Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję, jesteście wspaniałe:)
Fipsik moja mała boi się swoich rączek, ma niekontrolowane ruchy konczyn wiec jakbym jej mocno ich nie owijala to ruszalaby nimi, płacząc 24h. Owijam ja w pieluszki flanelowe w dzien (z kocykow latwo sie wydostaje) a śpi w spiworkach ze specjalnymi skrzydełkami na rzepy, które ja otulaja. Jedyny moment kiedy jej rączki są posłuszne to karmienie:) -
Nelus mi brat mówił, ze żałuje, ze nie dal smoka kiedy przyszedł właściwy moment. teraz bratanica ssie palec a smoczka nie chce. i teraz obawiają sie wady zgryzu i takich tam. bo dzisiejsze smoczki sa bardzo profesjonalnie zaprojektowane wlasnie zeby jak najmniej zaszkodzić. a palec jak to palec....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:54
Nelus lubi tę wiadomość
-
Betinka ja jestem w trakcie czytania ksiazki i mam szeroko otwarte oczy jak czytam niektore rzeczy
Powiem ci ze ta ksiazke dobrze jest czytac jak dziecko jest juz na swiecie i ciutke je poznamy bo niektore rzeczy nalezy odniesc do konkretnego typu dziecka
Hmmm juz wiem co bede robic jak moj porod bedzie sie mocno przedluzal.dobrze ze mam ja na iPadzie.
Nelus a ty kochana dzialaj instynktownie... Jesl uwazasz ze dobrze dla Livii bedzie spac z wami to sprobuj tego.
Strawdzaj tez rozne inne warianty tak jak dziewczyny radzaw koncu sie dogadacie i nauczycie siebie nawzajem
Nelus, betinka lubią tę wiadomość
-
betinka wrote:Ja tez sie wkurzyłam, ze mi wyhodowali, zwlaszcza ze bylam czysta i go zlapalam w szpitalu. Ale dzisiaj mi moja gin kazala wyluzowac
mi też lekarz przy pobieraniu mówił że nawet jak coś będzie to żebym się nie stresowała, ale ja się stresujeantybiotyk przed porodem nam podadzą tak?
-
JagoodkaK wrote:Kochana a nie z 2013? Jak rodzimy w 2014 to dochod za rok poorzedni, czyli w naszym przypadku 2013.
za 2012 bierze sie jesli skladasz chyba do konca pazdziernika wniosek, jesli od listopada to bierze sie dochody z 2013r a i zeby nie bylo dzieli sie na rodzicow plus juz narodzone dzieckotakie info mam od ksiegowej
-
Ten smoczek który jej przypasowal wygląda przekomicznie
zaraz wstawię wam jej zdjecie po pierwszej kąpieli z nim w buzce to padniecie. Wczoraj tez miała pobierana krew z pięt, dla mnie ten widok był bolesny a Livka zasnela jak susel oczywiście ciumkajac swojego ukochanego przyjaciela:D mam wrażenie ze bez niego nie dałaby rady!
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Tysia ja byłam na pogrzebie i ani dziecku się nic nie stało ani nieboszczyk z grobu nie wstał.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Ciumkacz
Biedne pietki po pobraniu krwi
Kokonik
A tak się mamy w tej chwili pokarmie ni
Ewelcia, Migotka22, ofcooo, Diabla85, magdzia26, betina89, justyna14, betinka, Ewi25, dba, JagoodkaK, verynice, kark, BlackLuna, assantea, Beataa25, doti77, afrykanka, Kaarolina, Majeczka2014, jovi81, EmiBam lubią tę wiadomość
-
Neluś, teraz dopiero widać jaka drobinka! Przesłodka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewi - tak, przy porodzie dostaniemy zastrzyk z antybiotykiem i jużU mnie przy cc to w ogóle bez sensu, bo młody nie ma kontaktu z szyjką, ale lekarka mówiła, że przy cc i tak zawsze dają antybiotyk, żeby syfu nie było w środku.
Paula, wyobraziłam sobie Ciebie w tej wannie i krzyczącą 'Nie teraz! Muszę dokończyć rozdział o karmieniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!' hahahahahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 16:39
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Neluś, mój mąż popatrzył na to zdjęcie w różowej czapeczce i powiedział 'Śliczna!'
Ewi, ja zmontowałam krem z pomidorów z ogródka teściów, ze świeżą bazylią i parmezanem. Ostatnie chwile z pomidoramiNelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png