X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 38 tydz zaczynam :) niesamowite...

stardust87, justyna14, Io, verynice lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Na wstępię pragnę zaznaczyć, że Krzysiulo to niby wagę ma ale to takie drobniutkie i malutkie-chyba nie mam wyobrażenia o takich małych dzieciach :D

Mycha ja Ciebie lubię, nie obraź się, ale proszę Cię-nie wrzucaj tutaj takich filmików bo myślałam, że to coś fajnego i kliknęłam ale po kilku sek wyłączyłam-co prawda nie wiem jak się to skończyło, ale nie cierpię oglądać czegoś takiego :/ I to jeszcze na samej końcówce jak każda z nas czeka na swoje maleństwa :/

Ja stwierdziłam, że porozmawiam z synem żeby się za szybko nie ewakuował, bo zamówiłam laktator i nie wiem kiedy przyjdzie :/ Co prawda mam pożyczony od koleżanki ale taki najzwyklejszy na gruszkę a tamten jest z TT z pompką i na pewno wygodniejszy. Trzymajcie kciuki żeby był w przyszłym tyg-kurde mogłam szybciej zamówić, ale dopiero teraz tak mnie naszło...

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama bo Krzysiu wydaje sie taki malutki i chudziutki bo On nie ma prawie tkanki tluszczowej bo dopiero zaczal ja przybierac a Go wyciagneli... ale tu na zdjeciach i tak wazy mniej bo wychodzac ze szpitala wazyl tylko 3300 i warunkowo Mas wypuscili bo za duzo stracil i w pon musimy isc do lekarza z Nim.. co do ml musze zapisywac ile i o ktorej godzinie zjadl..mam nadzieje ze moja Kluska troche przybrala na wadze juz :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy w 39 tygodniu <3

Kaarolina, K_A_M_A, stardust87, justyna14, Io, verynice lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:10

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Ja się witam PRZETERMINOWANA :P

No cóż nie rodzę a chciałabym już jeszcze na liście w poniedziałek urodzi daidre (chyba bo wczoraj przeglądałam) :)
    Dzisiaj biorę się jeszcze za te szorowanie podłóg i za pranie dywanu który już na strychu odpoczywa od jakiś długich czasów :P
    Akuszerka Ja też mam swoje dni i swoje ryki teraz nie mam córki przy sobie bo jest u babci na wakacjach a Ja tęsknie za nią i po katach jak mąż nie widzi popłakuje chociaż On i tak widzi i od razu robi coś zeby mnie odciągnąć od tych myśli i też czuje że we mnie rodzi się taki lęk przed tym czy z dzidzią wszystko oki :(
    Jagódka najlepsze są przeprosiny bo zawsze można poszerzyć rozwarcie :P :)

A nikt więcej chetny nie jest bo Ja chętnie bym obejrzała jakieś bobasy śliczne :)
    Karolina a Ty masz na prawdę ślicznego tego Krzysia :)

Kaarolina, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) wyspalam sie dzis pieknie.
    Tym rauzem moj lobuz nie chrApal :P chyba sie wystraszyl bo ostatnio mu powiedzialam ze go walne jak mnie bedzie budzil :P

Witam sie w 38 tyg :) ale czas leci :)

Kurde to chyba tylko ja z moim sie wogole nie klucimy. Cala ciaze i wczesniej nawet glupiej sprzeczki... Tak sie ciesze ze go mam!!! :)

To co?? Czekamy dzis na jakis porod?? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ;) wczoraj mała dała popalic mega bolesnymi kopniakami i skurczami to choć w nocy dała się wyspać mamusi. Aż za spokojna jest ;)

Takie czarne myśli i ja czasem mam. Nagle milion rzeczy które mogą pójść nie tak. Ostatnio bratowa zapytała czy na usg lekarz mówił o pepowinie jakiej długości i czy nie jest owinieta. I juz cały wieczór schizy ze co jak sie udusi... No paranoja jakas. Zawsze wtedy maz mnie uspokaja.

Wczoraj znajoma opowiadala nam o swojej synowej. Planowali jedno dziecko. Urodziła szczęśliwa wszystko ok karmiła regularnie piersią. I zawsze sie słyszało ze pierwsze co najmniej 6 tyg karmiac po porodzie kobieta nie zajdzie. Więc była spokojna. Niecałe 2 miesiące po porodzie poszła do lekarza na kontrol rutynowa a tu niespodzianka 4 tydzień ciąży. Zaszła dokładnie miesiąc po urodzeniu.. Była mega wściekła ciężko jej było się z tym pogodzic. Aż depresji dostała. Ale urodzila jakoś się pogodzila z tym dziecko pokochala jednak nie chciała powtórki i jak tylko mogła założyła spiralę. I co? I zaszła na spirali. I znów kompletnie zalamana. Jaka to niesprawiedliwosc. Niektórzy starają się latami i nic a inni zabezpieczają się nie chcą a mają takie "szczęście" być jednym na tysiąc

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, ja teraz przetwory robiłam tylko z kwaskiem. Jak się zepsuje to trudno, a jak nie to przynajmniej będę mogła bez żadnych wyrzutów jeść :)

Mika, nawet nie mów, mi się śniło, że urodziłaś dziś wieczorem Julcie ;)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, no nieźle z tą synową, wiadomo, ciężko jest się starać, ale chyba aż tak płodna nie chciałbym być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, a ile twój córa ma? Ona jest chyba też 2009 jak moja, no nie?

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Verynice, ja teraz przetwory robiłam tylko z kwaskiem. Jak się zepsuje to trudno, a jak nie to przynajmniej będę mogła bez żadnych wyrzutów jeść :)

Mika, nawet nie mów, mi się śniło, że urodziłaś dziś wieczorem Julcie ;)
    ehehe... dobre!!! bardzo bym sie cieszyła w końcu ile można siedzieć w mamijnym brzuchu :) no to czekam do wieczora i zobaczymy może twoje sny będą prorocze :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mika, a ile twój córa ma? Ona jest chyba też 2009 jak moja, no nie?
    tak moja Natalia ma 5,5 roku :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    A ja już wiem co to skurcze! Po 5 nad ranem poczułam ból w podbrzuszu jak na okres promieniujący do pleców, a brzuch twardy. Później znów ten sam ból. Po nospie przeszło i poszłam spać dalej :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Patu, no nieźle z tą synową, wiadomo, ciężko jest się starać, ale chyba aż tak płodna nie chciałbym być...

Wieczorem mówiłam do męża ze mam nadzieje nie skończymy z nieplanowana gromada, 2 max 3 mi starczy. 2 wpadki po tej liczbie i mnie by podlamaly

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Patu ja się dziwę znajomej że tak szybko uprawiali seks :O przecież do 6 tygodni po porodzie nie powinno się tego robić.
    Moja przyjaciółka zabezpiecza się efektywnie :) nie dość że stosunek przerywany to i do tego prezerwatywa. Nie ma szans na ciążę ;)
    Oj widzę, że kłótnie na końcówce Was dopadają, to normalne. Leżała obok mnie dziewczyna która była wściekła na swojego faceta, wkurzało ją nawet to, że się śmiał :P Chyba wszystkim hormony szaleją ;)
    W ogóle to najgorsze co może być to przed porodem trafić do szpitala. Ja się tyle rzeczy tam naooglądałam, że jak wychodziłam to miałam serdecznie dość. Jak z pierwszą ciążą byłam rodzić to się niczym nie przejmowałam, nie stresowałam i urodziłam. A teraz to masakra, milion myśli :/

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Ja dziś miałam pół nocy skurcze, aż mąż się obudził i chciał mnie do szpitala wieźć, masakra tak się wymeczyłam ale ponieważ nie były regularne i po buscopanie i termoforze przeszły trochę to melduję się nadal w dwupaku z domu.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę, że skurcze przepowiadające już wszystkim dają się we znaki. Na razie panikujemy a za tydzień to już żadna nawet w poście o tym nie wspomni bo się przyzwyczaimy :P Ja wczoraj miałam bardzo mieszane odczucia. Z jednej strony ,,jeszcze nie, jeszcze chociaż tydzień" a z drugiej radość, że to już. To samo jak przeszło. Z jednej strony ulga a z drugiej rozczarowanie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlop zrobil mi sniadanko... hmmm oby dotarło, ze zachował się jak debil

akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    tak moja Natalia ma 5,5 roku :)
    Moja też 5,5, a kiedy się urodziła :)?
    Kurcze, za rok pierwsza klasa... Aż mi się nie chce wierzyć, że moja kruszynka będzie targać ciężki plecak i uczyć się. Twoja teraz idzie do zerówki w szkole czy przedszkolu, bo u nas jest wybór?

‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ