X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj na planowe c.c przychodzi się dzień wczesniej własnie po to żeby zrobić dodatkowe badania czy podać antybiotyk betinka spokojnie mnóstwo kobiet ma dodatniego GBS

relgh3715xtq0i4d.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówi, że to się wie bo Cie boli jak cholera :P

Skurcz przyszedł ale po 35 minutach i już bez biegania do toalety. Pewnie to przepowiadające skoro nie są regularne. W każdym razie biedny mąż boi się piwa napić :P

kark, mycha89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin mowil ze zbierac sie jak beda co 10min (mam 15min drogi) do 5 moze dojsc nawet po drodze, poza tym jak chce rodzic w wodzie to tez przygotowanie troche trwa i zebym zdazyla. jak odejda wody to pomalu tez sie zbierac, nawet jak skurczy nie ma, bo moze byc cos nie tak...jak krwawienie to wiadomo tez jechac noi jak krwotok to polozyc sie i wzywac karetke.

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Zazwyczaj na planowe c.c przychodzi się dzień wczesniej własnie po to żeby zrobić dodatkowe badania czy podać antybiotyk betinka spokojnie mnóstwo kobiet ma dodatniego GBS
    Echhhh, z moim lekarzem od cc się jak z dupą przez ścianę gada, zobaczymy jak to będzie.

Io, to u Ciebie takie straszaki jak u mnie. Mój mąż już się śmieje, że wiadomo, że się weekend zaczyna, bo ostatnio w sobotę tak było ostro ;)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy można czuć jak się rozwarcie robi bo przy wcześniejszych skurczach czułam jakby mi się pochwa naciągała.

mycha89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak się objadłam że przed chwilą z przepełnienia żoładka zwymiotowałam chyba jednak mój brzuszek należy do Marcelka i nie lubi jak coś mu zajmuje miejsce

relgh3715xtq0i4d.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Echhhh, z moim lekarzem od cc się jak z dupą przez ścianę gada, zobaczymy jak to będzie.

Io, to u Ciebie takie straszaki jak u mnie. Mój mąż już się śmieje, że wiadomo, że się weekend zaczyna, bo ostatnio w sobotę tak było ostro ;)

Mój właśnie powiedział oburzony, że takie rzeczy to się powinny od rana zaczynać a nie na noc :P Chciałam teraz kanapkę zjeść a ten mi nie pozwala :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka lepiej chyba miec dodatni i dostac antybiotyk, ja mialam robiony w 33tyg pozniej bylam w szpitalu i mam schizy czy oby sie czyms nie zarazilam bo troche juz minelo i co nie dadza mi antybiotyku bo mialam ujemny? :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór dobry ale nadrabiać miałam co
    Lenutka gratulacje synuś duży jest co trzymać w ramionach :-)

Paula napewno skorzystam z tego peelingu dzieki :-)

Karolina super Mama i super synek aż zazdroszczę

Siedzę w wannie i liczę skurcze były regularnie co 15 potem co ok 10 teraz czekam

Kaarolina lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak mam sobie poradzić z panicznym strachem o to, ze na samej końcówce ciąży coś się małemu stanie? :( wcześniej tak nie miałam a teraz np mam serie jego energicznego prezenia i juz mam jakieś czarne myśli o duszeniu pepowina :(:(:(:( skąd będę wiedziała czy mu się coś złego w brzuchu nie dzieje? Taki strach mnie ogarnia ze jestem o krok od paniki :(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 22:08

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jak hela,też ujemny,ale jaką mam pewność,że przez ten czas nie złapie tego,a dziewczyny,które mają dodatni dostaną antybiotyk i tyle.do

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka jaki duży z niego chłopczyk. Gratulacje :)

• verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jaki mi wyjdzie wynik gbs...wynik odbieram w pon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 22:09

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli ktoś w szpitalu będzie musiał mieć Euvax to nic straconego ;):
    http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=83649

Ja nie wiem kiedy się zacznie, ogólnie liczę, że to nie to, bo przecież do drugiego musimy wytrzymać :P :D

Io, pociesz swojego, że mój pije bezalkoholowe od 1,5 miesiąca :D Już mi go żal :P

Io lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, kolejna...? Dawaj znaki jak sytuacja!!!!

Verynice, nie mam pojęcia co poradzic na takie schizy :( Po prostu musi być dobrze i tyle :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tez chcialam rodzic w wodzie a tu jak tak dalej pojdzie z moim synciem to niestety to sie nie uda :(
    U nas gbsa wogole chyba nie robia ot co :P

A u mnie jak sie zacznie to poprostu zadzwonie do szpitala i tam mi powiedza co robic i kiedy przyjechac :) ja chce jak najdluzej w domku zostac i jechac jak skurcze beda co ok 4 min :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 22:16

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Io, pociesz swojego, że mój pije bezalkoholowe od 1,5 miesiąca :D Już mi go żal :P

To podziwiam Twojego. Mój by pewnie nie wytrzymał. Poza tym my mamy 5 minut drogi do szpitala na pieszo więc jak coś to pójdziemy :P Może to poród przyśpieszy :P

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba odpuściło mąż lata co chwilę i pyta jak jak chyba się przestraszył

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina uroczy widok!! Nie mogę się napatrzec :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Chyba odpuściło mąż lata co chwilę i pyta jak jak chyba się przestraszył

Teraz to się trzeba przyzwyczaić do takich akcji. Mój za pierwszym razem miał oczy jak szklanki i co 5 minut pytał jak się czuję. Teraz już trochę spokojniej reaguje.

nenka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ