X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z poniedzialku :)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my sie wlasnie zajadamy borowka... ;)

34yqxzq.jpg

Kaarolina, Ewi25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka, korzystajcie korzystajcie :) milo mozna spedzic czas.. my tez ostatnio mielismy takie weekendy we dwojke.. odrazu inaczej czlowiek sie czuje :) bylo milo. Moze uda sie jeszcze gdzies wyskoczyc,bo 31 mamy rocznice, stuknie nam 9 latek :)

afrykanka lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to przyznać się, która kilka dni temu zrobiła mi takiego smaka na karpatkę, że nie mogę jej wyrzucić z głowy i dzisiaj znów muszę ryzykować porodem w kuchni! :D

akuszerka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No dobra, to przyznać się, która kilka dni temu zrobiła mi takiego smaka na karpatkę, że nie mogę jej wyrzucić z głowy i dzisiaj znów muszę ryzykować porodem w kuchni! :D

chybaaaaaaa VERYNICE :) jesli moja pamiec sie nie myli :)

tez mam ochote na cos dobrego..hmmmmmmmmmmmmmmmmm
    zjadlabym dobra szarlotke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:08

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, tak mnie nakrecilas, ze dzis normalnie podjade do cukierni i kupie sobie kawalek ciacha, o!! :)
    karpatke tez maja dobra..hihih
    kurde... i dupsko rosnie... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:11

• betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka nie wiem czemu kojarzy mi się z jesienią/zimą... Latem mam ochotę na ciasta z kremem :)

• betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, sorrki Majeczka :D
    Ostatnie chwile mamy żeby się napchać dobrociami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Szarlotka nie wiem czemu kojarzy mi się z jesienią/zimą... Latem mam ochotę na ciasta z kremem :)

a mi sie jakos nie kojarzy ;) kremowych ciast nie lubie,ale karpatke lubie ;) maja inny krem, mniamniusi

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zabieram się za ciacho ze śliwkami :) mnie lato kojarzy się właśnie z wypiekami gdzie w roli głównej są owoce.

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Haha, sorrki Majeczka :D
    Ostatnie chwile mamy żeby się napchać dobrociami ;)

przyznam szcezrze,ze sobie tez tak tlumacze a raczej pocieszam:P ale jakim kosztem :P juz nie chce nawet myslec o tych moich kg ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi ze sliwkami jadlam 2 dni temu u siostry, pycha ;) zjadlam 2 kawaleczki male, a jakby nie bylo nikogo dorwalabym chyba caly talerz hahaha :P

jovi81 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, ja bym w siebie pchała dalej, ale te rozstępy mnie tak załamały, że normalnie straciłam apetyt :/ Od 3 tyg moja waga się nie zmienia na szczęście.
    Ale karrrrrrpatka mmmmmmmmmmm, muszę to przeżyć! Chyba zaraz budyń ugotuję na krem, żeby już zaczął stygnąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Majeczka, ja bym w siebie pchała dalej, ale te rozstępy mnie tak załamały, że normalnie straciłam apetyt :/ Od 3 tyg moja waga się nie zmienia na szczęście.
    Ale karrrrrrpatka mmmmmmmmmmm, muszę to przeżyć! Chyba zaraz budyń ugotuję na krem, żeby już zaczął stygnąć :)

na sile to ja nie chce pchac w siebie :) ale jak mam na cos ochote to nie ma to tamto!!! Ja ostatnio roznie z apetytem,ogolnie od kilku dni mam mdlosci i tego apetytu mniej, ale tak nagle nachodzi mnie czasami chota na cos smacznego. Betinka, i tak wygladasz swietnie!!! Figura w ciazy do pozazdroszczenia... A rozstepy,no coz? Taka nasza natura :( choc powiem szczerze ze rozstepami akurat ja najmniej martwie a raczej w ogole. Nie wim czemu. Chyba przyzywczailam sie za czasow odchudzania i tak zostalo.. O wiele bardziej doluja mnie kilogramy..

ja i tak dzisiaj juz oszamalam satino:)weaniliowe

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z październikówek. Mam takie pytanko - Biorę od 2 dni lek Spasmolina, dziś obudziłam się ze strasznie twardym brzuchem. Czy to może być od tego? Brała któraś z Was ten lek?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Witam z październikówek. Mam takie pytanko - Biorę od 2 dni lek Spasmolina, dziś obudziłam się ze strasznie twardym brzuchem. Czy to może być od tego? Brała któraś z Was ten lek?

niestety nie słyszałam o tym leku, więc nie pomogę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, powiedzcie mi czy kupowalyscie karuzelke do lozeczka?
    Pytam,bo chcialam zasiegnac Waszej opinii na ten temat. Ostatnio siostra zrobila mi wyklad w tej sprawie i namieszala w glowie ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:32

• pralinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dziewczyny, powiedzcie mi czy kupowalyscie karuzelke do lozeczka?
    Pytam,bo chcialam zasiegnac Waszej opinii na ten temat. Ostatnio siostra zrobila mi wyklad w tej sprawie i namieszala w glowie ....
    Ja kupiłam parę dni temu, jaki wykład Ci zrobiła?
    Każdy robi jak uwaza/czuje..Są dzieci co polubia karuzelke itp. a inne nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja kupiłam parę dni temu, jaki wykład Ci zrobiła?
    Każdy robi jak uwaza/czuje..Są dzieci co polubia karuzelke itp. a inne nie..

no tez tak uwazam wlasnie,ze kazde dziecko jest inne i nie ma co sugerowac sie tym,ze czyjes lubilo czy nie. Wypowiadala sie negaywtnie na ten temat. Wkurza mnie takie porownywanie dzieci:) mozna sie wymieniac zdaniami, nie mam nic za zle,ale czemy odrazu wszystko odradzac bo cos tam ,to do mnie nie przemawia ;)

Pralinka,a jaka kupilas?

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, no to mamy odwrotne 'zmartwienia cielesne' ;) Ja akurat z wagą nigdy nie miałam problemów, od dawna tanczę intensywnie, więc mogłam bezkarnie się obżerać. A te rozstępy sa potwornym problemem dla mnie, bo strój do samby brazylijskiej wiadomo jaki jest - bardziej go w sumie nie ma, całe pośladki odkryte, a chyba nikt by nie chciał oglądać koralików i cekinów w towarzystwie rozstępów :( Nic innego mi nie pozostaje, jak uciułać kasę na zabieg laserowy :(

Karuzelki na razie żadnej nie kupuję, bo to jest bez sensu dla takiego małego człowieka. Będę mu stopniowo wprowadzać to, co zalecają dla najlepszego rozwoju - najpierw kartoniki w czarne linie proste, potem bardziej skomplikowane wzory, a jak już zacznie widzieć normalnie i się interesować, to wtedy pewnie dopiero karuzelkę mu zapodamy :)

‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ