X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane .
    Bylam wczoraj w szpitalu na wizycie . Cisnienie mialam za niskie wiec musialam isc jeszcze cos zjiesc I wrocic spowrotem ale podskoczylo wszystko z mala dobrze . Z tego wszystkiego zapomialam zapytac ile wazy . Ale najwazniejsze ze wszystko jest dobrze .

Dzis siedze I rozmawiam z P I mowie ze juz 36 tydz wiec mala mogla by juz wyjsc bo ciaza donoszona ., A on czemu niech posiedzi jeszcze wieksza bedzie . A to ja mu ze czuje sie grubo palce u rak puchna jak serdelki heheh nogi to samo I chodze jak pingwin a on mnie nasladuje hehe
    Az mi lzy lecialy jak mu to mowilam .
    Chyba mnie gorsze dni dopadly .

A wy mamcie jak sie czujecie ?

Mika gratuluje :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratulacje! Wreszcie się doczekalas

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dzień, dwa przed porodem maluchy stają sie mniej ruchliwe.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    ŁŁooo to u mnie mala baluje rusza sie co chwila .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:13

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    z tymi łapkami to u zwierząt jest to coś co im sprawia przyjemność, rozluźnia i obniża poziom stresu i bólu. Ale trzeba na to uważać, bo mogą się od tego uzależnić i tak często i mocno lizać, że aż sobie łapki pokaleczą. Także jak tylko widzisz, że tak robi to spróbuj psiaka czymś zająć.
    Tak pomyslalam,ze moze faktycznie pierwsza cieczka ją zdenerwowała i tak próbowala się uspokoić.ale dobrze wiedzieć,ze to prawdopodobnie nic poważnego:-) jedną łapkę sobie szczegolnie upodobała,ale smaruje maściami i tym środkiem ld weta i czekam na poprawe.
    Fipsik,stardust dziekie za rady:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl moim skromnym zdaniem nie masz jeszcze donoszonej ciąży. Dziecko powinno jeszcze co najmniej dwa tygodnie posiedzieć w brzuszku. Spuchnięte palce nie są chyba aż tak ważne jak zdrowie maluszka.

Ewelina.Irl, Majeczka2014, Fipsik lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    U mnie NA SZCZĘŚCIE się nie sprawdziło :D

Ewelina, 36 tgodni to jeszcze nie donoszona. Niech jeszcze posiedzi ze 2 tygodnie!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racjie kochane . Ciezkie dni mnie dopadaja wiec nazekam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:20

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika moje gratulacje

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Gdyby te pieniądze miały iść na dziecko, to jeszcze spoko. Ale ona tą kasę bierze dla siebie. Dużo jego potrzeb dodatkowo zaspokajamy poza alimentami (np. ubrań ma 90% od nas). Baba dostaje kasę, sama zarabia więcej niż my razem, a dzieciakowi nawet sandałów na lato nie kupiła. Jest różnica między zaspokajaniem potrzeb dziecka, a własną chciwością. Zwłaszcza, że bywają miesiące, że mąż zarobi na same alimenty.
    Betinka nie napisalam tego,żeby Cię rozzłościć broń Boże:-)napisałam to tylko z takiego punktu widzenia jakbym była samotną matką....bo ja ze swojej pensji po zrobieniu wszystkich opłat i zapełnieniu lodówki, mogłabym se jeszcze jedynie waciki kupić.ale skoro ona zarabia więcej od waszej dwójki to jest po prostu chciwa.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 36 tydzień to napewno nie jest ciąża donoszona.Więc jeszcze troche cierpliwości Ewelina:-) ja za 2 dni zaczynam 40 tydzień i u mnie nic się nie dzieje.
    Iwo_na ja też nie czuje dziś ruchów i sama nie wiem czy się martwić,bo wyjdę na jakąś panikarę

Ewelina.Irl, ofcooo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, jesli mój gin. 12.09 zrobi USG z pomiarami to normalnie zgłaszam się do Ciebie na interperatcje, heheh :)

Mika gratulacje!!! wkońcu :)

Ja też uważam, że 36 za wcześnie ldatego tłumaczę sobie, że do 38go tyg. min. ma córcia siedzieć w brzusiu :) a tak naprawdę ma czas do 40go tyg. jej zdrowie najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 21:32

Fipsik lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io jak czujesz ze masz twarde piersi to ściągaj pokarm a wcześniej trochę pomasuj piersi (jakbyś ciasto robiła ;-) to pomaga łatwiej ściągnąć pokarm i nie robią się guzy.
    Co do karmienia z butelki to nie pomogę bo mój mały ssak ssie tylko pierś, ale Napewno warto próbować przekonać małego do piersi i jak najczęściej przystawiać.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, może to cisza przed burzą ;)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Tysia, może to cisza przed burzą ;)
    Coś Ty Majeczka przecież śnieg jeszcze nie spadł i choinki nie ubranę.przecież ja do grudnia noszę zapomniałaś:-)

kark, Fipsik lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 tydzień to dziecko przedwcześnie urodzone, mi na oddziale ciągle mówili że wcześniak. W książeczce zdrowia dziecka nam 36 tc.
    Nie radzę rodzic w tym tygodniu bo dziecko nie jest jeszcze na to gotowe i mogą pojawić się różne problemy zdrowotne u dziecka.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Coś Ty Majeczka przecież śnieg jeszcze nie spadł i choinki nie ubranę.przecież ja do grudnia noszę zapomniałaś:-)

a no tak no tak.. skleroza nie boli ;) to kuuuupe czasu masz Kochana ;) :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie,

ponawiam pytanie dotyczące dolegliwości po badaniu przezpochwowym - czy coś z Was leciało po takim badaniu? bo ja od czwartku krwawiłam i teraz cały czas coś brązowego mi leci; nie wiem, czy to jest normalne?

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Hej Mamusie,

ponawiam pytanie dotyczące dolegliwości po badaniu przezpochwowym - czy coś z Was leciało po takim badaniu? bo ja od czwartku krwawiłam i teraz cały czas coś brązowego mi leci; nie wiem, czy to jest normalne?

mój gin. na każdej wizycie sprawdza mi szyjkę i ani razu nie krwawiłam, ani nie plamiłam.

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ależ ja jestem oazą spokoju :D

AniaDS - mi się przez całą ciążę nie zdarzyła nawet plamka krwi po badaniu (wliczając badanie w szpitalu, gdzie trafiłam na studentkę, która chyba się z rzeźniczym powołaniem minęła), ale sporo dziewczyn plami po badaniu.

Słuchajcie, kupiłam na początku ciąży, oprócz 'Języka niemowląt' Tracy Hogg jeszcze 'Pierwszy rok życia dziecka' Giny Ford. I normalnie mnie kurwica bierze jak czytam tą książkę! Tak, jak u Tracy wszystko jest proste i logiczne, tak za tą babą za chiny nie nadążam. Podstawowego toku myślenia tej kobity nie pojmuję i wszystko się wydaje tak skomplikowane, że z każdym zdaniem mnie coraz większa frustracja ogarnia i wrażenie, że życie wg jej zasad to musztra, a dyplom mgr to za mało, żeby się w tym połapać :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ