Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie mogę spać bo mały szaleje i chce mi się przedostać do gardła i wyjść
momentami jak podejdzie pod mostek to aż nie mogę oddychać...
spieszy mu się na ten świat a tu w wiadomościach same źle wieści a to wojna a to ebola... Ech sama się boje tego wszystkiego, oby nasze dzieci żyły w bezpiecznym świecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 02:12
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Ja tez spac nie moge... podobnie jak u anulki mlody szaleje i eksperymentuje z moim oddechem i zoladkiem.. a jeszcze dzis deszcz meteorow to moze tez to na nas ciezarowki jakos wplywa.. no nic sprobuje ululac malego bo jutro bede nietomna. Dobranoc
-
Cholerna nocka za mną, moja młoda grzeczna jak zawsze, ja co godzinę oczy wielkie, przekladanie z boku na bok. Nie daje juz rady. Od godziny nie śpię, napisalam juz 4 odwolanie do pzu, zrobilam sobie kawe, nektarynki, jogurt i ciastka. Ciekawe jak ja przeżyje ten wazny dzień i do tego będę wygladac jak czlowiek a nie zombie. Dziewczyny jak macie jakies sposoby na sen to blagam podzielcie sie, bo hak tak mam do porodu dociagnac to bedzie lipa ze mną
-
nick nieaktualnydzień dobry...
dołączam się do tych "nieprzespanych"..
po 5 już nie śpię... Mała też mnie skopała... Ja już nie wiem jak ona jest ułożona bo dziś znów inaczej poczułam kopniaki..
Kurcze...licze na jakąś drzemke jeszcze,bo mi się dzień będzie dłużył... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Moja mama wpadla w panikę i mnie wyzywa ze po nocach nue spie i ze mala tez w mocy nue bedzie spala. A co ja za to moge, ze nue mogę spac?????
ja bym mogła i do 11 spać, ale nie mogę..kładę o 24 wstaję o 05... zerkam na zegarek z myślą, że jest już jakaś 9 a tu 5:20..no szlak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhehe
no ja mam podobnie,ale musi mnie nudzić
najgorsze jeszcze w tym niespaniu to to, ze budzi mnie głód. A głód w ciąży = mdłości i odruchy wymiotne u mnie. Jem kolację o 21 ale widocznie chyba za mało? Eh, już nie wiem... Przed ciążą jadłam o wiele wcześniej i "żyłam"ta moja dzidzia chyba głodomorek jakiś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 06:52
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Majeczka to Ty i tak pieknie spisz ja zasne na filmie pospie godzine moze dwie i sie budze. Rzucam sie jak wsza i nie spie całą noc. Juz mam tego dość
nie dziwię Ci się, że masz dość... może troszkę dłużej pośpię, nie liczę w tym wstawania do wc... dla mnie te 5 h "snu" to stanowczo za mało... potem chodzę jak niedokołysana..
Kurcze,nie wiem jak Ci pomóc na tą bezsenność... może coś "Pan google" doradzi...aż sobie sprawdzę -
nick nieaktualnyCo można zrobić, by się porządnie wysypiać w ciąży?
– Wieczorem warto wybrać się na spacer, przed snem posłuchać relaksacyjnej muzyki. Trzeba wywietrzyć sypialnię i zadbać o nawilżenie powietrza. Do snu najlepiej jest układać się na lewym boku, a jeśli już na plecach, to na wysokiej poduszce. Im bliżej zmierzchu, tym bardziej powinno być ograniczane picie – zmniejszy to częstotliwość wizyt w toalecie. Tuż przed snem trzeba opróżnić pęcherz. By mniej dokuczały kurcze łydek, warto wykonywać ćwiczenia dla kobiet w ciąży oraz dostarczać organizmowi wraz z dietą magnezu, potasu i wapnia. Można też sobie kupić specjalną ortopedyczną poduszkę dla ciężarnych, która pozwala przybrać lepszą pozycję do snu.
w sumie żadna nowość...ale nie u wszystkich skutecznaJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Ja wmuszam sniadanie i kolacje bo wiem, ze Nina musi cos zjeść, jakby nie mogla ze mnie cos wyssac
Juz jestem po ciastku hitnektarynce i teraz jem jogurt, bo moje pekniete zebro, przy malej slonince bez wapna nie ma szans ;/
a to żebro przez Małą pękniete?? ( sorki, że pytam...pewnie pisałaś, ale mi umknęło)