X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane
    My zaraz jedziemy po kołyske wczoraj wylicytowalam ją na internetowym targu 50 zł :-)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    dzień dobry :)
    Patu ja się dziwę znajomej że tak szybko uprawiali seks :O przecież do 6 tygodni po porodzie nie powinno się tego robić.
    Moja przyjaciółka zabezpiecza się efektywnie :) nie dość że stosunek przerywany to i do tego prezerwatywa. Nie ma szans na ciążę ;)
    Oj widzę, że kłótnie na końcówce Was dopadają, to normalne. Leżała obok mnie dziewczyna która była wściekła na swojego faceta, wkurzało ją nawet to, że się śmiał :P Chyba wszystkim hormony szaleją ;)
    W ogóle to najgorsze co może być to przed porodem trafić do szpitala. Ja się tyle rzeczy tam naooglądałam, że jak wychodziłam to miałam serdecznie dość. Jak z pierwszą ciążą byłam rodzić to się niczym nie przejmowałam, nie stresowałam i urodziłam. A teraz to masakra, milion myśli :/
    dba ja się nie zgodzę, że najgorzej jest na koniec trafić do szpitala, bo sama trafiłam i jestem z tego powodu zadowolona gdyż:
    1. dowiedziałam się, że Olkiem wszystko ok
    2. wiem już co potrzebuje tak naprawdę do szpitala a czego nie i jak to wszystko wygląda z punktu pacjentki
    3. dowiedziałam się, że nie taki szpital straszny jak go malują:) bałam się szpitala a teraz jestem spokojniejsza po mojej dwudniowej wizycie :)

także mi akurat dobrze pobyt w szpitalu zrobił, bo nigdy w żadnym nie leżałam więc zerowe doświadczenie.

mycha89, madiiiii lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika to kiedy masz się stawić do szpitala na ew. wywoływanie?
    bo u mnie jak w dniu spodziewanego porodu nic się nie dzieje, to dnia następnego każą się już zgłosić i kładą na oddział. Potem jak nic to wywołują

7w3d 💔
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się pytać bolą was sutki ?

• dba Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 moja sala była zaraz obok porodówki, zresztą na przyjęcie jak czekałam na sali przedporodowej to działy się tam sceny niczym z filmu. Nikomu tego nie życzę. Dlatego takie jest moje zdanie :)

• assantea Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam schizy na tej końcówce. Biorąc pod uwagę tą akcję z pępowiną i mało wód płodowych jeszcze bardziej się denerwuje. W poniedziałek jadę na wizytę i mam nadzieję (niczym nie popartą) że zmieni mi ten termin cc na choć o kilka dni wcześniejszy.

W ogóle mam wrażenie że brzuch mi nie rośnie już a powinien. Jednak staram się te czarne myśli głęboko zakopywac i mówię sobie że wszystko będzie dobrze

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea, moja córka na każdym zdjęciu usg z ostatnich 2 miesięcy miałam pępowinę pod szyjką, a rodziłam naturalnie i nic się nie stało :) Spokojnie, będzie dobrze :)

Nenka, mnie od 2 miesięcy tak bolą, że nie pozwalam mężowi dotykać.

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 37 tygodniu.

staram się nadrobić :) ale to jest niemożliwe więc to co spamiętałam napiszę :)

Karola : Krzyś prześliczny :) a Ty masz miłość i szczęście w oczach - SUPER <3

Ja dopiero GBS będę miała robionego w poniedziałek na ostatniej wizycie przed cc - wynik będzie przed samym cc, zapytam gina co jak wyjdzie dodatni bo mi nie kazał przyjeżdżać wcześniej tylko o 8 rano 1 września i po szybkich badaniach krwi na stół więc nie wiem jak to jest z tymi antybiotykami... ale się dowiem i dam znać

Ja przed ciążą miałam straszne problemy z cerą i z włosami a teraz cera jak pupcia niemowlaka i włosów dwa razy tyle - ciekawe co będzie po porodzie.

Idę dzisiaj do mojej znajomej położnej na grilla i wypytam się jeszcze o kilka spraw - jak coś uznam za istotne to napisze.

Co do znieczulenia przy cc to jeśli odstawię wcześniej leki to będę miała zzo a jak nie to ogólne - czego bardzo bym nie chciała...

My chrzcimy 29 października ( znamy już datę bo podczas chrztu ksiądz udzieli nam ślubu kościelnego o którym nikt poza nami nie będzie wiedział - oficjalnie będą to tylko chrzciny).

Tyle pamiętam :)

justyna14, kark, akuszerka89, assantea, Kaarolina, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    My chrzcimy 29 października ( znamy już datę bo podczas chrztu ksiądz udzieli nam ślubu kościelnego o którym nikt poza nami nie będzie wiedział - oficjalnie będą to tylko chrzciny).
    Jovi, super pomysł i dla mnie strasznie romantyczny :P

jovi81, verynice lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba to rzeczywiście marne masz te wspomnienia ze szpitala. U nas w szpitalu oddział porodowy jest zupełnie oddzielony, także, nawet krzyków rodzących nie słychać :) duży plus :) mnie ten pobyt trochę uspokoił. Teraz wiem, że dam rade się tam jakoś ogarnąć :)

Dobra biorę się za sprzątanie i przygotowywanie obiadku, bo lenia mam coraz większego.

Ah generalnie zastanawiam się, kiedy "ubrać" łóżeczko tzn: przewietrzyć materac, założyć już pościel i naszykować już wszystko? Macie już gotowe wszystko w łóżeczku? bo u mnie pościel uprana i wyprasowana w komodzie, a materac jeszcze w foli.

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamuś które opanowały wrzucanie zdjęć na forum z telefonu - jak mam pobrać aplikację jakiejś pokazywarki na telefon. Bo jak otwieram jakąkolwiek na telefonie to nic nie da się tam wgrać ? Ćwiczę bo jak będę w stanie to wrzucę tu jakieś fotki ale jak tego nie opanuję to zrobię to dopiero w domu bo mój M. mówi na komputer kalkulator i używa go w skrajnych przypadkach więc on tego nie ogarnie :)

xvg47yr.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi to fajnie-ale zrobisz rodzince suprise ;) Mi by kopara opadła jakbym przyszła na chrzciny a tam ślub :D

jovi81, akuszerka89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jovi, super pomysł i dla mnie strasznie romantyczny :P
    Rodzinka będzie pewnie innego zdania ale nas to za bardzo nie obchodzi. Jesteśmy ze sobą 12 lat i nie zamierzamy robić szumu z tego wydarzenia więc ciiiiiiiiiicho nie mówcie nikomu hahahahahaha. (mam nadzieję że moja mama nie podczytuje forum :P )

kark, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Jovi to fajnie-ale zrobisz rodzince suprise ;) Mi by kopara opadła jakbym przyszła na chrzciny a tam ślub :D
    A do tego ksiądz powiedział że możemy byc "normalnie" ubrani i siedzieć przez całą ceremonię w 1 ławce z Franiem więc zanim się rodzinka połapie to trochę potrwa :P

kark lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    A do tego ksiądz powiedział że możemy byc "normalnie" ubrani i siedzieć przez całą ceremonię w 1 ławce z Franiem więc zanim się rodzinka połapie to trochę potrwa :P

Hahaha, to jeszcze lepiej, chciałabym zobaczyć ich miny :) Swoją drogą to macie cwanego księdza :D
    Jakby co to siedzimy cicho-nikomu nie wygadamy ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi super z tym slubem:-) a po wszystkim powiecie rodzinie na chrzcinach ze macie tez slubza soba?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Jovi super z tym slubem:-) a po wszystkim powiecie rodzinie na chrzcinach ze macie tez slubza soba?
    Ślub odbędzie się jednocześnie podczas mszy z chrzcinami więc chyba się połapią w trakcie sami :)

Nelus lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dba to rzeczywiście marne masz te wspomnienia ze szpitala. U nas w szpitalu oddział porodowy jest zupełnie oddzielony, także, nawet krzyków rodzących nie słychać :) duży plus :) mnie ten pobyt trochę uspokoił. Teraz wiem, że dam rade się tam jakoś ogarnąć :)

Dobra biorę się za sprzątanie i przygotowywanie obiadku, bo lenia mam coraz większego.

Ah generalnie zastanawiam się, kiedy "ubrać" łóżeczko tzn: przewietrzyć materac, założyć już pościel i naszykować już wszystko? Macie już gotowe wszystko w łóżeczku? bo u mnie pościel uprana i wyprasowana w komodzie, a materac jeszcze w foli.

Słyszałam że dobrze jak materac pooddycha kilka tygodni więc mój już jest w łóżeczku. Pościel też mam poprasowaną i mnie bardzo korci żeby ją założyć ale jeszcze się wstrzymuje. Zobaczymy jak długo :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie mozg m nie pracuje, przeciez to wszystko bedzie na jednej mszy:-P

jovi81, kark lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam od jakiegoś czasu wszystko ubrane w łóżeczku tylko przykryte kocem żeby się nie kurzyło

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ