Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
iwo_na wrote:No to ja już spakowana, w końcu
Zjadłam sobie Twixa, którego ogólnie nie lubię, ale jak
zobaczyłam w Biedrze czteropak to nie mogłam sie oprzec i sobie kupiłam
Justyna - w chwili obecnej mojej "myszce bliżej do bobra niż do żizel, może po porodzie
wróci do dawnej świetności
Fipsik- wg mnie Stardust urodzi 11 września ale coś Justyna14 sie ociąga bo wczoraj miało się
coś zacząć dziać a tu chyba cisza... Marna ze mnie wróżka
JagoodkaK- moim zdaniem rampers to takie ubranko bardziej na lato, pod niego zakładamy
body na którtki rękaw lub samego pampersika. Ale jak sie ktoś uprze i chce wersje zimową to ja
bym dała rajstopy pod spód i body na długi rękaw
Betinka- ale dorodny maluch bedzie, a ile jeszcze może urosnąć. Wiadomo, ze USG sie też myli ale to jakieś 400 gram max
Anulka- super wieści, teraz już z górki, w domku to w domku.
Nenka- śliczna kołyska
Dziewczynki jeszcze pytanie: golicie swoje bobry i żizelki kremami do depilacji? Bo ja sobie
właśnie pomyślałam, ze to bedzie duzo wygodniejsze niż skrobanie. Ale nie wiem czy to bezpieczne
czy nic małemu nie grozi?????? Moze przesadzam, sama nie wiem.
No i łoże mojego maluszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1023b1af9c0.jpg7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Karolaaa91 wrote:Dziewczyny zainteresowalyscie mnie tym becikowym. Możecie powiedzieć cos wiecej bo ja kompletnie nie w temacie jestem nawet nie miałam zamiaru sie starać.
Czyli gdzie co i kiedy złożyć? Skąd wziazc jak policzyć?
nenka podsyłam pierwszego lepszego linka do ogólnego zapoznania się z tematemjakby co to pytaj
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3302758,becikowe-2014-dokumenty-zasady-warunki-poradnik,id,t.html?cookie=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:45
-
Karolaaa91 wrote:Dziewczyny zainteresowalyscie mnie tym becikowym. Możecie powiedzieć cos wiecej bo ja kompletnie nie w temacie jestem nawet nie miałam zamiaru sie starać.
Czyli gdzie co i kiedy złożyć? Skąd wziazc jak policzyć? -
lo- gratuluję, zazdroszczę jak zwykle! Szybkiego powrotu do domku!
A ja się pochwalę, wygrałam trzeci już konkursik dla malucha.
Najpierw dostaliśmy poduchę do karmienia fiki miki (wart. ok 80zł), potem zestaw do karmienia nuvita (75zł) + spray dezynfekujący Organic (35zł) + śliniak z kiesoznką CLose (20zł), a teraz kosmetyki dla młodego! O te:
http://www.beamingbaby.co.uk/cgi-bin/sh000000.pl?WD=starter&PN=Beaming-Baby-Organic-Starter-Pack-71007%2ehtml#SID=158
Jednak nie wszystkie konkursy to ściema;) Ja generalnie mam szczęście do nich... Ostatnio wygrałam bilety do Disneylandu i na Paris bus (sprzedałam za 400zł na all), wygrałam już 2 sesje zdjęciowe (ślubne), detergenty, koszulkę, 2 bilety do teatru... Ale nic nie cieszyło tak, jak nagrody dla Syncia;)))kark, karolcia:)))), Patu, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Dziewczyny, a do becikowego trzeba mieć potwierdzone, że było się opieką ginekologa od 10 tygodnia... Jak to zrobić?
Bo pytałam mojej gin, to powiedziała, że wystarczy moja książeczka ciąży, bo tam są tygodnie, ale mi po porodzie córki w szpitalu już mojej książeczki nie oddali.
I już nie wiem jak to jest, a fajnie by było ten tysiąc dostać, zawsze to część na chrzciny
kark, porostu powiedz ze kartę ciąży zabierają w szpitalu i musi ci wypisać takie zaświadczenie, u nas są nawet specjalne druki do tego i lekarz ma obowiązek żeby to zrobić. -
kark wrote:Dziewczyny, a do becikowego trzeba mieć potwierdzone, że było się opieką ginekologa od 10 tygodnia... Jak to zrobić?
Bo pytałam mojej gin, to powiedziała, że wystarczy moja książeczka ciąży, bo tam są tygodnie, ale mi po porodzie córki w szpitalu już mojej książeczki nie oddali.
I już nie wiem jak to jest, a fajnie by było ten tysiąc dostać, zawsze to część na chrzcinysą wzory na necie nawet, to nie będzie dla niej problem żeby to wypełnić
kark lubi tę wiadomość
-
Czyli gdzie co i kiedy złożyć? Skąd wziazc jak policzyć?
http://babyonline.pl/becikowe-wniosek-o-becikowe-wzor,zasilki-i-becikowe-artykul,13632,r1.html TADAAAAAAAAMKarolaaa91 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 wrote:Dzien dobry
uhhh u mńie noc odpukac nie najgorsza
Widze ze akuszerka meczy sie dalejmasakra. Zastanawia mnie jedno... Polozna mi ostatnio powiedziala ze po przebiciu pecherza i odejscio wod jest tylko 12 h zeby urodzic naturalnie... Jak sie nie uda to na stol. Tak samo miala kolezanka jak miala wywolywany porod. A ona nie jest juz po odejsciu ponad 12 godz???
Lo mohe gratulacje kochana:* witamy Kubunia w naszym skladzie
Kark dziekuje za pamiec :* troszke zaczynam sie stresowac ale tylko tym wlasnie ze to moze trwac - dziesiat godzin. Ale dla synka wartoto juz jutro... Aaaaa
Paula coś w tym jest bo mi po odejściu wód powiedzieli ze mogę urodzic za 4h a mogę nawet za 12. Urodziłam aż 17 po ale było to bardzo ryzykowne bo z każdą minuta Livia się bardziej denerwowała. Ostatecznie musieli jej troszkę pomoc przy wyjściu bo jak dziecko juz zacznie wychodzić to boja się ze na cc może być już za nisko
Lo gratulacjegrono sierpniowek się powiększyło hi hi teraz życzę ci jak najwięcej przespanych godzin bo u mnie z tym cienko! Śpię 2-3h na dobę
Paula55, Io lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:a wieć dziewczyny to moje dzisiejsze KTG, któraś sie zna na tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:08
7w3d 💔 -
Dziewczyny czy Wy ubieracie już pościel, ochraniacze itd na łóżeczka, to przykrywacie to wszystko czymś (koc, folia) czy stoi to otwarte??
U Nas fotelik, wózek, hustawka stoją już normalnie odkryte, bo niby powinny 'przejść' bakteriami z otoczenia.. Ciekawi mnie jak to ejst z łóżeczkiem tzn. pościelą itp.
Nelly, hejka! Jak tam? Jak Ci idzie karmienie i ogólnie opieka???
Ewi, z tego co Ja się orientuje co nie co z ktg i co widzę to że masz już jakieś skurcze Kochana... -
Ewi25 wrote:a wieć dziewczyny to moje dzisiejsze KTG, któraś sie zna na tym?
Nie rodziszNawet nie jest blisko
Te skurczyki, co się zapisały, są bardzo delikatne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:09
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Nelus wrote:Paula coś w tym jest bo mi po odejściu wód powiedzieli ze mogę urodzic za 4h a mogę nawet za 12. Urodziłam aż 17 po ale było to bardzo ryzykowne bo z każdą minuta Livia się bardziej denerwowała. Ostatecznie musieli jej troszkę pomoc przy wyjściu bo jak dziecko juz zacznie wychodzić to boja się ze na cc może być już za nisko
Lo gratulacjegrono sierpniowek się powiększyło hi hi teraz życzę ci jak najwięcej przespanych godzin bo u mnie z tym cienko! Śpię 2-3h na dobę
Właśnie Nelus, czemu tak malutko? Księżniczka wisi na cycu?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wrote:Nie rodzisz
Nawet nie jest blisko
Te skurczyki, co się zapisały, są bardzo delikatne.a jednak słucha się mamusi jak mu mówię że ma czekać cierpliwie na swój termin na 13.09 bo wtedy tatuś wraca a bez niego napewno nie urodze
.