X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jak petarda poleciała! Gratulacje serdeczne i nie mogę doczekać się foty oczywiście :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Eee no co ty Tysia chcesz synkowi różowa tapicerkę zafundować? :-)
    Oj tam sprawdź markę;-) tapicerke zawsze można zmienić.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ty blacharo :P

Tysia87, kaalii lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    i nic ci nie pomaga ? czy nic nie brałaś ? Ja czasem mały łyczek wziełam gawiskonu bo ginek pozwolił ale mam rzadko tą zgagę
    Jem migdały bo podobno pomagają bo do tabletek nie jestem przekonana. Zresztą nigdy nie brałam bo dopiero teraz w ciąży mam pierwszy raz zgage i to w ostatnim trymestrze.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ewi i Karola, ale macie tylko takie bole czy brzuch też Was boli?
    Co do zgagi ja wciagam rennie i pomaga.
    Brzuch mnie boli jak na okres też

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama gratulacje !!! poszlas jak burza ;) ale dzis emocjonujacy dzien, ciekawe kto jutro urodzi :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sms1 od Akuszerki z godz. 16,30: "Jutro najprawdopodobniej rodzę!!! Przez to nadciśnienie okazało się, że mały przestał rosnąć i nie można już dłużej trzymać ciąży, szczególnie, że mam 3cm rozwarcia i tylko skurczy brakuje"

Po tym smsie, zapytałam, czy mam Wam przekazać, ale Akuszerka chciała poczekać na wieczorny obchód więc teraz jest drugi sms.

sms2 od Akuszerki z godz 22: "No to zdaję relację z dzisiejszego dnia: Po badaniu i odwarstwieniu pęcherza od szyjki przez 3h miałam skurcze co 5 min trwające 60 sekund. po prysznicu i spacerze zrobiły się rzadsze i mniej dokuczliwe. Teraz już prawie ich nie czuję. Jeśli jutro nie będą mieli kompletu na porodówce to podadzą mi oxy na wywołanie porodu bo wg nich teraz jest w miarę ok i nie chcą, żeby coś z małym się dziać. A teraz jestem tak padnięta, że chyba od razu zasnę"

verynice, Fipsik, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    sms1 od Akuszerki z godz. 16,30: "Jutro najprawdopodobniej rodzę!!! Przez to nadciśnienie okazało się, że mały przestał rosnąć i nie można już dłużej trzymać ciąży, szczególnie, że mam 3cm rozwarcia i tylko skurczy brakuje"

Po tym smsie, zapytałam, czy mam Wam przekazać, ale Akuszerka chciała poczekać na wieczorny obchód więc teraz jest drugi sms.

sms2 od Akuszerki z godz 22: "No to zdaję relację z dzisiejszego dnia: Po badaniu i odwarstwieniu pęcherza od szyjki przez 3h miałam skurcze co 5 min trwające 60 sekund. po prysznicu i spacerze zrobiły się rzadsze i mniej dokuczliwe. Teraz już prawie ich nie czuję. Jeśli jutro nie będą mieli kompletu na porodówce to podadzą mi oxy na wywołanie porodu bo wg nich teraz jest w miarę ok i nie chcą, żeby coś z małym się dziać. A teraz jestem tak padnięta, że chyba od razu zasnę"

Ale jazda..... No dziewczyny, sypiemy się jedna po drugiej! Wrześniówki z nas jak z koziej dupy trąba :D Ja się nadal wyłamuję i akceptuję jedynie 2.09 ;)

mycha89, Ewelcia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz kurcze, jutro akuszerka niech w środę weźmie mikę, na czwartek szykuje się Paula :D codziennie któraś się rozpakowuje :) normalnie oszalały te baby no :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 22:25

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieciaczki oszalaly ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale numer :)
    Wy sie na czw nie nastawiajcie bo ja bardziej pt obstawiam :)
    Bedzie jak mamusia piatkowy :) wiec czwartek wam puszczam wolny ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do następnego wtorku oddaję wszystkie terminy, bierzcie z tego wszystkie ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na 13.09 ;-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A, gratulacje!! Ale dałaś czadu :)

U nas niezła produkcja się rozkręciła, normalnie emocje sięgają zenitu ;)

Ja tam ciągle liczę na to, że urodzę w terminie, albo blisko niego :)
    W ogóle jest tu jakaś dziewczyna, która nie ma żadnych skurczy przepowiadających i innych tego typu rzeczy ? :P Bo patrząc na to, jak ja się czuję, to mam wrażenie, że na bank przenoszę. Nic nie zapowiada tego, że za ponad 2 tygodnie mam termin!

I dziewczyny - proszę nie narzekać na zgagę. Mnie franca męczy od początku ciąży praktycznie codziennie, a teraz to jeszcze ze zdwojoną siłą i rzadko kiedy cokolwiek na nią pomaga na dłużej niż chwilę :( Unikanie potraw, które powodują zgagę nic w moim przypadku nie daje, ledwo otworzę oczy i już ją mam, grrr. U mnie dzień bez zgagi, to dzień stracony ;)

Paula55, żeby było zabawniej - Mąż jest współwłaścicielem domu :P i nic nie mamy do gadania. Teść to taki typ, nic na to się nie da zaradzić. Egoista do potęgi entej. Jedyny ratunek to wyprowadzka, a na to musimy trochę poczekać, przede wszystkim musimy wiedzieć ile wyniesie nas poród, żeby ocenić sytuację materialną :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 22:39

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co??? Brak chetnych na porody??? Co sie z wami dzieje :P
    Dopiero tyyyle mialo rodzic :P
    Jeszcze sie bedziecie bily :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana mnie nie lapia zadne bole :) bo bol spojenia sie nie liczy ;)
    No i Tysia cos mowila ze do 65 mies bedzie w ciazy czy jakos tak :P

Tysia87, Zaczarowana lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się tam nie spieszyło i nie spieszy :P tym bardziej ze auto w naprawie a po taxi czy karetkę to mi się średnio uśmiecha dzwonić :P wiec odpadam i czekam na swoja kolej jak przystało na grzeczna mamusie jeszcze i na nas przyjdzie czas :P

Edit : zaczarowana ja tak miałam w pierwszej ciąży ze zgaga...także wiem co przechodzisz masakra i tylko zimne mleko mi pomagało mało tego ze cyc jak dojna krowa to jeszcze mleko musiała pic litrami :/ w tej mi na szczęście odpuściło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 22:43

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Jem migdały bo podobno pomagają bo do tabletek nie jestem przekonana. Zresztą nigdy nie brałam bo dopiero teraz w ciąży mam pierwszy raz zgage i to w ostatnim trymestrze.
    Ale gawiskon to taki syrop a nie tabsy Ja też ich nie lubię syrop jest dziwny w smaku i z miętą ale da sie przełknąć i już odrazu zgaga mija :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wspolczuje dziewczynom,ktore zmagaja sie ze zgaga od poczatku ciazy!!!
    Mnie dopadla w 3 trymestrze. Nie wiedzialam,ze to cholerstwo jest takie paskudne! W sumie nie wiedzialam,ze tak moze byc nieprzyjemna zgaga.
    Ja po 2 dniach mialam dosc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie na porod sie nie pisze ;) ale jestem ciekawa jak to sie wszystko rozstrzygnie!!! coraz mniej nas ;)]
    A tak w ogole w srode mam wizyte u gin. Jestem jej strasznie ciekawa. Ale pewnie nic konkretnego nie dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 22:48

‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ