X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak tu wparuje to zawału dostanie :D

Karolinko już myślałam że napiszesz że się rozkręca i aż mi szybciej serce zabiło :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mojego rana :)
    Doczytałam was do końca co rzadko mi się ostatnio zdarza bo tyle drukujecie ze rano mam 20 stron i 2 godz czytam! Jak to możliwe ze wy macie czas na sierpniowki, lutowki czy październikowki a ja jednego forum nie mogę ogarnąć?!

Wczoraj miałam wizytę, z mala wszystko w porządku! A mi wyszedł pozytywny posiew na paciorkowce! Pani doktor mówi ze co trzecia kobieta to ma i ze nie ma czego się bać ale i tak się stresuje! Podobno antybiotyk podają dopiero gdy zaczyna się akcja porodowa i co 4 godz nim faszeruja aż do rozwiązania! Obym nie zaraził a tym małej :/
    Ja zdecydowałam się rodzić naturalnie, zacznę od gazu bo podobno niektórym bardzo pomaga a w momencie aktywnego porodu podadzą mi znieczulenie! Nie wyobrażam sobie porodu bez tego i mam w du... co myślą inni! Może i jestem tchórzem...ale jeśli to ma mi pomóc wypchnac kluseczke i jej w ogóle nie szkodzi to czemu nie skorzystać?!

Dziewczyny ale z was laski! Afrykanka to nasza gwiazda filmowa z hollywoodu :p a martuska figura jak u modelki nawet w 35 tyg, szczęście bije od ciebie na odleglosc!

Aha co do zdj nagich noworodków to ja się wyłamie chyba jako jedyna bo mnie to zupełnie nie razi w oczy! Jak dziecko lata po plaży bez pieluszki to aż miło popatrzec ze nie kisi tej biednej dupki w plastikowej pieluszce (ale to tylko moje zdanie)

Karolina biedulko bądź silna I cierpliwa, to już tak niedługo! Chyba wszystkie nie możemy doczekać się twojego krzusiulka :*

201703012752.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, jesteśmy z Tobą!!! :):):)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina melduj na bieżąco, ale skoro wody Ci odchodzą to tylko kwestia godzin jak skurcze porodowe i parte się zaczną i będziemy miały pierwszego wrześniaczka :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzieki za skrot ;)
    Diabla mi sie sacza a ze mam ich mnostwo wiec moze to kilka dni trwac..
    No coz zobaczymy co jutro powiedza na obchodzie

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - no bo Cię w koncu ktoras wyprzedzi! :P

Fipsik, stardust87, dba, justyna14, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus mnie razi rozpowszechnianie zdjęć gołych dzieci... Sama synkowi robiłam zdjęcia na golasa ale tylko i wyłącznie do naszych oczu.
    Nie mogę z Was :D jesteście the best :D a przy podsumowaniu Justyny padlam :D

Fipsik, stardust87, justyna14, kark lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Karolina - no bo Cię w koncu ktoras wyprzedzi! :P
    Droga wolna :) ja moge poczekac byle by nie oxy jeszcze raz bo moja glowa tego nie wytrzyma.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja obstawiam ze oxy cie ruszy i zaczniesz rodzic albo na wieczor albo w nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Witam się z mojego rana :)
    Doczytałam was do końca co rzadko mi się ostatnio zdarza bo tyle drukujecie ze rano mam 20 stron i 2 godz czytam! Jak to możliwe ze wy macie czas na sierpniowki, lutowki czy październikowki a ja jednego forum nie mogę ogarnąć?!

Wczoraj miałam wizytę, z mala wszystko w porządku! A mi wyszedł pozytywny posiew na paciorkowce! Pani doktor mówi ze co trzecia kobieta to ma i ze nie ma czego się bać ale i tak się stresuje! Podobno antybiotyk podają dopiero gdy zaczyna się akcja porodowa i co 4 godz nim faszeruja aż do rozwiązania! Obym nie zaraził a tym małej :/
    Ja zdecydowałam się rodzić naturalnie, zacznę od gazu bo podobno niektórym bardzo pomaga a w momencie aktywnego porodu podadzą mi znieczulenie! Nie wyobrażam sobie porodu bez tego i mam w du... co myślą inni! Może i jestem tchórzem...ale jeśli to ma mi pomóc wypchnac kluseczke i jej w ogóle nie szkodzi to czemu nie skorzystać?!

Dziewczyny ale z was laski! Afrykanka to nasza gwiazda filmowa z hollywoodu :p a martuska figura jak u modelki nawet w 35 tyg, szczęście bije od ciebie na odleglosc!

Aha co do zdj nagich noworodków to ja się wyłamie chyba jako jedyna bo mnie to zupełnie nie razi w oczy! Jak dziecko lata po plaży bez pieluszki to aż miło popatrzec ze nie kisi tej biednej dupki w plastikowej pieluszce (ale to tylko moje zdanie)

Karolina biedulko bądź silna I cierpliwa, to już tak niedługo! Chyba wszystkie nie możemy doczekać się twojego krzusiulka :*
    Nelus ja tez bede rodzic sn ale tak samo jak ty zaczne od gazu a potem jak juz bedzie rozwarcie na 4 cm to podadza mi znieczulenie. Ja mam bardzo niski prog wtrzymalosci jesli chodzi o bol, pozatym panicznie sie boje, moze nie samego bolu ale tego ogolnie wszytskiego co mnie czeka bo jest to nieznane dla mnie. Nie ma sie czego wstydzic jesli chodzi o znieczulenie, wazne aby to przetwrac jak najlepiej bo jak my sie bedziemy lepiej czuly to i nasze dzieci:)

Nelus lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, podsumowanie Justyny jest mistrz. My tu ze 30 stron a ona w 5 punktach podsumowała :P

justyna14, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie kumam logiki tych lakarzy. Wczoraj faszerowali Cię lekami rozkurczowymi, żeby powstrzymać poród a dziś dają Ci oxy??? Niezdecydowani jacyś czy co? Poza tym mnie położne mówiły, że te leki rozkurczowe podawane w szpitalu to mają długotrwałe działanie wiec co oni się dziwią, że poród się nie rozkręcił. Jak mi dali kroplówkę z fenoterolem to połozna powiedziała mi, że jeszcze po niej przenoszę.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:35

Diabla85, Paula55, K_A_M_A, Nelus, betinka, dba, Io, justyna14, afrykanka, nenka, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu wchodzę i paczę, a tu zdjęcia mojej żizelki chcecie:-D ale się usmialam, te wrzesniowki są jednak najlepsze nie ma co.podczytywalam różne miesiące, ale tylko my piszemy o bobrach,żizelkach i o "2":-D ale jak trza to mądrze gadamy:-)
    Więc moje drogie myślę, że nikt tutaj nie chciałby tego widoku.moja żizel jest spuchnieta jakby ją osy pogryzly.Mowie Wam szału nie ma:-):-):-)
    Bylam w pepco . kupilam śliczne koszyki wiklinowe na kosmetyki malego.bo jak poszlam do home&you i zobaczylam ceny, to padlam:-) A w pepco śliczne. Może nie tak ladnie wyeksoponowane jak w homie, ale co tam.
    A i ktora laseczka pisała, że chlopcy tą kość udową mają krótsza wzgledem dziewczynek.No to mojego dziecka kość udowa daje 38 tydzien i termin na 27.08 i jest najdłuższa z wszystkich pomiarów:-) bo z pomiarami główki i brzuszka termin sredni na 8.09:-)

dba, justyna14, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tez myslalam ze juz pojdzie, nawet mojemu T mowilam ze zaraz pewnie urodzisz...
    Ja tam jestem za tym zeby dziecko siedzialo tyle ile trzeba ale tj lo pisze troche sprzeczne decyzje podejmuja...

A tysia to chyba wizytuje nie??? I swieci swoja żizel przed obcym chlopem a nam nie pokaze??? Nam KOLEZANKOM?? :P
    Musi :)

Melduje ze paka rozpakowana :) wiecie ze tak popatrzylam na te apteczne rzeczy i ja sie kur** pytam czy ja serio za te kilka paczuszek wybuliłam 200zl????!!!! :/

Wozek stoi :) ale ja padlam z tych emocji. Odetchne chwile i moge zapodac fote :P

betinka, Io, Tysia87, justyna14, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Akuszerka świetne te sówki! A co do wykresu to ja ani razu nie miałam KTG więc w ogóle nie czaje co ty tam masz :) Jakbyś była taka uprzejma i mnie uświadomiła co to jest ten górny wykres a co to jest ten dolny, to będę bardzo wdzięczna :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    moje dzisiejsze KTG
    78bb263cb20f40admed.jpg

i materiał sowiasty już na swoim miejscu docelowym
    362453a4e135d432med.jpg
    akuszerka, a czułaś te pięćdziesiątki?..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja tu wchodzę i paczę, a tu zdjęcia mojej żizelki chcecie:-D ale się usmialam, te wrzesniowki są jednak najlepsze nie ma co.podczytywalam różne miesiące, ale tylko my piszemy o bobrach,żizelkach i o "2":-D ale jak trza to mądrze gadamy:-)
    Więc moje drogie myślę, że nikt tutaj nie chciałby tego widoku.moja żizel jest spuchnieta jakby ją osy pogryzly.Mowie Wam szału nie ma:-):-):-)
    Bylam w pepco . kupilam śliczne koszyki wiklinowe na kosmetyki malego.bo jak poszlam do home&you i zobaczylam ceny, to padlam:-) A w pepco śliczne. Może nie tak ladnie wyeksoponowane jak w homie, ale co tam.
    A i ktora laseczka pisała, że chlopcy tą kość udową mają krótsza wzgledem dziewczynek.No to mojego dziecka kość udowa daje 38 tydzien i termin na 27.08 i jest najdłuższa z wszystkich pomiarów:-) bo z pomiarami główki i brzuszka termin sredni na 8.09:-)
    To ja pisałam. A może ta moja gin tak mówiła tylko, żeby mnie uspokoić a to gówno prawda :P

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba rozumiem ze niektórym to może przeszkadzać, ja sama bym nie wstawiala zdj nagiego dziecka na takie forum ale jeśli ktoś by to zrobił to zupełnie by mnie to nie obeszło, a już na pewno bym tego nie zgłaszała

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też nie wiem jak odczytywać te zygzaki :p nigdy nie miałam ktg

Paula dawaj zdj !!! :D

201703012752.png
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ