Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze i znowu akja na forum sie trafiła :)Hela to dawaj tego bobasa :)
    Blackluna gratuluje :) a Ty dawaj zdjęcia

A Ja jak głupia zamiast spać to jestem wyspana :) Mała spać poszła o 20:30 a obudziła się o 4:05 :) Moje balony prawie by eksplodowały bo tak długi czas nie piła że miałam cyce twarde jak kamienie ale jak tylko sie dorwała tak padła jak kawka i śpi dalej :)

Tak w sumie dużo tu już Was nie pozostało :)
    Ale mnie wali pisac o tej godzinie idę się walnąc dalej no przecież Ja musze jeszcze trochę snu złapać

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylegiwalam sie w wannie, na razie nie jest zle. Skurcze sa mocne, ale do zniesienia. Ostatnie rozwarcie bylo na 5cm i teraz czekam na badanie.

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Wylegiwalam sie w wannie, na razie nie jest zle. Skurcze sa mocne, ale do zniesienia. Ostatnie rozwarcie bylo na 5cm i teraz czekam na badanie.
    no Hela to wszystko ładnie idzie nic się nie martw zaraz Sebuś będzie z Tobą :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekać dawaj hela dawaj

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, piję kawę właśnie i coś na śniadanko zjem i będę jechać 60 km do szpitala

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    O kurcze i znowu akja na forum sie trafiła :)Hela to dawaj tego bobasa :)
    Blackluna gratuluje :) a Ty dawaj zdjęcia

A Ja jak głupia zamiast spać to jestem wyspana :) Mała spać poszła o 20:30 a obudziła się o 4:05 :) Moje balony prawie by eksplodowały bo tak długi czas nie piła że miałam cyce twarde jak kamienie ale jak tylko sie dorwała tak padła jak kawka i śpi dalej :)

Tak w sumie dużo tu już Was nie pozostało :)
    Ale mnie wali pisac o tej godzinie idę się walnąc dalej no przecież Ja musze jeszcze trochę snu złapać
    Też mi się marzy takie grzeczne dziecko co całą noc przesypia :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wody mi sie sacza...tyle czytalam o tym co robic a teraz glupieje i nie wiem. Skurczy nie czuje, co wstane z lozka to sacza sie i nie wiem teraz jechac do szpitala czy czekac jeszcze?:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 07:47

betinka lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalone to życie :) uwielbiam ten czas :) postanowiłam z dziećmi i psem wyjść wczoraj na spacer. Młody przed wyjściem zawisł na cycu, starszy syn rozpinał mi buta i w powietrzu zakładałam buty :D widok musiał być genialny :P w końcu wyszliśmy :) Sawin od razu w wózku zasnął, wykorzystałam to i przez godzinkę sobie chodziliśmy :) jak wróciłam to wtargałam wózek z powrotem do mieszkania żeby go nie budzić (co za ciężar, na szczęście pierwsze piętro), i dałam wózek na balkon gdzie dospał kolejną godzinę :)
    Wczoraj dźwigałam mu nóżki żeby mu pomóc w odgazowaniu więc kupa trysnęła na mnie haha :D potem kąpiel (żel z Mixy gorąco polecam, dziecko pachnie po nim cudnie).
    Dzisiaj wstał przed 7, dałam cyca, zasnął, wiec ubrałam się, zabrałam psa i szybko poleciałam z nim po pieczywo (na szczęście sklepik mamy po drugiej stronie ulicy).
    Za chwilę zaprowadzę młodego do szkoły a potem latanie po urzędach :/ no i zatankować auto muszę, bo mój genialny mąż nie pomyślał i zostawił auto na rezerwie :/
    Mąż ma zjechać w środę, może wtedy zmobilizuję się do wykąpania psa, bo teść mi go tak wyprowadzał, że nałapał pcheł :/

Nelus, betinka, Paula55 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dziewczyny, wody mi sie sacza...tyle czytalam o tym co robic a teraz glupieje i nie wiem. Skurczy nie czuje, co wstane z lozka to sacza sie i nie wiem teraz jechac do szpitala czy czekac jeszcze?:/
    jedź do szpitala, jak mi zaczęły się sączyć to akcja porodowa szybko się rozkręciła a i jeszcze jak całe nie odejdą to zdążą lewatywę zrobić gdybyś chciała.

Zaczarowana lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana to zależy czy masz GBSA dodatniego czy ujemnego. Jak dodatniego to jedz do szpitala a jak ujemnego to spokojnie możesz pobyć w domku jeszcze i jak w ciągu 4 godzin nie będzie skurczy to wtedy jedz.

Zaczarowana lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dba. Tu lewatywy nie robią więc nie mam co na to liczyć. Dzwoniliśmy na porodówkę i babka poradziła poczekać na skurcze jeśli wody są ok, chyba że bardzo się martwimy to możemy przyjechać sprawdzić. tak więc łażę i czekam na te skurcze a czuję tylko delikatne bóle jak na okres i już nie wiem do licha. Zawsze muszę mieć pecha i w takich momentach zamiast mieć jasną i klarowną sytuację to muszę mieć wątpliwości.
    Gbsa na szczęście nie mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:27

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela czyli zaczniemy tydzień z nowym dzidziem ale fajnie :) ciekawe jak tam reszta dziewczynek Varynice, Nenka, Majeczka, Ewi cos się u was dzieje?
    Ja właśnie zbieram się do lekarza ciekawe czy cos mi powie :P czy będzie jak zwykle ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana to poczekaj jeszcze trochę nie ma pośpiechu jak nie czujesz wyraźnych regularnych skurczy co 5 minut :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomosc od verynice : Hejka tu verynice :) moj syn postanowil byc punktualny i od 3 jestesmy na porodowce...aktualnie 6cm rozwarcia...

Nelus, K_A_M_A, magdzia26, afrykanka, Paula55, Tysia87, aswalda, BlackLuna, Ewi25 lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ja jechałam od razu bo musieli mi podać antybiotyk ale myślę że w twoim przypadku lepiej poczekać. Ja po odejściu wód czekałam 6h na skurcze

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba podziwiam ze tak dobrze sobie radzisz, ja nie mam psa i drugiego dziecka i jestem wykończona fizycznie i psychicznie

dba lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) ja jeszcze w łóżku z tel. Idę nadrabiać.
    Madziu u mnie nic nie dzieje ;-) prócz tego ze tak napieprzaja mnie pachwiny...

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj będziemy mieć nowe dzieciavzki:-) powodzenia dziewczyny!
    Madzia daj znać po wizycie.
    Blacklina jak tylko wstane z wyrka to wkleje aktualna listę ;-)
    Mi mój gin mówił ze 6 godzin po odejściu wód jest na szpital. Tylko ze ja mam + gbsa więc czekać mię będę

magdzia26, assantea, BlackLuna lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA HELA HELA HELA!!!!! DAJESZ KOBIETO!!!!!!!!! Sebus, wyskakuj chlopie na ta strone mocy!

BlackLuna, u mnie 3. doba juz byla baaaardzo znosna, ale ja mialam Hyalobarrier Gel zapodany, a po nim jest duzo lepiej. Dzisiaj 11 doba, nadal czuje brzuch, zrobilo mi sie w srodku takie zgrubienie zdretwiale i bolace, to chyba wewnetrzny szew na miesniach, ale funkcjonuje calkowicie normalnie. No, i jeszcze raz - gratuluje Kluseczki!!!!

Nelus, widze ze u nas podobne nastroje... Ja kolejna noc z glowy, kilometry z nim przeszlam na rekach. Dalam mu Sab Simplex o 21. Mam wrazenie, ze nie bolal go brzuszek po nim juz, ale postanowil sobie nie spac, bo sie cholera wyspala w dzien :/

No i masakra, bo mam ZAPALENIE PECHERZA!!! nie mam jak do lekarza teraz isc, bo przeciez nie zabiore Matiego do przychodni z chorymi :/ W ogole mozna jakies leki podczas laktacji brac na pecherz?!?!?

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! To co czekamy na nowe malenstwa?? :)
    U mnie dzis fajna noc, mlody tylko 3 razy budzil sie na cycka i szybko sie najadal wiec nie bylo cudowania i marudzenia ;) 20 min temu znowu zasnal wiec zjadlam sniadanie i chyba jeszcze sie kimne chwilke, obiad na dzis jest wiec jedynie troche ogarne chate i spacer-to dzisiejsze zadania. Moze cudak tak spi bo wczoraj w dzien bardzo malo spal, znowu trzeba bedzie sie z nim bujac caly dzien zeby przespal ladnie noc :P
    Karola przeczytalam twojevo posta to przyznaj sie co ci sie tam snilo o mnie?? Pewnie jakies koszmary i obudzilas sie zlana potem :P heh

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ