Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A kupujecie te podpórki do wanienki, mam na mysli te leżaczki dla naszych maluchów.
    Ja mam.podobno pomocna jest jak nie czujesz się jeszcze pewnie myjąc maluszka.nie boisz się,że wyslizgnie Ci się z rąk.ja dostałam od szwagierki bo nie używała,czy ja będę nie wiem,ale na wszelki wypadek mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:15

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :):)

Paula55, nick nieaktualny, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Tomcie są zajebiste tylko mój egzemplarz uparty i czasem wredny, ale taki jego urok :P

Betinka ja mam najbliżej Kaufland (ale tam nie widziałam...) Real i Carrefour, Tesco już dalej ale rzadko tam jeżdżę. A cenowo wypada to samo czy lepiej zamówić na allegro? To niby markety więc powinno być w miarę tanio ale czasem jest taka różnica że głowa boli ;) A od razu chciałabym zakupić ten leżaczek frotte ale z tym to już chyba gorzej w markecie...

Jeśli masz na myśli tą gąbkę na która kładziesz dziecko w czasie kąpieli to na pewno w tesco mają, sama widziałam :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady :) Na Was zawsze można liczyć-jesteście kochane! Z tymi cenami pytam bo znalazłam sprzedawcę co ma wanienkę i leżaczek ale przesyłka 18 zł więc dlatego nie wiem czy nie lepiej się wstrzymać i na miejscu kupić.

Jagoodka ja właśnie chcę taki leżaczek frotte zakupić, bo tak-gąbka podobno wsiąka całą wodę i nie wiadomo ile jej nalać, a te plastikowe są twarde więc wydaje mi się że małemu będzie niewygodnie, a taki leżak z frotty to jak dla mnie alternatywa-mam nadzieję, że się sprawdzi.

A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbane :)

Paula55, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj Tomasz od waszych sie wyordzil troszke. :) jest przekochany, najpierw mysli o innych a potem dopiero o sobie. Jest tak opanowany ze raz zak widzialam go wkurzonego to sama sie go balam haha :)

Karolina jak cos ja bym sie i leki upomńiala bo oni tam maja tyle ludzi ze nie nowosc jak by cos przegapili. Lepiej pilnowac swoich interesow :)

Jovi ja bym jchala jak bym tylko miala mozliwosc. Lepiej wiedziec co i jak i jakos sie nastawic, naszykowac.

Diabla jedne i drugie polegaja na tym samym. Czyli maja pod spodem ceratka nieprzemakalna :) wiec mysle ze to zadna roznica :)

Ja lezaczek juz mialam przy wanience ale taki materialowy ktory zawsze mozna odpiac. Podobno te lezaczki ja pierwsze razy sie przydaja :) a jak nie bedzie potrzebny to go zciagam i gitara :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A kupujecie te podpórki do wanienki, mam na mysli te leżaczki dla naszych maluchów.

Ja mam taki plastokowy leżaczek, zwany foczką. Słyszałam, ze zwłaszcza na początku i dla niedoświadczonych mam bardzo sie przydaje. Są jeszcze takie gąbki ale one jakoś wydają mi sie mniej higieniczne, chyba, ze by je częściej wymieniać :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dzięki dziewczyny za porady :) Na Was zawsze można liczyć-jesteście kochane! Z tymi cenami pytam bo znalazłam sprzedawcę co ma wanienkę i leżaczek ale przesyłka 18 zł więc dlatego nie wiem czy nie lepiej się wstrzymać i na miejscu kupić.

Jagoodka ja właśnie chcę taki leżaczek frotte zakupić, bo tak-gąbka podobno wsiąka całą wodę i nie wiadomo ile jej nalać, a te plastikowe są twarde więc wydaje mi się że małemu będzie niewygodnie, a taki leżak z frotty to jak dla mnie alternatywa-mam nadzieję, że się sprawdzi.

A co do chłopa to zapomniałam dodać, że jego największą wadą jest niecierpliwość! Matko, on musi mieć wszystko na już-nawet jak wraca z pracy to 5 minut nie może poczekać na obiad np żeby ziemniaki się dogotowały, tylko pogania-przerąbane :)

to jednak co Tomasz to inne charakterki :) bo mój jest wyjątkowo cierpliwy!! Aż naddto. Za to ja straszliwie uszczypliwa i niecierpliwa, muszę wszystko mnieć na już, teraz :) no i podziwiam go za jego optymizm. Ogólnie dobry chłop,mimo że mamy oboje troszkę rózne charakterki ale narzekać nie mogę :) no i bardziej ja mam wrażenie ze jestem egoistyczna, a on najpierw o mnie i innych pomyśli,potem o sobie :) wczoraj urwał z pracy do mnie 20 km, o godzinie 22 żeby przywieźć mi specjalnie chleb:)bo mi się skończył i wrócił kolejne 20km. Nieważne jakby był zmęczony to to zrobi jak się uprze. Ale swoje zdanie też ma. Nie wiem co bym bez niego zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:17

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a moj to oaza spokoju i cierpliwosci :) ja jestem narwaniec i wszystko musze miec na JUZ!!!
    Ze wszystkim tak jest... Z dzieckiem tak bylo, z kredytem... Ja beczalam ze nic z tego nie bedzie a on mi tukl do pustego lba ze trzeba troszke poczekac i napewno sie uda :)
    Oczywiscie zawsze ma racje ale ja wiem lepiej haha :)

nick nieaktualny, verynice, betina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

O to jeszcze jest coś trzeciego o czym nie wiedziałam :) Człowiek uczy sie całe życie :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja mam taki plastokowy leżaczek, zwany foczką. Słyszałam, ze zwłaszcza na początku i dla niedoświadczonych mam bardzo sie przydaje. Są jeszcze takie gąbki ale one jakoś wydają mi sie mniej higieniczne, chyba, ze by je częściej wymieniać :)

tych gąbek to coraz więcej osób właśnie nie poleca, no ale każdy robi jak chce :) w końcu to każdej indywidualna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kama a moj to oaza spokoju i cierpliwosci :) ja jestem narwaniec i wszystko musze miec na JUZ!!!
    Ze wszystkim tak jest... Z dzieckiem tak bylo, z kredytem... Ja beczalam ze nic z tego nie bedzie a on mi tukl do pustego lba ze trzeba troszke poczekac i napewno sie uda :)
    Oczywiscie zawsze ma racje ale ja wiem lepiej haha :)

Paula z jakiego jesteś zodiaku?:P

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Tomasz- chyba nr 6 :) jest narwany, gapiostwo to jego drugie imie, zawsze coś zepsuje, zapomni albo zgubi. Kiedyś to chyba głowe gdzieś zostawi i nie bedzie wiedział gdzie :)
    A tak wogóle to ze trzy dni temu właśnie chciałam napisać, ze pewnie połowa naszych facetów to Tomki a druga połowa to Pawły :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Jeśli masz na myśli tą gąbkę na która kładziesz dziecko w czasie kąpieli to na pewno w tesco mają, sama widziałam :)

No właśnie nie tylko leżak frotte :) Z tym jest chyba gorzej bo te gąbki to już ten widziałam i miałam brać ale nie ma to jak leżing :D

A co do podkładów to u mnie muszę mieć 2 paczki tych bella a podkłady niby dają sami, ale kupię kilka tych większych 90x60 tak w razie w. A co do koszul to 2 koszule do karmienia-ja wezmę 1 rozpinaną i 1 na ramiączkach bo tam jest podobno skwar na tym oddziale. Kupiłam szlafrok, ale go nawet nie biorę. W ogóle to mam mało rzeczy do zabrania, bo większość zapewnia szpital, nawet ubranka dla dziecka.

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Gdybym nie poroniła za 1 razem to jutro wypadałby termin porodu :( ciekawe jakby to było..
    a moja dzidzia miałaby już prawie pół roku :| na 24 lutego miałam termin.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak na tych leżaczkach w wanienkach umyjecie plecki dziecku? I dupcię?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Diabla, z tego, co się zdążyłam zorientować na Allegro, to sprzedają podkłady na łóżko jednocześnie jako te do przewijania i po porodzie dla kobiet. Jedne i drugie mają warstwę chłonną z wierzchu i nieprzemakalną pod spodem.

Dzięki, właśnie tak myślałam :) Bo przecież i te i te nie mogą przeciekać.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:48

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    A mój Tomasz- chyba nr 6 :) jest narwany, gapiostwo to jego drugie imie, zawsze coś zepsuje, zapomni albo zgubi. Kiedyś to chyba głowe gdzieś zostawi i nie bedzie wiedział gdzie :)
    A tak wogóle to ze trzy dni temu właśnie chciałam napisać, ze pewnie połowa naszych facetów to Tomki a druga połowa to Pawły :)

Ja mam Łukasza :) Ale też jest taki zakręcony, że coś zawsze zostawi gdzieś albo zgubi albo zapomni wziąć :) A poza tym zawsze robi wszystko na ostatnią chwilę a mnie szlag trafia!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    dziewczyny moj ginekolog wczoraj pobrał mi wymaz na GBS czy jakos tak (pochwa + odbyt ) i zastanawiam sie czy nie za szybko? W internecie podaja ze robi sie to badanie od 34 tygodnia.... wy tez to mialyscie ?
    ja będę miała w poniedziałek pobierany, to będzie 33+2 i też myślę, że u mnie za szybko :| ale jak widać u nas wszystko już może się zdarzyć więc może lepiej, że szybciej będziemy miały?..

‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ