X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrzcie, nawet na bbf włażą z reklamami ;)

justyna14, dba, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Jakie pierwsze i drugie???

verynice u nas jest tak ze poza rządowym becikowym, które jest takie samo dla każdego mamy tez tzw gminne (możesz popytać możliwe że u was tez takowe jest ) jest ono finansowane z pieniędzy samorządu, tzw świadczenie rodzinne wypłacane z tytułu urodzenia się dziecka ale nasze kryteria są bardzo rygorystyczne i niestety przez zarobki się nie załapiemy :(

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że z 2012 dochód się liczy no ale niestety tak czy siak przekraczamy ten próg 1942 zł / osobę niewiele ale jednak....

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już spakowana, w końcu :) Zjadłam sobie Twixa, którego ogólnie nie lubię, ale jak
    zobaczyłam w Biedrze czteropak to nie mogłam sie oprzec i sobie kupiłam :P

Justyna - w chwili obecnej mojej "myszce bliżej do bobra niż do żizel, może po porodzie
    wróci do dawnej świetności :P

Fipsik- wg mnie Stardust urodzi 11 września ale coś Justyna14 sie ociąga bo wczoraj miało się
    coś zacząć dziać a tu chyba cisza... Marna ze mnie wróżka

JagoodkaK- moim zdaniem rampers to takie ubranko bardziej na lato, pod niego zakładamy
    body na którtki rękaw lub samego pampersika. Ale jak sie ktoś uprze i chce wersje zimową to ja
    bym dała rajstopy pod spód i body na długi rękaw :)

Betinka- ale dorodny maluch bedzie, a ile jeszcze może urosnąć. Wiadomo, ze USG sie też myli ale to jakieś 400 gram max

Anulka- super wieści, teraz już z górki, w domku to w domku.

Nenka- śliczna kołyska

Dziewczynki jeszcze pytanie: golicie swoje bobry i żizelki kremami do depilacji? Bo ja sobie
    właśnie pomyślałam, ze to bedzie duzo wygodniejsze niż skrobanie. Ale nie wiem czy to bezpieczne
    czy nic małemu nie grozi?????? Moze przesadzam, sama nie wiem.

No i łoże mojego maluszka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1023b1af9c0.jpg

justyna14, magdzia26, BlackLuna, Paula55, kark, Diabla85, betinka, nenka, Tysia87, Kaarolina, afrykanka lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na super ubrane łóżeczko :) ja ubieram w przyszłym tygodniu :) już się doczekać nie mogę :)

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    nie wiem czy przekraczacie, bo liczy się dochód netto, a nie brutto. I to z roku 2012 z tego co czytałam. Żeby wiedzieć swój dochód trzeba iść do Urzędu Skarbowego. I czytałam, że progi dochodu są dosyć wysokie, wiec powinniście się załapać.
    Kochana a nie z 2013? Jak rodzimy w 2014 to dochod za rok poorzedni, czyli w naszym przypadku 2013.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    No patrzcie, nawet na bbf włażą z reklamami ;)
    wkurzające :/
    za granicą nie mają dziecięcych proszków i żyją :P
    Ale plus taki z Loveli, że reklamują się nawet u mojego gina, mam jeszcze 3 saszetki ich płynu do prania :D
    Magdzia26 ale pech :/

• dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochana a nie z 2013? Jak rodzimy w 2014 to dochod za rok poorzedni, czyli w naszym przypadku 2013.
    właśnie 2012, tez się zdziwiłam :) jeśli ktoś np w tym roku stracił pracę to trzeba jakiś dokument do tego.
    Dziewczyny piękne łóżeczka i kołyska :)
    Iwo_na ja jestem wierna maszynce ;)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    iwo_na super ubrane łóżeczko :) ja ubieram w przyszłym tygodniu :) już się doczekać nie mogę :)

To sama przyjemność :) Tzn dla mnie była bo ja siedziałam i patrzyłam jak mój T skręca łóżeczko a potem już tylko ubranie pościeli :)

Jeszcze w kącie wstawie jakąś komodkę wiklinową ale musze ja zakupic, najpewniej w piątek bo pojade po fotelik, który w końcu przyszedł. Chociaż w piątek po południu rodzę więc zakupy troszke mi bedą kolidowały :)

justyna14 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci urodzone do końca września dochód za 2012, urodzone od 1 października dochód z 2013.

Ja tam zizel traktuje elektryczna, bo po zwykłej mnie wysypuje. Jedynie głębiej zwykłą. Ale tam kremu tym bardziej bym nie nakładała :P

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo_na z tym 11 września to całkiem możliwe, bo 10 mam wizytę u mojej gin i może po badaniu coś ruszy :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust ruszy jak po ostatnim badaniu :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Polecialam na sam początek urzędowania gina bo mała słabo się rusza no i dostałam skierowanie do szpitala... moja niunia prawdopodobnie waży 3700

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zainteresowalyscie mnie tym becikowym. Możecie powiedzieć cos wiecej bo ja kompletnie nie w temacie jestem nawet nie miałam zamiaru sie starać.

Czyli gdzie co i kiedy złożyć? Skąd wziazc jak policzyć?

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mój jeszcze stwierdził, że trzeba jakąś ładną nazwę wymysleć na jego część ciała i wymyślił "Don Juan" :D więc jest żiżel i don żuan :D hahaha

ja na mojego mówię "tygrys" :D nie wiem czemu tak ale jakoś się przyjeło dawno temu jak zaczeliśmy się spotykać :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z kremami na bakier ale nie tylko w ciazy.
    Mam teraz maszyne wilkinson hydro silk i jest mega :)

Ja ubranka pralam w takim plynie bio wlasnie z rysunkiem bobasa ale tam nie pisze ze to dla dzieci...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a do becikowego trzeba mieć potwierdzone, że było się opieką ginekologa od 10 tygodnia... Jak to zrobić?
    Bo pytałam mojej gin, to powiedziała, że wystarczy moja książeczka ciąży, bo tam są tygodnie, ale mi po porodzie córki w szpitalu już mojej książeczki nie oddali.
    I już nie wiem jak to jest, a fajnie by było ten tysiąc dostać, zawsze to część na chrzciny :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja po wizycie. Polecialam na sam początek urzędowania gina bo mała słabo się rusza no i dostałam skierowanie do szpitala... moja niunia prawdopodobnie waży 3700

Cżemu do szpitala??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Hej Laski, pomarudzę Wam jak baba w ciąży... Mam wrażenie, że mój brzuch jest mniejszy niż był. WIem, na pewno opadł, ale jest na tyle "mały", że sobie spokojnie siedzę na kanapie po turecku i piszę z Wami... Czy macie podobne wrażenia? Do tego w szpitalu kazali mi odłożyć dopegyt, bo ciśnienie spadało do 100/60 i stwierwdzili,że go nie potrzebuję, a wczoraj i dziś mierzę - 140/100... Jakieś schizy mnie dopadły...Lekarz dopiero we wtorek...

Blackluna- nejlepszego!

ja też cały czas siedzie po turecku i to bez żadnych problemów, tak samo jest z malowanie paznokci u nóg - też bez problemu sobie daje rade :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja na mojego mówię "tygrys" :D nie wiem czemu tak ale jakoś się przyjeło dawno temu jak zaczeliśmy się spotykać :D
    Jak już się tak uzewnętrzniamy, to u nas zawsze był wąż. A moja kobietka to żonkil, więc podobnie do żizel :P

‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ