X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ja pierdyle, wyłączyli mi neta i tv na pół dnia! Już delirkę miałam normalnie bez forum :O

Patu - śliczny pokoik! Wózek śliczny również. Łóżeczko normalnie <3 Ciekawa jestem kiedy ja się wreszcie będę mogła moim podzielić :/ Na razie wszystko rozpiżdżone, jednej ściany nie ma, bo mężuś sobie wymyślił kurna drzwi przesuwne. No ale stara się biedak jak może! A ja mam swój wkład w ten remont - zamówiłam roletę dzień-noc juhuuu :)

BlackLuna - jak Twoja dama ma makrosomię, to mój wieprz ma gigasomię :D Aż Ci wymiary podam na pocieszenie:
    BPD 9.82
    HC 34.70
    AC 36.84
    FL 7.88

Fipsik, trza było delikwentowi zapakować firanki na drogę!

Doti, co do znieczulenia przy cc, to przecież ono chwilę trwa! Nic się nie martw, jeszcze synka nie zdążą oporządzić, a Ty już będziesz łzy ronić na jego widok :)

beti z tymi twoimi tekstami dorównujesz fipsikowej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:05

Mika 28 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    a będziesz miała jeszcze jakieś usg sprawdzające wagę maluszka, czy czekasz już do porodu ? bo ja muszę poza rozmowa w szpitalu to mam się zgłosić jeszcze 10.09 do swojej lekarki żeby sprawdzić własnie jak mała przybrała na wadze i co dalej..
    chyba już nie, w poniedziałek mam wizytę, więc się dowiem na 100% co i jak.

BlackLuna lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    A dziewczyny może to co napiszę nie jest fajne ale troche poprawiacie mi humor piszac o swoich problemach bo myslałam że tylko ja na tym forum je mam. Finansowo kiepsko nie ma do końca miesiąca mimo że oszczędzamy przez to mój P chodzi smutny i jest nerwowy. Ma dwójke dzieci z poprzedniego związku 10 i 14 lat wiec płaci alimenty. Ja teraz nie mogę pracować a tak dorabiałam sobie w szkole rodzenia ale byłam tam na umowe zlecenie wiec kolejne pieniążki odeszły z budżetu. Dobrze że moja rodzinka dała nam część na wózek i na łóżeczko z wyprwką. Teściowa za bardzo się nowym wnukiem nie interesuje w sumie jej sie nie dziwie ma dwoje od mojego P i jej córka 3 miesiąće temu urodziła synka wiec ja jestem piątym kołem u wozu :( przez to mimo że jestem pogodną osobą czasami mam dość...
    Kochana, takie już to życie jest niestety. Jak już mówiłam mamy ogromny dług do spłacenia, ciągle jakieś sprawy w sądzie, teraz jeszcze była mojego męża próbuje wydrzeć 2x wyższe alimenty na dzieciaka, mąż pracuje tylko jako instruktor tańca, więc czasem zarobki miesięczne to kilkaset zł. Też chodzimy jak struci co jakiś czas, zwłaszcza, jak życie daje kolejnego kopa. No ale tak już jest, raz lepiej, raz gorzej. Dopóki jesteśmy zdrowi, kochamy się i jesteśmy dla siebie wsparciem, to jakoś to będize, w końcu się naprostuje!

BlackLuna, madiiiii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    patu z tymi twoimi tekstami dorównujesz fipsikowej :D
    Chyba mnie Pani z kimś pomyliła... Jam nie Patu!

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc jak będziesz miała takiego dołka Martusia to na forum sie wyzalic, przypomniec ze nie jestes sama i zaraz będzie choc nieco lepiej :) oj dobrze tu miec Was :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ja bym się nie przejmowała teraz wagami i centylami, tylko czekała na to usg za jakiś czas. Bo może zastopuje już z wagą, a może przybierze, takie wróżenie z tarota jak z tymi datami porodu. Jak się wtedy okaże, że jest wielka to najlepiej zgodzić się na cc, żeby sobie żizel nie rozerwać ;)

Iwona główka jeżeli utrzyma centyle to w 40+0 będzie miała 35,5 cm zamiast statystycznego 35. Faktycznie wielka :P Czapki kup lepiej na 2 latka od razu :P

A firanki wrzucił do kibla i chciał spłukać :/ Dobrze, że wlazłam za nim do kibla bo zanim straciłam firanę to jeszcze by mi kibel zapchał. Poszła do śmieci, a kolega kupi nową. Wybrałam sobie na allegro w delfinki :P

A co do problemów finansowych - jak jechaliśmy w trasę i zatankowaliśmy do pełna pierwszy raz to aż zdjęcie do albumu zrobiłam :P Rzadki widok - pełny bak :D

BlackLuna, betinka, ofcooo lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ktoras pytala o wymiary...u nas na dl nie mierza :/ tylko waga. Ale musi byc malutki bo najmniejsze ciuszki sa za duze :P

Widze ze prorokujecie wymiary dzieciakow... Powiem wam ze zadna z nas nie wierzyla ze po tych badaniach co mi robili cokolwiek sie spr. Kazdy mi mowil ze napewno 3 kg bedzie a tu prosze ;) prorocy mnie wybadali :)

Kurde szkoda mi ze nie moge tyle z wami byc co zawsze ale w szpitalu kiepski net i tylko z tel idzie :/
    A ciezko na nim pisac. IPada mam tylko jak t jest. Jak wroce do domu i Tiago sie nie zmieni to zapowiada sie ze bede miala duuzo czasu :)

betinka, madiiiii, Nelus, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Chyba mnie Pani z kimś pomyliła... Jam nie Patu!

ooo wybacz chyba byłam jeszcze jedna noga w pokoiku Patu i się nieopatrznie przejęzyczyłam, ale naprawiłam już te okropna pomyłkę wiec o Pani wybacz te zniewagę :D

Fipsik lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ooo wybacz chyba byłam jeszcze jedna noga w pokoiku Patu i się nieopatrznie przejęzyczyłam, ale naprawiłam już te okropna pomyłkę wiec o Pani wybacz te zniewagę :D
    Zastanowię się...
    :D

Aleeeeeee skleroza ze mnie - Io, cudownie, ze się odzywasz! I skoro w środę jest szansa na wypis, to znaczy, że jest coraz lepiej! :)

BlackLuna, Io lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle... KARK!!!!! O której masz CC? Ciekawe który bob będzie pierwszy :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A w ogóle... KARK!!!!! O której masz CC? Ciekawe który bob będzie pierwszy :)

Może któraś nieplanowana Was wyprzedzi ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wielkie czapeczki już mam, także spoko :)

Paula jak wrócisz do domku to nadrobisz, mały przy cycku a Ty na belly :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Może któraś nieplanowana Was wyprzedzi ;)
    A to niewykluczone! Taka Mika na przykład :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą to martwie sie troche o mojego boba. Cały dzień jakis taki niemrawy, niby sie coś rusza ale bardziej przeciąga. Ostatnimi czasy całe dnie szalał a dziś taki ospały. Nie wiem czy powinnam sie niepokoić. Jak nie urok to sraczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:19

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    A tak swoją drogą to martwie sie troche o mojego boba. Cały dzień jakis taki niemrawy, niby sie coś rusza ale bardziej przeciąga. Ostatnimi czasy całe dnie szalał a dziś taki ospały. Nie wiem czy powinnam sie niepokoić. Jak nie urok to sraczka.
    A zapodawałaś jakis wabik?

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Was mieć :)
    A mój wielkolud dwa tygodnie temu miał 2600 chciała bym żeby miał te 3kg za tydzien sie okaże kurcze to już za tydzień bede tesknic za brzuszkiem i tymi naszymi rozmowami z Marcelkiem :):)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogoodka też chce na narodowy!
    Kobitki tak piszecie o tych alimentach,ale ja tam się nie dziwię byłym(żonom,partnerkom),że chcą wyższych alimentów,no mąż zarabia sporo,ja też nie mam najniższej krajowej,dzidziuś się jeszcze nie urodził,a wiem,że bycie rodzicem oprócz radosci i smutków to spore wydatki,po samej wyprawce.a im dziecko starsze tym więcej,szkoła,itp.na pierwszym miejscu będa teraz jego potrzeby,a nie nasze zagraniczne wyjazdy;-)dlatego ja będąc samotną matką też bym chciala jak najwyzsze alimenty dla moich dzieci

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeee kochane wiadomość z ostatniej chwili napisała Mika:

" Julcia jest już na pokładzie waży 3,5 kg i jestem najszczęśliwsza mamuśką na świecie, dzięki za zainteresowanie teraz muszę odpocząć bo ten zarłoczek siedzi mi cały czas na cyckach :) Pozdrawiam ."

Tysia87, justyna14, anulka81, Fipsik, Io, betinka, stardust87, Patu, afrykanka, hela, verynice, ofcooo, kark, Paula55, Migotka22, magdzia26, mycha89, aswalda, doti77, Kaarolina, aleksa.wawa, le'nutka, pestka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Mam to samo.teraz juz do porodu chyba schizy będę miała,bo juz nie mam zadnej wizyty,tylko jakby co skierowanie do szpitala.a bylo iść na ginekologię,to bym se sama usg zrobiła;-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Akurat nikogo o nicku symbianka nie ma na naszej liście, ale jest w tabelce. Za to w tabelce nie ma doti77 a jest symbianka
    a nie prosiła ostatnio jakaś dziewczyna na "s" o wpisanie? Jakaś taka "nowa wrześniówka".. Ze 2 dni temu może?.. No nie ważne, nie jestem tu od dochodzeń :P Każdy może wejść i czytać więc nic mi do tego. Tak tylko coś mi się kojarzyło.. że na 12.09 chciała chyba się wpisać. Ale może nicki pomyliłam.

edit: a sorry, to storczyk była. Wiedziałam, że coś na S ale mi się pomyliły nicki. Wybaczcie zamieszanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:31

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ