X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tak moja córka mnie tak pięknie potraktowala :/

o ,to nieźle...
    pewnie jakiś ból czujesz? Ja to się martwię bo mi coś pstryka w środku jak mała się przeciąga i rusza... takie pstrykanie koścmi jak u palców u nóg.. No i jak się z boku na bok przewracam to też... nie wiem co to jest..

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może łożysko, albo coś Ci sie tam rozciaga.
    co do spaceru przed snem to ja chodze 3 raxy dziennie na ok godzinne spacery z piesynkiem, sypialnia ma otwarte okno, wiec powietrze jest.
    juz nie wiem co moge na to poradzić, dzis to już było przegięcie paly :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Może łożysko, albo coś Ci sie tam rozciaga.
    co do spaceru przed snem to ja chodze 3 raxy dziennie na ok godzinne spacery z piesynkiem, sypialnia ma otwarte okno, wiec powietrze jest.
    juz nie wiem co moge na to poradzić, dzis to już było przegięcie paly :(

ojej..to po takich spacerach to powinnaś spać jak suseł....
    może na wizycie u gin. porozmawiaj o tym, co? Bo jeszcze troszkę zostało , musimy zbierać siły :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam problemy ze snem po duphastonie, dlatego go odstawilysmy, to samo z lutka dowcipna i tez nie stosuje. Lekarka mowi urok ciąży ale ha nie wytrzymam 5 tyg bez snu ; (
    Przestane jesc slodycze i pic kawe, ale to czym ja będę żyła ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, wesolo jest tak rozmawiać we dwie, przynajmniej nic nsm nie ucieknie i "wszystkim" odpowiemy :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ja mialam problemy ze snem po duphastonie, dlatego go odstawilysmy, to samo z lutka dowcipna i tez nie stosuje. Lekarka mowi urok ciąży ale ha nie wytrzymam 5 tyg bez snu ; (
    Przestane jesc slodycze i pic kawe, ale to czym ja będę żyła ;)

to w ogóle będziesz zoombie ;)
    Duphastonu nie brałam, nie wiem jakie ma skutki uboczne.

A tak odmawiać sobie tych ostatnich przyejmności przed końcem...oj, boli ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Majeczka, wesolo jest tak rozmawiać we dwie, przynajmniej nic nsm nie ucieknie i "wszystkim" odpowiemy :)

no i w końcu to ja nie będę mieć co nadrabiać :P ale znając życie ,wystarczy że mnie nie będzie dziś kilka h i będę mieć zajęcie tu na forum ;) ----> nadrabianie ;)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio juz nie jestem w stanie nadrobić bo tak dziewczyny nam tutaj drukują. A ja dzis muszę wyjechac na kilka godzin i znow nie nadrobie, a pozniej ze jak debil nie w temacie :/

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ostatnio juz nie jestem w stanie nadrobić bo tak dziewczyny nam tutaj drukują. A ja dzis muszę wyjechac na kilka godzin i znow nie nadrobie, a pozniej ze jak debil nie w temacie :/

dla mnie też to jest "niezręczne" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie wybywasz? ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) mam nadzieje ze dla Was lepszy niz dla mnie.:)

Ja tez ledwo nadrabiam ale staram sie jak tylko moge ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 07:30

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dobry :) mam nadzieje ze dla Was lepszy niz dla mnie.:)

Ja tez ledwo nadrabiam ale staram sie jak tylko moge ;)

hej Karola. Jak się czujesz???
    Nie tłumacz się Kochana :) jesteś usprawiedliwiona- to wiadomo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 07:32

Kaarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zerknęłam do "sierpniówek" , jedna urodziła, a raczej męczyła się sn a i tak na koniec musieli wykonać cc - napisała, że nie wiedziałą że może tak boleć i że tylko CC następnym razem. To już chyba 2 cy 3 wpis jaki czytam w tym tyg... :/ o tym bólu... człowiek póki co żyje jeszcze w nieświadomości :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam się w 38 tygodniu :D
    I obleciał mnie strach ;) Co do spania to ja mam taki lekki sen, że byle gówno może mnie wybudzić, za to T śpi jak zabity-czyli wiadomo kto będzie wstawał w nocy do dziecka ;)
    Karolcia jak tam u Ciebie sprawy wyglądają?

stardust87, Kaarolina, anulka81 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    o ,to nieźle...
    pewnie jakiś ból czujesz? Ja to się martwię bo mi coś pstryka w środku jak mała się przeciąga i rusza... takie pstrykanie koścmi jak u palców u nóg.. No i jak się z boku na bok przewracam to też... nie wiem co to jest..

Ja też mam to pstrykanie i jak wstaję w nocy to kibla jak idę to tak śmiesznie słychać przy każdym kroku taie puk, puk :P Może to spojenie łonowe tak pstryka?? Albo to starość się odzywa :P hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja też mam to pstrykanie i jak wstaję w nocy to kibla jak idę to tak śmiesznie słychać przy każdym kroku taie puk, puk :P Może to spojenie łonowe tak pstryka?? Albo to starość się odzywa :P hehe

przecież ja wyglądam na 16 lat więc jaka starość? hehehe :)
    Nie mam pojęcia co to. Zastanawiam się czy mówić o tym gin. , z drugiej strony boje się, że sobie pomyśli że jestem jakaś dziwna i że coś mi się uzbdurało:) ale serio tak mam. Już od kilku tug!!!

ps. 38 tydz!! To już truż tuż!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 07:49

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się przywitam kobitki :)

ja te szalone nieprzespane tygodnie kiedy mnie mała kopniakami bombardowała mam za mną także współczuje bidulki :( dla odmiany spałabym teraz jak suseł to w dzień jeszcze jest ok ale w nocy znowu mam zakichane skurcze od piątkowej wizyty oszaleć można nie wiem czy mi tam coś niechcący naruszyła gin przy badaniu czy jak nosz kurde co godzinę przez cała noc z zegarkiem w reku skurcz taki ze łazić nie umiem i spacerek do kibelka na siku :/

afrykanka normalnie na okładkę gazety można by was wrzucić taka lasencje z ciebie, z mężem pasujecie do siebie nie ma co gadac :)

stardust, ty małolacie :P normalnie taka współczesna drobniutka Calineczka :) żarty żartami, a prawda tak ze świetnie wyglądasz:)

my to faktycznie powinnyśmy zmienić nazwę z wrześniówek na coś w stylu "wrześniowe top mamuśki" albo na " i w ciąży można być sexi" :P

co do rozciągliwości pochwy po porodzie...mnie się wydaje ze to sporawa indywidualna każdej kobiety tego jaki będzie poród i jak szybko po nim jej organizm dojdzie do siebie, tego czy przed ciąża była aktywna fizycznie bo, tu własnie nie tyle co fizyczne ale naprawdę bardzo pomagają ćwiczenia mięśni kigla, ja chcąc nie chcą byłam z początku trochę "szersza" powiedzmy ze trochę mi zajeło wracanie do siebie

stardust87, afrykanka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    przecież ja wyglądam na 16 lat więc jaka starość? hehehe :)
    Nie mam pojęcia co to. Zastanawiam się czy mówić o tym gin. , z drugiej strony boje się, że sobie pomyśli że jestem jakaś dziwna i że coś mi się uzbdurało:) ale serio tak mam. Już od kilku tug!!!

ps. 38 tydz!! To już truż tuż!!! :)

Wiesz wygląd wyglądem a wiek swoje robi ;) hehe, nawet jak będziesz wyglądała jak 20 to będziesz kiedyś miała te 80 lat :D
    Ja to mam tak, że jak idę do gina to zawsze zapomne o co miałam pytać, to tak jak na spowiedzi-więcej grzechów nie pamiętam :P
    38 to niby donoszona, mogę wyluzować :) ale jednak nie będę robić nic co by mogło przyspieszyć poród, bo po pierwsze się boję :P a po drugie za tydzien mam odebrac wynik gbs to muszę wiedzieć!!! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a gdzie wybywasz? ;)
    Jade na kilka godzin do innego miasta,

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytam o tym dziwnym strzelaniu, pstrykaniu i piszą, że to normalne. Min. przez rozciągające się kości miednicy?? JUż myślałam, że jestem jaka dziwna ;) nawet jak opowiadam o tym swojemu T to dziwnie na mnie patrzy :P

betina89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ