Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry brzuszki
Ja też mam okropne problemy ze spaniem. Już momentami to mi się płakać chce. Te upały jeszcze wszystko pogarszają. Mimo, że wieczorem spada temperatura to nie ma wcale ruchu powietrza i w mieszkaniach ciężko mi oddychać. Dostaje takich uderzeń gorąca jakbym menopauzę miała. Na początku jak się kładę to jest najgorzej bo nie mogę znaleść pozycji w której mogę złapać oddech. Czuję jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej. Niestety gin powiedział mi, że to nrmalne w ciąży i nic na to nie poradze. Do tego nos wiecznie zatkany wiec oddycham ustami.Czuję sie jakbym sie dusiła. Do tego to cięzkie powietrze. Masakra. Wczoraj to aż zawrotów głowy dostałam i musiałam wstać i posiedzić trochę. Jak mi się w końcu udaje zacząć oddychać normalnie to muszę tak leżeć w tej pozycji bo inaczej znowu zacznę się dusic. No i to ciągłe wstawanie na siku. Tragedia. Dobrze, że to już ostatnia prosta. -
nenka wrote:wiem kochana o co chodzi ale to wkurzajace uczucie
a czkawke Mala ma 5 6 razy i taka mocna ze mi czasem az przeszkadza
Im wieksze te nasze boby, tym bardziej nieprzyjemna jeest ich czkawka. Mati do mnie brzuszkiem przytulony, wiec nawet koldra podskakuje jak on czka. I nerwa Mati dostaje przy tym teraz. Twoja Niunia tez sie wkurza?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka ja tez chce ciaaaacho
u Nas dupa w nocy skurcze sie rozkrecily.. dzisiaj zaczeli na nowo podawac mi magnez dozylnie (gdzie juz mi odstawili) i przy jutrzejszym wyjsciu (w karcie bylo juz wpisane ze wychodze) dzisiaj lekarz postawil duzy znak zapytania.. ale wierze w to ze jednak bedzie mi dane wyspac sie w swoim lozku
a co do niespokojnych nog syndromu mam to samo dziewczyny z sali sie smieja ze cala noc nogami przebieram a najgorzej jest ze to nie daje mi zasnac
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:Betinka ja tez chce ciaaaacho
u Nas dupa w nocy skurcze sie rozkrecily.. dzisiaj zaczeli na nowo podawac mi magnez dozylnie (gdzie juz mi odstawili) i przy jutrzejszym wyjsciu (w karcie bylo juz wpisane ze wychodze) dzisiaj lekarz postawil duzy znak zapytania.. ale wierze w to ze jednak bedzie mi dane wyspac sie w swoim lozku
a co do niespokojnych nog syndromu mam to samo dziewczyny z sali sie smieja ze cala noc nogami przebieram a najgorzej jest ze to nie daje mi zasnac
Jejkuuu, Karolcia, biduloA często masz te skurcze? I jak szyjka się zachowuje? Badali dzisiaj?
Io, no masakra ta ostatnia prosta. Czasem aż jęczę mojemu A, że dłużej nie wyrobię, a przypadłości mam identyczne jak Ty - czuję się jak piec kaflowy, i te duszności aż wstać muszę i pochodzić, żeby dech złapać. Może na sam koniec przyszłego miesiąca przyjdzie wybawienie...stardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
To jest nas wiecej... Cala ciaze NIC mi nie dolegalo to na koniec mam do wiwatu.
Ja tak samo ledwo oddycham. Siedziec zle bo brzuch mam pod samymi cyckami, lezec jeszcze gorzej bo ciezko oddychac.
Non stop tylko sapie jak lokomotywa
Ale macie racje... Jeszcze tylko troszke i bedzie lepiej:) bedziemy na co innego narzekac
Karolcia kurde nie fajnie ze znow skurcze cie dopadlymoze lepiej jak bys mimo wszystko byla pod opieka stala i na lekach. Bo w domu to roznie bywa. Wiem ze najlepiej jest u siebie ale czasem warto pocierpiec dla dobra dziecka....
U nas pogoda sie robi i chyba pojedziemy nad jeziorko!!!!!
-
Karola, wierze ze chcesz juz byc w domu, jednak jesli lekarz kaze Ci zostac to z pewnoscia słusznie aby mieć Was pod stałą kontrolą.
Piszecie o spaniu, Ja zazwyczaj zasypiam ok 23-24, a o 4-5 moje Szczescie lekko fika, ide do toalety i zdarza mi sie zasnac do 8-9 zazwyczaj. Nie jest najgorzej, bo te kilka godzin śpię więc jesli moje dziecko da mi kiedys tyle pospac to bede szczesliwa:-) chociaz brakuje mi snu ok 8godzin jaki mialam wczesniej.. A co do bólu nóg, mrowienia to mialam takie uczucie przez pierwsze miesiace jak jeszcze pracowalam i to byla masakraaaaaa Mi pomagala troszke, poduszka pod nogami tak wyzej polozona... -
Betinka nikt mi szyjki nie sprawdza wczoraj sie o to spytalam to uslyszalam ze po tygodniu sprawdaja WTF?!? ja tu teraz leze zeby lezec moze laskawie jutro ktos mi ja sprawdzi oby bo innaczej chyba wojne tu rozpetam bo mam dosc traktowania mnie jako pacjenta drugiej kategorii :/mi nawet ktg nie robia.. jedynie sprawdzaja tetno Mlodego... w nocy co chwile dostawalam skurczy teraz jest o nieeeebo lepiej bo juz "tylko" spiety brzuch mi zostal.. skurcze na chwile obecna ustaly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 10:57
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
karolcia:)))) wrote:doti wczoraj caly dzien lezalam, myslalam ze umre tak mnie brzuch bolal, takie bole okresowe, plecy na dole i caly tylek!!Przeszlo i dzis czuje sie super:)
ja dziś tak mam, bóle okresowe, ból krzyża i kłucie z prawej strony, pierwszy raz tak mam...mam nadzieje że to nic poważnego, moze wczoraj na imprezie się przeforsowałam
Dzieńdobry tak wogóle -
No niestety końcówka ciąży to ciężka sprawa. Wiadomo, że niczego nie załuję i nawet jak mąż pyta czy jestem pewna, ze chce znowu to przechodzić to bez wahania odpowiadam, ze tak. Następnym razem po prostu będziemy tak celować, żeby ominąć wakacje
My dziś też jedziemy na działkę. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż wczoraj, bo wczoraj było tragicznie duszno. Działka jest w lesie i wcale ruchu powietrza nie ma. Do tego leżenie na kocu z tym brzuchem nie należy do najprzyjemniejszych. Jest mi twardo, niewygodnie i nie moge sama się podnieśćNormalnie dochodzę do wniosku, że końcówkę ciązy to najlepiej spędzać na kanapie z włączonym wiatraczkiem
Karolina - trzyma się tam. Dasz radę wytrzymać. Musisz tylko poważnie pogadać z Krzysiem i wszystko mu wyjaśnić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyco do mrowienia to mi często prawa dłoń, ręka mrowieje, nie fajne uczucie. Często też prawa noga, czuję się taka bezwładna bo nie ma opcji żebym nawet stanęła normalnie, poprostu nie czuję nogi. Spać - też już ciężko znaleźć dobrą pozycję i dobrze się wyspać. Kładę spać 23-24 ,ale nie ma mowy o przespanych 8 h jak na początku. Spałam jak zabita
do tego okropne bóle podczas przekręcanie z boku na bok, macie tak???
Oddychac też cieżko oddychać.., uszy mi się zatykają..te upały nie służą kompletnie, bo jak któraś wspominała- bóle głowy, zawroty. Cieszyłam, że rano chłodek a już duchota i słońce
Ewi takie bóle doskwierają mi od tygodnia. Czuję codziennie bóle okresowe(wcześniej nie czułam ich) kręgosłup ogólnie siada, szczególnie wieczorem. Chodzę ja stara babcia. Kłucia też się zdarzają.
Mam wrażenie, że im starsza ciąża to tak musi być po prostu. U mnie jeszcze 2 miesiące. Troszkę dołka łapię, bo teraz tak czuję a co powiedzieć za miesiąc, dwa...
No i wczoraj prawie poryczałam, bo..... stanik który kupowałam niecały miesiąc temu, miska D jest już na mnie za mały i ciasny. Myślałam, że mi pęknie jak założyłam!!!! Czas na E.... na allegro w ogóle zastanawiam się nad sportowymi stanikami, bez usztywnień, ciasnoty. Chcę najzwyklejszy ,aby wygodny. Tylko znów jaki rozmiar... Kupowałyście, polecice coś?
Karolina, szybkiego powrotu do domku bez skurczy! Trzymaj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 11:18
-
Dzień dobry brzuszki
Karolina nie daj się tam! Może lepiej jak zostaniesz w szpitalu, przynajmniej kroplówkę z magnezem Ci dadzą i sprawdzą tętno Krzysia. Ale, że Ci szyjki przy takich skurczach nie sprawdzają, to jestem w szoku, no i że KTG nie robią. -
Kaarolina wrote:Betinka nikt mi szyjki nie sprawdza wczoraj sie o to spytalam to uslyszalam ze po tygodniu sprawdaja WTF?!? ja tu teraz leze zeby lezec moze laskawie jutro ktos mi ja sprawdzi oby bo innaczej chyba wojne tu rozpetam bo mam dosc traktowania mnie jako pacjenta drugiej kategorii :/mi nawet ktg nie robia.. jedynie sprawdzaja tetno Mlodego... w nocy co chwile dostawalam skurczy teraz jest o nieeeebo lepiej bo juz "tylko" spiety brzuch mi zostal.. skurcze na chwile obecna ustaly.
Skurczybyki! Jak ja leżałam, to 2x dziennie ktg było przy skurczach! A skoro w nocy takie mialaś, to powinni podłączyć, żeby sprawdzic, jaka ich siła! Skąd mają wiedzieć, czy to skurcze porodowe już, czy jeszcze nie... Normalnie tych debili tylko za jaja powiesić!!! Ciekawe, czy przed wypisem Cię będą chcieli zbadać. Jak nie zbadają, to prosto do dyrektora szpitala, żeby na piśmie dał, że wezmą odpowiedzialność za ewentualny poród przedwczesny.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Hej.no ten upał jest straszny.pot po dupie mi leci.cala koldra mokra.tragedia.a tu jeszcze teoretycznie prawie dwa miesiące.a ja sapie jak lokomotywa parowa.
Jeśli chodzi o stanik,to do tej pory chodziłam w tych sprzed ciąży bo były dobre,ale fiszbiny mnie już gniotly ,więc też chodzę tylko w sportowych.a rozmiar mam 4xl:-)nie wiem jakiemu to odpowiada,ale mam biust jakieś duże D.super,bo wygodnie,nie ma zapiecia i wygląda jak krótki t-shirt więc też śmiało po domu chodzę w samym cyckonoszu:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png