Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jeszcze raz gratuluje !!

Nenka dawaj czadu kobieto ! Bo oczywiscie czekamybja wiesci i foooooty :D

A ja mam dwa problemy... pierwszy to pokarm.. chyba mi zaniknie :( jak odciagalam po 100ml z jednego cycka to teraz juz ledwo sciagam po 50 ml z obu felmaltiker nie pomaga czekam jeszcze na te tabletki co betinka polecila...oby to nie wrozylo konca karmienia piersia :( i od kilku dni zauwazylam ze wieczorami strasznie swedza mnie nigo tzn uda lydki masakra jakas i do tego swedzi mnie brzuch.. czy to normalne??? Eh

nenka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam skurczy czekam kurwa a mąż jak na złość ma służbę

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka powodzenia!

nenka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka dajesz kochana!!! :D

Karolina to faktycznie lipa z tym pokarmem :( musisz dokarmiać go mm? Nie wiem co Ci poradzić, może się stresujesz z czymś? A pytałaś lekarza? Ja sobie sprawdziłam ile mi leci i odciagnelam 100ml z dwóch, to chyba tez niedużo?

201703012752.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze co 6 min

magdzia26, justyna14, betinka lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka jupi, coraz bliżej!!! Zaglądam do Was co karmienie Franczeska więc co 3 godz i mam nadzieję że jak zajrzę następnym razem to już będą wymiary Mariki ;)

nenka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię i zaglądam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik,ja u siebie na liscie juz zmienilam. Wiec u siebie jakbys miala wstawiac zmien moj termin porodu. Bo jednak dopatrzylam,ze gin z OM wyznaczyl mi na 28 wrzesnia,nie na 27. A ja sie zasugerowalam belly, nie wiem czem belly z OM wyznaczylo mi na 27. Zaraz zmienie tez suwaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 06:09

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nenka dajesz kochana!!! :D

Karolina to faktycznie lipa z tym pokarmem :( musisz dokarmiać go mm? Nie wiem co Ci poradzić, może się stresujesz z czymś? A pytałaś lekarza? Ja sobie sprawdziłam ile mi leci i odciagnelam 100ml z dwóch, to chyba tez niedużo?
    Musze od wczoraj bo Mlody ciagle plakal ze glodny :( a jak Mu mm podawalam to lzy mi az pociekly.. no wlasnie niczym sie nie stresuje a probowalam juz chyba wszystkiego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 06:50

• hela Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzuccie liste bo nie wiem kto urodzil a nie nadrobie ;)

Nenka daj znac a jak skyrcze spowalniaja to sie nie martw ja eiem po sobie ze odstepy miedzy nimi zaleza od tego co robilam, chodzilam, siedzialam czy bylam w wodzie i oby u ciebie tak bylo, i ladnie sie rozkreci :) moze wejdz pod prysznic to sie skurcze wmoga :)
    Czekam na info!!! :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka powodzenia kobieto!

Dzięki za radę z pępuszkiem, też będę go pięlęgnować octiseptem, ta woda z mydłem to jakaś pomyłka.

Kolejna dobra noc za nam :) Synek w nocy pięknie śpi. Budzi się tylko co 3 godziny na jedzenie. Nawet nie czuję się zmęczona. Trafił mi się prawdziwy aniołek :) No i dziś w końcu ufajdał się po pachy :) bo już się martwiłam, że w pieluszce tylko małe pierdu pierdu.

Miłego dnia mamusie i brzuchatki :)

magdzia26, Nelus lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:31

7w3d 💔
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępuszek odpadł w 10 dniu i szczerze mówiąc to ja niczym nie psikalam i nie mylam woda, tutaj nie każą nic z tym robic! Już ładnie się zagoil

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Musze od wczoraj bo Mlody ciagle plakal ze glodny :( a jak Mu mm podawalam to lzy mi az pociekly.. no wlasnie niczym sie nie stresuje a probowalam juz chyba wszystkiego..

Karolina a przystawiałaś małego często do piersi ? Ja miałam taką wielką wątpilwość jak byłam w szpitalu to też miałam doła ze nie mam że tylko siara leci chyba przez 4 lub 5 dni i nagle poleciało a mała wciąż wyła i gdyby nie to ze oni mnie tam pocisneli za co im wdzieczna nie byłam tylko wsciekła bo Jula cały dzień siedziała na cycach i ryczała a ja wykończona już byłam a oni mleka mm nie podają nosz myślałam ze mnie strzeli ale tak mi rozkręciła laktacje ze szok :) i moze spróbuj jeszcze częściej go dostawiać i poświęcić te kilka dni na "bar mleczny" a jak najmniej mm bo się pewnie przyzwyczaił

Nelus 100ml to całkiem wystarczająco dzieko potrzebuje 60ml zresztą zależy jakie bo moje to okropne non stop nie najedzone a między czasie 3 razy wyleciało bo się odbiło ale jeszcze by zjadła :P

Nelus lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:32

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka--> powodzenia!!

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    U nas pępuszek odpadł w 10 dniu i szczerze mówiąc to ja niczym nie psikalam i nie mylam woda, tutaj nie każą nic z tym robic! Już ładnie się zagoil
    u nas chyba profilaktycznie każą psikać octanisptem bo u mnie w szpitalu kazali kupić zeby w domu psikać i w sumie u nas jest twardy jak skała i wisi jeszcze na koncówce niedługo odpadnie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jak leżałam w szpitalu to tyle się porodziło, że musiałabyś mi wysłać listę na mejla, żebym na bieżąco była :)

Jadę dziś odwiedzić inne szpitale, ponoć w MSWiA robią cesarki planowane w 40 tyg i przede wszystkim nie kwestionują skierowań. Kto wie, może mi ustalą jakąś datę na przyszły tydzień? :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika przystawiam Go non stop do cycka pociumka pociumka (gdzie wczesniej ssal jak najety) i wypluwa jakby nic Mu nie lecialo ale sie nie poddaje i daje Mu tego cycka bo uparlam sie ze minimum 6msc bede karmic i jakos trzeba tego dokonac..

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też mam problem z pokarmem...przystawiam małego baaardzo często, a tu coraz to mniej leci :( a to dopiero tydzień ;( Był czas, że odciągałam po 60ml, a teraz jak ściągnę 30ml z obu piersi to góra :( I niestety nie mam wyjścia jak podać mu mm, a poza tym mam bardzo chudy pokarm, bo młody mógłby jeść co godzinę. Cały czas walczymy o te mleczko i herbatkami i babcinymi sposobami, ale niestety chyba już tracę nadzieję i widzę, że sprawa jest raczej przegrana :(

Nenka powodzenia :*

relganlikx65a1ud.png
‹‹ ‹ 2044 2045 2046 2047 2048 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ