X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie :)
    Nelus, jestescie sliczni :) fajny wypadzik!!!
    Io, mam nadzieje ze synkowi szybko przejdzie ten katarek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 09:42

Nelus, Io lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zastój odchodów ciążowych czy porodowych czy jak to się zwie. Ból jak diabli pomijając ból rany. Mam dosyć :( tzn tylko tego bólu i tego, że prawdopodobnie jutro będą mi tą moją szyjke mechanicznie rozwierac żeby wyszły odchody :( bo poza tym jest wszystko cudownie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję,ja jak dotąd nie miałam czegoś takiego,że ze mnie leci,przez całą ciążę zero śluzu,teraz nie ma dużo ale co chwilę czuję,że coś kapie :/ no i lekki ból w krzyżu

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoooo, co za noc! Mati ja myli z dniem, cala noc wojowanie, zasnal o 5! W miedzyczasie w pieluszce troszke krwi, oczywiscie panika,ale rano polozna powiedziala,ze to normalne,ze tak dziecko wydala moje hormony ufff. Ale koniec dziadostwa, bedzie budzenie w dzien i jedzenie regularne,zeby mu glod na noc nie zostal!
    A pokarmu mam tyle,ze mi sam kapie!

Stardust, jeszcze raz osobiscie gratuluje :) A powiedz, masowali Ci macice? Bo u mnie tez prawie nic nie odchodzilo, a jak polozna zaczela masowac, to wyplywalo ze mnie w trakcie,jakby ktos kran odkrecil. A teraz sie nasila jak mlody ssie.
    Ale ogolnie polog to jest lux po cc :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia, u Ciebie juz 40 tydzien +1 (41) wiec mozliwe,ze cos sie jednak dzieje? A jesli kapie to moze warto wybrac do szpitala i to skontrolowac?
    Stardust, pierwsze slysze kurcze...ale mam nadziej,ze szybko pojdzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ja też jestem opuchnięta, co najlepsze całe ciało mnie swędzi i jeszcze od wczoraj prawa ręka mi drętwieje...
    Ehh mała mi pewnie na jakąś żyłę uciska

Edit: Jedziemy do Warszawy do szwagierki, hehe mam nadzieje że na autostradzie żadne skurcze czy wody mnie nie złapią.
    Miłego dnia mamusie :)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie wieczór koszmarny,okropne bóle krzyża,skurcze,klucie w pipce a noc przespalam cala,wszystko przeszło. Czop mi chyba odchodzi,małymi partiami. Wygląda to jak zastygajaca żelatyna bym tak określiła :P ale bym juz chciała Synusia przy sobie! Ja chyba dziś wyparze smoczki i laktator,będę spokojniejsza,ze wszystko gotowe :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie nadal w dwupaku!
    Gosia mam praktycznie te same objawy co ty, skora swedzi, spuchnieta chodze, do tego w nocy brzuch sie stawia twardy jak kamien pobolewa i do tego bol krzyza ehhh ;)

Ja sie ciagle zastanawiam czy to faktycznie czop mi wychodzi powoli bo dzisiaj nic zero sluzu normalnie susz ;) i moze to jakas infekcja? Hmmm....

Nenka polez troche moze opuchlizna zejdzie i pij duzo wody :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dalej leżę w szpitalu, cięcie przeniesione na 9 września bo jutro nie ma mojego lekarza prowadzącego a on chce mnie ciąć osobiście. Za jego udziałem dostałam jedynkę i teraz jest lepiej. Dzieją się tu akcje nie do opisania, wczoraj Np.dziewczyna urodziła dziecko do muszli w WC... Przynajmniej się nie nudzę:) nie bardzo jestem na bierząco więc gratuluję wszystkim Mamusiom które się w między czasie rozpakowały. Mam nadzieję że mój Franek poczka na naszego lekarza do wtorku. Buziaczki dla Was wszystkich :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak łupie was w krzyżu to siedźcie na walizkach. Przy 1 ciąży tez mnie łupało dzien rpzed w nocy miałam pierwsze skurcze, ale zasnełam i wytrwałam do rana, rano się obudziłam jakby nigdy nic. I o 15 jak zaczeło mi lecieć po plecach i ból krzyża taki że szok, o 18 byłam w szpitalu a o 22 odeszły wody :) tak więc krzyż to pierwszy objaw, że to już się zaczyna.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie,dziś w nocy 2 razy wystawa wstawalam,bo czułam,że coś leci myślałam,ze siku ale nie no a za 2 razem taki przezroczysty śluz lekko kleisty i nie wiem czy czekać na badanie do poniedziałku,czy to norma z tym sluzem :/

Może masz infekcje ?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka to ja powinnam w takim razie juz dawno urodzic ;) bo takie objawy mam od prawie 2miesiecy ;)

Chyba ze ja to jestem juz calkiem wyjatkiem od reguly bo nic nie dziala na tego mojego uparciucha ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Piekny wrzesien, jest cieplutko i slonecznie ahhhh
    Niech moje dziecko juz wychodzi na ten swiat!!:)

Wspolczuje Wam tych mega boli... Mnie tez pobolewa, zwlaszcza przed snem bole miesiaczkowe ała
    Ale damy rade;)
    Dzisiaj wyruszamy na dlugiii spacer w gorski teren, moze cos ruszy bo zwykle spacerki i ogarnia ie domu nie dzialaja:)

• Io Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ciociom za życzenia zdrówka.
    Jak Kubie nie przejdzie do poniedziałku to zapytam położnej co robić. Na razie woda morska i aspirator dają radę. Rano musiałam go tylko do łożka wziąć bo sam nie chciał spać.
    Nelus - ten aspirator to nie musi do noska wejść. My przykładamy do dziurki i zasysamy. A patyczków nie wolno podobno do noska pchać.

Nelus lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale Livka miała babolka i próbowałam go wyjąć aspiratorem i gruszka i nie chciał wyjść wiec pomyslalam o patyczku a ze był za duży to nawet nie włożyłam do środka. W końcu jakoś swoim pazurkiem wyjęłam :p

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane me <3
    Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @ myślicie że to mogą by skurcze przepowiadajace czy co :/?
    Współczuję mamusiom problemów z brzuszkami i noskami maluszków i nieprzespanych nocy oby szybko maluszkom przeszły wszystkie dolegliwości <3
    Jovi no to faktycznie niezle rzeczy się tam dzieja... jak można dziecko urodzić do wc o.O masakra...
    A co z Martusia miała mieć wczoraj cc i nic się nie odzywa... ?
    Jestem zawiedziona ze żadna nie urodziła w nocy Buuuuu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:56

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Witam kochane me <3
    Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @ myślicie że to mogą by skurcze przepowiadajace czy co :/?
    Współczuję mamusiom problemów z brzuszkami i noskami maluszków i nieprzespanych nocy oby szybko maluszkom przeszły wszystkie dolegliwości <3
    Jovi no to faktycznie niezle rzeczy się tam dzieja... jak można dziecko urodzić do wc o.O masakra...
    A co z Martusia miała mieć wczoraj cc i nic się nie odzywa... ?
    Jestem zawiedziona ze żadna nie urodziła w nocy Buuuuu :P
    Ja tez mam bole miesiaczkowe, to skurcze przepiwiadajce macica sie rozciaga itd.;)
    Caly czas je masz? U mnie nsjczesciej wieczorem i czasami rano..

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również ból w dolnej części pleców mam od zeszłego czwartku a nic sie nie dzieje ;)

a w domu już mnie roznosi. nie wiem ile dam rade ale musze, po prostu musze wyjsc z domu. najwyzej gdzies padne i mąż przyjedzie po mnie z pracy ;P

jeśli chce przyspieszyć porod to na pweno nie siedzac w domu tylko własnie na spacerze lub latając po schodach.
    a wieczorkiem musze zmolestować mojego S na serduszkowanie <3

jovi81 - normalnie jak w filmie. ostatnio na TLC oglądałam odcinek jak kobieta właśnei nei wiedziałą, że jest w ciazy i urodziłą do kibelka.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Dziewczyny wspolczuje problemow :(
    Ło zdrowka dla .kubunia! I caluski. TrYmajcie sie dzielnie.

Nelus ale super mieliscie piknik :)

Mu dzis wyruszamy na 1 spacer ale poki co czekamy na polozna.
    Mamcia z bratem wczoraj przyjechali wiec teraz bede miec pewnie mniej czasu..
    Ale mysle o was cieplo. Trzymam kciuki za rozpakowywanie brzuchatek i powodzenia rodzacym :) mamusia cierpliwosci :)

Moj syn znow spal przepieknie (odpukac) :) o 7 tatus wzial go do nas do lozka i tak lezelismy we 3 do 8.30 :)
    Chyba herbatka koperkowa ktora pije pomaga (no chyba ze to mega zbieg okoliscznosci ) :)

ofcooo, Io, magdzia26, Nelus lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja tez mam bole miesiaczkowe, to skurcze przepiwiadajce macica sie rozciaga itd.;)
    Caly czas je masz? U mnie nsjczesciej wieczorem i czasami rano..
    Od jakiegoś czasu miałam w nocy a od wczoraj mam non stop praktycznie...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ