Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
verynice wrote:Jakie pierwsze i drugie???
verynice u nas jest tak ze poza rządowym becikowym, które jest takie samo dla każdego mamy tez tzw gminne (możesz popytać możliwe że u was tez takowe jest ) jest ono finansowane z pieniędzy samorządu, tzw świadczenie rodzinne wypłacane z tytułu urodzenia się dziecka ale nasze kryteria są bardzo rygorystyczne i niestety przez zarobki się nie załapiemy
verynice lubi tę wiadomość
-
No to ja już spakowana, w końcu
Zjadłam sobie Twixa, którego ogólnie nie lubię, ale jak
zobaczyłam w Biedrze czteropak to nie mogłam sie oprzec i sobie kupiłam
Justyna - w chwili obecnej mojej "myszce bliżej do bobra niż do żizel, może po porodzie
wróci do dawnej świetności
Fipsik- wg mnie Stardust urodzi 11 września ale coś Justyna14 sie ociąga bo wczoraj miało się
coś zacząć dziać a tu chyba cisza... Marna ze mnie wróżka
JagoodkaK- moim zdaniem rampers to takie ubranko bardziej na lato, pod niego zakładamy
body na którtki rękaw lub samego pampersika. Ale jak sie ktoś uprze i chce wersje zimową to ja
bym dała rajstopy pod spód i body na długi rękaw
Betinka- ale dorodny maluch bedzie, a ile jeszcze może urosnąć. Wiadomo, ze USG sie też myli ale to jakieś 400 gram max
Anulka- super wieści, teraz już z górki, w domku to w domku.
Nenka- śliczna kołyska
Dziewczynki jeszcze pytanie: golicie swoje bobry i żizelki kremami do depilacji? Bo ja sobie
właśnie pomyślałam, ze to bedzie duzo wygodniejsze niż skrobanie. Ale nie wiem czy to bezpieczne
czy nic małemu nie grozi?????? Moze przesadzam, sama nie wiem.
No i łoże mojego maluszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1023b1af9c0.jpgjustyna14, magdzia26, BlackLuna, Paula55, kark, Diabla85, betinka, nenka, Tysia87, Kaarolina, afrykanka lubią tę wiadomość
-
dba wrote:nie wiem czy przekraczacie, bo liczy się dochód netto, a nie brutto. I to z roku 2012 z tego co czytałam. Żeby wiedzieć swój dochód trzeba iść do Urzędu Skarbowego. I czytałam, że progi dochodu są dosyć wysokie, wiec powinniście się załapać.
-
JagoodkaK wrote:Kochana a nie z 2013? Jak rodzimy w 2014 to dochod za rok poorzedni, czyli w naszym przypadku 2013.
jeśli ktoś np w tym roku stracił pracę to trzeba jakiś dokument do tego.
Dziewczyny piękne łóżeczka i kołyska
Iwo_na ja jestem wierna maszynce -
justyna14 wrote:iwo_na super ubrane łóżeczko
ja ubieram w przyszłym tygodniu
już się doczekać nie mogę
To sama przyjemnośćTzn dla mnie była bo ja siedziałam i patrzyłam jak mój T skręca łóżeczko a potem już tylko ubranie pościeli
Jeszcze w kącie wstawie jakąś komodkę wiklinową ale musze ja zakupic, najpewniej w piątek bo pojade po fotelik, który w końcu przyszedł. Chociaż w piątek po południu rodzę więc zakupy troszke mi bedą kolidowałyjustyna14 lubi tę wiadomość
-
Dzieci urodzone do końca września dochód za 2012, urodzone od 1 października dochód z 2013.
Ja tam zizel traktuje elektryczna, bo po zwykłej mnie wysypuje. Jedynie głębiej zwykłą. Ale tam kremu tym bardziej bym nie nakładałajustyna14 lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Mój jeszcze stwierdził, że trzeba jakąś ładną nazwę wymysleć na jego część ciała i wymyślił "Don Juan"
więc jest żiżel i don żuan
hahaha
ja na mojego mówię "tygrys"nie wiem czemu tak ale jakoś się przyjeło dawno temu jak zaczeliśmy się spotykać
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a do becikowego trzeba mieć potwierdzone, że było się opieką ginekologa od 10 tygodnia... Jak to zrobić?
Bo pytałam mojej gin, to powiedziała, że wystarczy moja książeczka ciąży, bo tam są tygodnie, ale mi po porodzie córki w szpitalu już mojej książeczki nie oddali.
I już nie wiem jak to jest, a fajnie by było ten tysiąc dostać, zawsze to część na chrzcinyJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
mycha89 wrote:Hej Laski, pomarudzę Wam jak baba w ciąży... Mam wrażenie, że mój brzuch jest mniejszy niż był. WIem, na pewno opadł, ale jest na tyle "mały", że sobie spokojnie siedzę na kanapie po turecku i piszę z Wami... Czy macie podobne wrażenia? Do tego w szpitalu kazali mi odłożyć dopegyt, bo ciśnienie spadało do 100/60 i stwierwdzili,że go nie potrzebuję, a wczoraj i dziś mierzę - 140/100... Jakieś schizy mnie dopadły...Lekarz dopiero we wtorek...
Blackluna- nejlepszego!
ja też cały czas siedzie po turecku i to bez żadnych problemów, tak samo jest z malowanie paznokci u nóg - też bez problemu sobie daje rade -
nick nieaktualnyEwi25 wrote:ja na mojego mówię "tygrys"
nie wiem czemu tak ale jakoś się przyjeło dawno temu jak zaczeliśmy się spotykać