X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka i ja trzymam kciuki! Napewno bedzie dobrze Kochana..:) usciski dla synusia
    ofcooo, jesli tak bola te plecy, krzyz to moze lada chwila. Slyszalam,ze to tez objaw nadchodzacego porodu.
    Ciezka ta dla nas koncowka ciazy... ale juz niedlugo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:18

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    poprawione BlackLuna :)

super dzięki :) widzę mam godną następczynię jak i mnie już coś złapie w końcu :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka oczywiscie trzymamy kciuki, spadek apetytu jest na pewno chwilowy. Zobaczysz że już niedlugo szymus wróci do formy ;) trzymajcie się cieplutko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:28

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka trzymamy kciuki! Będę modlić się za Twojego maluszka żeby wszystko było dobrze. Musisz być silna!!!

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja:) poczytuje Was cały czas :)
    brzuszek mi się już opuścił i wszyscy mówią, że ostatnio bardzo się na twarzy zmieniłam, więc pewnie niedługo urodzę. Oby, bo już zmęczona jestem. Ostatnie dwie nocy męczą mnie skurcze przepowiadające, aż zatykające dech, ale w sumie nie bardzo bolesne, jeśli wiecie co mam na myśli. Zobaczymy, czy umowa z Olkiem aktualna, bo mówiłam mu że ma 8 września wyjść :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak Ty pięknie wyglądasz, jakbyś w ogóle w ciąży nie była ostatnio! super! zazdroszczę!

Nelus lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    [...]ofcooo, jesli tak bola te plecy, krzyz to moze lada chwila. Slyszalam,ze to tez objaw nadchodzacego porodu.
    Ciezka ta dla nas koncowka ciazy... ale juz niedlugo :)
    tylko te plecy bolą od 28 sierpnia ;P i nic sie nie zapowiada na rychły poród.
    Kurcze jakbym urodziła w 38 tyg. + 2 dni to by mnie ominęły to bóle pleców ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:29

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    witam się i ja:) poczytuje Was cały czas :)
    brzuszek mi się już opuścił i wszyscy mówią, że ostatnio bardzo się na twarzy zmieniłam, więc pewnie niedługo urodzę. Oby, bo już zmęczona jestem. Ostatnie dwie nocy męczą mnie skurcze przepowiadające, aż zatykające dech, ale w sumie nie bardzo bolesne, jeśli wiecie co mam na myśli. Zobaczymy, czy umowa z Olkiem aktualna, bo mówiłam mu że ma 8 września wyjść :)

justyna to u mnie podobnie. Wszyscy w piatek,ze na twarzy sie zmienilam... i ze pewnie lada chwila. Ciekawe ile w tym prawdy... No ale z drugiej strony no lada chwila :) ja mam do terminu 20 dni. Dla mnie to juz malutko, choc jesli chodzi o sily to juz jestem na wyczerpaniu i pewnie beda mi sie dluzyc dni

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Justyna :) w takim razie życzę ci szybkiej akcji porodowej :D nas córka posłuchała bo wieczorem mąż jej powiedział ze ma już wychodzić i w nocy przebiła balonik :p wiec może was synuś tez posłucha i się wykluje 8.09!

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    justyna to u mnie podobnie. Wszyscy w piatek,ze na twarzy sie zmienilam... i ze pewnie lada chwila. Ciekawe ile w tym prawdy... No ale z drugiej strony no lada chwila :) ja mam do terminu 20 dni. Dla mnie to juz malutko, choc jesli chodzi o sily to juz jestem na wyczerpaniu i pewnie beda mi sie dluzyc dni
    no okaże się jacy Ci prorocy są :) ja to już bym chciała, ale ode mnie to nie zależy więc pozostaje czekać. Mi jeszcze mniej :) we wtorek skończymy już 38 tydzień i 39 zaczniemy. Szok. A na twarz swoją to już sama ledwo patrze, spuchłam jakoś i te pryszcze, z któymi nic zrobić się nie da - nic nie działa - chyba hormony już mi twarzą wychodzą.... eh... a całe życie miała idealną cere, a tu już 2 tydzień się męczę z pryszczami, jak nastolatka.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    tylko te plecy bolą od 28 sierpnia ;P i nic sie nie zapowiada na rychły poród.
    Kurcze jakbym urodziła w 38 tyg. + 2 dni to by mnie ominęły to bóle pleców ;P

no wlasnie najgorsza ta niewiedza :) i czekanie bo ja mam tak z bolami @...dokladnie od 32 tygodnia. Idzie zwariowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziękuję Justyna :) w takim razie życzę ci szybkiej akcji porodowej :D nas córka posłuchała bo wieczorem mąż jej powiedział ze ma już wychodzić i w nocy przebiła balonik :p wiec może was synuś tez posłucha i się wykluje 8.09!

posluszmna tatusiowi :) ciekawe czy moja taka jest, poki co tak :P bo moj T do brzuszka mowi ze ma jeszcze siedziec grzecznie :) a min. dlatego,ze u nas wciaz trwa niekonczacy sie remont i nie wiem czy wyrobimy do porodu. ALe za tydzien,dwa biore T w obroty :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no okaże się jacy Ci prorocy są :) ja to już bym chciała, ale ode mnie to nie zależy więc pozostaje czekać. Mi jeszcze mniej :) we wtorek skończymy już 38 tydzień i 39 zaczniemy. Szok. A na twarz swoją to już sama ledwo patrze, spuchłam jakoś i te pryszcze, z któymi nic zrobić się nie da - nic nie działa - chyba hormony już mi twarzą wychodzą.... eh... a całe życie miała idealną cere, a tu już 2 tydzień się męczę z pryszczami, jak nastolatka.

mi tez sie niestety cera pogorszyla na koncowce..a dopiero co niedawno chwalilam,ze cera taka ladna :) na twarzy mniej w sumie nie sa az tak widoczne,ale niestety na plecach i ramionach paskudztwa mi powylazily...nie lubie tego :(
    No to Justyna zycze niedlugo szybkiej akcji pordodowej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb justysia90 napisala, ze odchodza jej wody jednak. Dostala antybiotyk i lekarz powiedzial,ze blizej niz dalej juz

Tysia87, ofcooo lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie :)

ja mam cere lepszą niż przed ciążą, mało co pryszczy :) ale jakoś każdy mi mówi że blada jestem na buzi i oczy mam wpadnięte.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymamy za to kciuki całą rodzinką. Sama dobrze wiem jak Ci ciężko, ale musisz być silna dla synka.

Co do bólu pleców to mnie przed porodem też bolały i niestety teraz bolą mnie sto razy bardziej. Położna uprzedzała mnie, że tak będzie bo zmienia się środek ciężkości. Czasami ciężko mi wysiedzieć, żeby młodego nakarmić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) piekna pogoda u mnie dzis ale jestem tak slaba ze tylko lozko.rano bylismy na takiej wyprzedazy uzywanych dzieciecych rzeczy, kurcze ale cuda byly, kazda sztuka jakies 2,50 max, a ciuszki same z nexta i gapa :) Potem wracalismy kolo takiej stadniny koni i tam upadl taki biedny kon, nie moglam odjechac i tak go zostawic a ludzie go omijali jak gdyby nigdy nic. |Pojechalismy na farme szukac wlascieciela i cale szczescie bo on padl z pragnienia juz ale na szczescie sie pozbieral biedaczysko:)
    Dziewczyny nie mam juz sil, nie moge chodzic, spojenie lonowe juz chyba u mnie nie istnieje.....w nocy obudzil mnie straszny bol miednicy, mialam lzy w oczach, czulam jakby ja ktos zgniatal!!!Odstawialm magnez i czuje skurcze w szyjce, mam jeszcze ok 16 dni do terminu ale juz mam tak dosyc ze mimo panicznego strachu przed bolem i porodem mam juz dosc bo czuje sie jak kaleka!!!Dzis wchodzac do auta pomagalam sobie rekami zeby nogi wpakowac do srodka, tak mnie kur..boli wszystko!!!!plakac sie chce.....zazdroszcze rozpakowanym.....

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam mamusie :)

ja mam cere lepszą niż przed ciążą, mało co pryszczy :) ale jakoś każdy mi mówi że blada jestem na buzi i oczy mam wpadnięte.

A to ja mam to samo,zero krost,tylko blada jak sciana jestem i mam worki pod oczami:-)ale jakbym miała urodzić,zawsze wtedy,kiedy kogoś spotkam i mi mówi,że wyglądam jakbym zaraz miala rodzić,to mój synek powinien mieć z miesiąc conajmniej juz:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Doczytalam ze jutrzejszy termin jest wolny. To ja chetnie pisze sie na jutro. Mam sie stawic o 8 rano i maja mi wywolywac. Bardzo bym chciala zeby szybko sie udalo ale jak bedzie to nie wiadomo. Strasznie ale to strasznie sie denerwuje. I moj maluszek to wyczowa bostrasznie sie zaczal wiercic.
    Nelus fakt ze super wygladasz.
    Anulka trzymam kciuki. Bedzie dobrze.
    Maluszki oczywiscie sliczne i gratulacje dla swiezych mamusiek

ofcooo lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona - a czemu będą wywoływac? Chyba coś przegapiłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ