X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane .
    Bylam wczoraj w szpitalu na wizycie . Cisnienie mialam za niskie wiec musialam isc jeszcze cos zjiesc I wrocic spowrotem ale podskoczylo wszystko z mala dobrze . Z tego wszystkiego zapomialam zapytac ile wazy . Ale najwazniejsze ze wszystko jest dobrze .

Dzis siedze I rozmawiam z P I mowie ze juz 36 tydz wiec mala mogla by juz wyjsc bo ciaza donoszona ., A on czemu niech posiedzi jeszcze wieksza bedzie . A to ja mu ze czuje sie grubo palce u rak puchna jak serdelki heheh nogi to samo I chodze jak pingwin a on mnie nasladuje hehe
    Az mi lzy lecialy jak mu to mowilam .
    Chyba mnie gorsze dni dopadly .

A wy mamcie jak sie czujecie ?

Mika gratuluje :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratulacje! Wreszcie się doczekalas

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dzień, dwa przed porodem maluchy stają sie mniej ruchliwe.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    ŁŁooo to u mnie mala baluje rusza sie co chwila .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:13

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    z tymi łapkami to u zwierząt jest to coś co im sprawia przyjemność, rozluźnia i obniża poziom stresu i bólu. Ale trzeba na to uważać, bo mogą się od tego uzależnić i tak często i mocno lizać, że aż sobie łapki pokaleczą. Także jak tylko widzisz, że tak robi to spróbuj psiaka czymś zająć.
    Tak pomyslalam,ze moze faktycznie pierwsza cieczka ją zdenerwowała i tak próbowala się uspokoić.ale dobrze wiedzieć,ze to prawdopodobnie nic poważnego:-) jedną łapkę sobie szczegolnie upodobała,ale smaruje maściami i tym środkiem ld weta i czekam na poprawe.
    Fipsik,stardust dziekie za rady:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl moim skromnym zdaniem nie masz jeszcze donoszonej ciąży. Dziecko powinno jeszcze co najmniej dwa tygodnie posiedzieć w brzuszku. Spuchnięte palce nie są chyba aż tak ważne jak zdrowie maluszka.

Ewelina.Irl, Majeczka2014, Fipsik lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    U mnie NA SZCZĘŚCIE się nie sprawdziło :D

Ewelina, 36 tgodni to jeszcze nie donoszona. Niech jeszcze posiedzi ze 2 tygodnie!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racjie kochane . Ciezkie dni mnie dopadaja wiec nazekam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:20

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika moje gratulacje

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Gdyby te pieniądze miały iść na dziecko, to jeszcze spoko. Ale ona tą kasę bierze dla siebie. Dużo jego potrzeb dodatkowo zaspokajamy poza alimentami (np. ubrań ma 90% od nas). Baba dostaje kasę, sama zarabia więcej niż my razem, a dzieciakowi nawet sandałów na lato nie kupiła. Jest różnica między zaspokajaniem potrzeb dziecka, a własną chciwością. Zwłaszcza, że bywają miesiące, że mąż zarobi na same alimenty.
    Betinka nie napisalam tego,żeby Cię rozzłościć broń Boże:-)napisałam to tylko z takiego punktu widzenia jakbym była samotną matką....bo ja ze swojej pensji po zrobieniu wszystkich opłat i zapełnieniu lodówki, mogłabym se jeszcze jedynie waciki kupić.ale skoro ona zarabia więcej od waszej dwójki to jest po prostu chciwa.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 36 tydzień to napewno nie jest ciąża donoszona.Więc jeszcze troche cierpliwości Ewelina:-) ja za 2 dni zaczynam 40 tydzień i u mnie nic się nie dzieje.
    Iwo_na ja też nie czuje dziś ruchów i sama nie wiem czy się martwić,bo wyjdę na jakąś panikarę

Ewelina.Irl, ofcooo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, jesli mój gin. 12.09 zrobi USG z pomiarami to normalnie zgłaszam się do Ciebie na interperatcje, heheh :)

Mika gratulacje!!! wkońcu :)

Ja też uważam, że 36 za wcześnie ldatego tłumaczę sobie, że do 38go tyg. min. ma córcia siedzieć w brzusiu :) a tak naprawdę ma czas do 40go tyg. jej zdrowie najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:32

Fipsik lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io jak czujesz ze masz twarde piersi to ściągaj pokarm a wcześniej trochę pomasuj piersi (jakbyś ciasto robiła ;-) to pomaga łatwiej ściągnąć pokarm i nie robią się guzy.
    Co do karmienia z butelki to nie pomogę bo mój mały ssak ssie tylko pierś, ale Napewno warto próbować przekonać małego do piersi i jak najczęściej przystawiać.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, może to cisza przed burzą ;)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Tysia, może to cisza przed burzą ;)
    Coś Ty Majeczka przecież śnieg jeszcze nie spadł i choinki nie ubranę.przecież ja do grudnia noszę zapomniałaś:-)

kark, Fipsik lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 tydzień to dziecko przedwcześnie urodzone, mi na oddziale ciągle mówili że wcześniak. W książeczce zdrowia dziecka nam 36 tc.
    Nie radzę rodzic w tym tygodniu bo dziecko nie jest jeszcze na to gotowe i mogą pojawić się różne problemy zdrowotne u dziecka.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Coś Ty Majeczka przecież śnieg jeszcze nie spadł i choinki nie ubranę.przecież ja do grudnia noszę zapomniałaś:-)

a no tak no tak.. skleroza nie boli ;) to kuuuupe czasu masz Kochana ;) :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie,

ponawiam pytanie dotyczące dolegliwości po badaniu przezpochwowym - czy coś z Was leciało po takim badaniu? bo ja od czwartku krwawiłam i teraz cały czas coś brązowego mi leci; nie wiem, czy to jest normalne?

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Hej Mamusie,

ponawiam pytanie dotyczące dolegliwości po badaniu przezpochwowym - czy coś z Was leciało po takim badaniu? bo ja od czwartku krwawiłam i teraz cały czas coś brązowego mi leci; nie wiem, czy to jest normalne?

mój gin. na każdej wizycie sprawdza mi szyjkę i ani razu nie krwawiłam, ani nie plamiłam.

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ależ ja jestem oazą spokoju :D

AniaDS - mi się przez całą ciążę nie zdarzyła nawet plamka krwi po badaniu (wliczając badanie w szpitalu, gdzie trafiłam na studentkę, która chyba się z rzeźniczym powołaniem minęła), ale sporo dziewczyn plami po badaniu.

Słuchajcie, kupiłam na początku ciąży, oprócz 'Języka niemowląt' Tracy Hogg jeszcze 'Pierwszy rok życia dziecka' Giny Ford. I normalnie mnie kurwica bierze jak czytam tą książkę! Tak, jak u Tracy wszystko jest proste i logiczne, tak za tą babą za chiny nie nadążam. Podstawowego toku myślenia tej kobity nie pojmuję i wszystko się wydaje tak skomplikowane, że z każdym zdaniem mnie coraz większa frustracja ogarnia i wrażenie, że życie wg jej zasad to musztra, a dyplom mgr to za mało, żeby się w tym połapać :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ