X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77, spoko teraz nie ma problemu wiem z kim mam przyjemność, wiec masz ochotę pogadać to pisz :) przykro mi, że masz takie problemy..jak dziewczyny pisały na końcówce hormony szaleją i różnie z naszym temperamentem bywa..ale jeśli czytasz nas uważnie to wiesz ze inne dziewczyny tez zmagaja się z mniejszymi lub wiekszymi problemami, jesli maja ochote "zrzucaja" je tutaj z siebie i pomimo wszystko z uśmiechem idą na przód i czekają na swoje maleństwa, tak jak ja masz już jedno szczęście przy sobie i to dla niego powinnaś być silna i się nie załamywać, zobacz ile z nas a większość tych mamuś które się już rozpakowały miały cc i nie spodziewały sie takiego obrotu spraw, ale dla dobra swoich maluszków i to przyjęły na klatę, dasz rade doti grunt to sie nie poddawać.

doti77 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A własnie, miałam pytać mamusie, które już urodziły - czy kładziecie swoje dzieci na poduszeczkach w łóżeczku? I przykrywacie czymś? Kołderką, kocykiem?

Poduszeczki nie są zalecane a więc kładę tylko pieluszki flanelowe jakby jej się ulalo. Niczym nie przykrywam tylko Owijam w pieluszki albo kładę w woombie bo mała jak śpi musi mieć rączki zakryte

verynice lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 większości tutaj szaleją hormony, fajnie, ze nie uciekasz od nas. a jeśli chodzi o zły nastrój to tak jak Diabla radzi weź długą kąpiel i zjedz coś dobrego i niezdrowego. Obejrzyj sobie jakąś komedie albo jakieś śmieszne filmiki w necie i na pewno poczujesz sie lepiej. Wiadomo, ze każda ma jakieś problemy ale ja zawsze mówię sobie, ze inni mają dużo gorzej.
    A co do cesarki to Cie rozumiem, bo ja też bym sie panicznie bała, więc ciężko mi Cię pocieszyć ale trzeba wierzyć, że wszystko bedzie dobrze :)

ofcooo, doti77 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Blackluna Wiek ciąży wyliczony, a z om jaki to tydzien i dzien wypadal?

Iwona pies może się wszystkim denerwować, tak jak i ludzie. Może pchłami, może przemeblowaniem (wstawienie łóżeczka wystarczy, albo wózka, nowej szafki), a może wyczuwa Twoje poddenerwowanie przyszłym porodem. Moja jak się denerwuje to wylizuje sobie łapki - między palcami i poduszkami. Miesiąc temu zaczęła i nie wiadomo dlaczego. Zaczęliśmy się z nią więcej bawić, drapać, gilać, gadać, smakołyków więcej dawać i po chyba 2 tygodniach minęło. Teraz młody zaczął być przytulaśny, piszczący, teraz na niego padło. A potem się Jagoda urodzi i tak w kółko będzie :P Spróbujcie więcej uwagi jej poświęcać niż zwyk
    le, może pomoże :) A pchły możesz utopić -> wypierz porządnie psiaka.
    Fipsik qrwa ja mam to samo.pisałam już na wszystkich forach weterynaryjnych o tym lizaniu łapek.i już prawie wyłam do księżyca,bo znalazlam o zapaleniu przestrzeni miedzypalcowych albo o atopowym zapaleniu skóry.I standardowo czarny scenariusz,ze zastrzyki itp.Ale nie wiedziałam,że to może być na tle nerwowym.Że się wcześniej nie zgadałyśmy.Bo ja już świeczki w oczach i panika,bo moja sunia to moja córcia:-)smaruje jej clorexydermem,bo dostałam od weterynarza na zacieki na pyszczku i to jest antybakteryjne i przeciwgrzybiczne i czekam.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jejku jaki chudziutki ten twój synuś!!! Okruszek :* ciesze się ze twój mąż również był dzielny, to bardzo ważne jak facet jest z nami w takiej chwili i trzyma za rękę!

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    BPD 9,47
    HC 33,15
    AC 34,67
    FL 7,58

waga: ok 75 centyl
    główka: 45 centyl
    brzuszek: ok 85 centyl
    nóżka: 90 centyl

Albo się najadł przed badaniem, albo będzie grubson :P Też raz tak miałam, a 2 tyg później brzuszek już taki sam jak główka.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    BPD- 10,04
    HC- 34,39
    AC- 31,98
    FL- 7,40

Główka: 60 centyl
    Brzuszek: 45 centyl
    Nóżka: 75 centyl

uu, tu będzie chudy długi model :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    waga: ok 75 centyl
    główka: 45 centyl
    brzuszek: ok 85 centyl
    nóżka: 90 centyl

Albo się najadł przed badaniem, albo będzie grubson :P Też raz tak miałam, a 2 tyg później brzuszek już taki sam jak główka.

no własnie sie kurde nie najadła ja przybrałam kilo w ciągu 3 tygodni i to kilo poszło na nią, powiedz mi wiem ze lekarzem nie jesteś ale moze sie orietujesz czy z takich wyników lekarka mogła przewidzieć makrosomie płodu ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia może pierwszą miesiączką się zdenerwowała? ;)

betinka, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik to troche nasz forumowy weterynarz,trochę ginekolog:-)

verynice lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz ja was zarzuce zdjęciami :)

oto nasze łóżeczko:
    14w4riu.jpg

pościel:
    2ihtu81.jpg

wózek:
    2qdn3fn.jpg

2pr7dpe.jpg

110xdv6.jpg

mebelki:
    2n0qzv8.jpg

ofcooo, fabiola, Diabla85, dba, BlackLuna, verynice, betinka, justyna14, Tysia87, le'nutka, madiiiii, Io, stardust87, afrykanka, kark, nenka, doti77, Kaarolina, Ewi25, aleksa.wawa, Gosia19 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ja też się czasem zastanawiam czy mnie kojarzycie :P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    no własnie sie kurde nie najadła ja przybrałam kilo w ciągu 3 tygodni i to kilo poszło na nią, powiedz mi wiem ze lekarzem nie jesteś ale moze sie orietujesz czy z takich wyników lekarka mogła przewidzieć makrosomie płodu ?

Jeżeli utrzyma wagę w 75 centylu, to w terminie porodu (40+0) będzie mieć ok 4.0-4.1 kg. Makrosomia płodu jest diagnozowana, gdy płód osiąga wagę wyższą niż 4-4,5kg w zależności od lekarza lub gdy brzuszek jest większy od główki. Dysproporcja w centylach jest, ale nadal łepek większy od brzuszka także ja bym się nie martwiła. Może lekarka stwierdziła, że jest na granicy i nie wiadomo w którą stronę to pójdzie? A lepiej dmuchać na zimne?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Fipsik to troche nasz forumowy weterynarz,trochę ginekolog:-)

z zawodu jestem też pedagogiem i pracownikiem socjalnym :P do usług hehe

dzwonili do mnie już dwa razy o pracę w szpitalu i w przychodni a ja kurde jak celebryta odmawiam :/ A jak skończy mi się macierzyński to żadnego telefonu przez 100 lat nie będzie..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik dzięki :) zapomniałam podać wage 3200 :) a długi to na ile go oceniasz bo mnie to bardzo ciekawi. Oczywiście wiem, ze to szacunek tylko :)

Ofcoo ja Ciebie kojarze :) cyba wszystkie Cie kojarzymy :)

Patu pokoik i wózeczek przecudne :)

He he, Fipsik ja też jestem z zawodu pedagogiem i pracownikiem socjalnym. Ale jaja :) normalnie jak berety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 19:28

Patu, ofcooo lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik a ja mam tylko 3 takie pomiary:-(
    BPD 95 mm
    FL 78 mm
    AC 314 mm
    To jakiego pomiaru mi brakuje i co oznaczają te co są.

Ponad dwa tygodnie temu moje dziecko było wedlug zajebistych pomiarów mojego gin w 36w1d a przedwczoraj w 36w0d i jak ma się człowiek nie denerwować jak jednego dnia zawyża pomiary,a innego zaniża i mówi,że wszystko super ekstra się rozwija

• fabiola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się dziewczyny podzielić z Wami zdjęciem mojego brzuszka :):)

http://images69.fotosik.pl/132/0e138a088e64e404.jpg
    36tydzień :)

Nie wiem jak je wstawić żeby było od razu widoczne więc musi wystarczyć link :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 19:32

kark, doti77 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu śliczny pokoik :)

Patu lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, przykro mi ze masz takie problemy :( pociesze Cie, ze u nas finansowo tez mega problemy i bez wsparcia moich rodziców nie wiem jak bysmy sobie poradzili, całe szczescie ze ich mamy. prawie całą wyprawke dla małej zawdzięczamy właśnie im. inaczej byłaby baaaaaaardzo skromna i to na debecie. troche opisywałam dziewczynom ostatnio, w każdym razie niedługo musimy spłacic do banku duzą kwote kredytu, a sami jestesmy na debecie. teściowie zbyt sie wnuczką nie interesują, a to ich pierwsza. nie jestem nawet pewna czy jej dziadek wie jak będzie miała na imie... jak pokazuje zdjęcie to kompletny brak zainteresowania, mimo ze to było 3d gdzie widac twarz. ogółem olewka kompletna. a co dziwne dzieci lubi i inne co chwile ma na kolanach, daje prezenty, a o własną wnuczke nigdy nie spytał.

teściowa sie z początku interesowała, ale później sie obraziła ostro na nas, wyrzuciła ze co ze mnie za matka nie dbam o dziecko i od miesiąca w sumie sie nie odezwała a ja jestem dla niej ta najgorsza. więc jak widzisz nie tylko Ty masz problemy i uwierz, ze jest nas tu tyle, że zawsze któras zrozumie :) ale trzeba sie skupiac na naszych malenstwach a nie problemach

doti77 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    a wiecie ja też się czasem zastanawiam czy mnie kojarzycie :P

kojarzymy, kojarzymy :P

ofcooo lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ