X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po ostatniej wizycie leciało jak okres cały dzień. Ale następnego dnia już nic. Gin mówiła że jak przez24 h nie przejdzie to na ip mam jechac.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A w ogóle... KARK!!!!! O której masz CC? Ciekawe który bob będzie pierwszy :)
    Hehe, mój będzie dużo wcześniej - o 8 mam być w szpitalu, więc zakładam, że po 9 już na pewno go wyjmą ;)

Mika ogromne gratulacje! A sądząc po smsie to chyba jednak udało się sn ;)

Ania, a może to czop...?

Nie mówcie nawet tak z tymi ruchami, bo mój od 2 tygodni był leniwy, teraz czwartek, piątek próbował się ewakuować każdym kawałkiem mojego ciała, nawet dziurę w żebrach próbował zrobić, a dziś znowu spokój :P

My pojechaliśmy prosić chrzestną ;) Po przyjeździe mąż stwierdził, że chyba się nie ucieszyła, bo powiedziała tylko "Super, pewnie, dziękuję wam bardzo"... No i dogódź tu facetowi :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratki i witamy na pokładzie :)
    My dopiero zaczynamy z karmieniem ale poki co mAm tylko siare.
    Maly jednak zaczyna czait do czego sa cyce.
    A mam pytanko do mam. Czy po kazdym karmieniu odbijacie? Nawet po siarze?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No 36 tydzień to napewno nie jest ciąża donoszona.Więc jeszcze troche cierpliwości Ewelina:-) ja za 2 dni zaczynam 40 tydzień i u mnie nic się nie dzieje.
    Iwo_na ja też nie czuje dziś ruchów i sama nie wiem czy się martwić,bo wyjdę na jakąś panikarę

Ja ide poleżeć, mam nadzieje, ze mały sie rozrusza przed snem. I Tobie życzę tego samego a jak nie to widzimy sie na porodówce, np w poniedziałek :) Może z tej okazji śnieg spadnie :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Hej Mamusie,

ponawiam pytanie dotyczące dolegliwości po badaniu przezpochwowym - czy coś z Was leciało po takim badaniu? bo ja od czwartku krwawiłam i teraz cały czas coś brązowego mi leci; nie wiem, czy to jest normalne?
    ja ostatnio też miałam takie badanie i gin mówiła, że mogę krwawić ale nie mówiła jak długo. Mówiła też, że po takim badaniu - inwazyjnym może mi odejść czop. Ale, że nie będzie to wskazywało na rychły poród. A może odchodzi Ci czop? On jest podobno podbarwiony takim brązowo / czerwonym kolorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:02

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:34

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to miała fazę na sowy? :D http://pl.dawanda.com/product/66046415-KOLDERKA-Z-PODUSIA-GRATIS-METKOWIEC
    http://pl.dawanda.com/product/48455578-Karussell-Eule---Dekoration-fuer-Kinderzimmer

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze moja siostra ma celiakie... jestem ciekawa co moja gin na to. Gdzie ja znajde mleko bezglutenowe ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkawka, suwaczek sobie zmień :P

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze moja siostra ma celiakie... jestem ciekawa co moja gin na to. Gdzie ja znajde mleko bezglutenowe ; (
    Jak to? A co ma celiakia siostry do mleka i gina? (pomijając, że przykro mi, że siostrę dopadło cholerstwo :( )

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hehe, mój będzie dużo wcześniej - o 8 mam być w szpitalu, więc zakładam, że po 9 już na pewno go wyjmą ;)
    No to przecierasz szlaki :D Ja będę ostatni posiłek jadła, a Ty już będziesz z cyckiem startować do boba :)

kark lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jak to? A co ma celiakia siostry do mleka i gina? (pomijając, że przykro mi, że siostrę dopadło cholerstwo :( )
    Bo obydwie mamy gen odpowiedzialny za celiakie a u niej sie to ujawnilo. Z tego co nam lekarz mówił, to duzy wplyw ma na nią termin wprowadzenia glutenu do diety niemowlaka. A gin co ma do tego, generalnie nic chodzi mi bardziej o jej rady.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja trafiłam teraz na strasznie niedelikatnego lekarza jak byłam na ktg, który właśnie postanowił mnie zbadać i to było bolesne. Jak wróciłam do domu, to cała wkładka była we krwi, wczoraj już nie miałam krwi, tylko taka brązowa wydzielina i dzisiaj cały dzień to samo. Czop chyba jest gęsty, a to jest rzadkie. Że też musiał mnie badać. Pewnie szyjkę mi zruszył.Do tej pory zupełnie nic mi się nie działo :-(. Nie zamierzam się wcześniej rozpakować, jak za tydzień, o nie.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Bo obydwie mamy gen odpowiedzialny za celiakie a u niej sie to ujawnilo. Z tego co nam lekarz mówił, to duzy wplyw ma na nią termin wprowadzenia glutenu do diety niemowlaka. A gin co ma do tego, generalnie nic chodzi mi bardziej o jej rady.
    Aaach, to zmienia postać rzeczy... Gluten to generalnie świństwo, mega toksyna i obciążenie dla organizmu, powoduje niszczenie mikrokosmków jelitowych i nadmierne wydzielanie śluzu. Dla trochę starszych maluchów cudowna jest kaszka Nestle Sinlac. Tylko nie wiem jak jest z mlekiem początkowym.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie polozna powiedziala ze nasz rozek w sowy wymiata i tu nigdy takiego nie widziala :P

JagoodkaK, betinka, Tysia87, ofcooo, verynice, afrykanka, nenka, le'nutka, stardust87, kark, pestka, Gosia19 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Paula! Pokaż im, że Polska ma stajla! :D

verynice lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka a skad wiadomo,ze Ty tez bedziesz miała to,co siostra?tak jest,ze jak jedno z rodzeństwa to i drugie?pytam,bo się na tym kompletnie nie znam.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 Gratulacje od jeszcze nierozpakowanej sierpniowej mamy :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedzial, ze obydwie jestesmy obciążone tym genem, u niej celiakia sie ujawniła dlatego zwrócono uwage, ze jak jestem w ciąży to maluch tez moze ale nie musi byc obciazony i lepiej podawac jej mleko bezglutenowe.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol zycia leczyli nas z powodu problemów z trawieniem i dopiero dietetyk z Wrocławia zdiagnozowala siostre ustawila diete, odstawila leki i nie dość, ze nic ja nie boli, dobrze trawi, nie wcina tabletek to jeszxze schudla :)

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ