X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce bardzo!!!!!!!!!!!! aaaa

fabiola, Tysia87, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik mysl pozytywnie. Zadnych mi tutaj czarnych scenariuszy :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mamuski co urodzily tesknia za brzuchami i ciaza a dla mnie to byli 9 miesiecy koszmaru. Porod bedzie taka wisienka na torcie.
    Ja tesknie za brzuszkiem ale nie za samopoczuciem ciazowym bo dla mnie to tez byl koszmar ktory jeszcze sie ciagnie ale brzuszek i te kopniaki bym chciala i te same inne przyjemne rzeczy :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja sama grudniowa jestem, to i moje dziecie moze być. Listopada nie lubie a styczeń hmmm nie znam nikogo fajnego ze stycznia, wiec wole jednak ten grudzien.
    Fipsik ja juz nic nie rozumiem, jedno jest pewne ja zrobie taka jazdę w szpitalu jak mnie nie będą chcieli ciąć, ze jeszcze w sądzie wyladuja. Moj Tomek tez nie popusci, niestety nie wiem jak to się maido Twoich przypadłości ale ja ślepa nie chce być.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie rozmawiałam z moim dzieckiem bo stopę mi z boku wystawił i pytam kiedy wyjdzie.wymieniłam wszystkie dni tygodnia.na piątku kopnął.zobaczymy czy od małego jest kłamczuszkiem;-)
    Jagoodka,ale Ty jeszcze terminu nie masz.a wiesz jakie denerwujace jest,że ja jutro będę dwa dni po?41 już mi leci tydzień:-( teraz to się zaczynam zastanawiać czy ja mam dobrze termin obliczony....no z okresu tak wychodzi.tylko to było już na końcówce dni płodnych,więc może mam coś pochrzanione,bo to niemożliwe,żeby się aż tak dobrze czuć i mieć tyle energii na samiutkiej końcówce.bo na obliczenia mojego gina nie patrze.raz mu wyszlo 8.09 raz 25.09.....

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin obliczony przez moja gin na ppodstawie ostatniej miesiaczki sie nie sprawdził bo wyszlo na 12 a dzis juz 14 i nic, a jak liczyłam sobie sama to wyszlo mi gdzies kolo 17-19.... jutro mam sie stawic na oddzial ciekawe co mi powiedza czy mnie odesla z powrotem czy zostane.

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej gin wyszło 24 i tak z om tez wychodzi. Tylko przy pomiarach wychodzi wczesniejsza data bo raz 15 a ostatnio 18.
    zobaczymy kuedy krolewna sie zdecyduje.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyliczenia to 16 z 12 tyg tez 16 a z okresu 19 mi powiedziala

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wg USG w 13 tyg 29.09, wg OM 27.09, a wg owulacji 28.09

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... znow kregoslup mnie boli, brzuch jest kamieniem i jest mi niedobrze ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to samo :-(

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze jutro wizyta to opowiem o moim podłym stanie.
    Fipsik co u Ciebie?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te z dodatnim gbs wspolzyjecie?? Ja juz nie wiem czy ryzykowac czy nie... Nie mam pewnosci czy nie odszedl mi czesciowo czop i czy nie sacza mi sie lekko wody,bo moczy mi sie troche bielizna a wtedy lepiej nie. Jak to u Was jest? Co myslicie??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda,ponoć lepiej nie ryzykować jeśli nie masz pewności co do czopa.
    Verynice i hela, trzymam kciuki!

Ja mam termin z om na 12 września, więc jestem 2 dni po terminie, ale wyliczyłam sobie termin z poczęcia i wychodzi mi 15-16 września, zobaczymy czy się sprawdzi ;) dziś byliśmy na zakupach i nawet dobrze mi się chodziło,a tak to zawsze sapałam :P także już nic nie kumam. Mam schizę, że wody mi odejdą w jakimś najmniej spodziewanym momencie...no nic, kupiłam sobie na pocieszenie chipsy i wieczorem przed tv zamierzam je pochłonąć :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi z daty poczęcia wychodzi 15.09 czyli dziś :-) bo dokładnie wiem kiedy to było.za pare godzin idę na ktg i mówię położnej,że bez dziecka nie wychodzę.
    Opierdzielilam cała dużą czekoladę milkę i piwo 0 % i mój synek szaleje teraz i wystawia różne części ciała:-)

• hela Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce, skurcze czesto i mocne... Rozwarcie na 4cm na skurczu..
    ..

Nelus, Tysia87, Eva0507, magdzia26, BlackLuna, nenka, Kaarolina, Majeczka2014, K_A_M_A, betinka, afrykanka, Beataa25, aswalda, EmiBam lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela,hela,hela dawaj
    Sebuś,sebuś wychodź:-)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj Hela!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wreszcie nadszedł wasz czas ;) nie mogę doczekać się malego sebusia :D trzymaj się dzielnie

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej kochane mamuśki :) witam się już z domku, ale w stanie zapowiadającym długą rekonwalescencje..kto stwierdził ze cc jest lepsze niż poród naturalny niech spada na bambusa..jak już pisał mój mężulek Nelcia urodziła się 11.09 i miała jedynie 4460g.. porodu sn nawet nie wywoływali nikt nie chciał podjąć ryzyka kiedy w grę wchodziły 90% szanse dysocjacji barkowej, a tym samym "najmniejszy problem" w postaci łamania obojczyka mojej kruszynce..z takim argumentem nawet nie próbowałam "dyskutować" już o jakichkolwiek próbach sn tylko grzecznie dałam się pokroić żeby córcia była zdrowa, jutro a w sumie już dzisiaj tylko o bardziej ludzkiej godzinie wrzucę fotki mojej dorodnej pyzulki :D

mamuśkom które się rozpakowały po mnie czy tez jeszcze przede mną gratuluje z całego serducha, za resztę która niecierpliwie czeka trzymamy z Nelcia kciukasy :)

a teraz wracam do masowania cycków bo mi zaraz eksplodują atomowce jedne :/

mamuśki po cc po której dobie wstawałyście już tak w miarę "bezboleśnie" bez tego kijowego uczucia ściągania czy szarpania w ranie?

fipsik albo majeczka będę wdzięczna za wrzucenie mi listy żebym mogła sobie zobaczyć ile nas jeszcze zostało i kto kiedy się rozpakował :)

Edit: Helaaaaaaa dajesz mamuśka :D!! najwyższy czas na Ciebie :D trzymam kciuki za Was!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 03:32

Mika 28, Kaarolina lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ