek to coraz więcej osób właśnie nie poleca, no ale każdy robi jak chcew końcu to każdej indywidualna sprawa.
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kama a moj to oaza spokoju i cierpliwosci
ja jestem narwaniec i wszystko musze miec na JUZ!!!
Ze wszystkim tak jest... Z dzieckiem tak bylo, z kredytem... Ja beczalam ze nic z tego nie bedzie a on mi tukl do pustego lba ze trzeba troszke poczekac i napewno sie uda
Oczywiscie zawsze ma racje ale ja wiem lepiej haha
Paula z jakiego jesteś zodiaku? -
A mój Tomasz- chyba nr 6
jest narwany, gapiostwo to jego drugie imie, zawsze coś zepsuje, zapomni albo zgubi. Kiedyś to chyba głowe gdzieś zostawi i nie bedzie wiedział gdzie
A tak wogóle to ze trzy dni temu właśnie chciałam napisać, ze pewnie połowa naszych facetów to Tomki a druga połowa to PawłyPaula55 lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Jeśli masz na myśli tą gąbkę na która kładziesz dziecko w czasie kąpieli to na pewno w tesco mają, sama widziałam
No właśnie nie tylko leżak frotteZ tym jest chyba gorzej bo te gąbki to już ten widziałam i miałam brać ale nie ma to jak leżing
A co do podkładów to u mnie muszę mieć 2 paczki tych bella a podkłady niby dają sami, ale kupię kilka tych większych 90x60 tak w razie w. A co do koszul to 2 koszule do karmienia-ja wezmę 1 rozpinaną i 1 na ramiączkach bo tam jest podobno skwar na tym oddziale. Kupiłam szlafrok, ale go nawet nie biorę. W ogóle to mam mało rzeczy do zabrania, bo większość zapewnia szpital, nawet ubranka dla dziecka. -
betinka wrote:
Diabla, z tego, co się zdążyłam zorientować na Allegro, to sprzedają podkłady na łóżko jednocześnie jako te do przewijania i po porodzie dla kobiet. Jedne i drugie mają warstwę chłonną z wierzchu i nieprzemakalną pod spodem.
Dzięki, właśnie tak myślałamBo przecież i te i te nie mogą przeciekać.
-
iwo_na wrote:A mój Tomasz- chyba nr 6
jest narwany, gapiostwo to jego drugie imie, zawsze coś zepsuje, zapomni albo zgubi. Kiedyś to chyba głowe gdzieś zostawi i nie bedzie wiedział gdzie
A tak wogóle to ze trzy dni temu właśnie chciałam napisać, ze pewnie połowa naszych facetów to Tomki a druga połowa to Pawły
Ja mam ŁukaszaAle też jest taki zakręcony, że coś zawsze zostawi gdzieś albo zgubi albo zapomni wziąć
A poza tym zawsze robi wszystko na ostatnią chwilę a mnie szlag trafia!
-
Karolaaa91 wrote:dziewczyny moj ginekolog wczoraj pobrał mi wymaz na GBS czy jakos tak (pochwa + odbyt ) i zastanawiam sie czy nie za szybko? W internecie podaja ze robi sie to badanie od 34 tygodnia.... wy tez to mialyscie ?
ale jak widać u nas wszystko już może się zdarzyć więc może lepiej, że szybciej będziemy miały?..