Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku, ale bym Was chciala poczytac, a tu albo trzeba Matiego oporzadzac, albo padam na ryjek po nieprzespanych nocach. Pokarm ruszyl pelna para, dobrze ze mam wkladki laktacyjne,bo koszula zalana po pas. Nareszcie nie trzeba dokarmiac towarzysza juhuuu. Zobaczymy jak dzisiejsza noc,bo dzien prowadze juz nieprzypadkowo, przystawiam go regularnie, przetrzymuje aktywnego po jedzeniu. Jak znow w nocy bedzie robil sceny,to nie wiem co mu zrobie!
W ogole skubany jest tak silny, ze sam podnosi glowe i potrafi sie z plecow na bok przekrecic! Tak mi sie dni placza,ze nie pamietam,czy juz Wam mowilam,ze przez noc mielismy pierwszy wzrost wagi
Zdazylam zobaczyc zdjecia szczesliwej Nelus, piekny widok Kochana!!!
No i naszej udajacej ciaze FipsikowejTrzymasz fason kobito do samego konca,tylko pozazdroscic
U Pauli mama od wczoraj z tego,co pamietam, wiec pewnie tyle ja bedziemy widzialy
U Io chyba problemy z katarkiem widzialam- trzymam kciuki,zeby Kubulkowi przeszlo!
No, to rodzic, dziewczyny, rodzic!!!!!!!!!!!
W ogole zostala mi juz jakas 1/4 brzucha mimo cc,wiec nie jest najgorzej. Dzis pediatra chciala nas wypisac, ale maja procedure,ze po cc 4 dni trzymaja kurna, wiec kisne,mimo ze sie goje.
No, to sciskam Was mocno, dzieciaczki caluje w stopeczki :*
Mam nadzieje,ze jutro juz Was z kompa poczytam!Fipsik, Ewi25, ofcooo, magdzia26, K_A_M_A, BlackLuna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja wieczorem tez zrobie w szpitalnym lustrze zdjecie brzucha i wam wrzuce. Nie ma tragedii myslalam ze większy bedzie
Mnie strasznie sutki bolą jak mały sie do nich dossa wiec w domu na pewno przejdę na butle. I mam nadzieje ze we wtorek nas wypuszcza. -
Anulka biedactwo trzymajcie sie dzielnie!!
Fipsik ty to jestes torpeda normalniemy dzis bylismy na 1 spacerze i ja wymieklam
tak mnie plecy nawalaja
za to synek przespal cala droge
dobrze mu sie spi na powietrzu.
Byla dzis polozna i wazyla malego! Wazy juz ponad 3 kg jeeeeeee. Wszyscy happy a ja dostalam lawine pochwal ze tak przykladnie karmie cycemmaly ma taki apetyt ze je z 2 cyckow i czasem mu malo :p
Tymczasem udajemy sie na drzemke i pozdrawiamy wszystkie kulajace sie brzuchatkiFipsik, ofcooo, magdzia26, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
Betinka mówiłam ze za chwilkę będzie ocean mleka
super ze synuś juz się najada! A co za sceny robi ci w nocy?
Ja też jestem w szoku ze livka podnosi główkę i się już przekreca! 3h po wyciągnięciu z brzuszka, wymeczona odkurzaczem juz umiała takie cyrki wyprawiac, pielęgniarki mówiły ze tego jeszcze nie widziały!a no i jest bardzo bystra, oczka jej nie latają na wszystkie strony tylko skupiaja się na konkretnych rzeczach. Często się uśmiecha i w ogóle jest słódka na maksa!
ofcooo, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Mój Śpiący Królewicz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:40
Fipsik, xpatiiix3, Majeczka2014, Ewi25, sylwia1985, ofcooo, Tysia87, magdzia26, K_A_M_A, BlackLuna, Migotka22, Patu, nenka, Gosia19 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Mnie też sutki bolą, smaruje je mascia, nie wiem ile mi wypija pokarmu, ale póki co butli nie dostał- jestem szczęśliwa
może boleć ile chce, najważniejsze, że chce cyca
źle się pisze z telefonu, brakuje mi laptopa. Malemu dobrze lampy robią - częściej się budzić więc częściej mogę go dostawiac do piersi
Fipsik, ofcooo, magdzia26, BlackLuna, nenka, deidre lubią tę wiadomość
-
W ogóle jak się położyłam tak wstać nie mogę. Boli mnie wszystko
Począwszy od kręgosłupa, miednicę, macicę, spojenie, pachwiny po stopy
Ale warto było, nie zrezygnowaliśmy z żadnych zawodów przez ciążę, mam nadzieję, że nie będziemy musieli rezygnować ze względu na dziecko. Niech się uczy od małego
Kolejne 25 października, aż tak to chyba nie przenoszę hehe. Będą pierwsze w 5
-
Diabla85 wrote:Dziewczyny mam tyle mleka że zaraz mi cycki eksplodują! Mały się najada i śpi jak zabity, karmię go co 3 godz a i tak mleka mnóstwo. Pomyślałam, że resztki z piersi które zostają po karmieniu odciągnę i zamrożę. Co o tym myślicie? Czy któraś z was jest w temacie woreczków lub pojemników do mrożenia mleka? Jakie polecacie, bo ja w temacie zielona, nawet laktatora nie mam i muszę męża wysłać żeby mi kupił. Takiego nawału się nie spodziewałam!
Hej ja z październikowych ale trochę Was podczytuję
są pojemniczki do mrożenia pokarmu normalnie z wielu firm, no i jak najbardziej możesz odciągać pokarm laktatorem i mrozić. Moja przyjaciółka tak robiła na weekendy, żeby móc sobie chociaż czasami lampkę wina wypićpokarm odciągnięty w temp. pokojowej może stać do 12h, a mrożony pewno parę dni, albo tydzień..dokładnie jeszcze nie wiem;) powodzenia i zazdroszcze, że maluszki już z Wami! ja jeszcze muszę chwile poczekać
-
ja mam pojemniki babyono, pisze na instrukcji tak:
dla dzieci zdrowych:
temp pokojowa: 8-12h (wczesniaki i chore: 0-4h)
w lodówce: 3-4 dni (24-48h)
w zamrażalniku lodówki(-10): 2 tyg (1 tydz)
w zamrażalce (-18): 6-12 mcy (3-6 mcy)
zaleca się powolne rozmrażanie w lodówce zamiast podgrzewania zamrożonego, gdy jest już płynne to w kąpieli 50stopni. Nie podgrzewać na palniku, gazie, mikrofali. -
karolcia:)))) wrote:[...]
Dziewczyny nie mam juz sil, nie moge chodzic, spojenie lonowe juz chyba u mnie nie istnieje.....w nocy obudzil mnie straszny bol miednicy, mialam lzy w oczach, czulam jakby ja ktos zgniatal!!!Odstawialm magnez i czuje skurcze w szyjce, mam jeszcze ok 16 dni do terminu ale juz mam tak dosyc ze mimo panicznego strachu przed bolem i porodem mam juz dosc bo czuje sie jak kaleka!!!Dzis wchodzac do auta pomagalam sobie rekami zeby nogi wpakowac do srodka, tak mnie kur..boli wszystko!!!!plakac sie chce.....zazdroszcze rozpakowanym.....
-
nick nieaktualnyja mam dzis wrazenie,ze zaraz mi pipka peknie , czuje takie dziwne rozrywanie,... i bol krzyza mnie dopadl:( promieniuje na plecy, na prawa,lewa strone.. marudna sie ze mnie robi. Wybaczcie
a oboecywalam sobie,ze bede cicho do konca ciazy
a jak widze, zaczynam juz panikowac...
Chyba i mi sie udzielaja jakies hormony bo mi sie plakac chce..czemu? Bo czuje sie bezsilna i taka ograniczona. Wszystko mnie boli,chodze pol zgieta, pachwiny ciagna jak jasna cholera... a jak mam pomyslec ,ze jutro musze wziac za sprzatanie bo ostatnio brak czaus bylo zeby o tym myslec i dzialac a syf w domu.. pomocy od nikogo... jedynie mam T,ale on w pracy do popoludnia,wieczora. Z gory przepraszam jesli swoja gadka ktoras wkurzamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 19:17
-
Diabla85 wrote:Dziewczyny mam tyle mleka że zaraz mi cycki eksplodują! Mały się najada i śpi jak zabity, karmię go co 3 godz a i tak mleka mnóstwo. Pomyślałam, że resztki z piersi które zostają po karmieniu odciągnę i zamrożę. Co o tym myślicie? Czy któraś z was jest w temacie woreczków lub pojemników do mrożenia mleka? Jakie polecacie, bo ja w temacie zielona, nawet laktatora nie mam i muszę męża wysłać żeby mi kupił. Takiego nawału się nie spodziewałam!
Ja bym była ostrożna z tym odciąganiem, jak zaczniesz odciągać po karmieniu to piersi będą coraz więcej podukować i możesz zrobić sobie niezły nawał. Najlepiej jak jeszcze po karmieniu czujesz, że w piersich jest za dużo mleka odciągnąć troszkę, tak żeby poczuć ulgę, nie więcej. Piersi kobiety to taki mądry twór, że wyprodukują tyle na ile jest zapotrzebowanie i jak teraz zaczniesz odciągać do końca, to sytuacje ci się nie unormuje tylko będzie nadprodukcjaTo takie moje skromne zdanie, oczywiście zrobisz jak zechcesz
Diabla85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecie co, wczesniej..jeszcze przed ciaza to myslalam,ze karmienie piersia to taka latwa sprawa, ze wystarczy cycek , dziecko i wsio. No tak..ale nie spodziewalam sie,ze jednak karmienie wymaga wiele cierpliwosci ,ze moze sprawiac bol i ze poczatki dla wiekszosci kobiet sa trudne. Az sie boje czy ja dam rade... a chce karmic piersia, tyle ze nie nastawiam sie i nie mowie o tym glosno bo to roznie bywa...
Boje sie,ze nie ogarne tego wszystkiego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 19:24
-
a to moja JULA
brakuje mi normalie czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 19:34
magdzia26, Majeczka2014, Diabla85, Tysia87, pestka, K_A_M_A, justyna14, Kaarolina, Fipsik, le'nutka, verynice, akuszerka89, Szonka, ofcooo, Migotka22, BlackLuna, Patu, Nelus, aswalda, nenka, Gosia19, sylwia1985 lubią tę wiadomość