Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z mojego rana
Doczytałam was do końca co rzadko mi się ostatnio zdarza bo tyle drukujecie ze rano mam 20 stron i 2 godz czytam! Jak to możliwe ze wy macie czas na sierpniowki, lutowki czy październikowki a ja jednego forum nie mogę ogarnąć?!
Wczoraj miałam wizytę, z mala wszystko w porządku! A mi wyszedł pozytywny posiew na paciorkowce! Pani doktor mówi ze co trzecia kobieta to ma i ze nie ma czego się bać ale i tak się stresuje! Podobno antybiotyk podają dopiero gdy zaczyna się akcja porodowa i co 4 godz nim faszeruja aż do rozwiązania! Obym nie zaraził a tym małej
Ja zdecydowałam się rodzić naturalnie, zacznę od gazu bo podobno niektórym bardzo pomaga a w momencie aktywnego porodu podadzą mi znieczulenie! Nie wyobrażam sobie porodu bez tego i mam w du... co myślą inni! Może i jestem tchórzem...ale jeśli to ma mi pomóc wypchnac kluseczke i jej w ogóle nie szkodzi to czemu nie skorzystać?!
Dziewczyny ale z was laski! Afrykanka to nasza gwiazda filmowa z hollywoodu :p a martuska figura jak u modelki nawet w 35 tyg, szczęście bije od ciebie na odleglosc!
Aha co do zdj nagich noworodków to ja się wyłamie chyba jako jedyna bo mnie to zupełnie nie razi w oczy! Jak dziecko lata po plaży bez pieluszki to aż miło popatrzec ze nie kisi tej biednej dupki w plastikowej pieluszce (ale to tylko moje zdanie)
Karolina biedulko bądź silna I cierpliwa, to już tak niedługo! Chyba wszystkie nie możemy doczekać się twojego krzusiulka :*Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Nelus mnie razi rozpowszechnianie zdjęć gołych dzieci... Sama synkowi robiłam zdjęcia na golasa ale tylko i wyłącznie do naszych oczu.
Nie mogę z Wasjesteście the best
a przy podsumowaniu Justyny padlam
Fipsik, stardust87, justyna14, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Witam się z mojego rana
Doczytałam was do końca co rzadko mi się ostatnio zdarza bo tyle drukujecie ze rano mam 20 stron i 2 godz czytam! Jak to możliwe ze wy macie czas na sierpniowki, lutowki czy październikowki a ja jednego forum nie mogę ogarnąć?!
Wczoraj miałam wizytę, z mala wszystko w porządku! A mi wyszedł pozytywny posiew na paciorkowce! Pani doktor mówi ze co trzecia kobieta to ma i ze nie ma czego się bać ale i tak się stresuje! Podobno antybiotyk podają dopiero gdy zaczyna się akcja porodowa i co 4 godz nim faszeruja aż do rozwiązania! Obym nie zaraził a tym małej
Ja zdecydowałam się rodzić naturalnie, zacznę od gazu bo podobno niektórym bardzo pomaga a w momencie aktywnego porodu podadzą mi znieczulenie! Nie wyobrażam sobie porodu bez tego i mam w du... co myślą inni! Może i jestem tchórzem...ale jeśli to ma mi pomóc wypchnac kluseczke i jej w ogóle nie szkodzi to czemu nie skorzystać?!
Dziewczyny ale z was laski! Afrykanka to nasza gwiazda filmowa z hollywoodu :p a martuska figura jak u modelki nawet w 35 tyg, szczęście bije od ciebie na odleglosc!
Aha co do zdj nagich noworodków to ja się wyłamie chyba jako jedyna bo mnie to zupełnie nie razi w oczy! Jak dziecko lata po plaży bez pieluszki to aż miło popatrzec ze nie kisi tej biednej dupki w plastikowej pieluszce (ale to tylko moje zdanie)
Karolina biedulko bądź silna I cierpliwa, to już tak niedługo! Chyba wszystkie nie możemy doczekać się twojego krzusiulka :*
Nelus lubi tę wiadomość
-
Ja to nie kumam logiki tych lakarzy. Wczoraj faszerowali Cię lekami rozkurczowymi, żeby powstrzymać poród a dziś dają Ci oxy??? Niezdecydowani jacyś czy co? Poza tym mnie położne mówiły, że te leki rozkurczowe podawane w szpitalu to mają długotrwałe działanie wiec co oni się dziwią, że poród się nie rozkręcił. Jak mi dali kroplówkę z fenoterolem to połozna powiedziała mi, że jeszcze po niej przenoszę.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:35
Diabla85, Paula55, K_A_M_A, Nelus, betinka, dba, Io, justyna14, afrykanka, nenka, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Ja tu wchodzę i paczę, a tu zdjęcia mojej żizelki chcecie:-D ale się usmialam, te wrzesniowki są jednak najlepsze nie ma co.podczytywalam różne miesiące, ale tylko my piszemy o bobrach,żizelkach i o "2"
ale jak trza to mądrze gadamy:-)
Więc moje drogie myślę, że nikt tutaj nie chciałby tego widoku.moja żizel jest spuchnieta jakby ją osy pogryzly.Mowie Wam szału nie ma:-)
Bylam w pepco . kupilam śliczne koszyki wiklinowe na kosmetyki malego.bo jak poszlam do home&you i zobaczylam ceny, to padlam:-) A w pepco śliczne. Może nie tak ladnie wyeksoponowane jak w homie, ale co tam.
A i ktora laseczka pisała, że chlopcy tą kość udową mają krótsza wzgledem dziewczynek.No to mojego dziecka kość udowa daje 38 tydzien i termin na 27.08 i jest najdłuższa z wszystkich pomiarów:-) bo z pomiarami główki i brzuszka termin sredni na 8.09:-)dba, justyna14, afrykanka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Karola ja tez myslalam ze juz pojdzie, nawet mojemu T mowilam ze zaraz pewnie urodzisz...
Ja tam jestem za tym zeby dziecko siedzialo tyle ile trzeba ale tj lo pisze troche sprzeczne decyzje podejmuja...
A tysia to chyba wizytuje nie??? I swieci swoja żizel przed obcym chlopem a nam nie pokaze??? Nam KOLEZANKOM??
Musi
Melduje ze paka rozpakowanawiecie ze tak popatrzylam na te apteczne rzeczy i ja sie kur** pytam czy ja serio za te kilka paczuszek wybuliłam 200zl????!!!!
Wozek stoiale ja padlam z tych emocji. Odetchne chwile i moge zapodac fote
betinka, Io, Tysia87, justyna14, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Ja tu wchodzę i paczę, a tu zdjęcia mojej żizelki chcecie:-D ale się usmialam, te wrzesniowki są jednak najlepsze nie ma co.podczytywalam różne miesiące, ale tylko my piszemy o bobrach,żizelkach i o "2"
ale jak trza to mądrze gadamy:-)
Więc moje drogie myślę, że nikt tutaj nie chciałby tego widoku.moja żizel jest spuchnieta jakby ją osy pogryzly.Mowie Wam szału nie ma:-)
Bylam w pepco . kupilam śliczne koszyki wiklinowe na kosmetyki malego.bo jak poszlam do home&you i zobaczylam ceny, to padlam:-) A w pepco śliczne. Może nie tak ladnie wyeksoponowane jak w homie, ale co tam.
A i ktora laseczka pisała, że chlopcy tą kość udową mają krótsza wzgledem dziewczynek.No to mojego dziecka kość udowa daje 38 tydzien i termin na 27.08 i jest najdłuższa z wszystkich pomiarów:-) bo z pomiarami główki i brzuszka termin sredni na 8.09:-)