Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Szonka!! Gratulujemy szybkiego i miłego porodu! :*
-
Jagoodka u mnie to jest tak,że mój mąż kocha bardziej naszą sunie niż mnie:-)stwierdził,że z budynku,który by się palił ratowałby Molly,bo ja se poradze:-D
I ogólnie kostki,dentastiki,zabawki,kaczkę wędzoną kupuje jej,ona ma lepiej niż ja.Tylko on pracuje w takim systemie zmianowym,że ta jego"kochanka",bo tak ją nazywam,byłaby sama ciągle i mi by chyba w tym szpitalu serce pękło,bo kocham tego kundla tak samo jak on:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyide troche polezakowac...
"Bawie" dzis na weselu u siostry ciotecznej. Moze troche pokolysze bioderkami, choc szczerze nie widza mi sie potancowyale za to mam zamiar kosztowac pysznosci i cieszyc sie tym
w koncu to ostatnie podrygi.
A Wam zycze milej soboty!! No i porodowmam nadzieje,ze jak wroce to beda jakies dobre wiesci.
magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tysia87 wrote:Kurde jak moje nominacje się sprawdzą to zaczne dorabiać wróżeniem:-)
A tez najbardziej o piesy mi chodzi. Bo jest weekend wiec grzes na szczescie nie w pracy ale mielismynisc dzis na csly dzien do lasu a jutro na wystaweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:58
-
Mika 28 wrote:i my się witamy
Przeterminowane zyczę szybkich porodów bo Ja kurcze trochę powalczyłam z tą zmarszczoną i schodzącą skórką i te smarowania eh...
a my dzis wmiare wyspane Julka chodzi spac o 21 i spi do 2-3 rano a potem mleczko i znowu ze 3 godzinki i tak w miare dajemy rade wskoczylismy w jakis rytm
a jak tam u was kobitki z pokarmem kurcze w nocy mi się nazbiera a rano wylatuje wiec Julas tak się opchnie ze uleje i jeszcze dostanie czkawki i widac jaka opchnięta jest taki ma odlot ze nic ja nie obudzi wtedy:) -
dba wrote:No i przed porodem ważyłam 73kg, teraz ważę 63kg i mi dobrze z tymi nadprogramowymi kilogramami
podoba mi się teraz mój tyłek i nogi
chyba mam coś z głową haha
-
Szonka – gratulację i zazdroszczę pięknego porodu. Ja zaczynam powoli żałować, że nie udało mi się sn
Jakoś mi przykro, że tego nie doświadczyłam. Tzn momentu wyjścia dzidzi.. Bo skurcze miałam podobno jak przy pełnym rozwarciu
A dziwne, bo przed porodem było mi wszystko jedno czy sn czy cc. Myślicie, że to początek baby blues?...
Fipsik – dobrze, że jakaś normalna lekarka przyszła. Oby ona to Twoje zaświadczenie wzięła na poważnie, bo to naprawdę nie śmieszne jak będą Ci kazali sn rodzić..
Hela – bidulko, miałaś rodzić jeszcze przede mną. Coś się maleństwo uparło, żeby siedzieć. Trzymaj się, w końcu wyjdzie
verynice – daj trochę!!! uwielbiam rogaliki z powidłami! Myślicie, że jak nie można śliwek to powideł też nie?.. Bo może bym upiekła trochę..hela lubi tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:Ale Ci zazdroszczę! Mi zostało jeszcze 6kg do zrzucenia do wagi sprzed ciąży.
Co prawda widzę, że schodzi, ale powoli. No i linea negra i ciemne w okół pępka mi zostało. Myślicie, że to zniknie? Czy trzeba będzie na zabiegi iść?
-
Stardust ja już młodego nie wybudzam na karmienie. W sumie nie muszę, bo dobrze przybiera na wadze.
Stwierdziłam, że tylko jedne spodnie na mnie pasują, jak mąż zjedzie do Polski to może nakłonię go na jakieś małe zakupyw końcu muszę w czymś chodzić
Też mam tą linię, teraz bardziej ściemniała, z czasem zejdziepoprzednim razem miałam tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 15:25
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Stardust moja tez nie może wpaść w rytm i zdarza jej się pić co godzinę przez kilka minut. Ale czytałam gdzieś ze przy takiej ilości kup może to być biegunka i jej organizm może potrzebować więcej płynów dlatego wypija tylko to początkowe mleko bo jest rzadkie jak woda, a po kilku min leci gęste i to jest to czym się dziecko najada wiec jesli nie jest glodna tylko spragniona to wypluwa cycka po kilku min. Skoro twój robi tyle kup to może też jest odwodniony?
-
Ja tez mam ciemna linie i liczę na to ze szybko mi zejdzie. Moja siostra miała jeszcze ok 10 mies po porodzie ale to sprawa indywidualna, może być dłużej może być krócej. Raczej nie będzie ci potrzebny na to żaden zabieg, poczekaj aż hormony opadną. A co do odzyskania jędrności to tylko ćwiczenia i pomaganie sobie kremami
-
Lucja przyszla dzis na swiat sn o godz. 13:35h
Waga 3950g i 57cm
Na razie lezymy na lozku porodowym. Mala przyssala sie do piersi na 30 min i teraz spi.
Buziaczki!! Dla forumowych cioc :*stardust87, Nelus, Majeczka2014, dba, Io, verynice, K_A_M_A, nenka, magdzia26, Diabla85, Ewi25, Migotka22, storczyk, Tysia87, Paula55, afrykanka, anulka81, Kaarolina, Fipsik, AniaDS, Eva0507, hela, aswalda, EmiBam, JagoodkaK, zoi, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Stardust moja tez nie może wpaść w rytm i zdarza jej się pić co godzinę przez kilka minut. Ale czytałam gdzieś ze przy takiej ilości kup może to być biegunka i jej organizm może potrzebować więcej płynów dlatego wypija tylko to początkowe mleko bo jest rzadkie jak woda, a po kilku min leci gęste i to jest to czym się dziecko najada wiec jesli nie jest glodna tylko spragniona to wypluwa cycka po kilku min. Skoro twój robi tyle kup to może też jest odwodniony?
Zapytam położną jak przyjdzie w poniedziałek.. Z tym że mój żadko wypluwa - częściej po prostu zasypia przy cycku na amen i za nic go obudzić nie mogę. Ostatnio nawet, za namową położnej, zastosowałam tą metodę z mokrą zimną pieluchą co o niej mówiłaś.. Ale myślisz, że podziałało?