X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po ostatniej wizycie leciało jak okres cały dzień. Ale następnego dnia już nic. Gin mówiła że jak przez24 h nie przejdzie to na ip mam jechac.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A w ogóle... KARK!!!!! O której masz CC? Ciekawe który bob będzie pierwszy :)
    Hehe, mój będzie dużo wcześniej - o 8 mam być w szpitalu, więc zakładam, że po 9 już na pewno go wyjmą ;)

Mika ogromne gratulacje! A sądząc po smsie to chyba jednak udało się sn ;)

Ania, a może to czop...?

Nie mówcie nawet tak z tymi ruchami, bo mój od 2 tygodni był leniwy, teraz czwartek, piątek próbował się ewakuować każdym kawałkiem mojego ciała, nawet dziurę w żebrach próbował zrobić, a dziś znowu spokój :P

My pojechaliśmy prosić chrzestną ;) Po przyjeździe mąż stwierdził, że chyba się nie ucieszyła, bo powiedziała tylko "Super, pewnie, dziękuję wam bardzo"... No i dogódź tu facetowi :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratki i witamy na pokładzie :)
    My dopiero zaczynamy z karmieniem ale poki co mAm tylko siare.
    Maly jednak zaczyna czait do czego sa cyce.
    A mam pytanko do mam. Czy po kazdym karmieniu odbijacie? Nawet po siarze?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No 36 tydzień to napewno nie jest ciąża donoszona.Więc jeszcze troche cierpliwości Ewelina:-) ja za 2 dni zaczynam 40 tydzień i u mnie nic się nie dzieje.
    Iwo_na ja też nie czuje dziś ruchów i sama nie wiem czy się martwić,bo wyjdę na jakąś panikarę

Ja ide poleżeć, mam nadzieje, ze mały sie rozrusza przed snem. I Tobie życzę tego samego a jak nie to widzimy sie na porodówce, np w poniedziałek :) Może z tej okazji śnieg spadnie :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Hej Mamusie,

ponawiam pytanie dotyczące dolegliwości po badaniu przezpochwowym - czy coś z Was leciało po takim badaniu? bo ja od czwartku krwawiłam i teraz cały czas coś brązowego mi leci; nie wiem, czy to jest normalne?
    ja ostatnio też miałam takie badanie i gin mówiła, że mogę krwawić ale nie mówiła jak długo. Mówiła też, że po takim badaniu - inwazyjnym może mi odejść czop. Ale, że nie będzie to wskazywało na rychły poród. A może odchodzi Ci czop? On jest podobno podbarwiony takim brązowo / czerwonym kolorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:02

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:34

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to miała fazę na sowy? :D http://pl.dawanda.com/product/66046415-KOLDERKA-Z-PODUSIA-GRATIS-METKOWIEC
    http://pl.dawanda.com/product/48455578-Karussell-Eule---Dekoration-fuer-Kinderzimmer

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze moja siostra ma celiakie... jestem ciekawa co moja gin na to. Gdzie ja znajde mleko bezglutenowe ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkawka, suwaczek sobie zmień :P

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze moja siostra ma celiakie... jestem ciekawa co moja gin na to. Gdzie ja znajde mleko bezglutenowe ; (
    Jak to? A co ma celiakia siostry do mleka i gina? (pomijając, że przykro mi, że siostrę dopadło cholerstwo :( )

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hehe, mój będzie dużo wcześniej - o 8 mam być w szpitalu, więc zakładam, że po 9 już na pewno go wyjmą ;)
    No to przecierasz szlaki :D Ja będę ostatni posiłek jadła, a Ty już będziesz z cyckiem startować do boba :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jak to? A co ma celiakia siostry do mleka i gina? (pomijając, że przykro mi, że siostrę dopadło cholerstwo :( )
    Bo obydwie mamy gen odpowiedzialny za celiakie a u niej sie to ujawnilo. Z tego co nam lekarz mówił, to duzy wplyw ma na nią termin wprowadzenia glutenu do diety niemowlaka. A gin co ma do tego, generalnie nic chodzi mi bardziej o jej rady.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja trafiłam teraz na strasznie niedelikatnego lekarza jak byłam na ktg, który właśnie postanowił mnie zbadać i to było bolesne. Jak wróciłam do domu, to cała wkładka była we krwi, wczoraj już nie miałam krwi, tylko taka brązowa wydzielina i dzisiaj cały dzień to samo. Czop chyba jest gęsty, a to jest rzadkie. Że też musiał mnie badać. Pewnie szyjkę mi zruszył.Do tej pory zupełnie nic mi się nie działo :-(. Nie zamierzam się wcześniej rozpakować, jak za tydzień, o nie.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Bo obydwie mamy gen odpowiedzialny za celiakie a u niej sie to ujawnilo. Z tego co nam lekarz mówił, to duzy wplyw ma na nią termin wprowadzenia glutenu do diety niemowlaka. A gin co ma do tego, generalnie nic chodzi mi bardziej o jej rady.
    Aaach, to zmienia postać rzeczy... Gluten to generalnie świństwo, mega toksyna i obciążenie dla organizmu, powoduje niszczenie mikrokosmków jelitowych i nadmierne wydzielanie śluzu. Dla trochę starszych maluchów cudowna jest kaszka Nestle Sinlac. Tylko nie wiem jak jest z mlekiem początkowym.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie polozna powiedziala ze nasz rozek w sowy wymiata i tu nigdy takiego nie widziala :P

JagoodkaK, betinka, Tysia87, ofcooo, verynice, afrykanka, nenka, le'nutka, stardust87, nick nieaktualny, pestka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Paula! Pokaż im, że Polska ma stajla! :D

verynice lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka a skad wiadomo,ze Ty tez bedziesz miała to,co siostra?tak jest,ze jak jedno z rodzeństwa to i drugie?pytam,bo się na tym kompletnie nie znam.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 Gratulacje od jeszcze nierozpakowanej sierpniowej mamy :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedzial, ze obydwie jestesmy obciążone tym genem, u niej celiakia sie ujawniła dlatego zwrócono uwage, ze jak jestem w ciąży to maluch tez moze ale nie musi byc obciazony i lepiej podawac jej mleko bezglutenowe.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol zycia leczyli nas z powodu problemów z trawieniem i dopiero dietetyk z Wrocławia zdiagnozowala siostre ustawila diete, odstawila leki i nie dość, ze nic ja nie boli, dobrze trawi, nie wcina tabletek to jeszxze schudla :)

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ