X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    No to ja już spakowana, w końcu :) Zjadłam sobie Twixa, którego ogólnie nie lubię, ale jak
    zobaczyłam w Biedrze czteropak to nie mogłam sie oprzec i sobie kupiłam :P

Justyna - w chwili obecnej mojej "myszce bliżej do bobra niż do żizel, może po porodzie
    wróci do dawnej świetności :P

Fipsik- wg mnie Stardust urodzi 11 września ale coś Justyna14 sie ociąga bo wczoraj miało się
    coś zacząć dziać a tu chyba cisza... Marna ze mnie wróżka

JagoodkaK- moim zdaniem rampers to takie ubranko bardziej na lato, pod niego zakładamy
    body na którtki rękaw lub samego pampersika. Ale jak sie ktoś uprze i chce wersje zimową to ja
    bym dała rajstopy pod spód i body na długi rękaw :)

Betinka- ale dorodny maluch bedzie, a ile jeszcze może urosnąć. Wiadomo, ze USG sie też myli ale to jakieś 400 gram max

Anulka- super wieści, teraz już z górki, w domku to w domku.

Nenka- śliczna kołyska

Dziewczynki jeszcze pytanie: golicie swoje bobry i żizelki kremami do depilacji? Bo ja sobie
    właśnie pomyślałam, ze to bedzie duzo wygodniejsze niż skrobanie. Ale nie wiem czy to bezpieczne
    czy nic małemu nie grozi?????? Moze przesadzam, sama nie wiem.

No i łoże mojego maluszka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1023b1af9c0.jpg
    mówiłam, że na mnie nie licz, ja z Olkiem zawarłam umowę, że dopiero po 2 września może wychodzić :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś Akuszerka wrzucała:
    http://m.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html

A tu dodatek ode mnie :P:
    http://www.netmama.pl/magazyn/niemowle/polog/formalnosci-po-porodzie/

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny zainteresowalyscie mnie tym becikowym. Możecie powiedzieć cos wiecej bo ja kompletnie nie w temacie jestem nawet nie miałam zamiaru sie starać.

Czyli gdzie co i kiedy złożyć? Skąd wziazc jak policzyć?

nenka podsyłam pierwszego lepszego linka do ogólnego zapoznania się z tematem :) jakby co to pytaj :)

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3302758,becikowe-2014-dokumenty-zasady-warunki-poradnik,id,t.html?cookie=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:45

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny zainteresowalyscie mnie tym becikowym. Możecie powiedzieć cos wiecej bo ja kompletnie nie w temacie jestem nawet nie miałam zamiaru sie starać.

Po urodzeniu dziecka z aktem urodzenia i zaświadczeniem o dochodach z US (lub sami takie oświadczenie wypisujecie, ja pójdę na łatwiznę) oraz zaświadczeniem od położnej lub ginekolog, że od 10tyg ciąży byłaś pod opieką lekarską aż do porodu idziesz (chyba) do Urzędu Miasta i tam wypełniacie wniosek.dołączyć jeszcze chyba trzeba oświadczenie o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne, Potem przelewają Wam becikowe na nr podanego konta.

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo- gratuluję, zazdroszczę jak zwykle! Szybkiego powrotu do domku!

A ja się pochwalę, wygrałam trzeci już konkursik dla malucha.

Najpierw dostaliśmy poduchę do karmienia fiki miki (wart. ok 80zł), potem zestaw do karmienia nuvita (75zł) + spray dezynfekujący Organic (35zł) + śliniak z kiesoznką CLose (20zł), a teraz kosmetyki dla młodego! O te:

http://www.beamingbaby.co.uk/cgi-bin/sh000000.pl?WD=starter&PN=Beaming-Baby-Organic-Starter-Pack-71007%2ehtml#SID=158

Jednak nie wszystkie konkursy to ściema;) Ja generalnie mam szczęście do nich... Ostatnio wygrałam bilety do Disneylandu i na Paris bus (sprzedałam za 400zł na all), wygrałam już 2 sesje zdjęciowe (ślubne), detergenty, koszulkę, 2 bilety do teatru... Ale nic nie cieszyło tak, jak nagrody dla Syncia;)))

kark, karolcia:)))), Patu, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, a do becikowego trzeba mieć potwierdzone, że było się opieką ginekologa od 10 tygodnia... Jak to zrobić?
    Bo pytałam mojej gin, to powiedziała, że wystarczy moja książeczka ciąży, bo tam są tygodnie, ale mi po porodzie córki w szpitalu już mojej książeczki nie oddali.
    I już nie wiem jak to jest, a fajnie by było ten tysiąc dostać, zawsze to część na chrzciny :P

kark, porostu powiedz ze kartę ciąży zabierają w szpitalu i musi ci wypisać takie zaświadczenie, u nas są nawet specjalne druki do tego i lekarz ma obowiązek żeby to zrobić.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, a do becikowego trzeba mieć potwierdzone, że było się opieką ginekologa od 10 tygodnia... Jak to zrobić?
    Bo pytałam mojej gin, to powiedziała, że wystarczy moja książeczka ciąży, bo tam są tygodnie, ale mi po porodzie córki w szpitalu już mojej książeczki nie oddali.
    I już nie wiem jak to jest, a fajnie by było ten tysiąc dostać, zawsze to część na chrzciny :P
    poproś położną podczas porodu żeby Ci to wypisała :) są wzory na necie nawet, to nie będzie dla niej problem żeby to wypełnić :)

kark lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jak już się tak uzewnętrzniamy, to u nas zawsze był wąż. A moja kobietka to żonkil, więc podobnie do żizel :P

hehe :) "wąż" dobre. U mnie mąż czasami sie pyta czy "grażynka" ma ochotę na "tygrysa" :D :D

kark, verynice lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a skąd Ty bierzesz te konkursy?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

http://babyonline.pl/becikowe-wniosek-o-becikowe-wzor,zasilki-i-becikowe-artykul,13632,r1.html TADAAAAAAAAM :)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wieć dziewczyny to moje dzisiejsze KTG, któraś sie zna na tym? :)

4pz3x0.jpg

25rm2d3.jpg

hwamj4.jpg

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry :) uhhh u mńie noc odpukac nie najgorsza :)

Widze ze akuszerka meczy sie dalej :( masakra. Zastanawia mnie jedno... Polozna mi ostatnio powiedziala ze po przebiciu pecherza i odejscio wod jest tylko 12 h zeby urodzic naturalnie... Jak sie nie uda to na stol. Tak samo miala kolezanka jak miala wywolywany porod. A ona nie jest juz po odejsciu ponad 12 godz???

Lo mohe gratulacje kochana:* witamy Kubunia w naszym skladzie :)

Kark dziekuje za pamiec :* troszke zaczynam sie stresowac ale tylko tym wlasnie ze to moze trwac - dziesiat godzin. Ale dla synka warto :) to juz jutro... Aaaaa

Paula coś w tym jest bo mi po odejściu wód powiedzieli ze mogę urodzic za 4h a mogę nawet za 12. Urodziłam aż 17 po ale było to bardzo ryzykowne bo z każdą minuta Livia się bardziej denerwowała. Ostatecznie musieli jej troszkę pomoc przy wyjściu bo jak dziecko juz zacznie wychodzić to boja się ze na cc może być już za nisko

Lo gratulacje :D grono sierpniowek się powiększyło hi hi teraz życzę ci jak najwięcej przespanych godzin bo u mnie z tym cienko! Śpię 2-3h na dobę :/

Paula55, Io lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś a czemu tak mało śpisz? mała ci nie daje?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu mały zakup w tesco, aż sie prosiło żeby kupić za całe 6 zł skarpetki aż 5 par :)

w02dqd.jpg

justyna14, mycha89, BlackLuna, Kaarolina, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

4pz3x0.jpg

25rm2d3.jpg

hwamj4.jpg
    ten górny wykres to tętno dziecka, i generalnie jest dobre, ten niżej to Twoje skurcze i jeśli dobrze widzę to kilka silniejszych miałaś - 60% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:08

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy ubieracie już pościel, ochraniacze itd na łóżeczka, to przykrywacie to wszystko czymś (koc, folia) czy stoi to otwarte??
    U Nas fotelik, wózek, hustawka stoją już normalnie odkryte, bo niby powinny 'przejść' bakteriami z otoczenia.. Ciekawi mnie jak to ejst z łóżeczkiem tzn. pościelą itp.

Nelly, hejka! Jak tam? Jak Ci idzie karmienie i ogólnie opieka???
    Ewi, z tego co Ja się orientuje co nie co z ktg i co widzę to że masz już jakieś skurcze Kochana...

• betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Nie rodzisz :D Nawet nie jest blisko :)

Te skurczyki, co się zapisały, są bardzo delikatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:09

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    stardust ruszy jak po ostatnim badaniu :P
    Jak nie to i tak wtedy już do szpitala bo to po terminie będzie.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Paula coś w tym jest bo mi po odejściu wód powiedzieli ze mogę urodzic za 4h a mogę nawet za 12. Urodziłam aż 17 po ale było to bardzo ryzykowne bo z każdą minuta Livia się bardziej denerwowała. Ostatecznie musieli jej troszkę pomoc przy wyjściu bo jak dziecko juz zacznie wychodzić to boja się ze na cc może być już za nisko

Lo gratulacje :D grono sierpniowek się powiększyło hi hi teraz życzę ci jak najwięcej przespanych godzin bo u mnie z tym cienko! Śpię 2-3h na dobę :/

Właśnie Nelus, czemu tak malutko? Księżniczka wisi na cycu?

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Nie rodzisz :D Nawet nie jest blisko :)

Te skurczyki, co się zapisały, są bardzo delikatne.
    I oto chodzi :-) a jednak słucha się mamusi jak mu mówię że ma czekać cierpliwie na swój termin na 13.09 bo wtedy tatuś wraca a bez niego napewno nie urodze :-D.

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: