X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i ja spać nie mogę :-( leze w łóżku od 22 i nic! Cholera tak to jest jak męża obok nie ma...na dodatek brzuch się stawia co chwila i zgaga wypala przełyk :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina słodkie zdjęcia, widać że kochasz Krzysia ponad wszystko! Wydaje mi się ze jest do ciebie bardzo podobny!!!:)

Lenutka gratuluję dorodnego chłopczyka ;)! Trzymam kciuki żebyś szybko stanęła na nogi :* foto :D

LO ty nas tu nie strasz :p

Betinka ja mam gbs dodatni i będę miała podawany antybiotyk co 4 godz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 02:21

Kaarolina, Io lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spać nie mogę druga noc z rzędu mój P tak chrapie ze nawet w salonie go słyszę :/ jestem wykończona i zła :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problemy z cera przez pierwsze 3 miesiace a teraz gładka skóra. Włosy zawsze miałam grube i gęste i nie widzę teraz różnicy. Tylko rzęsy wypadały mi na potege ale olejek rycynowy je uratował:) 2 razy w tyg robie peeling cukrowy z oliwka na całe ciało, właściwie każda część ciała smaruje czymś innym:p trochę czasu mi to zajmuje ale co mam innego robić! Po porodzie mam zamiar smarować się maseczka wyszczuplająca i owijac ciało w folię ale nie wiem czy czas pozwoli :p

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mój też chrapie jak stary traktor! Zazwyczaj zatykam mu nos a jak nie pomaga to budzę i każe przewrócić się na drugi bok!

verynice lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety żadne sposoby juz na mojego nie działają nawet kupiliśmy dzisiaj specjalny spray w aptece i dupa :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się przebudzilam i naszło mnie pytanko - czy jak sobie ugotuje buraki i potre a potem doprawie sola cukrem i odrobinka kwasku cytrynowego tak jak to zwykle robię i zaprawie je w słoiczki to będę mogła jeść takie buraki w czasie karmienia piersią? Chodzi mi o ten dodatek kwasku cytrynowego??

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczor do du... noc do du... spac nie moge... rycze ciagle. Wczoraj się z T powyzywalismy i jest mi zle ; (
    Pozniej bol calego czlowieka i nie daje juz rady :/

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwie dziewczynki spicie sobie. Ja zasiadlam przed tabletem, z herbatą miętowa, ciagle cgce mi sie ryczec wiec jedyne co moge zrobić to odpalić jakiś durny serial.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Ja nie śpię od 4... tyle,ze wstalam juz z tej bezsilnosci o 6 z lozka, zrobilam herbaty i bulke... teraz pewnie pomecze troche i moze uda sie kimnac za jakis czas...
    Jagoodka, nie smutaj..

U mnie dzis 36 tydz. i wg belly 9 mc ;)

verynice, justyna14, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, ja w internecie wyszykalam,ze ten kwasek nie jest raczej szkodliwy,ze w wielu produktach jest on obecny. Moim zdaniem nie wielka ilosc i to w buraczkach nie powinna zaszkodzic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj jak ja nie cierpie jak moj chrapie! Jestem tak na to uczulona!! Chrapie tylko jak kladzie sie na plecach, czesto budze, szturcham i kaze mu sie przekrecic na bok. Ilez ja nocy mialam nie przespenacyh przez te jego chrapanie ;) czasami sie litowalam,bo mi bylo szkoda chlopa ale nie cierpie tego,aaa!

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le`nutka gratuluje!!! Mamy kolejnego dzidziulka:-)
    Verynice - ja tez wpadam teraz w taka panike, siedze sobie cos tam robie i nagle ryk jakby ktos kran odkrecil i pozbierac sie nie moge z tego strachu. Tyle czasu staran, tyle wyzeczen, tyle lekow i lezenia, nadziei i na samej koncowce jakby mialo sie nie udac to ja chyba bym tego nie przezyla. A jeszcze na dodatek jak teraz mam ten syf w pochwie to mam schizy ze wody zaczna sie saczyc i te pie...lone bakterie przejda do malego i bede miala zakazenie wewnatrzmaciczne... no glupi mozg:-/ a do tego dzis rano znow krew na papierze:-/ pomimo tego, ze jestem bardzo za naturalnym porodem, bo ten caly bol to mam w doopie, to ostatnio mysle ze moge posunac sie w tej panice do wymuszenia na moim ginie cesarki:-/ a na sama mysl o tym ze tak mysle jestem na siebie wsciekla...
    I po raz kolejny dochodze do wniosku ze ciaza albo odebrala mi mozg, albo jestem debilem:-/

Jagoodko ja czasem tez tak kluce sie z M ze az czasem czyms w niego rzucam albo rozbijam to co jest szklane pod reka. Raz nawet rozwalilam telefon, bo rzucilam nim o sciane ze zlosci. Takze spoko, nie jestes jedyna ktora tak sie zlosc z M:-) najwazniejsze to pogodzic sie przed wieczorem i polozyc sie do lozka juz w zgodzie.

Ktora dzis rodzi? Mika?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam po baaaardzo ciężkiej nocy :( spalam może z 3 godziny :( dobrze ze maz wraca o 9...tez nie spal cala noc wiec odespimy razem...

Ciekawe czy ktoras pojechała rodzic dzisiejsszej nocy? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodze ale wypadł mi bialo-brazowy czop wielkości jaja kurzego to może coś jest na rzeczy :) dzisiaj cały dzień chodziłam zgieta w pół, tak grawitacja działa na moje brzuszysko! Muszę cyknac mu fotę (może juz ostatnia) bo ostatnio urósł niesamowicie

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka spokojnie, nie smutaj:* na pewno zaraz się pogodzicie. Ja wczoraj przed zaśnięciem tez miałam spięcie z moim S bo przyszłam do łóżka, położyłam się, próbowałam się zrelaksować i troszkę do niego przytulic a ten słuchał tego cholernego sportu w telefonie! Poprosiłam żeby wyłączył bo nienawidzę tych dracych się komentatorów to usłyszałam ze zostało jeszcze tylko 20 min! Trzasnelam drzwiami i poszłam przeczekać do salonu! Tak mi się chciało płakać ale cisnelam to w sobie az w koncu w nocy złapała mnie jakaś kolka ze nie mogłam złapać oddechu :( mąż się obudził i zaczął masować, w końcu przeszlo! Nie znoszę zasypiać po kłótni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 08:03

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)
    Jadodka nie smutaj bo facety do durnie.;)
    Nelus jestes jedyna ktora to mowi :D wszyscy mowia ze to wykapany Tatus :D grunt zeby charakterku Tatusowego nie mial :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wracam do świata żywych. Nie wiedziałam, że głupie przeziębienie może tak wykończyć :| Podczytywałam Was na telefonie, ale nie miałam siły ani głowy, żeby coś pisać.
    le`nutka - gratulacje kochana! Szybkiego powrotu do siebie i do domku życzę :) I czekam niecierpliwie, jak chyba wszystkie wrześniówki, na foto małego, całkiem nowego człowieczka :)
    Karola - Krzyś cudowny! Jakoś nie mogę uwierzyć, że już niedługo wszystkie będziemy tak sobie siedzieć z maleństwami jak Ty :)
    Paula - nie martw się kobito. Sama mówiłaś i nas zawsze pocieszałaś jak panikowałyśmy z tymi pomiarami. I racja co jedna tu napisała - te położne to Ci ostatnio wmówiły, że Tiago dupskiem do dołu siedzi, a okazało się, że nie. Więc też do końca im nie wierz z tymi pomiarami. WSZYSTKO OK BĘDZIE! :)
    Nelus - gratuluję odejścia czopa, choć nie wiem czy z tego powodu się gratuluje :P Ale widać coś się rozkręca :)

A ja jak widać nie urodziłam wczoraj - mam nadzieję, że moja gin jest lepszym lekarzem niż wróżką :P Teraz grzecznie siedzę i czekam do terminu, a pewnie i zajdę do niej jeszcze na wizytę po terminie, na którą mnie bardzo niechętnie zapisała, bo powiedziała, że nie dotrwam :P Zrobię jej psikusa :P
    No i dziś 39 tydzień zaczęłam :) W najgorszym wypadku za 4 tygodnie Hubson już będzie mi dawał w kość, już nie kopniakami ale kupami i rykiem :P

Kaarolina, Gosia19 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)

my już po śniadanku.

co do chrapania to mojemu mężowi pomogła zmiana poduszki na ciut wyższą, bo spał za bardzo na płasko. A mojemu ojcu pomogła operacja na krzywe przegrody nosowe. Może warto sprawdzić, czy Wasi mężowie mają proste, bo zazwyczaj to jest problemem, a ciągnie to za sobą kolejne niedogodniści np. przewlekłe zapalenie zatok.

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) leżę jeszcze w łóżeczku i was czytam co naskrobałyscie przez noc :) ja nawet śpię dobrze, kładę się po 23 spać a wstaje tak o 8 więc w miarę się wysypiam.

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ