X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie mi wybaczyć, że ja taki śpioch jestem ale kiedy mam spać jak nie teraz?! :) A poza tym przy takich erotycznych snach jak moje dzisiaj to ja się wcale nie dziwię że obudzić się nie mogłam :P

kark lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadaje z poczekalni miedzy usg a wizyta, ale juz nie moglam wytrzymac, zeby Wam powiedziec - Mati wazy juz 4120g!!!!!!!!!!!! Wg usg jest juz przenoszony haha ;)

verynice, justyna14, nenka, magdzia26, stardust87, Paula55, Tysia87, BlackLuna, madiiiii, kark, Ewi25, Migotka22, Kaarolina, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny jak tak patrze na tabelke to prawie wszytskie przez cc rodzily. Ja wczoraj myslalam ze pojedziemy do szpitala bo takie bole dostalam ze szok, jak na okres, potem cale brzusio i krzyz ale ustapilo to na szczescie, niech mala jeszcze posiedzi z tydzien az bedzie ciaza donoszona. Ide dzis na wizyte, poslucham serdusia mojej malej:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Nadaje z poczekalni miedzy usg a wizyta, ale juz nie moglam wytrzymac, zeby Wam powiedziec - Mati wazy juz 4120g!!!!!!!!!!!! Wg usg jest juz przenoszony haha ;)

betinka a ty cc masz??kiedy?na suwaczku widze ze 6 dni do porodu

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, zadam Wam glupie pytanie. Co zakladacie swoim maluszkowi do rampersa??? Piore ciuszki i widzę, ze mam ich sporo ale nie wiem co do nich ubrac, czy rajstopki pod spod czy spodenkina wierzch. I bidziaka z dlugim czy kaftanik albo jakas bbluzę na wierch.

Ja ostatnio mojemu kupiłam podkolanówki niemowlęce właśnie z myślą, żeby do rampersów zakładać.

Ale mi żal Akuszerki, tak się męczy bidulka...

A co do aktywności przed porodem i bóli teraz na końcówce, to ja Wam powiem że przed porodem jedyna moja aktywność to było chodzenie do pracy. Jak zaszłam w ciążę to musiałam leżeć plackiem do 19 tyg. I teraz raz na jakiś czas mam ból spojenia albo pachwiny, od dłuższego czasu nic mnie nie boli. Więc to chyba nie jest zależność.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 55 przy małej ilości wód absolutnie nie trzeba leżeć obserwuj tylko ruchy maluszka
    LO wielkie gratulacje jak na razie to chłopcy pchają się na ten świat :)
    A co do c.c to prawda jest taka że większość wywoływanych porodów czy przyspieszanych kończy się c.c dlatego dziewczyny jak najdłużej czekajcie w domku szukajcie skurczy kucajcie chodźcie szeroka rozstawiając nogi na boki chodźcie po schodach, żeby po przyjeździe do szpitala rodzić swoimi skurczami a nie od początku skurczami z oxy.
    Akuszerka trzymam mocno kciuki za szybkie rozwiązanie

Paula55, pralinka, karolcia:)))), magdzia26, Io lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Stardust dziś środa, a Ty nie miałaś w ostatnią środę rodzić? ;) Pamiętaj, co Ci przepowiedziałam - wrzesień :D
    A spadaj! :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie czy mozna sie zapisac do waszej listy oczekujących na malenstwo?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black sto lat :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia BARDZO ci dziekuje :)
    Wlasnie wyodkurzalam cale mieszkanie :)

Kurde jednoczesnie mnie nie pocieszylas tym ze wywolywane porody koncza cie cc:( jenyy ryczec mi sie chce...
    Wiem ze nie mam za bardzo wplywu na to ale nie wyobrazam sobie ze mnie pokroja :(

Betinka w tw przypadku akurat cc to bedzie zbawienie z takim klocem haha :) mogl by sie Mati z moim Tiago waga podzielic :p

Kurde nie wiadomo czy u akuszerki cos nowego???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Betinka gratuluje kluseczki :-) mój 2 tygodnie temu ważył 3100 więc ciekawe ile jutro:-)aż się boję.
    lecę na pogrzeb koleżanki z klasy,okazało się,że nie żaden tetniak,tylko mąż znalazł ją powieszona i ktoś jej w tym podobno pomógł:-( okropne to. Podobno jest zababon,że w ciąży na pogrzeb się nie chodzi,ale ją w takie dyrdymaly nie wierze

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki mój mąż jest kochany? :) Tak mu marudziłam, że mi się nudzi i że czas mi tak wolno leci, że mnie "ukochał" i właśnie siedzę obłożona książkami, bo pomagam mu napisać pracę licencjacką... normalnie cud nie mężczyzna :) :) :)

HAHAHAHA!!

Martusia86 a powiedz mi, jak mam taką dużą piłkę do ćwiczeń, to mogę jakoś na niej kółeczka biodrami kręcić czy coś aby skłonić małego do schodzenia do kanału rodnego? Czy na to za wcześnie?

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja byłam na pogrzebie i ani dziecku się nic nie stało ani nieboszczyk z grobu nie wstał.

Paula55, magdzia26, verynice, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io-->gratulacje!!!
    Betinka, Ty masz planowane cc? Super że malutki tak przybiera hihihi
    Akuszerka, bidulko trzymaj się może dzisiaj coś ruszy i będziesz tulić Mlaeństwo. Tego Ci życzę:*

BlackLuna-->Kochaniutka stooooo lat!! Niech Ci poród łatwym będzie:)

Dziewczęta jak odróżniacie wodnisty śluz od sączenia wód płodowych???
    Można to jakoś odróżnić?

BlackLuna, Io lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

ja pierdziulam betinka to chyba będzie rekordzista na naszej liście jeśli odzie o wagę:D

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na TLC porodówkę oglądam, właśnie się zaczyna :)

Paula55, BlackLuna lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ja czesto na pilce siedzialam bo mi bylo poprostu wygodnie! Ulga dla plecow przedewszystkim :)
    Dopiero dzis z niej powietrze spuscilam :)

Fipsik jestes "okropna" :P wiem ze to straszne ale jak walnelam smiechem... :/ wiadomo ze smutno jak ktos umiera wiec sorry Tysia ale Fipsikowa przegina pałe z tymi tekstami :P

Pralinka tez chciala bym znac odp na to pytanie... Mnie zalewa od daaaawna i dopiero ostatnio okazalo sie ze tyle wod ubylo :/

P.s. Na tlc leca polozne :) wlasnie sie doksztalcam na jutro :p

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja w ciąży tez bylam na pogrzebie, tak jak u Fipsik nieboszczyk nie wstał z trumny:)
    Jak czujesz taka potrzebę to idź, nie bedziesz sobie wyrzucać, ze się nie pozegnalas.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka gratuluje kluseczki :-) mój 2 tygodnie temu ważył 3100 więc ciekawe ile jutro:-)aż się boję.
    lecę na pogrzeb koleżanki z klasy,okazało się,że nie żaden tetniak,tylko mąż znalazł ją powieszona i ktoś jej w tym podobno pomógł:-( okropne to. Podobno jest zababon,że w ciąży na pogrzeb się nie chodzi,ale ją w takie dyrdymaly nie wierze
    o rany, a miała wrogów? zazwyczaj to ktoś najbliższy "dopomaga", więc policja pewnie męża już podejrzewa

7w3d 💔
  • nenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodówka na TLC

justyna14, Paula55, Vilenka lubią tę wiadomość

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ