X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hormonow to fakt te z przed ciazy sa okropne ale te po ciazy az strach.sie bac.. mnie wyprowadza z rownowagi doslownie wszystko to masakra jakas na P ciagle furcze.. jedynie przy Malym jestem spokojna..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewcyzny :-)

ja dziś pospałam trochę dłużej niż zwykle ;-P machnę chyba dzisiaj ostatni raz okna, bo u mnie się tak szybko brudzą, że szok ;-)

ktoś dzisiaj rodzi? :-)

Ja tam w sobotę nie chcę, a i jakichkolwiek oznak brak haha więc się nie wyrywam.

Karolina dawaj foty Krzysia, ciocie uwielbiają go oglądać :-)

Co z resztą naszych mamuś ? Odezwijcie się dziewczyny....

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ja tam w sobotę nie chcę, a i jakichkolwiek oznak brak haha więc się nie wyrywam.
    Heh, ja mam zakaz od teściowej rodzenia w niedzielę :P

• hela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea mi brzuch tez juz nie rosnie... od 2-3mcy urosl 2-3cm i tyle :) ale co sie dziwic jak mi wyszlo ze moje dziecko uroslo 20gram przez ponad tydzien hehe ;)

a mi albo te skurcze juz w nocy nie przeszkadzaja i sie przyzwyczailam albo sie uspokoily,choc raczej to pierwsze ;) bo czuje jak mi brzuch twardnieje ale juz nie zwracam tak czesto na to uwagi :)

assantea lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Mycha ja Ciebie lubię, nie obraź się, ale proszę Cię-nie wrzucaj tutaj takich filmików bo myślałam, że to coś fajnego i kliknęłam ale po kilku sek wyłączyłam-co prawda nie wiem jak się to skończyło, ale nie cierpię oglądać czegoś takiego :/ I to jeszcze na samej końcówce jak każda z nas czeka na swoje maleństwa :/

.

KAMA, ale własnie to dzieciątko się obudziłO!!!! Takie piękne zakończenie!!! Nie wiem tylko czy to fragment filmu czy reklamy... Ze dwa tyg temu taka sytuacja miała miejsce we Francji! Nigdy nie wolno tracić nadziei!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Heh, ja mam zakaz od teściowej rodzenia w niedzielę :P
    ja tam chciałabym w sobotę lub w niedzielę, bo wtedy jest spokój największy w szpitalu i największe luzy, bo przed weekendem najwięcej wypisują.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała w nocy :) porodówka jest wtedy najczęściej pusta :) Jest cisza, spokój, mało ludzi :) Weekend też fajny, bo faktycznie wtedy dużo kobitek jest wypisanych, nie ma takiego popłochu u personelu :)
    Ja jestem z niedzieli i jestem bardziej zaradna od siostry, która jest z innego dnia tygodnia :P

justyna14, kark lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja bym chciała w nocy :) porodówka jest wtedy najczęściej pusta :) Jest cisza, spokój, mało ludzi :) Weekend też fajny, bo faktycznie wtedy dużo kobitek jest wypisanych, nie ma takiego popłochu u personelu :)
    Ja jestem z niedzieli i jestem bardziej zaradna od siostry, która jest z innego dnia tygodnia :P
    też jestem z niedzieli :)

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja i ja :) też

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    KAMA, ale własnie to dzieciątko się obudziłO!!!! Takie piękne zakończenie!!! Nie wiem tylko czy to fragment filmu czy reklamy... Ze dwa tyg temu taka sytuacja miała miejsce we Francji! Nigdy nie wolno tracić nadziei!

O to przepraszam, ale jak tylko zobaczyłam początek to zaraz wyłączyłam-no nie mogę takich rzeczy oglądać bo mi się zaraz przykro robi... A wczoraj oglądałam powtórke house'a i tam zmarło takie malusie przez matkę akurat i kurde już od razu gorszy humor-niby tylko film ale przykro zaraz... Ale widzisz zmyliłaś mnie sama bo pod linkiem napisałaś że beczysz już sama sobie dopowiedziałam ;)
    Na mnie wszystko działa w tv dlatego m.in horrorów nie oglądam bo potem to nawet się boję wstać siku do kibla :P

Dba ja też niedzielna jestem :) Jakoś nie uważam, że przez to gorsza :) heheh Kto znowu zapuścił zabobona!? :P

mycha89 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i Ja:)
    Zaraz mykamy na zakupy i obiadek do restauracji. Więc dzisiaj nie musze obiadku gotować juhuuuuu
    A wieczorem robię pyszności ze świeżym szpinakiem, figami ahhh

Gosia-->wczoraj zrobiłam te kocie oczka z tego przepisu i wyszły bardzo smaczne. Podwoiłam porcję, dałam mniej cukru a więcej mąki musiałam dodać bo ciasto się kleiło i dodałam cukier zwykły:) Więc jak któraś ma ochotę je upiec to warto:)

Gosia19, afrykanka lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Zaraz się zabieram za nadrabianie. Martwię się o Matiego dzisiaj, bo od rana jest strasznie niemrawy. Nie podziałały na niego nawet maliny i borówki. Od wielu tygodni nie było takich akcji, a dzisiaj nawet jak go po nóżce posmeram, to tylko ledwo nią ruszy :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Miałam się pytać bolą was sutki ?
    Nie :)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie też mówią żeby tylko w niedzielę się nie urodziło :-) jakbym miała na to wplyw albo dzień urodzenia miał wpływ na to jakie dziecko będzie

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka może słodyczami młodego przekup

• pralinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Hej Mamuśki!
    Zaraz się zabieram za nadrabianie. Martwię się o Matiego dzisiaj, bo od rana jest strasznie niemrawy. Nie podziałały na niego nawet maliny i borówki. Od wielu tygodni nie było takich akcji, a dzisiaj nawet jak go po nóżce posmeram, to tylko ledwo nią ruszy :/
    Betinka chyba każda z Nas ma taki dzien za sobą..Byc moze mials intensywny ddzien i malec się zmeczyl. Zjedz coś słodkiego, poleż, posłuchaj muzyki i zobaczysz ze zacznie fikac. Daj mu chwilkę, ma mało miejsca więc i ruchliwość inna..

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.ją podczytuje na bieżąco,ale nie mam siły pisać:-) pojutrze będę miała na liczniku 39 tydzień i kompletnie nic z tego nie wynika.zero skurczy,zero boli,tylko moje dziecko próbuje wyjść przez pepek,tak mi się w brzuchu tłucze.Michał mówi,że mam obcego,bo jeszcze czegoś takiego nie widział:-)
    Mi to obojętne czy sobota czy wtorek byleby zdrowy był i nie urodził się w 50- tym tygodniu,bo narazie się na to zapowiada;-)
    Wczoraj dowiedziałam się,że koleżanka z liceum umarła.26 lat ,mąż znalazł ją martwą w domu i tyle....a miała wszystko.była śliczna,mądra,bogata.podobno upadła i tętniak się rozlal....nie mogę w to uwierzyć do tej pory.jakoś tak wszystkie moje problemy typu celulit na dupie ,przestały mieć jakiekolwiek znaczenie

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z niedzieli ;)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie.

Wlasnie was nadrobilam. Ja siedze w kawiarni I popijam kawusie:) ja tez obiadu dzisiaj nie gotuje, bo jestesmy na miescie.

Ja sie ciesze, ze chodzenie do fizjoterapeutki sie oplacilo, bo nie bola mnie plecy. Nawet mam teraz kozaczki na wysokim korku I smigam :)
    Na szczescia z mezem sie w ogole nie klocimy, a mi jak na raze hormony nie szaleja, mam nadzieje, ze to nie cisza przed burza ;)
    Dzisiaj rano zrobilam mezusiowi sniadanie do lozka I sie bardzo ucieszyl :)

Tak kolorowo to nie jest ze spaniem, maz nie chrapie, ale ja sie rzucam jak szczupak na tym lozku no I w nocy mi brzuch twardnieje, a na Siku to Chyba co 2 godz. Musze wstawac.

Ja na razie nie mam lozezka I komody, wiec w ponirdzialek opierdziel ktos zbierze. 8 tyg minelo od zamowienia.

Zycze wam pieknego weekendu. My idziemy wieczorem do kina I na kolacje. Probujemy wykorzystc te ostatnim tygodnie tylko we dwojke.

1usat5od00spirqc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochodziłam trochę i zaczął się rozpychać ufffffffff. Cholernik jeden, klapsa bym mu dała ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ