X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wykorzystaliśmy ostatni dzień ciepła- 27C :D i zrobiliśmy sobie trzygodzinny piknik w parku!!! Naladowałam baterie i znowu chce mi sie żyć :D livunia jest coraz grzeczniejsza i gdyby nie te gazy to zero problemów

896724_2014-09-06-19.57.08.jpg

896725_2014-09-06-19.58.09.jpg

896726_2014-09-06-19.56.06.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 04:17

magdzia26, BlackLuna, afrykanka, Kaarolina, akuszerka89, Gosia19, justyna14, ofcooo, sylwia1985, assantea, K_A_M_A, nenka, Majeczka2014, Ewi25, fabiola, aswalda, betinka, Beataa25, Diabla85, Patu lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka prześlicznie wyglądasz, patrząc na ciebie aż tęsknię za swoim brzuszkiem :(

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust masz cudownego spioszka ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi też się wydawało ze moje dziecko jest takie skomplikowane i ze nigdy nie zrozumiem jej potrzeb ale na prawdę codziennie jest coraz lepiej i zobaczysz że i tobie za chwilkę będzie łatwiej. Jak to mówią początki najgorsze a smoczkiem się nie przejmuj, lepsze to niż ciągły płacz!

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez gazy i zaczely sie problemy z brzuszkiem az mi czasami Krzysiolka szkoda :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyeliminowalam truskawiki I niby bylo ok ale znowu wrocilo. nie wiem czy to przez to co jem czy po prostu trzeba przeczekac. tez mi zal jak tak sie prezy :(

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo a Krzys jeszcze pojekuje i tak mi wtedy Go szkoda.. ja nic takiego co moglo by Mu utrudniac nie jadlam.. moze bedzie tak jak piszesz zeby przeczekac..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie,dziś w nocy 2 razy wystawa wstawalam,bo czułam,że coś leci myślałam,ze siku ale nie no a za 2 razem taki przezroczysty śluz lekko kleisty i nie wiem czy czekać na badanie do poniedziałku,czy to norma z tym sluzem :/

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka,wygladalas naprawde pieknie :)
    Io wspolczuje Ci tych przezyc,zaryczalabym sie chyba na smierc :(
    Nelus,fajnie ze jeszcze skorzystaliscie z dobrej pogody,pieknie wygladacie.
    I dziewczyny wspolczuje wam problemow brzuszkowych u maluchow,az sie boje jak to bedzie u nas. W ogole to ja nie mam pomyslu na obiady przy karmieniu piersia, nie lubie gotowanego miesa ;/

Ja dzis zrobilam obiad,pranie,prasowanie i wygotowalam smoczki. Jeszcze musze wysterylizowac laktator i to chyba wszystko ;) jutro jeszcze raz sprawdze torbe czy wszystko mam. Hahaha,zaczynam sie naprawde bac!

Nelus lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie,dziś w nocy 2 razy wystawa wstawalam,bo czułam,że coś leci myślałam,ze siku ale nie no a za 2 razem taki przezroczysty śluz lekko kleisty i nie wiem czy czekać na badanie do poniedziałku,czy to norma z tym sluzem :/
    ja taki śluz miałam razem z odchodzacymi wodami.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja taki śluz miałam razem z odchodzacymi wodami.
    Gdyby nie to,ze GBS dodatni to bym się nie przyjmowała i kurcze nie wiem,poczekam do południa,może to zwykły wodnisty śluz a nie wody...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dużo tego u Ciebie było? Bo ja w sumie niewiele,obudziło mnie to mokro iaż patrzyłam czy łóżko nie jest mokre:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w dwupaku :)
    Za nami ciężka noc :| budziłam się co godzinę do łazienki, choć nie za każdym razem z pełnym pęcherzem tylko z uczuciem pełności, brzuch przy wstawaniu twardy, i w krzyżu coś pobolewało trochę. A teraz znów nic, jedyne co z nocy zostało, to coś mi w krzyż wlazło i jak chodzę, bo takie kłucie jakby czuję, ale nad pośladkiem bardziej, hm mało przyjemne...

Matko! Te nasze dzieciaczki to takie śliczne :)
    ehh nic tylko pozazdrościć że macie już swoje skarby przy sobie

Nelus lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    A dużo tego u Ciebie było? Bo ja w sumie niewiele,obudziło mnie to mokro iaż patrzyłam czy łóżko nie jest mokre:/
    Ja miałam trochę mokre spodenki od piżamy, myślałam ze popuścilam ale poszłam do wc i w czasie siusisnia wylalo się ze mnie bardzo dużo. Tak że wątpliwości nie miałam.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja tez mialam ciezka noc. Najpierw potluklam laktator i w srodku nocy jechalam do apteki po nowy. Potem Kubus obudzil sie ze strasznym krzykiem. Przestraszylismy sie z mezem bo nie wiedzielismy o co chodzi. Okazalo sie ze dostal kataru i ma nos zatkany. Dobrze ze kupilismy wode morska i aspirator. Noc nieprzespana bo malemu co chwile sie ten nos zatykal. Nie wiem skad ten katar zlapal. Zastanawiam sie czy mam jchac w poniedzialek do lekarza czy czekac az przejdzie. Teraz musze go nosic na rekach bo przez ten nos nie chce spac.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mi wody odeszły to nie miałam najmniejszych wątpliwości, już po sekundzie czułam ze to to ;) także myślę że żadna tego nie przegapi i nie pomyli z popuszczaniem moczu czy nadmiernym sluzem!

Lo współczuję ci ze Kubusia męczy katarek, sama nie wiem co bym zrobiła gdyby moja jakieś chórobsko złapalo. Ona ma taki mały nosek ze aspiratory i patyczki nie wchodzą w dziurki bo już przymierzalam :/ staram się wietrzyć sypialnie i codziennie wychodzę z nią na dwór żeby sie zahartowala bo słyszałam że tutaj zima temp spada nawet do -40 lol KANADA !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 08:23

Io lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry.
    Ja tez mialam ciezka noc. Najpierw potluklam laktator i w srodku nocy jechalam do apteki po nowy. Potem Kubus obudzil sie ze strasznym krzykiem. Przestraszylismy sie z mezem bo nie wiedzielismy o co chodzi. Okazalo sie ze dostal kataru i ma nos zatkany. Dobrze ze kupilismy wode morska i aspirator. Noc nieprzespana bo malemu co chwile sie ten nos zatykal. Nie wiem skad ten katar zlapal. Zastanawiam sie czy mam jchac w poniedzialek do lekarza czy czekac az przejdzie. Teraz musze go nosic na rekach bo przez ten nos nie chce spac.

Io ja bym z katarkiem poszła do lekarza, przy takim maluszku trzeba dmuchać na zimne.

I ja się witam jeszcze w dwupaku, nic nie działa na mojego uparciucha, ani spacery, ani serduszkowanie. Jutro znowu jadę do szpitala na KTG, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Mąż już zapowiedział, że nie zgoli brody dopóki syn mu się nie urodzi, więc muszę szybko rodzić, żeby nie zdążył obrosnąć, bo nie lubię brodaczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 09:07

Io lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaktualniam wagę: 3770g.
    Dzisiaj wyszło że małemu pękł obojczyk, został uwiazany pielucha i do tygodnia powinno się zrosnac. No i zaczyna zolknac :/
    W paczce dostaliśmy smoczek z aventu :) mój i tak nie chce smoka, zasypia przy cycu. A co go próbuje odłożyć do wozeczka to ryk, więc spał ze mną. Kolejny mamy przylepa ;) pielęgniarka tylko co chwilę zagladala czy mały jest bezpieczny:) nawet podlozyla z boku ręcznik żeby nie spadł. Personel jest cudowny :)

kark, akuszerka89, sylwia1985, afrykanka lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Lo u nas przy katarze pediatra kazala 3 x dziennie wode morska , aspirator pomocny bo fajnie wyciaga. Powiedziala tez ze wiekszosc rodzicow jak przychodzi z malym dzieckiem to wlasnie katar a nosek sie oczyszcza i to nic niepokojacego, a do lekarza zawsze mozesz podjechac. Nasz juz ma kilka dni ten katar-przez to taki niespokojny.
    A czy wasze dzieci tez zasypiaja tylko przy cycku?? Mam dosc, ten maly terrorysta inaczej nie zasnie :) jak sie naje to cycek dalej w gebie a on sobie spi w najlepsze, tylko go odloze to sie wierci i budzi, masakra moje cyce biedne :P

Io, akuszerka89, Diabla85 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od wczoraj mam tak opuchnięte stopy że jeszcze nigdy takich nie miałam po nocy nie zeszła WTF?

‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ