Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja mam zastój odchodów ciążowych czy porodowych czy jak to się zwie. Ból jak diabli pomijając ból rany. Mam dosyć
tzn tylko tego bólu i tego, że prawdopodobnie jutro będą mi tą moją szyjke mechanicznie rozwierac żeby wyszły odchody
bo poza tym jest wszystko cudownie
-
nick nieaktualny
-
Matkoooo, co za noc! Mati ja myli z dniem, cala noc wojowanie, zasnal o 5! W miedzyczasie w pieluszce troszke krwi, oczywiscie panika,ale rano polozna powiedziala,ze to normalne,ze tak dziecko wydala moje hormony ufff. Ale koniec dziadostwa, bedzie budzenie w dzien i jedzenie regularne,zeby mu glod na noc nie zostal!
A pokarmu mam tyle,ze mi sam kapie!
Stardust, jeszcze raz osobiscie gratulujeA powiedz, masowali Ci macice? Bo u mnie tez prawie nic nie odchodzilo, a jak polozna zaczela masowac, to wyplywalo ze mnie w trakcie,jakby ktos kran odkrecil. A teraz sie nasila jak mlody ssie.
Ale ogolnie polog to jest lux po cchttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNenka ja też jestem opuchnięta, co najlepsze całe ciało mnie swędzi i jeszcze od wczoraj prawa ręka mi drętwieje...
Ehh mała mi pewnie na jakąś żyłę uciska
Edit: Jedziemy do Warszawy do szwagierki, hehe mam nadzieje że na autostradzie żadne skurcze czy wody mnie nie złapią.
Miłego dnia mamusie
-
Witam
u mnie wieczór koszmarny,okropne bóle krzyża,skurcze,klucie w pipce a noc przespalam cala,wszystko przeszło. Czop mi chyba odchodzi,małymi partiami. Wygląda to jak zastygajaca żelatyna bym tak określiła
ale bym juz chciała Synusia przy sobie! Ja chyba dziś wyparze smoczki i laktator,będę spokojniejsza,ze wszystko gotowe
-
Witam sie nadal w dwupaku!
Gosia mam praktycznie te same objawy co ty, skora swedzi, spuchnieta chodze, do tego w nocy brzuch sie stawia twardy jak kamien pobolewa i do tego bol krzyza ehhh
Ja sie ciagle zastanawiam czy to faktycznie czop mi wychodzi powoli bo dzisiaj nic zero sluzu normalnie suszi moze to jakas infekcja? Hmmm....
Nenka polez troche moze opuchlizna zejdzie i pij duzo wody -
Witajcie, ja dalej leżę w szpitalu, cięcie przeniesione na 9 września bo jutro nie ma mojego lekarza prowadzącego a on chce mnie ciąć osobiście. Za jego udziałem dostałam jedynkę i teraz jest lepiej. Dzieją się tu akcje nie do opisania, wczoraj Np.dziewczyna urodziła dziecko do muszli w WC... Przynajmniej się nie nudzę
nie bardzo jestem na bierząco więc gratuluję wszystkim Mamusiom które się w między czasie rozpakowały. Mam nadzieję że mój Franek poczka na naszego lekarza do wtorku. Buziaczki dla Was wszystkich
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Jak łupie was w krzyżu to siedźcie na walizkach. Przy 1 ciąży tez mnie łupało dzien rpzed w nocy miałam pierwsze skurcze, ale zasnełam i wytrwałam do rana, rano się obudziłam jakby nigdy nic. I o 15 jak zaczeło mi lecieć po plecach i ból krzyża taki że szok, o 18 byłam w szpitalu a o 22 odeszły wody
tak więc krzyż to pierwszy objaw, że to już się zaczyna.
-
justysia90 wrote:Dziewczyny pomóżcie,dziś w nocy 2 razy wystawa wstawalam,bo czułam,że coś leci myślałam,ze siku ale nie no a za 2 razem taki przezroczysty śluz lekko kleisty i nie wiem czy czekać na badanie do poniedziałku,czy to norma z tym sluzem
Może masz infekcje ? -
Hej ho!
Piekny wrzesien, jest cieplutko i slonecznie ahhhh
Niech moje dziecko juz wychodzi na ten swiat!!
Wspolczuje Wam tych mega boli... Mnie tez pobolewa, zwlaszcza przed snem bole miesiaczkowe ała
Ale damy rade;)
Dzisiaj wyruszamy na dlugiii spacer w gorski teren, moze cos ruszy bo zwykle spacerki i ogarnia ie domu nie dzialaja:)
-
Dziękujemy ciociom za życzenia zdrówka.
Jak Kubie nie przejdzie do poniedziałku to zapytam położnej co robić. Na razie woda morska i aspirator dają radę. Rano musiałam go tylko do łożka wziąć bo sam nie chciał spać.
Nelus - ten aspirator to nie musi do noska wejść. My przykładamy do dziurki i zasysamy. A patyczków nie wolno podobno do noska pchać.
Nelus lubi tę wiadomość
-
Witam kochane me
Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @ myślicie że to mogą by skurcze przepowiadajace czy co?
Współczuję mamusiom problemów z brzuszkami i noskami maluszków i nieprzespanych nocy oby szybko maluszkom przeszły wszystkie dolegliwości
Jovi no to faktycznie niezle rzeczy się tam dzieja... jak można dziecko urodzić do wcmasakra...
A co z Martusia miała mieć wczoraj cc i nic się nie odzywa... ?
Jestem zawiedziona ze żadna nie urodziła w nocy BuuuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:56
-
magdzia26 wrote:Witam kochane me
Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @ myślicie że to mogą by skurcze przepowiadajace czy co?
Współczuję mamusiom problemów z brzuszkami i noskami maluszków i nieprzespanych nocy oby szybko maluszkom przeszły wszystkie dolegliwości
Jovi no to faktycznie niezle rzeczy się tam dzieja... jak można dziecko urodzić do wcmasakra...
A co z Martusia miała mieć wczoraj cc i nic się nie odzywa... ?
Jestem zawiedziona ze żadna nie urodziła w nocy Buuuuu
Caly czas je masz? U mnie nsjczesciej wieczorem i czasami rano.. -
ja również ból w dolnej części pleców mam od zeszłego czwartku a nic sie nie dzieje
a w domu już mnie roznosi. nie wiem ile dam rade ale musze, po prostu musze wyjsc z domu. najwyzej gdzies padne i mąż przyjedzie po mnie z pracy ;P
jeśli chce przyspieszyć porod to na pweno nie siedzac w domu tylko własnie na spacerze lub latając po schodach.
a wieczorkiem musze zmolestować mojego S na serduszkowanie
jovi81 - normalnie jak w filmie. ostatnio na TLC oglądałam odcinek jak kobieta właśnei nei wiedziałą, że jest w ciazy i urodziłą do kibelka. -
Dzien doberek
Dziewczyny wspolczuje problemow
Ło zdrowka dla .kubunia! I caluski. TrYmajcie sie dzielnie.
Nelus ale super mieliscie piknik
Mu dzis wyruszamy na 1 spacer ale poki co czekamy na polozna.
Mamcia z bratem wczoraj przyjechali wiec teraz bede miec pewnie mniej czasu..
Ale mysle o was cieplo. Trzymam kciuki za rozpakowywanie brzuchatek i powodzenia rodzacymmamusia cierpliwosci
Moj syn znow spal przepieknie (odpukac)o 7 tatus wzial go do nas do lozka i tak lezelismy we 3 do 8.30
Chyba herbatka koperkowa ktora pije pomaga (no chyba ze to mega zbieg okoliscznosci )ofcooo, Io, magdzia26, Nelus lubią tę wiadomość
-
pralinka wrote:Ja tez mam bole miesiaczkowe, to skurcze przepiwiadajce macica sie rozciaga itd.
Caly czas je masz? U mnie nsjczesciej wieczorem i czasami rano..